Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Politia loveste din nou ... si si`o ia :D

plummer

Postări Recomandate

Dupa cum bine ne`am obisnuit cu abuzurile din partea politiei , se pare ca ei nu se dezmint , chiar si cand nu au dreptate :P

Totul a inceput acum zece luni , cand taica`meu si`a cumparat o masina SH din Austria . Ajunsa masina in Ro , i s`au dat numerele rosii si a inceput operatiunea de testare a inmatricularii (sa fie in Ro , sa fie in Bg :roll: ).Toate bune si frumoase, pana cand intr`o zi , IN ORAS , a fost tras pe dreapta de un nene militian care i`a cerut rovigneta. Precizez ca inainte de intamplare, my papa a fost si a intrebat la sediul politiei rutiere daca este necesara rovigneta pt o masina cu nr rosii si i s`a raspuns ca NU . Normal ca nu o avea si i s`a intocmit proces verbal . Degeaba lamuriri ca "Mai baietas , suntem in oras, nu ai nevoie de rovigneta , masina are nr rosii ..." bla bla , el hotarat :F " Nu exista dom`le , amenda si gata !" :P 4 bulioane :T :uameni

S`a intocmit procesul verbal , s`a semnat , si s`a "verificat" inainte de semnare , daca este in regula :twisted: Bineinteles , era trecut pe procesul verbal si un MARTOR :ha: care de fapt nu s`a aflat acolo la momentul respectiv , dar care "a vazut" cu ochiul ager al legii :ha: faptul ca nu avea taica`meu rovigneta. Drept pt care , tata a luat imediat legatura cu un avocat , s`a informat , si i`am dat in judecata.

Dupa 10 luni de la data faptei si 4 infatisari la care nu s`a prezentat NICI UN REPREZENTANT din partea Politiei Rutiere, "legea" ne`a dat castig de cauza si mai avem o singura infatisare in luna ianuarie... pt Hotarare Definitiva si Irevocabila :ypu

Asadar , luati`va oameni buni inima in dinti si daca simtiti ca sunteti nedreptatiti de organele legii , dati`i in judecata ... ca aveti sanse sa castigati. Noi de exemplu nici macar nu am avut avocat :grin:

PS : Masina este "bulgaroaica" acum :banana

Bonus : La urmatoarea infatisare , domnul militian si "martorul" sau sunt chemati in instanta pt fals in declaratii si uz de fals , si inca ceva :ha:

In seara asta beau de fericire ... :h5 :x

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Politia loveste din nou ... si si`o ia :D

Cu vin e voie??? :grin: Foarte bine si subscriu la faza cu

”Asadar , luati`va oameni buni inima in dinti si daca simtiti ca sunteti nedreptatiti de organele legii , dati`i in judecata ... ca aveti sanse sa castigati.”

Dupa ce ca nu stiu legile, mai sunt si mitocani...Marea majoritate...

Link spre comentariu

:x :x Bun, bun! Ca sa-l linistesti pe militian care cauta de fapt motiv de spaga ...ai putea sa-l dai in judecata in civil sa-i ceri "daune morale" sa-i tremure oleaca budigaii pe el macar asa vreun an si ceva! :grin: Si dupa ce esti gata cu stadiul asta il dai in judecata si pe seful lui ptr ca are un "dobitoc" in subordine! Si uite asa o sa vezi cum ii faci pe "nesimtitii astia" fara blocante! :x :x

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Astept sa vad ce se intampla in ianuarie ... si vedem apoi ce mai facem . Important e ca deja i`am tras de o ureche si imi da mari sperante ca macar o sa vad scuze "in scris" din partea Politiei Rutiere Ct , precum si urmarile in privinta agentului de circulatie si a martorului fals. Deja se fac magarii care nu ne lasa sa "inaintam" , ne fac sa ramanem legati de era comunista , nu mai accept sa dau spaga pentru a avea dreptate ... :rules

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

ceva similar

acum aproape un an am primit acasa o hartie de la politie sa comunic cine conducea autotrenul bla bla cu nr cutare in data de cu viteza de 95km/h in localitate

bun, camionul este limitat la 90km/h (cinstit e la 92) avand verificarea limitatorului facuta cu 2 sapt inainte de data respectiva. camera fiind fixa cu locatia cunoscuta ruta fiind zilnica, clar ca se mergea regulamentar in loc respectiva ,cu 24 de t si pe loc plan nu prea era cum sa ajungi la 95 ,de altfel pe diagrama viteza era 57-58 km/h

Am zis domle ia sa merg eu la politie sa nu pierdem vremea cu tribunale ,le explic si se rezolva ......

Am mers cu diagrama ,cu verificarea limitatorului de viteza am cerut sa vb cu un nene ce raspunde de radarele fixe ,m-au plimbat aia de la unu la altu ...ma rog ajung la nenea responsabil .iese ala pe hol ii explic si zice- domle lasa-ma pe mine cu astea, avem jurist ,da-ne in judecata.. io am treaba...

Asa ca dupa aprope un an cu banii dati la avocat dupa nu stiu cate infatisari la tribunal ( bineinteles ei nu s-au prezentat niciodata) , cu un caz clar de eroare care se putea rezolva si fara timp si bani pierduti am castigat procesul ca de fapt eu am pierdut bani si timp ...acum mai trebe sa aparem odata....poate imi recuperez banii ca timpul nu am cum...

Dati-i in judecata macar aveti o bucurie in suflet ca pe ei oricum ii doare in cot....m-as bucura daca cineva l-am mustra pe ala de a facut eroarea ,dar n-o sa o faca nimeni. Cazul meu sau al vostru o sa fie doar o cifra in plus la statistica lor

Link spre comentariu

Daca mai sunteti si altii patiti si ati castigat in instanta , spuneti`va of`ul aici . Macar sa avem o bucurie in suflet ca respectivii nu au mai reusit sa "cerseasca" bani prin mijloace de ei stiute (cred ei :P ) . :1

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

In iunie fiul meu e oprit la fapt de seara cu Dacia noastra si ia 5 bulioane amenda pentru RCA expirat. RCA a fost facut pe 3 ianuarie la o benzinarie, si copchilu' adormit care a intocmit polita a scris gresit data sexpirarii, 3.06 in loc de 3.07. (Recunosc ca nici beneficiarul adormit, adica eu, nu a verificat atent polita). Tehnic organul putea avea dreptate, dar daca se obosea sa se uite la data emiterii si sa puna un 6 luni la ea (macar pana la 6 putea numara ca avea toate 10 degetele), si-ar fi dat seama ca si el e in balarii. Si mai simplu de atat, daca ar fi contemplat rozeta aia pusa in parbriz, ar fi vazut ca spre deosebire de polita, era corect marcata.

Evident, obtinem stampila de corectare de la asigurator, facem contestatia si ajungem in instanta. Aici ne trezim cu o intamplinare de la onorabilele organe, foarte doritoare sa mentina amenda evident incorecta, in care fi-miu e acuzat de fals in acte (cum ca ar fi falsificat polita). Cred ca au mers la intimidare, ca daca nu eram si eu prezent, nu stiu cum ar fi reactionat un copil de 18 ani la o asemenea acuzatie. Judecatoarea a cerut o a doua confirmare de la asigurator si a dat un nou termen. Partea faina e ca al doilea termen a fost dupa vacanta judecatoreasca, apoi a nimerit in mijloc de greva a magistratilor, asa ca toata tarasenia s-a prelungit in mod nu foarte amuzant pana in luna octombrie.

Toate astea, adunate cu un drum de 200 km facut ca sa imi recuperez talonul, m-au facut sa pierd bani si timp ca sa repar o greseala a unui "agent de asigurari" lovit de bombe si a unui organ care nu stie sa numere pana la 6... Stau sa ma gandesc ca e mai rentabil sa nu platesti deloc RCA si sa stai pregatit cu spaga pentru cazul nefericit in care esti prins.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Faza cu trecutul martorului care nu exista am intampinat-o si eu. Cred ca majoritatea fac asa... Oricum eu am avut permisul retinut pt depasire pe linie continua, viteaza, fara lumini pe drum european si fara centura :ha: toate la o singura oprire a militanului..aaa uitasem + am fost si filmat.. si mi l-am luat inapoi. Am pierdut la contestatie si la recurs am castigat. :grin: Asa ca.... solutii se gasesc, important e sa te tii de capu lor... :h5

P.S :x In cinstea masii ca l-a facut prost asa si arogant pe militian...

Have No Fear . . .
Link spre comentariu

Situatia sta in felul urmator.Daca vrei sa scapi de orice problema cu Politia, da-i in judecata si o sa cistigi.Daca nu in prima faza,cu siguranta la Recurs, pentru ca ei nu o sa se prezinte.Este testata ,si mai ales folosita pentru recuperarea Permisului.

Cit despre abuzuri,pe "agenti' nu ii intereseaza.Si asta pentru ca "agentul" nu este sanctionat niciodata.Nu i se tine o evidenta cum ca dintr-un numar de procese verbale emise de el atit la suta au fost anulate fie in instanta fie de superiorii lui.Deci atit timp cit el nu are nici o temere ca v-a fi sanctionat pentru abuzurile lui de ce sa nu le faca in continuare?Mai ales ca majoritatea oamenilor prefera sa injure si sa plateasca amenda decit sa alerge dupa avocat,tribunale,etc.

Cit despre faza cu taxa de drumuri,clar este abuz.Am inmatriculat mai bine de 10 autoturisme numai anul acesta,autoturisme care circula in tara si m-am interesat in mod special de Rovignieta.Autoturismele cu numere rosii,nu platesc Taxa de Drumuri,iar numerele rosii sint valabile doar pe teritoriul Romaniei.

Si ca o parere personala;Daca mi-e frica de ceva in tara asta,este sa ajung pe mina Politiei(de orice fel) si pe mina doctorilor. :x

Link spre comentariu

Doua procese cu politia rutiera le-am castigat: un radar fictiv (dadeau vitezele prin statie din burta) si un control in trafic cu R.A.R.-ul (suspendarea talonului pentru defectiuni tehnice pe care nu le-au putut dovedii).

Al trei-lea l-am pierdut: la Bucuresti pentru lovire in spate; cel lovit a franat intentionat (sicane) fara sa-si de-a seama ca distanta mea de franare e mult mai mare. L-am pierdut, pt. ca nu m-am prezentat la proces, si la recurs, in loc sa ma duc la tribunal, am fost la curtea de apel (am crezut ca tribunalul e pe splai) si pana am ajuns la tribunal, ramasese in pronuntare. Oricum, aici a fost cam aiurea, pentru ca m-au pus pe mine sa aduc martori, iar martorul meu era un sofer de pe autobuzul 783, dar instanta a refuzat sa-i faca citatie, iar eu in nume personal nu am putut sa-l chem.

Al patru-lea e inca pe rol (din august 2007), nu am fost la nici o infatisare (e in jud. Alba si nu imi pot permite sa ma duc 600 km, mai ales ca la judecatorie au fost vreo 6 amanari din cauza politiei). Cand e la distanta mare, e mai greu cu datul in judecata. Astept decizia, desi si aici tot pe mine m-au pus sa aduc dovezi ca depasirea s-a facut in zona cu linie intrerupta, si nu sa aduca cei de la politie poza sau inregistrarea :uameni .

Sa vedem ce surpriza imi fac de Craciun!

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Felicitari, plummer! Respecte pt modul in care ai actionat! :1

@ALL : Sa stiti baieti ca multe dintre lucrurile care m`au facut sa merg mai departe de fiecare data in acest caz , ati fost voi , cei din :cl care ati luat initativa si ati deschis topicuri utile in legatura cu Politia, R.A.R.-ul , topicuri despre procese verbale completate incorect (desi aici e un caz clar de abuz si nu sa urmaresc eu ca "agentul" sa fi completat ceva gresit ca apoi sa incerc sa castig pe greseala lui din PV :P ) , etc , etc

Va multumesc tuturor si sper ca ceea ce discutam aici sa fie de ajutor tuturor membrilor :cl si nu numai ...

:h5

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

Situatia sta in felul urmator.Daca vrei sa scapi de orice problema cu Politia, da-i in judecata si o sa cistigi.Daca nu in prima faza,cu siguranta la Recurs, pentru ca ei nu o sa se prezinte.:x

Nu va bazati pe faptul ca nu o sa se prezinte. LA Dambovita e altfel.. Am castigat in prima instanta, nu numai ca s-au prezentat de fiecare data, au facut si recurs, pe care l-am castigat de asemenea.. :banana :banana

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Asa cum spune si Stelea trebuie sa iti permiti un proces din acesta.Deoarece toate aceste procese se rezolva la judecatoria judetului pe raza caruia a avut loc "evenimentul" cu pricina.Cu cit mai departe de casa ta cu atit mai mult timp pierdut si implicit mai multi bani.

Cum spuneam si mai devreme, mai toate au o rezolvare.Unde (inca nu am patit-o) am inteles ca nu prea ai sanse de cistig sau recuperarea banilor,este daca iti ridica masina.Si nu ma refer daca ai parcat aiurea ,ci pur si simplu ti-o ridica abuziv.Daca nu platesti,nu iti dau masina inapoi.Daca platesti si pe urma ii dai in judecata si cistigi, nu ti se returneaza toata suma.

Cit despre politistilor,ce sa mai zic.De curind era sa o patesc.Vorbeam la telefon in timp ce conduceam( de fapt asteptam la semafor) si aud sirena.Ma uit in dreapta si vad cum "agentul" imi face semn sa trag pe dreapta.Zic, asta este, mi-am luat-o, si incep sa trag pe dreapta.Inaintez circa juma' de metru si cind il vad mai bine pe politist,si el vorbea la telefonul mobil.Deschid geamul si ii spun ca sper ca nu m-a oprit pentru ca vorbeam la telefon,pentru ca si el face acelasi lucru.S-a uitat mirat la mine, la telefonul din mina lui si mi-a facut semn ca pot sa ma duc.No coment ! :P

Link spre comentariu

Deschid geamul si ii spun ca sper ca nu m-a oprit pentru ca vorbeam la telefon,pentru ca si el face acelasi lucru.S-a uitat mirat la mine, la telefonul din mina lui si mi-a facut semn ca pot sa ma duc.No coment ! :P

Tare faza.Probabil incerca sa te sune sa iti ia telefonic datele personala pt intocmirea procesului verbal.Si daca nu a reusit asa pt ca ai inchis a fost nevoit sa inchida si el. :ha: :ha: :ha:

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

clarificare la martor

domnilor martorul buclucas care trebuie sa insoteasca politia tot timpul este o chestiune pe care multi nu o inteleg !! acel martor semneaza faptul ca el vede ca acel proces verbal a fost intocmit in lipsa contravenientului sau la refuzul de primire a procesului verbal de catre contravenient nu semneaza ca efectiv a vazut contraventia savarsita !! nu este normal ca sa existe mereu cu politia un martor care sa fie cu ochii in aceeasi directie cu ochii politistului pentru a vedea ce se intampla !! stiti care e problema ? in tara noastra chiar si cel care greseste nu recunoaste,ca doar nu vrea sa scoata bani din buzunar si e mai usor sa conteste procesul verbal !!! voi care nu ati sesizat inca schimbarea cuvintelor in limba romana va spun ca militia se numeste mai nou politie deci puneti-va la punct ca sunteti in urma si daca vreti sa fiti spiritulali rostind militia revenitiva ca nu rade nimeni !!

Link spre comentariu

Re: clarificare la martor

domnilor martorul buclucas care trebuie sa insoteasca politia tot timpul este o chestiune pe care multi nu o inteleg !! acel martor semneaza faptul ca el vede ca acel proces verbal a fost intocmit in lipsa contravenientului sau la refuzul de primire a procesului verbal de catre contravenient nu semneaza ca efectiv a vazut contraventia savarsita !! nu este normal ca sa existe mereu cu politia un martor care sa fie cu ochii in aceeasi directie cu ochii politistului pentru a vedea ce se intampla !! stiti care e problema ? in tara noastra chiar si cel care greseste nu recunoaste,ca doar nu vrea sa scoata bani din buzunar si e mai usor sa conteste procesul verbal !!! voi care nu ati sesizat inca schimbarea cuvintelor in limba romana va spun ca militia se numeste mai nou politie deci puneti-va la punct ca sunteti in urma si daca vreti sa fiti spiritulali rostind militia revenitiva ca nu rade nimeni !!

Imi pare rau de off topic, dar nu ma pot abtine: poate ca asa faci tu, scadal si cand nu ai dreptate, dar, crede-ma ca nu toti fac asa. dupa aprape 20 de ani de condus, am observat ca, daca gresesti si recunosti, insusi dl Militian sau politist este mai ingaduitor; si nu cred ca sunt singurul care a observat asta.

"Militia" era folosit in sens peiorativ, respectiv chiar daca se numeste politie au apucaturi de militie.... inca. Dcat sa previna, mai bine observa si mai dau o amenda.......

Eu am ras dar .....amar

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Bogthebat are dreptate din punctul meu de vedere.Si eu am observat ca daca ai o atitudine ostila sau superioara fata de politist ,indiferent daca ai dreptate sau nu, nu ai nimic de cistigat.Si asta din motivele pe care le-am enumerat si in trecut.Cel mai bine este sa il lasi pe el sa creada ca este ala destept.

Link spre comentariu

Re: clarificare la martor

Prietene , asa cum au scris si colegii mai sus , Militian e un cuvant care pentru mine deja inseamna prea mult. Nu stiu de ce esti asa supy :grin: dar cred ca ai oarecare tangenta cu acesti indivizi de la rutiera. Nu`i nimic, ia`le apararea , poate tu nu ai fost / esti nedreptatit si ai tot dreptul sa imi zici ca gandesc gresit despre distinsii domni . Pana una alta , familia mea alearga de aproape un an pe la tribunal din cauza acestui MILITIAN incompetent care nu cunoaste legea , nu tu !!! Hai sa dicutam constructiv , pe caz concret, nu daca se simt "baietii" lezati de cum le spun eu aici pe forum ca oricum nu ma intereseaza ce cred ei.

Sanatate multa :h5

~ Silence is a gift ~

Link spre comentariu

mai repede ai sanse sa castigi o contestatie la intocmirea procesului verbal dar trebuie sa urmaresti foarte atent intocmirea acestuia .Intocmirea gresita a acestuia poate sa duca la anularea acestuia de insasi agentul constatator sau de instanta-nulitate absoluta si nulitate relativa o parte ar fi lipsa gradului numelui si prenumelui agentului constatator a contravenientului si datele acestuia data ora si locul savarsirii faptei etc daca se ajunge in instanta trebuie tinut cont de cauzele care inlatura caracterul contraventional al faptei si care se stabilesc de catre judecator : eroarea de fapt starea de necesitate cazul fortuit etc.

Radarul poate sa te inregistreze indiferent de pozitia in care se afla masina inclusiv prin parbrizul si luneta de la alta masina parcata sau in trafic contrar la ce se crede nu este nevoie de doi politisti unul sa urmareasca radarul si unul sa opreasca pentru ca daca sa depasit viteza maxima admisa pa acel drum il avertizeaza acustic si timp de citeva secunde ramane pe ecran ultima viteza maxima pe care a inregitrato

Link spre comentariu

Sa va zic eu una,in primavara mi-a venit de la pol.slobozia o amenda radar cu un nr de auto care imi apartinea cu viteza de 127 km in nu stiu ce sat.Toate bune dar auto nu era auto era un PERIDOC FRATILOR!!!CUM SA CIRCULE PERIDOCUL ALA ASA TARE SINGUR?Eventual masina care il tracta sa fie identificata...oricum se afla acasa cu o barca pe el.Nu am luat in serios hartia pana au inceput sa-mi tot vina.M-am dus la un prieten avocat si le-am trimis o copie dupa carte si talon(remorca transport ambarcatiuni) si avocatul le-a cerut probe foto si ce se mai cere si ceva daune...nu mai stiu ce s-a mai intamplat ca am si uitat sa-l mai intreb pe amicul meu,cert e ca nu au raspuns si nici nu au mai trimis nimic...ca toata ziua eram la posta pt recomandatele p...i

Link spre comentariu

Nu stiu clar cum e stipula in regulament,dar camerele alea fac poza la numarul din spate al masinii,avand o remorca face poza la remorca...deci aici eu zic ca nu ai dreptate,si mie mi-a venit amenda pe remorca.

Nu mai semnez.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare