dacosul Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Am masurat compresia la un motor Toyota 2LT de 2500 cc si valorile aratate sunt 21;21,7;22,4;14.Poate cineva imi da si mie un raspuns la diferenta asta de compresie si eventual o solutie de reparatie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Diferenta compresie Sar putea sa ai un piston spart sau segmenti cocsati ,trebuie sa dai chiuloasa si baia jos , sa dai pistonu cu pricina afara , am patit si eu acelasi lucru MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Diferenta compresie mai degraba gagane de la o supapa ....oricum trebuie data chiulasa jos zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Diferenta compresie E posibil sa fie si o biela indoita, si atunci pistonul nu urca pana sus, iar de aici compresia mai slaba. Desi in mod normal daca se ajunge la biele indoite atunci sunt mai multe, insa e o varianta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Diferenta compresie chiulasa jos e prima miscare :h5 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Diferenta compresie Asa observi si daca toate pistoanele urca atat cat trebuie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Re: Diferenta compresie mai degraba gagane de la o supapa ....oricum trebuie data chiulasa jos poate fi si o supapa, daca este o supapa se aude in admisie sau evacuare cand merge motorul MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Noiembrie 24, 2009 Partajează Postat Noiembrie 24, 2009 Re: Diferenta compresie Sau daca bolboroseste vasul de expansiune ar putea fi si garnitura de chiulasa :wink: , ceea ce e si mai ieftin de altfel :grin: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan1323 Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Re: Diferenta compresie Prima operatiune si cea mai ieftina este sa iti verifice cineva reglajul la culbutori, daca nu sunt autoreglabili .Daca sunt prea stransi nu inchid suficient. Bafta Samurai metis Pajero 2.8 scurt KQ Spider CAN_AM Discovery 3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Re: Diferenta compresie Din cate stiu eu, se pot verifica segmentii si in modul urmator: dupa ce se efectuaeaza testul de compresie, se picuara putin ulei in capul pistonului "cu probleme" si se reia testul de compresie. Daca a crescut compresia, inseamna ca sunt segmentii: http://www.autoscan.ro/Tester_compresie.htm “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Re: Diferenta compresie La un benzinar merge sa pui ulei dar la un diesel sunt doua probleme: - cu motorul cald exista un risc (foarte mic, dar exista) ca uleiul turnat sa se aprinda - e greu sa torni uleiul si sa fii sigur ca ajunge pe cilindru de jur imprejur si nu in camera de ardere din piston Cel mai bine e sa faci un test cu aer comprimat (cei ce nu stiu despre ce-i vorba sa caute dupa 'leak down test'). Asa vezi pe unde scapa compresia. Numai ca sunt cam rare dispozitivele prin tara romaneasca. Se poate face si fara dispozitiv numai ca nu obtii valori de comparatie. Sa zicem ca nu mai trebuie valori de vreme ce s-a facut un test de compresie. Se ia o sursa de aer comprimat cu rezervor si furtun, se pune un teu cu cheie de ramificatie catre alte doua furtune care se conecteaza cu adaptor la cilindrul cu problema si la cilindrul in faza cu el (sa zicem ca cil 4 are compresia mica si 1 e cel in faza cu 4). Se da drumul la aer si se asculta pe unde iese aerul comutand cand pe un furtun cand pe celalalt pentru comparatie. Asa vezi daca scapa aer in carter, in admisie, in evacuare, in alt cilindru, afara, in circuitul de racire. in circuitul de ulei etc. Nu poti sa vezi daca e vorba de o biele stramba. Ca sa verifici daca nu cumva ai o biele stramba, fara sa desfaci motorul, se poate folosi metoda de pe vremea lui Pazvante care zice sa introduci un tub/teava (sau altceva) subtire, foarte usor deformabil plastic, prin gaura injectorului sau bujiei astfel incat sa fie comprimat intre piston si chiulasa. Masori diferenta intre cele 4 sau N tuburi dupa ce testezi toti cilindrii si se poate trage o concluzie. Numai ca trebuie sa stii care-i configuratia pistonului/chiulasei ca sa introduci tubul acolo unde trebuie si mai trebuie sa stii ce diametru de tub sa folosesti (sau se fac incercari plecand de la un diametru mai mic). Daca-mi aduc bine aminte, se foloseau tuburi din cupru moale cu pereti subtiri, asemanatoare cu tuburile din alama cu pasta de pix (care nu-s bune, sunt prea tari). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Decembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Re: Diferenta compresie Multumesc pentru sfaturi dar daca reparatia va depasii o anumita suma cred ca o sa -mi iau motor de 3000 si gata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate