Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diferenta compresie

dacosul

Postări Recomandate

Re: Diferenta compresie

Sar putea sa ai un piston spart sau segmenti cocsati ,trebuie sa dai chiuloasa si baia jos , sa dai pistonu cu pricina afara , am patit si eu acelasi lucru

MITSUBISHI DE FAMILIE

Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai degraba gagane de la o supapa ....oricum trebuie data chiulasa jos

poate fi si o supapa, daca este o supapa se aude in admisie sau evacuare cand merge motorul

MITSUBISHI DE FAMILIE

Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, se pot verifica segmentii si in modul urmator: dupa ce se efectuaeaza testul de compresie, se picuara putin ulei in capul pistonului "cu probleme" si se reia testul de compresie. Daca a crescut compresia, inseamna ca sunt segmentii: http://www.autoscan.ro/Tester_compresie.htm

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

Vizitator fender

La un benzinar merge sa pui ulei dar la un diesel sunt doua probleme:

- cu motorul cald exista un risc (foarte mic, dar exista) ca uleiul turnat sa se aprinda

- e greu sa torni uleiul si sa fii sigur ca ajunge pe cilindru de jur imprejur si nu in camera de ardere din piston

Cel mai bine e sa faci un test cu aer comprimat (cei ce nu stiu despre ce-i vorba sa caute dupa 'leak down test').

Asa vezi pe unde scapa compresia. Numai ca sunt cam rare dispozitivele prin tara romaneasca.

Se poate face si fara dispozitiv numai ca nu obtii valori de comparatie. Sa zicem ca nu mai trebuie valori de vreme ce s-a facut un test de compresie.

Se ia o sursa de aer comprimat cu rezervor si furtun, se pune un teu cu cheie de ramificatie catre alte doua furtune care se conecteaza cu adaptor la cilindrul cu problema si la cilindrul in faza cu el (sa zicem ca cil 4 are compresia mica si 1 e cel in faza cu 4). Se da drumul la aer si se asculta pe unde iese aerul comutand cand pe un furtun cand pe celalalt pentru comparatie.

Asa vezi daca scapa aer in carter, in admisie, in evacuare, in alt cilindru, afara, in circuitul de racire. in circuitul de ulei etc.

Nu poti sa vezi daca e vorba de o biele stramba.

Ca sa verifici daca nu cumva ai o biele stramba, fara sa desfaci motorul, se poate folosi metoda de pe vremea lui Pazvante care zice sa introduci un tub/teava (sau altceva) subtire, foarte usor deformabil plastic, prin gaura injectorului sau bujiei astfel incat sa fie comprimat intre piston si chiulasa. Masori diferenta intre cele 4 sau N tuburi dupa ce testezi toti cilindrii si se poate trage o concluzie. Numai ca trebuie sa stii care-i configuratia pistonului/chiulasei ca sa introduci tubul acolo unde trebuie si mai trebuie sa stii ce diametru de tub sa folosesti (sau se fac incercari plecand de la un diametru mai mic).

Daca-mi aduc bine aminte, se foloseau tuburi din cupru moale cu pereti subtiri, asemanatoare cu tuburile din alama cu pasta de pix (care nu-s bune, sunt prea tari).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare