Vizitator fender Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . 1. Daca am inteles bine, asta e singurul proces verbal pe care l-ai primit? Nu s-a facut unul si pentru accidentul in sine cu stabilirea imprejurarilor s.a.m.d.? 2. Cand ai fost la politie s-a facut reconstituirea sa se vada daca urma de pe bara ta corespunde cu vreo zgarietura de pe masina celuilalt? Eu nu vad cu ce-ai putea sa ataci PV de mai sus. Singura varianta este ca evenimentul/tamponarea sa nu intruneasca toate conditiile din definitia accidentului si, deci, sa nu fi fost un accident. Nefiind accident nici tu nu ai fi avut obligatia de a te prezenta la politie sau de a rezolva amiabil la asiguratori. In descrierea ta de la inceput ai scris ca "Oprim amindoi iesim din masini nu se observa nici un semn pe cele doua masini". Daca nu era niciun semn inseamna ca nu s-au intrunit conditiile din alin b din definitia accidentului (nu erau pagube materiale). Daca gasesti o metoda sa probezi faptul ca nu au fost pagube materiale, poti face contestatie. Nu reusesc sa deslusesc tot ceea a scris agentul in PV dar ce lipseste nu cred ca are vreo influenta. XXX = date personale sterse A condus auto XXX in parcarea Mall YYY de pe strada Vasile Milea fiind implicat intr-un accident rutier si nu s-a prezentat la organele de politie in 24h pt. ......... Fapta savarsita este prevazuta de art 79/1/b din OUG 195/02 R si sanctionata de art 100/3/g din OUG 195/02 R Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Da asta este singurul proces verbal. Nu a fost facuta reconstituirea si nici nu a fost consemnat autoturismul cu care s-a produs "coliziunea" si nu exista vinovat de incalcarea regulilor de circulatie deci tehnic vorbind nu a existat un accident. Agentul a spus ca va fi o reconstituire dar pina acum nimic , contestatie se poate face in 15 zile banuiesc ca trage de timp pentru a trece termenul. Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Parerea mea e ca mai intai trebuia constatata/probata fapta, respectiv ca s-au intrunit toate conditiile pentru incadrarea evenimentului in definitia accidentului, ca apoi sa se constate daca ti-ai respectat sau nu obligatiile ce decurg in raport evenimentul respectiv. Se pare ca agentul a vrut sa faca invers. Cred ca poti sa introduci contestatie. Insa sa stii ca, in ipoteza ca PV de mai sus iti va fi anulat, daca se dovedeste ca ai avut accident indiferent cine va fi gasit vinovat, o sa primesti un alt PV cu suspendare 30 de zile. Vorbeste cu un avocat sau apeleaza la unul din siturlle de pe net specializate pe treburi din acestea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobo Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . ce nu inteleg eu din chestia asta: care e castigul celui care te-a reclamat? procesul asta verbal doar te sanctioneaza pe tine pentru ca nu te-ai prezentant sa declari accidentul. bun, si procesul verbal in care se stabileste cine e vinovat, cine la cine da asigurarea sa-si repare masina, si restul unde e? in mod normal cele 2 procese verbale nu trebuiau incheiate in acelasi timp? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Probabil ca se "cunoaste" cu agentul si se asteapta sa inghit hapul cu suspendarea dupa care o lasa asa . Pariez ca in procesul sau verbal scrie ceva cu vina ambelor parti chiar daca partea 2 adica eu nu am semnat nimic la data intocmirii . Sau ar fi culmea sa scrie ceva cu avariat in parcare cu autor necunoscut. Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . distractiv, nu gluma.... asta imi aduce aminte de o intamplare de acum 2 ani... ma trezesc ca primesc invitatie sama prezint la politie.... ma duc si imi cer baietii actele, dupa care ma informeaza ca la data x am lovit pe y in locul z eu conducand masina nr...., si prima masura e ca pune agentul mana pe carnet si i-l da colegului sa imi faca procesul verbal... dezmeticindu-ma din ce se intampla si intrebandu-l inca odata de data si despre nr masinii... constat cu stupoare ca stai ca nu e asa.... masina era vanduta de peste 8 luni cu acte ctr de vanzare, scoasa de pe rol de la fisc...etc.... drept urmare dau o fuga acasa, gasesc contractul si fuga cu el la politie... de abia a 2-a zi mi-am recuperat inapoi carnetul de conducere, dupa ce stimabili au verificat autenticitatea actului (?!) dupa vreo 2 luni, primesc din nou citatie sa ma prezint.... situatia se repeta dar cu alt accident in alta data.... dupa cca 10 zile primesc un telefon de la cel caruia ii vandu-sem masina.... foarte suparat omul ca s-a trezit chemat la politie pt intocmire de dosar penal pt conducere fara carnet, care a fost suspendat din oficiu... ( omul dealtfel fiind plecat in Austria pe perioada primului accident si a celui de-al doilea cu masina... asesta fiind si motivul pt care nu a avut timp sa o inscrie pe numele lui ) dupa 1 saptamana de alergat am lamurit problema.... mai greu a fost de lamurit in instanta, deoarece politia suspendase deja carnetul omului si ii intocmise dosar penal... niste bine "intentionati" care stiau ca-si cumparase masina, si ca omul nu este in tara, au dat datele masinii lui cand au avut accidente (2 pers diferite), pt a-si putea repara masinile pe Casco.... toata distractia asta l-a costat pe saracu om vreo 9 luni de circulat cu autorizatie provizorie reinoita lunar si de drumuri lunare in Romania pt asta, deoarece lucra in Austria (iar acolo dor el stie cum a circulat, deoarece hartia aia era valabila doar pe teritoriul romaniei)... si asta pana s-a pronuntat instanta... dar sa nu credeti care cumva ca cei care au declarat nr masinii au patit ceva... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Chiar de se cunostea cu agentul, fara un motiv nu avea de ce sa procedeze astfel. Ori a fost un conflict verbal neagreat, ori avea interes la casco de un tap ispasitor, ptr. alte julituri de pe masina si a profitat de conjuctura la sfatul cuiva care a venit ulterior, si asta e caracterul omului. Procesul verbal e o mare aberatie cum este completat. Nici Cioaca nu a putut fi arestat fara cadavrul Elodiei. Nu mai sta dupa reconstituiri, fa imediat constetatia si mergi in audienta la comandantul sectiei si la comandantul sectorului. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Noiembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Am facut contestatie , am termen undeva in Ianuarie . Sunt curios cum evolueaza lucrurile pana atunci. Credeti ca ar fi oportun sa agit apele cu o audienta pe la " Comandanti " ? Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaraoscky Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . nu ai de pierdut..poate nu ar fi rau sa demui la cabinetul comandantului si un Memoriu. Scoate la imprimanta Memoriul in 2 exemplare : unul il lasi la registratura iar pt al doilea solicita viza de intrare. Pe cel cu viza de intrare, depune-l in instanta...da bine ca imagine (dovedeste diligentele efectuate in acest caz). Bafta Jeep Wrangler YJ, 2,5 litri, fab. 1992 Tel: 0742.08.02.05 mail: rosca_radu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Eu nu vad ca ai avea ceva de castigat. Dimpotriva. Chiar daca respectivul comandant al sectiei de politie iti da dreptate, n-o sa-ti anuleze PV. Singurul lucru pe care-l vei 'obtine' e ca-i vei pune in garda. Deci, la ce bun? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Noiembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Da @fender asa ma gandeam si eu , asa cum eu am avut surpriza cu citatia vor avea si ei surpriza cu procesul. Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Am facut contestatie , am termen undeva in Ianuarie . Sunt curios cum evolueaza lucrurile pana atunci. Credeti ca ar fi oportun sa agit apele cu o audienta pe la " Comandanti " ? si dupa ce ai depus contestatia ai primit hartia de gref cu care mergi sa-ti scoti de la politie permisul in ORIGINAL tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Noiembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Ma duc luni sa iau permisul . Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Decembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Am permisul . Se pare ca domnul "agent" a pierdut nr meu de telefon , a fost vorba ca ma suna pana vineri astazi este miercuri , oare ce se intimpla ? Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . ..................Pai si continuarea unde e? Citesc ca habaucu atatea pagini sa vad si eu ce si cum..............si dintr-o data nimic.... Cred ca ai rezolvat ca de nu erai la clc toata ziua si mai scriai......asa cu permis...........umbli:ha: Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Buna ziua, desi este putin off topic relatez si eu doua cazuri care se pare ca sunt "la moda" in Buc. Primul...intersectie cu centura Bucuresti, respectivul are cedeaza, iese putin sa vada mai bine, din dreapta apre un Golf albastru cu nr de Bacau si se sterge de bara lui....discutii amenintari cu reclamatia la politie , intelgere amiabila pentru 100 de euro. Dupa o saptamana, aceiasi intersectie, pe acolo se duce omul la munca, aceiasi masina , aceiasi faza, incredibil nu ? ..alt sofer.....scandal . aceiasi amenintare cu reclamatie la politie de necedare de prioritate...ala cere din nou bani, pritenul nu mai suporta si il ameninta pe ala, spunand ca aceiasi masina a facut aceiasi faza cu o saptamna inainte ala se sperie si pleaca. Acum, faza doi, mult mai dura Politist din provincie in Bucuresti la gara de nord, aceleasi conditii cu cedeaza...se sterge de el un taxi..nimic grav, nr indoit putin si o urma, nu zgarietura pe bara de plastic a taxiului...de data asta spectacol masiv, aceleasi amenintari, dar ala cere 1000 de euro ca sa nu se duca la politie...cel "vinovat" nu cade de acord si taximetristul suna la un nr de telefon , in 2 minute apare echipaj, si spune ca mai bine ii da omului niste bani ca altfel ii ia carnetul..taximetristul incepe sa se vaite ca il doare gatul , mai scade din pret , vrea numai 500 euro de fata cu politistii din bucuresti Astuia ii sar toate capacele face scandal monstru, politaii ii salta canetul, actele de la masina, il lasa pe taximetrist sa plece, politistul din provincie se intoarec acasa cu trenul si face raport.Acum asteapta rezultatul...nu a spus ca e si el politist, este convins ca este o schema pusa la punct cu colaborarea unor jeguri de politai pentru a stoarce niste bani celor din provincie. O sa va tin la curent ce s-a mai intamplat Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Aprilie 15, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Am ramas dator cu continuarea . Din pacate nu am reusit sa ajung la proces asa ca s-a judecat in lipsa si am pierdut . Judecatorul a argumentat respingerea contestatiei prin faptul ca am fost sanctionat pentru ca nu m-am prezentat in 24 de ore si ca numai politia stabileste daca a fost accident sau nu . Fireste nu am primit acasa instiintare pentru a preda carnetul si circul fain frumos cu el , am fost verificat de politie la mai multe controale de rutina si se pare ca este valabil. Acum proprietar al unui autoturism implicat in accident ar trebui sa solicit de la politia rutiera un document in care sa se arate cine a fost vinovatul in acel accident . Cred ca aceasta solicitare trebuie facuta la biroul politiei rutiere pe raza caruia s-a intimplat accidentul. Va tin la curent . Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Am ramas dator cu continuarea . Din pacate nu am reusit sa ajung la proces asa ca s-a judecat in lipsa si am pierdut . Judecatorul a argumentat respingerea contestatiei prin faptul ca am fost sanctionat pentru ca nu m-am prezentat in 24 de ore si ca numai politia stabileste daca a fost accident sau nu . Fireste nu am primit acasa instiintare pentru a preda carnetul si circul fain frumos cu el , am fost verificat de politie la mai multe controale de rutina si se pare ca este valabil. Acum proprietar al unui autoturism implicat in accident ar trebui sa solicit de la politia rutiera un document in care sa se arate cine a fost vinovatul in acel accident . Cred ca aceasta solicitare trebuie facuta la biroul politiei rutiere pe raza caruia s-a intimplat accidentul. Va tin la curent . Nu ai primit sentinta acasa?Prea putin probabil ca nu ai primit sentinta,in sentinta scrie ca trebuie sa predai permisul la politie pentru o perioada de.... Acum permisul se poate suspenda si fara sa predai permisul,doar din taste dar problemele apar cand se verifica de politist permisul in baza de date ,acolo apare suspendat si atunci te alegi cu un dosar penal pentru conducere cu permis suspendat.Mare atentie tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Aprilie 16, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . In sentinta scrie ca se respinge contestatia dar despre permis nu scrie nimic . Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . In sentinta scrie ca se respinge contestatia dar despre permis nu scrie nimic . pai nu mai scrie de permis pentru ca ti-a fost respinsa contestatia ,deci ramane in vigoare Procesul Verbal intocmit de Politie,si dupa cate stiu eu in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei trebuia sa mergi sa depui permisul,dar pe PV ce scrie ,cate zile se suspenda permisul? tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Aprilie 16, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . 30 de zile Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 (editat) Re: Accident rutier sau nu , poate ma sfatuiti ce sa fac . Am fost la politie si am aflat cu "bucurie" ca permisul se va suspenda pe 30+30 zile pentru ca nu a fost predat in 15 zile de la data sentintei definitive . Am apelat la un mic ocol si am reusit sa-mi pastrez ( 3 luni ) dreptul de a conduce ( nu permisul ) nu ma intrebati cum . Din aceasta mica povestire extragem concluzia : Pentru orice zgarietura trebuie mers la politie chiar daca ne-am " inteles " cu celalat participant la trafic . Atentie la declaratia de la politie nu intotdeuna a fi exact in descrieri este si favorabil. Editat Aprilie 21, 2010 de marinionescu Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate