Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bobina electromotor defecta?

Gil

Postări Recomandate

Re: Bobina electromotor defecta?

@stane,

vitalies are dreptate, nu exista un asemenea comutator la sami. Culmea, in manualul de service exista referire la el dar scrie clar

acolo ca el este montat numai la masinile cu cutie automata (exista sami cu cutie automata?! ).

Eu te sfatuiesc sa montezi releul, chiar daca acum nu rezolva problema va fi bun pe viitor. In plus nu costa mai nimic.

Daca te pricepi un pic la mesterit, desfa electromotorul, curata-l, schimba-i periile, masoara cu aparatul ca sa nu ai cumva

vreun circuit intrerupt (in manual sunt descrise foarte precis toate tehnicile), pune vaselina noua si da-i bice.

Daca nu te pricepi, eu as face asa: tot eu l-as desface si l-as curata riguros apoi l-as duce la un mester sa-i pun carbuni

noi si sa mi-l asambleze.

De dat jos e super simplu, 2 contacte (cele de pe bobina) si 2 suruburi (unul din ele are un fir de masa) si jos cu el.

Bafta la mestereala :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am examinat putin schema electrica si am observat in ea un comutator la ambreiaj(clutch pedal position switch).

Acest comutator exista numai la masini cu cutie automata dar la pedala de frana - la tine ori e coincidenta ori candva un donator automat a participat la invierea masinii tale.

Poate gresesc dar la un samurai un asemenea comutator este inutil si nu cred ca japonezul l-a montat acolo. Am vazut zeci de samuraie, am studiat o multime de forumuri dar prima datra aud de asa ceva la sami.

La sami-ul meu am acel comutator pe pedala de ambreiaj si masina nu a avut niciodata cutie automata, insa a fost adusa din state.

4x4
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Te ajut cu placere. Hai sa ne intalnim ca sa fac niste masuratori si sa vedem precis care e buba. Apoi ne apucam de treaba.:2dr

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

Si eu am avut problema cu bobina.

Negasind bobina,m-am apucat si am sectionat-o.

Am reslefuit contactele,am spalat-0 si am reansamblat-o prin cositorire.

Acum merge ok si cred ca va tine cositorul.

Voi pune poze mai tirziu dupa ce scot pozele din telefon.

Nu a fost o operatie foarte grea,doar putina atentie la taiat bobina si cositor bun cu pistol mare de putere de 2kw.

Later edit;Pozele le gasiti la adresa:

http://tractariautoconstanta.blogspot.ro/2013/04/reparatiesectionare-bobina-electromotor.html

Editat de asfalttango
Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare