Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ridicare de fata

rogozan_marcel

Postări Recomandate

Re: Ridicare de fata

Buna Marcele si felicitari pentru achizitie.

Ridicarea din barile de torsiune este relativ simpla. Sub masina, intre traveele longitudinale ale sasiului, cam prin zona scaunelor de pe fata, se gasesc suruburile de trosionare a barilor de trosiune. Prin insurubare sau desurubare se obtine ridicarea sau coborarea ansamblului fata.

Atentie mare, daca ridici prea mult partea fata se va comporta precum o caruta (adica nu va mai prelua nici un soc) sau si mai rau, in caz de soc puternic sa se rupa ceva ....

most sports require only one ball, real sports require two....

www.corb44.ro

[www.corb44.ro/challenge

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Se poate face acest lucru si la Trooper 2 (1987)?

In momentul in care ridici fata se schimba verticalitatea rotilor, adica pot deveni asa: \\ // ?

Daca ridici fata afecteaza cumva franele? Are cumva sistemul acela cu cantar ca sa determine cum distribuie franarea pe punti in functie de greutate si ar putea fi dezechilibrat?

Imi cer scuze pentru interventie, dar nu stiam ca se poate face asa ceva la Isuzu si sunt interesat.

1984 Stangul si Dreptul
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut, stiti cumva care este limita maxima pana la care se poate ridica masina din bare? Exista date tehnice sau se poate ridica "dupa ureche"? Am auzit ca limita ar fi distanta dintre tamponul de soc de pe sasiu si bascula (care nu stiu cat trebuie sa fie). Multumesc!

Nissan Patrol K260
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut. Pe fata l-am ridicat doar din barile de torsiune(e simplu, doar stringi surubul si fata urca cit vrei dar nici prea mult ca se poate rupe ceva) a urcat 5 cm. iar pe spate am bagat distantiere de 5 cm. deasupra arcurilor cum se vede si in poze,:wink: pe care le-a facut socru la strung, sper sa va fie de folos aceste poze iar cu sfaturi ori cind si la orice ora 0766463625 ca si eu tare greu i-am dat de cap:grin:

Link spre comentariu

asa am ridicato si eu, sa nu exagerezi cu ridicatu, ca se modifica unghiul de cadere al rotilor o sa arate asa \ / , se poate "compensa" daca se schimba bratele de sus .

No offence! O mica corectie: La o ridicare exagerata din suspensie, fara kit-ul necesar, rotile vor sta in pozitia indicata de tine - \ / - doar la modelele cu axa fata swing sau suspensie McPherson - fara bascula superioara. La toate celelalte modele cu suspensie independenta, cu bascule superioare si inferioare, rotile vor sta in aceasta pozitie: / \ - pentru ca, bascula inferioara este mai lunga decat bascula superioara, iar la o astfel de inaltare, traiectoria pe care se deplaseaza capatul basculei inferioare, are raza mai mare fata de traiectoria pe care se deplaseaza capatul basculei superioare.

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

No offence! O mica corectie: La o ridicare exagerata din suspensie, fara kit-ul necesar, rotile vor sta in pozitia indicata de tine - \ / - doar la modelele cu axa fata swing sau suspensie McPherson - fara bascula superioara. La toate celelalte modele cu suspensie independenta, cu bascule superioare si inferioare, rotile vor sta in aceasta pozitie: / \ - pentru ca, bascula inferioara este mai lunga decat bascula superioara, iar la o astfel de inaltare, traiectoria pe care se deplaseaza capatul basculei inferioare, are raza mai mare fata de traiectoria pe care se deplaseaza capatul basculei superioare.

Fac si eu o mica completare (din ce am vazut si testat personal)

La Pajero I,ca si la restul generatiilor cu bascule superioare si inferioare,atunci cand o inalti,rotile vor sta \ /. Cand o cobori vor sta / \.

De ce?

Basculele superioare sunt prinse pe interiorul lonjeronului si unghiul \ / e determinat de mici distantiere dintre bascula si lonjeron. Cu cat mai multe distantiere cu atat mai mult se corecteaza unghiul \ / in | |.

Cu cat mai putine distantiere si bascula e "impinsa" in afara,impingand partea de sus in exterior si accentuand unghiul \ /.

Deci atunci cand o inalti,trebuie sa mai tragi de bascule in interior cu distantiere ca sa nu stea rotile \ /.

Link spre comentariu

Fac si eu o mica completare (din ce am vazut si testat personal)

La Pajero I,ca si la restul generatiilor cu bascule superioare si inferioare,atunci cand o inalti,rotile vor sta \ /. Cand o cobori vor sta / \.

De ce?

Basculele superioare sunt prinse pe interiorul lonjeronului si unghiul \ / e determinat de mici distantiere dintre bascula si lonjeron. Cu cat mai multe distantiere cu atat mai mult se corecteaza unghiul \ / in | |.

Cu cat mai putine distantiere si bascula e "impinsa" in afara,impingand partea de sus in exterior si accentuand unghiul \ /.

Deci atunci cand o inalti,trebuie sa mai tragi de bascule in interior cu distantiere ca sa nu stea rotile \ /.

La mine rotile stau \ / daca exagerez. nu stiu cum e in alte cazuri. Eu am un Isuzu

Editat de mackie
Link spre comentariu

La mine rotile stau \ / daca exagerez. nu stiu cum e in alte cazuri. Eu am un Isuzu

Ce buna era o poza la articulatia fata acum :h5

Vezi cum se prind basculele superioare,de obicei ar trebui sa se corecteze unghiul \ /

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare