paulbratu Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Va salut! Ma uitam prin certificatul de inmatriculare si am vazut ca lasectiunea amvelope este scris sec:" 9,50 R 15 ". Din cate stiu eu o amvelopa se caracterizeaza prin 3 dimensiuni... specificatia asta cum s-ar traduce? Stie cineva cu ce gume vine echipata din fabrica o toyota 4 runner din 1992? eu acum am BFG 31x10.5x15 care sigur sunt mai mari decat ar trebui... Multumesc! It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there! Auto: TOYOTA 4Runner Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobo Postat Noiembrie 30, 2009 Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Re: Ce gume ar trebui sa am eu pe masina? o nelamurire similara am avut si eu in topicul asta. raspunsul a fost urmatorul: 7.50R16 e simbolizare in sistem imperial (dinainte de 1960). 7.50 reprezinta latimea anvelopei in inch. Pe vremuri anvelopele erau cu sectiunea patrata. Inaltimea balonului era tot atat cat si latimea asa ca nu era sa specifici inaltimea in simbolizare. Abia dupa 1960 s-au introdus anvelope cu sectiune mai joasa a.i. a fost nevoie de inca o dimensiune in simbolizare, chestie care s-a convenit sa fie exprimata procentual. Altfel spus, 7.50R16 inseamna 7.50/100R16. Latimea e de 7.5*25.4 mm, adica aprox 190 mm si inaltimea balonului este 100% din latime, deci tot atat. R16 stii ce e. "C"-ul de la sfarsit vine de la Cross-ply. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulbratu Postat Noiembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2009 Re: Ce gume ar trebui sa am eu pe masina? :uameni credeam ca din interes maxim au uitat sa scrie toate cifrele acolo. conform acestor specificatii mie imi rezulta ca ar trebui sa am pe masinaniste amvelope pe 33 incazul in care socotim inaltimea balonului egala cu latimea, adica 9.50.... chestia asta ma depaseste oricum daca ma opresc in trafic imi iau si masina nu numai talonul asa ca nu mai conteraza ca ei mi-au gresit specificatiile. si totusi... stie cineva cam ce dimensiuni ar trebui sa se puna pe masina mea? multumesc It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there! Auto: TOYOTA 4Runner Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate