Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intretinere articulatie homocinetica

unde

Postări Recomandate

Masina este cea din semnatura, dar discutia este valabila pentru orice masina cu punte rigida fata.

Saptamina trecuta au fost schimbati rulmentii de la articulatia fata, aia cu rol de pivot. Se pare ca sint cei originali (dupa producator si coduri) si au tinut 5 ani si vreo 60.000 de km, fara off-road se pare.

Ce se poate face pentru intretinerea corecta a articulatiei? Eu ma gindeam la un gresor, dar s-ar putea ca asta sa incurce MRL-urile automate de la Jimny (poate ajunge vaslina in furtunele de la cuplajele pneumatice). Poate la masinile cu cuplare manuala, lucrurile sa fie mai simple.

Orice alte sfaturi sint binevenite.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intretinere articulatie homocinetica

Samuraiu are articulatie homocinetica cu pivotajul pe rulmenti. Asa zisi rulmenti king bearing (conform specificatiilor tehnice din cartea de service) se greseaza la montaj sau cu ocazia intretinerilor. Vaselina de pe acestia nu se pierde in timpul rulajului, asa ca nu vad de ce ar trebui gresoare ! Mai degraba gresor ar trebui pentru articulatie cele doua jumatati de oala fixa mobila - asta pentru cei comozi.

Conform cartilor de intretinere, o articulatie homocinetica dupa un nr. de km se demonteaza se spala se inlocuieste unsoarea, aici intervenind si conditiile in care a rulat masina on/offroad.

La Jimny nu stiu cum este sistemul cu cuplarea automata a mrl-urilor si care este legatura lor cu pivotii :h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Vaselina nu se pierde, insa se poate contamina cu apa sau noroi.

Ma gindeam ca gresoarele s-ar putea sa nu fie o solutie pentru ca vaselina va putea sa o ia mai usor pe furtunul de cuplaj pneumatic al MRL-urilor decit sa umple "sfera" de la articulatie si sa dea pe afara cind ungerea e completa.

Poate poti sa pui niste poze cu articulatia la Sami si cam unde ai vedea tu montati gresori.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Mai jos vezi fuzeta pe care sunt pivotii, in foto cel superior.

Operatiunea de montaj a gresorului este mai dificila. Trebuie gaurit axul pe care vine rulmentul.

Am intalnit alte variante pe forumuri de afara - cu gresor temporar - adica se scoate unul din cele patru suruburi care fixeaza pivotul si are corespondenta in oala articulatiei si se pune gresorul, se greseaza , se scoate , se pune la loc surubul .

Sunt adeptul lucrarilor de intretinere - demontare, spalare, gresare, montare.

http://img408.imageshack.us/img408/8307/fuzetasami.th.png

:h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Hmm... nu e chiar asa dificila. Eu mai am o masina (turism) la care am pus gresoare la suspensia spate (brate trase). Tot axul surubului s-a gaurit, dar pe o lungime mult mai mare. Temerea mea e sa nu ajunga multa vaselina pe furtunul de la MRL-uri.

Alte pareri?

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

ce vrei tu sa faci e o chestie inutila.....ptr ca: vaselina ptr articulatii homocinetice....nu este aceeasi cu vaselina de rulmenti....iar daca bagi vaselina buna....peste cea contaminata cu apa si ce-o mai fi prin ea....iar nu faci nici o treaba :grin:

cel mai sanatos este sa desfaci jucaria....sa o speli....sa pui vaselina noua....sa vezi starea garniturii de pe sfera.....samd

Link spre comentariu

Am inteles... deci cea mai buna intretinere este lucrul manual. La asta ma gindeam si eu, dar am zis ca poate scap :mrgreen:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

acum...vezi si tu....daca lucrul manual nu te satisface....incearca cu tamaie....apa sfintita.... :ha:

nu te supara dar la fiarele astea.....lucrul manual e sfant.....si necesar :h5

Link spre comentariu

nu te supara dar la fiarele astea.....lucrul manual e sfant.....si necesar :h5

Nu ma supar, vreau sa invat :h5

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

cum fac eu primavara la ale mele

se ia un gresor cat mai mare (pompa de vazelina sau cum i se spune)

desfac capacele de pe pivotii de jos, stau sa vad daca curge ceva de la ei si desfac capacele de la pivotii de sus, pe unde bag vaselina cat incape, pana incepe sa o scaota pe jos pe cea veche,

daca aia arata bine, o las daca nu, pompez pana iese vaselina noua

daca bagi vaselina buna sa zicem anual, si scurgi apa care inevitabil se strange acolo, prelungesti viata atat la pivoti cat si la homocinetica planetarei

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

La omocinetica ... nu se pune vaselina! Garniturile omocinetica (kitul -garnitura, pasla, fieratanie )au rolul de a nu lasa mizeria sa intre pe la rotula ...

E recomandat a se curata foarte bine bila (de preferat cu smirghel foarte fin si ulterior lustruit cu pasla) si a se unge cu ulei de motor.

Vaselina pusa acolo pe bila atrage corpuri solide mai mari sau mai mici care vor sparge garniturile si vor intra in rotula ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare