Liviu-San Postat Aprilie 15, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: punte decuplabila fata!! Am mutat discutia la locul ei! Avantajele puntii decuplabile sunt altele decat reducerea consumului. La mine consumul este ca inainte. eu am montat-o datorita AC care consuma enorm si cei de la AFUMATI mi-au spus ca acesta scade cu20%. Avantajele sunt: masina este mai agila ,se conduce mult mai usor, cand cuplezi pe 4x4 ai impresia ca te tine ceva, depasirile le faci mult mai usor,dispar din zgomote.Una peste alta ramane la aprecierea fiecaruia daca merita aceasta investitie. Ieri am montat puntea decuplabila fata! Am reglat si reductorul.Ideea este ca pana in jur de 40 km/h se simte o oarecare vibratie dupa care dispare pe la 60Km/h. Din pacate nu am apucat sa o alerg sa vad daca se mai aude acel zgomot asurzitor la viteze supersonice de peste 90km/h Sper sa fi facut o investitie buna totusi.....:top Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: punte decuplabila fata!! Salut! Ai grija cu centratul reductorului pt ca la mine dupa ce am montat puntea decuplabila si mi-au centrat reductorul cei de la Afumati a fost jale.Acestia centreza reductorul cu masina saltata pe elevator.L-am sunat pe dl. FERENTZ ,pe aceasta cale ii multumesc inca odata,si mi-a spus cum trebuie centrat. De atunci mi-au disparut 90%din zgomote. Cardanele cred ca nu sunt dezechilibrate /masina fiind noua/ gentile la fel . Suna-l pe dl FERENTZ si-ti v-a spune ce ai de facut. Spor la treaba. Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: punte decuplabila fata!! Kit-ul de decuplare, pe langa MRL-uri, Ce mai cuprinde?! Intreb, pentru ca, presupun ca are ceva modificari si la cutia de transfer - axul decuplabil pentru cardanul fata si comanda acestuia... :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: punte decuplabila fata!! KIT-UL de decuplare nu are MRL-uri. Se inlocuieste partea din fata a cutiei de transfer/reductor/ cu acest KIT. Este impropiu spus kit decuplare pt. ca ,grupul fata cu planetare si cardan tot se invart. Acest kit este partea din fata a reductorului ,cel cu maneta mica, acesta avand o pozitie in plus/2x4/diff.lock/4x4. Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: punte decuplabila fata!! Adica nu e nici un fâs macar nea Magnum. Alea se invart toate, e o chestie inutila care costa bani.....mai bine faceai altceva cu banii mestere, parerea mea. De fapt mi-am mai spus-o si in alte topicuri, shtiind rezultatele. Ai sa vezi ca n-ai sa ai diferenta mare de consum...mai bine faceai altceva la masina... Dar acumaaa..las-o asa, s-o porti sanatos si zi-ne rezultatele. Sanatate maxima! Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 15, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: punte decuplabila fata!! Adica nu e nici un fâs macar nea Magnum. Alea se invart toate, e o chestie inutila care costa bani.....mai bine faceai altceva cu banii mestere, parerea mea. De fapt mi-am mai spus-o si in alte topicuri, shtiind rezultatele. Ai sa vezi ca n-ai sa ai diferenta mare de consum...mai bine faceai altceva la masina... Dar acumaaa..las-o asa, s-o porti sanatos si zi-ne rezultatele. Sanatate maxima! In afara de A/C si macarale electrice nu stiu ce as mai putea face la masinuta asta in plus fata de cum arata acum, poate sa o schimb cu alta....:grin: Ideea este ca ceva totusi nu inteleg si Dl marian m-a bagat in ceata! Inainte sa montez puntea asta,aveam 2 pozitii si cand cuplam diferentialul, mi se aprindea un martor in bord,care ma atentiona ca am diferentialul blocat.Dupa cum spune domnia sa,in ordinea respectiva(4x2,diff lock,4x4)inseamna ca:maneta mica impinsa maxim in fata=4x2 maneta mica la mijloc-diff lock maneta mica in spate=4x4 problema este ca eu am crezut ca la mijloc masina este in 4x4,exact ca inainte,dar cand am maneta la mijloc,mi se aprinde martorul de diferential blocat:hw Deci, ce sa mai cred???? s-au schimbat comenzile,in sensul in care cand trag de maneta in spate maxim sunt in 4x4? Mentionez ca reglarea reductorului am facut-o in mers,la 80-90km/h,am scos-o din viteza,am oprit-o si l-a strans pe loc.Mi-a spus si mie mecanicul despre elevator(a lucrat la cei de la afumati)dar totusi a recurs la metoda asta pt ca nu avea elevator:uameni Nu am mers f mult cu masina,decat um pic prin oras.Astept sa merg la drum mai lung, sa vad cum se comporta masina...sper ca satisfacator,dar sa dispara zgomotele chiar cu 90%....nu ma mai sui in ea,k nu o mai recunosc....:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Re: punte decuplabila fata!! Mda... fara un set de MRL-uri, chiar ca-i un mare fas... Ideia este sa nu antrenezi axa fata; adica sa nu consumi energie antrenand axa fata! MRL-uri pentru Niva nu se gasesc?! Daca da, atunci, kit-ul merita intr-o oarecare masura - zic "oarecare", pentru ca masina nu este grea, motiv pentru care, diferenta de consum nu poate fi prea mare. Partea "dificila" in regim 4x2, este data de ampatamentul foarte scurt (2200 mm), fapt ce favorizeaza derapajul. :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 16, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Re: punte decuplabila fata!! Mda... fara un set de MRL-uri, chiar ca-i un mare fas... Ideia este sa nu antrenezi axa fata; adica sa nu consumi energie antrenand axa fata! MRL-uri pentru Niva nu se gasesc?! Daca da, atunci, kit-ul merita intr-o oarecare masura - zic "oarecare", pentru ca masina nu este grea, motiv pentru care, diferenta de consum nu poate fi prea mare. Partea "dificila" in regim 4x2, este data de ampatamentul foarte scurt (2200 mm), fapt ce favorizeaza derapajul. Nu se gasesc MRL-uri si nici nu cred ca or sa faca din moment ce nu au modificat mai nimic la masina de atata amar de vreme.Problema nu ar fi numai de consum,ci de faptul ca masina ar trebui totusi sa mearga mult mai lin si sa nu se mai auda zgomotele din transmisia de pe puntea fata.:y Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Re: punte decuplabila fata!! Dl Liviu in fata ai 4x2 la mijloc ai diff.lock. ti se aprinde martorul in bord iar in spate ai 4x4 sigur si verificat.Salta spatele la masina cupleaza maneta mica in fata adica 4x2 baga in viteza si masina sta pe loc se invarte doar spatele..... Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 16, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Re: punte decuplabila fata!! Dl Liviu in fata ai 4x2 la mijloc ai diff.lock. ti se aprinde martorul in bord iar in spate ai 4x4 sigur si verificat.Salta spatele la masina cupleaza maneta mica in fata adica 4x2 baga in viteza si masina sta pe loc se invarte doar spatele..... Multumesc frumos Dl Marian, m-am luminat:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Re: punte decuplabila fata!! Cred ca intrebarea se poate pune si altfel:daca cineva a demontat cardanul fata din diferite motive (defectiuni, etc) si a mers 4x2 o perioada de timp s-a redus zgomotul si consumul de benzina? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefanniva Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Re: punte decuplabila fata!! mda ,sa sti ca la asta ma gindeam si eu ,este o modalitate buna sa vezi diferenta de cosum si reducerea zgomotului,si apropo din ce am vazut din postarile de mai sus cu pozitia manetei mici...la mine maneta sta in pozitia din fata normal asa e deblocat diferentialul si cind o dau in spate blochez diferentialul asa mia zis fostul propritar eu sunt nou in domeniu din cate stiu eu diful se blocheaza doar cind e nevoie si trebuie deblocat dupa aia pt aproteja planetarele sau ceva de genul zicea cineva, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Re: punte decuplabila fata!! Cred ca zgomotul nu s-ar reduce pentru ca rotile antreneaza planetarele si grupul diferential, poate consumul, dar cine are experienta sa ne spuna? Daca s-ar reduce consumul semnificativ, zau ca ar merita sa demontezi un carddan , preferabil cel fata, cand ai avea o perioada de timp mai mare de mers prin oras/drumuri de asfalt. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefanniva Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Re: punte decuplabila fata!! pai ma gindeam si eu ca ar renta daca sar reduce consumul mai ales pt ceice circula in oras ,dar daca ai demonta cardanul de pe fata masina nu mai pleaca de pe loc doar cu diferentialul central blocat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Re: punte decuplabila fata!! Ooops! That's right! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Octombrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Re: punte decuplabila fata!! De consumat,consuma mai putin,dar nu cu mult,din cauza planetarelor.Diferenta se simte la plecare de pe loc,adica masina este mult mai "sprintena' si merge mai usor,in comparatie cu 4x4 permanent.Am vrut sa experimentez, sa scot planetarele,sa vad exact ce diferenta ar fi,avand si puntea decuplabila,dar sincer mi-a fost lene si n-am mai apucat.Acum vine iarna si nu este cazul, dar in primavara,s-ar putea sa fac si asta si o sa va spun cum se va comporta masina:grin: Daca s-ar potrivi butucul de roata de la VAZ(microbuz)la Niva, ar fi mult mai simplu,pt ca alea sunt echipate si cu MRL,dar nu mai deschid subiectul, pt ca ma injura colegii de pe forum:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefanniva Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Re: punte decuplabila fata!! cand mi-am cumparat niva ,ma gindeam si eu la o decuplare punte fata dar la bani cara costa ...mai ales ca eu trebuie sa fac offroad vreau nu vreau, ca mi-am construit o cabana linga padure si am vreo 600m de drum ,(mai degraba e un plai)si e cam offroad ,si am nevoie zilnic de 4x4 , pt tine cred ca renteteaza aceasta decuplare ,mai ales daca circuli mai mult in oras...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: punte decuplabila fata!! Cum ai de gand sa scoti planetarele? Ce fel de"dopuri" o sa pui la grup? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Re: punte decuplabila fata!! cel mai bine parerea mea este sa elimini arborele fata plus grupul plus planetarele,si ramai cu puntea fata independenta fara partea de transmisie si fara vreo 60 de kg greutate pe masina,in modul asta si directia se misca mai usor si consumul clar va scadea si nici nu uzezi grupul si planetarele articulatiile inutil daca oricum nu iti foloseste. iti recomand varianta asta pentru ca multi au facut asa ceva pe ARO tocmai pentru a reduce consumurile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Re: punte decuplabila fata!! A facut cineva o astfel de rezectie? Cu cat se imbunatateste consumul? "Tradare...tradare dar sa stim si noi". Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Octombrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Re: punte decuplabila fata!! Eu nu pot sa dezmembrez masina in halul asta,pt ca mai am nevoie si de 4x4,chiar daca merg mult prin oras.Altfel luam o masina 4x2 si nu mai aveam probleme.In schimb ma gandeam ca ar fi mai usor daca s-ar demonta numai capetele de planetara,avand puntea decuplabila montata.Chiar as fi curios si de consum, si de comportamentul masinii. De directie nu cred ca se pune problema, ca am servo si merge volanul f usor:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: punte decuplabila fata!! Buna seara tuturor, Avand in vedere ca mai am putin si termin niste surogate de MRL pt Niva, ma intereseaza cum functioneaza decuplarea puntii fata din cutia de transfer. Poate cineva sa explice ce si cum se cupleaza/decupleaza si cum este realizat constructiv acest mecanism? Niste poze ar fi extraordinar. Multumesc 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JokR Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: punte decuplabila fata!! cam asa http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9qV7JgNbsSw Lay back & wach the sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: punte decuplabila fata!! cel mai bine parerea mea este sa elimini arborele fata plus grupul plus planetarele,si ramai cu puntea fata independenta fara partea de transmisie si fara vreo 60 de kg greutate pe masina,in modul asta si directia se misca mai usor si consumul clar va scadea si nici nu uzezi grupul si planetarele articulatiile inutil daca oricum nu iti foloseste. iti recomand varianta asta pentru ca multi au facut asa ceva pe ARO tocmai pentru a reduce consumurile. :ha:si ori mergi cu diferentialul blocat ori legi cu un fierbeton flansa de la cardanul fata!!:cr1 VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Re: punte decuplabila fata!! :ha:si ori mergi cu diferentialul blocat ori legi cu un fierbeton flansa de la cardanul fata!!:cr1 pai mergi cu centralul blocat ca e cel mai simplu si elegant. nu te afecteaza cu absolut nimic uitasem sa scriu asta cand am scris mesajul :) la mine nu e o optiune ca mie imi trebuie 4x4 de preferinta as vrea si un diff lock pe spate dar nu permite bugetul :) oricum sa stie oamenii e ca daca rupi vreo planetara pe fata sau spargi grupul fata ma refer la carcasa ca se stie ca sunt sensibile sa nu ramani ca papagalul acolo cu masina dai jos cardanul fata sau spate din flanse blochezi centralul si mergi asa inapoi spre casa :) asta in conditiile in care ai doar una din ele rupta daca sunt mai multe adica si pe fata si pe spate nu mai functioneaza solutia dar sunt altele :) oricum parerea mea e ca daca vrei sa decuplezi fata cumperi chestia aia facut de fabrica o montezi si gata...daca vrei doar tractiune spate la niva atunci eu as elimina si diferentialul central din schema eventual as face un alt cardan care sa iasa direct din cutie pana in puntea spate sau as elimina din CT tot ce tine de diferentialul central si reductor tinand carcasa doar pe post de lagar intermediar :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate