Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Filtru performant de aer si evacuare pentru Niva

Ninja

Postări Recomandate

Adresez tuturor posesorilor de Niva, dar mai ales celor care si-au bagat manutele mai adanc in ea:) urmatoarele intrebari:

1. Si-a montat cineva un filtru de aer "sport" - de forma tronconica- de tip K&N sau Injen (sau altele asemenatoare) pe Niva cu injectie? Care a fost rezultatul? Se castiga ceva cai putere? Cum se alege un astfel de filtru? Se prefera racordul din metal sau din polipropilena? ce diametru trebuie sa aiba racordul?

2. Si-a modificat cineva evacuarea pe Niva, in sensul eliminarii evacuarii stock si utilizarii unei evacuari directe sau a uneia "racing"? Care a fost rezultatul (in afara unui zgomot mai barbatesc:) ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Filtru performant de aer si evacuare pentru Niva

Din auzite spun, ca pe alte masini,mai ales pe carburatie,folosindu-se kit de admisie au avut in jur de 10 cp.Am vazut pe net mai multe solutii,in legatura atat cu admisia cat si cu evacuarea si la Niva.

bau bau
Link spre comentariu

@moshu68

Daca ai putea pune niste link-uri ar fi foarte util

Scuza-ma ca am intervenit asa tarziu.

Cum nu prea sunt eu indemanatic in computere,cam din greseala am intrat si am prins niste filmulete in care se vede,mai eles pe carburatie.

Sa auzim numai de bine!

bau bau
Link spre comentariu

Vizitator RallyZone

depinde de mai multe chestii:

tipul masinii, benzina sau diesel.

depinde de filtrul de aer, model si tip

depinde de tubulatura filtrului de aer, lasi conducta originala sau o inlocuiesti?

ramai la diametrul original sau pe ceva mai mare?

acum, daca pui filtru din "piata de la rusi" poti sa ai surpriza sa pierzi putere. am un prieten cu stand dyno si o facut testul.

daca pui un filtru calumea (nu neaparat k&N si injen) poti sa castigi ceva putere, ceva inseamna maxim 1-2 cai.

Daca schimbi si uleiul, mai poti castiga 3-4%

mai schimbi si evacuarea poate mai castigi 1-3 cai (maxim)

mai schimbi fise si bujii...si poate la final ai ajuns la 10 cai de care se vorbea mai sus.

cel mai simplu iti faci un chip (nu stiu daca gasesti de lada :uameni ) si de acolo ai putea castiga un 8-9 caluti.

Link spre comentariu

Prin modificari la admisie precum si la evacuare se cistiga cuplu mult nu CP.

La o modificare de genul filtru aer , puterea creste cu cca 2-3 % , dar cuplu poate creste cu pina la 12-15 %.

Sa nu uitam ca intretinerea acestor filtre sunt de 10 ori mai costisitoare , si se efectueaza in intervale foarte scurte , altfel veti periclita viata motorului. Spalarea se face doar sub jet de apa (nu wap , doar robinet)cu detergenti speciali si tratarea cu solutie de captare a impuritatilor , sprayuri speciale , in functie de umiditate , praf ,etc.

In concluzie nu se recomanda pentru masini care se folosesc zi de zii in mediu urban , doar din motiv de costuri sii comoditate.

Link spre comentariu

Vizitator RallyZone

perfect de acord cu userul NIVA. Eu cand am spus putere m-am referic la cai putere, ca asa era in primul post, dar intradevar, nu conteaza atat de mult caii putere la asemenea masini cat conteaza cuplul.

Eu am si un cielo, care are filtru sport din a 2-a zii de cand il am.

Intradevar, un filtru sport costa, rezista mai mult, dar solutia de curatat costa cam 100-130 ron si nu tine mai mult de 2 spalari.

Acele 2 spalari se efectueaza vara cam o data la 3 luni dar iarna il curatam o data pe luna.

Se castiga cuplu, se simte la demaraj.

Dar ai un sunet delicios, ador sunetul filtrului de aer chiar daca costa mult intretinerea.

La evacuare este o alta problema, daca nu ii facuta cu cap, se poate pierde cuplu. Adica, am vazut pe multi care spun, mi-am pus teava treapta din fata pana in spate si am castigat putere, total GRESIT.

o teava dreapta nu are "TRAGERE" si se pierde din cuplu, chiar daca se tureaza mai repede (urca in ture mai rapid) la plecarea de pe loc se va simtii aceasta lipsa de putere.

de exemplu cu un filtru de aer sport, teoretic, pur teoretic, scade consumul, practic si in realitate consumul creste iarna.

userul niva spunea ca cresterea este 2-3%...la niva care are 82 de cai, ar insemna in jur la 2 cai dar sunt la MOTOR (volanta) nici de cum la roata. un filtru calumea cu tubulatura costa ceva...

eu dupa ce am bagat o gramada de bani, regret unele investiti :(

Link spre comentariu

Si eu am mai vorbit cu cineva zilele trecute si mi-a spus ceva asemanator cu privire la evacuare, anume ca nu este recomandat sa se faca evacuarea directa si ca macar toba mica ar trebui lasata pentru "spargerea" gazelor pentru ca altfel se intampla exact ce spunea Rallyzone. Aceeasi persoana mi-a recomadat sa NU folosesc un filtru conic in offroad, din considerente legate de murdarirea (implicit infundarea) foarte rapida. Dar am inteles ca exista niste filtre care se monteaza in cutie, care trag aer numai pe la partea superioara, si care sunt o optiune mai buna pentru offroad. Banuiesc ca este un sistem asemanator cu ce are Niva din fabrica.

Link spre comentariu

Vizitator RallyZone

Ninja, da, intradevar, cand ai prins un pic de apa...filtrul sport ii cam pe...spate, sa nu spun alt cuvant :uameni

Poti sa folosesti ceva kituri speciale, de la SIMOTA sau de la BMC in cutie de carbon cu garnitura siliconica si cu tubulatura extrem de lunga pe care sa o scoti sus pe plafon. ca ma gandesc ca nu te "bagi" cu niva atat de mult in apa :ypu :ypu

in alta ordine de idei maiden are dreptate, cat timp merge las-o asa. dar daca tot te "manca" si vrei sa faci, macar sa stii ce sa faci.

ps: trebuie o toba, altfel pierzi cuplu chiar daca creste in ture

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Adresez tuturor posesorilor de Niva, dar mai ales celor care si-au bagat manutele mai adanc in ea:) urmatoarele intrebari:

1. Si-a montat cineva un filtru de aer "sport" - de forma tronconica- de tip K&N sau Injen (sau altele asemenatoare) pe Niva cu injectie? Care a fost rezultatul? Se castiga ceva cai putere? Cum se alege un astfel de filtru? Se prefera racordul din metal sau din polipropilena? ce diametru trebuie sa aiba racordul?

2. Si-a modificat cineva evacuarea pe Niva, in sensul eliminarii evacuarii stock si utilizarii unei evacuari directe sau a uneia "racing"? Care a fost rezultatul (in afara unui zgomot mai barbatesc:) ?

Chiar daca este un topic vechi este oricand actual si interesant.

Cred ca la Niva schimbarea filtrului cu unul ca-n poza nu este o optiune foarte intereesanta deoarece in teren poti absobi apa in maotor.

Ca putere nu stiu ce sa zic dar 10 cai dintr-un filtru la o astfel de masina este aberant de mult. Caii putere nu se aduc asa de simplu.

Evacuarea cred ca poate aduce un surplus de cai putere daca este refacuta cap coada adica inclusiv galeria de evacuare, dar costa.

O modificare simpla si eficienta in general la cele pe injectie ar fi eliminarea catalizatorului.

Probabil ca asa mai alar vreo 2-3cai dar nu mai mult si probabil 6-7 daca refaci integral evacuare cu un flow foarte rapid.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare