omoroka Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Dragi cotetzari si nu numai, daca vremea o tine tot asa, adica nu ninge, nu ploua, va propun Muchia Telejenel, care leaga pe sus Lacul Maneciu de Tabla Butii (aka Tabla Bucii). Estimez ca traseul ar avea aproximativ aceeasi dificultate ca si creasta Grohotisului (sau poate ar fi mai bine sa nu mai estimez nimic ca data trecuta nu prea mi-a iesit :grin: ) Lungimea crestei este de aproximativ 20km, cu altitudine maxima de aproximativ 1400m iar o data ajunsi la Tabla Bucii coboram si ne intoarcem inapoi la punctul de plecare urmand Valea Teleajenului (alti aproximativ 20km). Din informatiile culese pana in prezent pot sa va spun doar ca Valea Teleajenului (adica traseul de intoarcere) este lejer. Din pacate insa nu am nici-o informatie despre traseul de creasta asa ca surprize de tot felu pot aparea la fata locului, daca nu cumva vom primi intre timp ceva informatii de la colegi care au fost deja pe acolo. Propun efectuarea traseului sambata 19 Decembrie dar numai in conditii meteo bune. Altfel il lasam pentru la anu :grin: Am pregatit si un traseu de backup pentru cazul in care intervin probleme in zona. Este vorba despre traseul Circum Ciucas, traseu care inconjoara masivul cu acelas nume si despre care am informatii de la un biciclist ca s-ar putea efectua cu masina lejer, singura portiune mai dificila fiind segmentul Nord-Vestic unde cel mai probabil vom avea de a face cu noroaie si abrupt (sau poate nu :grin: ). La final fac un apel colegilor care au parcurs deja acest traseu, sa ne ofere detalii suplimentare despre el. Sa ne auzim cu bine :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ocserver Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 salut! crezi ca AT-urile fac fata? ca sa stiu daca deschid gura ca vin sau stau aici si va urmaresc... :) Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD "Portzelanul" (care s-a dus de cativa ani buni...) :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 salutare, "ignition man"! :h5 vad ca te cam mananca in cardan :ha: si al meu cam zvacneste, tre' sa-l gresez un pic :grin: discut cu "conducerea" astazi. daca nu stric ceva grav la impotmoliada, si nu trebuie sa plecam la bunica pe 19, cred ca venim si noi. ocserver: la tura de pe Grohotis a participat si un mitsu 3000 V6 cu AT-uri parca, si s-a descurcat bine, a avut doar ceva fierbinteala...si un Land Rover Discovery cu anvelope de strada. depinde de cat tii la masina. ne vedem duminica. pana atunci, toate cele bune! Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Pe muchea Telejenel poti ajunge atat de la baraj Maneciu cat si din satul Slon (Valenii de Munte - Drajna - Cerasu - Slon). Am facut traseul asta vara pe uscat si nu am avut probleme. In varianta de urcare desenata urci de la baraj pe un fel de platou si dai de o intersectie: inainte in urcare ajungi in muchia Telejenel iar stanga in coborare ajungi in valea Telejenel. Zic de intersectia asta pentru ca am vazut ca la intoarcere vrei sa mergi pe vale pana la capat si apoi pe langa lac pana la baraj. Nu stiu cum e portiunea asta de coborare dar ai alternativa de a urca din vale in platou ca sa cobori apoi pe unde ai urcat de la baraj. Daca va ploua (ninge) va fi noroi (+zapada?) si e mai delicat pe coborarea prin padure dintre Pasul Tabla Butii si Pasul Boncuta. Pe Valea Telejenel e soft. Circum Ciucas e foarte interesant mai ales portiunea de care zicea omoroka (NV) despre care nu stiu nimic dar sunt dornic sa aflu. Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Pe muchea Telejenel poti ajunge atat de la baraj Maneciu cat si din satul Slon (Valenii de Munte - Drajna - Cerasu - Slon). Am facut traseul asta vara pe uscat si nu am avut probleme. In varianta de urcare desenata urci de la baraj pe un fel de platou si dai de o intersectie: inainte in urcare ajungi in muchia Telejenel iar stanga in coborare ajungi in valea Telejenel. Zic de intersectia asta pentru ca am vazut ca la intoarcere vrei sa mergi pe vale pana la capat si apoi pe langa lac pana la baraj. Nu stiu cum e portiunea asta de coborare dar ai alternativa de a urca din vale in platou ca sa cobori apoi pe unde ai urcat de la baraj. Daca va ploua (ninge) va fi noroi (+zapada?) si e mai delicat pe coborarea prin padure dintre Pasul Tabla Butii si Pasul Boncuta. Pe Valea Telejenel e soft. Circum Ciucas e foarte interesant mai ales portiunea de care zicea omoroka (NV) despre care nu stiu nimic dar sunt dornic sa aflu. @alexb25: sa inteleg ca ai parcurs toata creasta Telejenelului exact ca in track-ul descris de mine si e mult mai usor traseul decat Grohotisul (in conditii meteo favorabile ma refer)? Daca traseul e foarte usor il putem combina cu Circum Ciucas, astfel de la Tabla Bucii in loc sa ne intoarcem la baraj continuam drumul conform track-ului de rezerva. Ce parere ai? @ocserver: giorgel are dreptate. te poti descurca cu AT-uri daca conditiile meteo nu sunt aprige (si am zis ca mergem numai daca vremea o permite). Acuma conform spuselor lui alex traseul se pare ca nu e chiar atat de greu pe cat a fost Grohotisul, deci cu atat mai mult ai putea merge cu AT-uri; Totusi trebuie sa fii pregatit pentru surprize la fata locului :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Of 19 Decembrie.......e deja rezervata de Tata ....si de traditia lui ....tai porcu'..... :app deci nu pot "ajunge" :sr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierra213 Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Salutare baieti ! Giorgel 3000 V6 are MTuri si a avut si pe grohotis, Insa Tubo . Pt excursia din 19 venim cu 2 MItsu. Unu cu Mturi, Statie, Sufa ARB, 2 Ocheti si unul cu AT. CU stima, SIERRA. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Da omoroka, traseul pe muchia Telejenel este mai usor (pe vreme buna) decat ce sleauri am vazut in Grohotis. Combinatia cu Circum Ciucas e foarte buna daca mai ramane timp suficient. Trebuie evaluat la locu fetei (sau fata locului). Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Salutare baieti ! Giorgel 3000 V6 are MTuri si a avut si pe grohotis, Insa Tubo . Pt excursia din 19 venim cu 2 MItsu. Unu cu Mturi, Statie, Sufa ARB, 2 Ocheti si unul cu AT. CU stima, SIERRA. sorry, sierra, e de la alzheimer...... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BALAUR Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Salut! As veni si eu cu Balauru'. Care e programul? :banana Balauru T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Salut! As veni si eu cu Balauru'. Care e programul? :banana esti bine venit. programul il stabilim saptamana viitoare. pana atunci sa vedem cum se va mentine vremea :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ocserver Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 daca voi ziceti ca ma descurc cu at-uri... :) inseamna ca pot veni.... :) sa pun si eu problema la comenduirea garnizoanei si sa trec pe la calin sa ma potcovesc cu un recovery kit si ... vin! :) Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD "Portzelanul" (care s-a dus de cativa ani buni...) :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierra213 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Ocserver vom fi mai multi ...asa ca daca nu trecii pe undeva cu AT, te trecem noi taras :P. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 daca voi ziceti ca ma descurc cu at-uri... :) inseamna ca pot veni.... :) sa pun si eu problema la comenduirea garnizoanei si sa trec pe la calin sa ma potcovesc cu un recovery kit si ... vin! :) avem noi sufe si alte prostii asa ca nu-ti bate capu Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ocserver Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 :) multamim dumneavoastra! :) vorbesc si eu azi cu comenduirea... voi apareti la impotmoliada? Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD "Portzelanul" (care s-a dus de cativa ani buni...) :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Boieru Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 traseul e super, il fac destul de des cu motocicleta, in ambele sensuri, si mereu gasesc potecute noi care duc la locuri interesante. o singura chestie as adauga. se numeste Tabla Butii, nu bucii, iar daca ai scris "bucii" la misto, gandeste-te ca acolo e un cimitir al eroilor, asa ca nu prea mi se pare potrivita gluma. traseul asa cum am mai spus, e frumos, si va doresc plimbare placuta! Never drive faster than your guardian angel can fly... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 traseul e super, il fac destul de des cu motocicleta, in ambele sensuri, si mereu gasesc potecute noi care duc la locuri interesante. o singura chestie as adauga. se numeste Tabla Butii, nu bucii, iar daca ai scris "bucii" la misto, gandeste-te ca acolo e un cimitir al eroilor, asa ca nu prea mi se pare potrivita gluma. traseul asa cum am mai spus, e frumos, si va doresc plimbare placuta! Salutari si mii de multumiri pentru informatii :h5 Spune-mi te rog, ai incercat cumva sa parcurgi traseul in continuare de la Tabla Bucii catre Lacul Vulturilor asa cum e marcat in poza de mai jos? Cunosc incarcatura istorica a locului cu pricina dar nu de eroii nostri am facut misto ci doar de denumirea lui. :h5 Recunosc insa ca mistoul meu n-ar trebui sa stea chiar in titlul topicului pentru ca altii sa-l poata gasi dand cautare dupa Tabla Butii. Dar e tardiv acuma sa cer unui admin sa-l schimbe. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Salut colegii, Contatisi pe mine pe 19.12.2009 pe traseul catre Tabla Butii asta doar daca nu ninge. Daca est vremea ca astazi e super. Abia astept si de data asta sper sa trmin traseul alaturi de grup! :sr Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radum Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Daca imi rezolv franele saptamana viitoare, voi veni si eu. Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yoke Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 evident, nici micutzul samurai (adicatalea SJ 410) nu se lasa mai prejos, se baga la traseu. Daca Circum-Ciucas va pare mai interesant, putem incepe cu acesta, in sens orar si apoi, in functie de timpul ramas, ne intoarcem pe varianta usoara (Vale) sau mai grea (culme). ___________ Yoke - SJ 410 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi 1 Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Eu l-am facut de doua ori . Odata Slon ..Tabla Butii...Valea Teleajenului... Cheia si alta data l-am facut invers. Nu e rau ca traseu dar la coborarea dinspre Tabla Butii spre Valea Teleajenului sunt niste inclinari laterale din cate-mi amintesc. Probabil o sa vin si eu si promit ca n-o sa mai rup cardanul . De fapt nici nu s-a rupt , a iesit . Cum ....nu stiu. Acolo nu era de rupt cardane. Am mers in conditii mult mai grele si am forjat si nu s-a rupt nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 asa, asa, very good, incet-incet refacem trupa initiala :ypu cristi, ma bucur sa aud ca masina este apta, si fara pagube considerabile :bravo sa vedem cine se mai inscrie... :W eu am primit "verde" de la conducere :h5 hai sensei, zi o vorba :h5 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 Se face iare gasca :bannana si mai adaugam colegii noi! Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 hai sensei, zi o vorba :h5 "Nu" e buna? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Muchia Telejanel (Maneciu - Tabla Bucii) 19 Dec 2009 nu va agitati prea tare ca se anunta ninosi de saptamana viitoare. daca stiam o organizam maine Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate