Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara 4 usi, motor de 1,6 sau 2,0 - Ce ati alege?

sop

Postări Recomandate

Asa cum zice si titlul, ma interseaza sfaturi si pareri, vis-a-vis de cele 2 motorizari.

Pe care l-ati alege? De ce?

Care sunt avantajele si dezavantajele intre cele doua?

Orice alte sfaturi si pareri (avizate) in legatura cu Vitara in 4 usi.

Multumiri. :)

Numai bine.

Sorin

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vitara 4 usi, motor de 1,6 sau 2,0 - Ce ati alege?

2,0 de care? diesel, V6, 4cil ????

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

2,0 de care? diesel, V6, 4cil ????

No' vezi ca nu stiu nimic :P ... de-aia intreb. :grin:

Ma gandeam la benzina...

Este si diesel?

Care-s diferentele intre V6 sau 4 cil ? (in afara de numarul cilindrilor...)

Cat de fiabile sunt motoarele diesel?

Merita sa ma gandesc la ele?

Link spre comentariu

Salut,eu am o vitara LWB cu motor 1,6 16 v si nu prea am avut nevoie de putere mai mare cu rotiile ei standard dar de cand i-am pus

mt 225/75 se cam chinuie,asta cu rapoartele ei standard,in rest motorul e fasnet nu consuma mai mult de 8 l/100 asta cu "caucioacele" de strada.

Acum depinde de ce faci cu masina daca vrei sa o modifici radical cu cat e mai puternic motorul cu atat mai bine!Bafta!

SUZUKI VITARA SI MAI NOU MAZDA B2500 si un ATV Linhai 4x4.
Link spre comentariu

Pai ce sa zic ....dac-o fi sa iasa la socoteala, masina nu va vedea multa iarba verde, mai mult spatii verzi in parcari la mall, decat copaci in padure. :grin:

De asta vreau sa fie in 4 usi, ca trebuie sa aiba si spatiu (pt carucior) si sa fie usor accesul la locurile din spate, pentru "aterizarea" unui bebe in scaunel.

Ma intereseaza in mod deosebit, daca exista diferente de fiabilitate intre cele doua motorizari.

De genul ...ala de 1,6 se "duce" mai repede ....sau ala de 2,0 e cu mai putine "bube-n cap"...dieselul e "ca un melc"...benzinarul e "raketa"...etc.

Ar fi interesant de auzit si despre diferenta de consum...

Sau orice altceva credeti ca puteti spune despre ele care m-ar putea ajuta sa iau o decizie.

@sese: In ce consta "deliciul"? (da-mi niste detalii daca poti, te rog)

Imi plac povestile despre motoarele astea, care te fac sa "salivezi". :grin:

Link spre comentariu

un benzinar de 2.0 V6 merge de manca asfaltul atat in oras cat si in teren dar are un consum destul de Mare 16l/100 in oras la un condus destul de moderat fara accelerari sportive

un 1.6 16V merge si el foarte bine si pe asfalt si si pe teren dar ai castig la consum care este de aprox 11l/100 in oras taxe mai mici....

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

salut! eu am V6 in patru usi din 1998. consum oras bucuresti cu AC 15 la suta, consum la drum pana in 100 km/h inclusiv 8-9 la suta in functie de incarcare, 120-130 km/h 12-13 la suta si mai departe. avantaje fata de vitara cu motor de 1,6: extrem de silentioasa (chiar fata de alte masini cu benzina de generatie mai noua), foarte confortabila si mult mai putin rigida. dezavantaje: consum mai mare (cu 1-2 litri la suta), piese mai scumpe (are o droaie de senzori care daca iti pica costa destul de mult; pana acum nu am avut surpriza asta neplacuta) - deci nu ma refeream la consumabile, motorul cere ulei de calitate la intervale de timp mai mici decat la cel 1,6 (am avut si vitara cu motor de 1,6). din punctul meu de vedere V6 este superior per ansamblu. in teren cu niste anvelope adecvate merge surprinzator de bine (in special pe noroaie si namoale; pe bolovani o cam omori).

cat despre diesel.... suzuki este arhicunoscut pentru motoarele pe benzina excelente care le-a conceput de la inceputurile masinii. dieselul a aparut ca o cerinta a europei pentru consum si pentru tipul acesta de motorizare. nu cunosc date tehnice asa ca tac din gura !

Link spre comentariu

Salut! Eu am Grand Vitara 2.0 TD din 2003 cu 81 000 km. Pana acum nici o problema, era si culmea, motorul este Citroen-Peugeot, merge frumos si consuma destul de putin: 8 % cu cutie automata. Singurul dezavantaj este ca e zgomotos, mai ales la rece..

Link spre comentariu

Salutare ..... intre cele doua variante 1,6 16v sau 2,0 ... chiar daca faci sau nu faci Off Road iti recomand cel de 1.6 16v ... cel de 2 litri este tare dar consumul este prea mare ... Oricum din toata gama Suzuki , Vitara are cele mai bune reductii , asa ca poti pune roti mai mari fara probleme ...

Numai bine ...

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

recomand o vitara 1,6.....si nu vei gasi decat 16 valve

cel mai rezistent este cel de 8 valve monopunct,dar pe vitara lunga nu gasesti

Link spre comentariu

Deci sa vedem putin cum stam:

1. Motorul de 2,0:

+ E mai puternic

+ E mai silentios

+ E "delicios" :grin:

- Consuma mai mult

- Taxe mai mari

- Senzori mai multi.

2. Motorul de 1,6

+ Consuma mai putin

+ Taxe mai mici

- E mai zgomotos?

- Nu e la fel de puternic ca cel de 2,0 , dar se "descurca" bine.

@soso-bum: Tu ai avut o Vitara lunga. Era de 1,6?

Imi dai cateva argumente pentru recomandarea ta?

PS. Vorbesc doar de motoarele pe benzina.

Link spre comentariu

Pai ce sa zic ....dac-o fi sa iasa la socoteala, masina nu va vedea multa iarba verde, mai mult spatii verzi in parcari la mall, decat copaci in padure. :grin:

De asta vreau sa fie in 4 usi, ca trebuie sa aiba si spatiu (pt carucior) si sa fie usor accesul la locurile din spate, pentru "aterizarea" unui bebe in scaunel.

In acest caz iti recomand motorul de 1.6. Am vorbit cu cineva care are o Vitara lunga cu motorul asta si in afara la 90 la ora viteza de croaziera scoti cam 8, ceea ce e ok.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

este o masina perfecta

nu am ce sa-i bag de vina

o sa fi pe deplin multumit de ea

totul e sa o iei intr-o stare bunicica

parerea mea e ca un kit de suspensie si gume mt de 215/75 e o masina buna la toate

Link spre comentariu

motorul v6 e mai silentios.zici ca plutesti cu masina si are putere...!!!cel cu 16 valve de 1.6 consuma mult mai putin(cu 3-4 litri mai putin).eu am avut din ambele foarte multe.la cel de 1.6 gasesti piese second cate vrei(computer si multe altele(daca pica).eu zic sa iei de 1.6.daca vrei sa plutesti si nu te intereseaza consumul si taxele,cu motorul V6,o vitara buna e comparabila intr-adevar cu masinile de generatie noua.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare