Endevour Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Un bun gasit tuturor ! Sunt in cautarea unei masini off-road pt drumuri / escapade cu dificultate medie, nu extreme. Intrucat bugetul este limitat (13.000 euro maxim, aici incluzand si masina 4x4 personala), va fi o alegere la second-hand, cu rulaj maxim 120-140.000km. Dintre brandurile cunoscute in off-road am decis sa aleg intre Mitsubitshi Pajero V60, Nissan Pathfinder / Navarra si LR Discovery 2/3. Motorizarea sa fie de maxim 2500cmc, din considerente de taxe anuale. Ca trepte de putere, prefer variantele 120, 133, 143CP (aici am o nedumerire: din fabrica, modelul V60 ce trepte putere are ?) Am citit o parte din informatiile postate si discutate anterior aici pe forum si m-am decis pt urmatoarele caracteristici, necesare mie si familiei mele: sasiu LWB, reductor si cutie viteza manuala (daca insa se iveste o ocazie de nerefuzat, merge si automata) In cautarile mele am gasit cateva oferte, m-am gandit sa vi le prezint mai jos, cu rugamintea de a ma ghida spre ceea ce considerati - avand experienta anterioara in plus - spre varianta optima. Desigur, imi puteti spune franc DE CEEA CE CREDETI CA AR TREBUI SA MA FERESC si desigur CE ANUME AR TREBUI SA VERIFIC la o astfel de masina. Nu ma preseaza timpul neaparat, caut si vanzatori interesati de un schimb auto +/- diferenta in bani (nu f mare), de aceea va rog sa impartiti generos cu mine parerile voastre avizate in ceea ce ma intereseaza: un second-hand in stare buna, dotat, rulaj decent si cu capabilitati medii in teren dificil (ma repet, nu caut ceva pt extrem, doar pt excursii forestiere). MULTUMESC ANTICIPAT PT AJUTOR ! Iata si ofertele despre care vorbeam (in ordine, Mitsubitshi V60, LR Disco 2 si vedeti si anuntul colegului nostru unimog cu Pathfinder, unde am postat cateva intrebari chiar azi): http://www2.autovit.ro/vs2cautaauto.php ... &offset=15 http://www2.autovit.ro/vs2cautaauto.php ... C&offset=0 http://www2.autovit.ro/vs2cautaauto.php ... C&offset=0 http://www2.autovit.ro/vs2cautaauto.php ... C&offset=0 http://www2.autovit.ro/vs2cautaauto.php ... uta+%21+++ “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? ia-ti un Defender 90 sau 100 ! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? LR Defender e mai spartan, trebuie sa il intelegi si apreciezi asa cum e. Are avantajul ca poate fi ulterior transformat in ceva mai exterem. Eu din ce am auzit, citit, etc, intr-o situatie similara cu a ta, as merge pe LR Disco. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? Nu ne-ai spus despre nivelul de confort si daca vrei in 2 sau 4 usi, dar banuiesc ca fiind vorba de utilizarea ei si ca masina de familie, vrei cu AC si in 4 usi. In doua usi, mie imi place asta pt ca are si diferentialele blocabile, dupa cum zice vanzatorul: viewtopic.php?f=28&t=13907 Iar in patru usi imi place asta: http://www2.autovit.ro/vsdetalii8.php?I ... set%253D15 PS-Link-urile date de tine se deschid la lista.....ca sa se duca la masina care vrei, intai deschizi intr-un nou tab "masina" respectiva si apoi copiezi link-ul. :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? Eu am V60 cu motor 2,5Tdi, 116CP, cutie manuala, 4x4 nepermanent, reductor, 2 diferentiale blocabile, an 2002, dublu climatronic, 7 locuri, etc... imi poti cere pe pm orice detalii vrei, te ajut cu placere. Daca vrei, poti vedea in topicurile urmatoare prezentare, modificari, probleme etc. la masina mea: viewtopic.php?f=4&t=7509 viewtopic.php?f=6&t=9880 viewtopic.php?f=6&t=13075 viewtopic.php?f=6&t=10823 viewtopic.php?f=6&t=7604 Bafta! [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Decembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? Multumesc tuturor pt pareri ! Defender nu se incadreaza la necesitatile mele, sau mai degraba le depaseste cu mult, ca si bugetul. Intr-adevar, caut cu AC sau clima automata mai degraba si cu 4 usi, de altfel am mentionat ca doresc un LWB. Toyota Landcruiser este o masina fantastica, insa imi depaseste bugetul disponibil si are si motor de 3 litri, taxe mari, de aceea m-am oprit numa la maxim 2,5 litri. Astral, multam fain de precizari, voi incerca sa postez link-urile corect data viitoare. As dori o parere sincera despre Pathfinder-ul din anuntul de vanzare al lui unimog din Brasov... Astept parerile voastre cu interes, m-as bucura sa gasesc masina potrivita mie. :h5 “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Decembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? Nu ma abandonati, parerile voastre conteaza... :p “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? pai e simplu cu Unimog...da-i un telefon si vorbeste mie unul mi-a facut o impresie buna zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 14, 2009 Partajează Postat Decembrie 14, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? Iar pe asta mi-as lua-o eu.... viewtopic.php?f=28&t=14187 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? pai e simplu cu Unimog...da-i un telefon si vorbeste mie unul mi-a facut o impresie buna Ceea ce am si facut acum cateva zile. Am aflat rulajul la bord al masinii si detalii despre motivul inlocuirii sasiului. Am trimis pe mail detalii cu masina mea la schimb. In asteptarea raspunsului sau, imi continui cautarile... “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? Iar pe asta mi-as lua-o eu.... viewtopic.php?f=28&t=14187 Avand in vedere ca doresc sa stau cat mai putin prin service si sa pastrez urmatoarea masina macar 2 -3ani, m-as indrepta spre un model dupa an 2002 si cu cel mult 140-150.000km reali rulati ... “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? Iar pe asta mi-as lua-o eu.... viewtopic.php?f=28&t=14187 Avand in vedere ca doresc sa stau cat mai putin prin service si sa pastrez urmatoarea masina macar 2 -3ani, m-as indrepta spre un model dupa an 2002 si cu cel mult 140-150.000km reali rulati ... ....."Oldies but goldies!" se regaseste f mult la masinile de teren, parerea mea..... :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Endevour Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Solicit sfaturi si recomandari - ce merita mai mult ? Si nu numai la cele off-road, insa din ce m-am informat printre cei cu experienta in asemenea masini, conteaza enorm CINE si CUM a condus masina...surprizele la asemenea nivel COSTA...de aceea incerc sa minimalizez uzura masinii, macar prin vechimea mai redusa. “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate