zolameister Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Am urmarit zilele acestea summit-ul de la Copenhaga,unde se discuta despre incalzirea globala.Avand un caracter subversiv,acest summit a scos la iveala anumite documente si hotarari care ar fii trebuit sa fie puse in aplicare pe intreg globul. Romania a fost trasa la raspundere deoarece nu a respectat clauzele de implementare a unor zone pe harta celor cu caracter special(rezervatii,zone protejate,biosfere etc).Tara noastra a fost declarata ,datorita suprafetelor "inca" inpadurite,ca posibil regenerator a 15% din dioxidul de carbon aflat in aer(sursa "Realitatea tv").In joc sunt milioane de euro care s-ar fii dat tarii noastre,si pe care acum Uniunea le vrea inapoi ,daca nu sunt luate masuri urgente. Una din masurile pe care Romania s-a angajat s-o respecte e ca aceste zone, care vor fii foarte curand declarate ca zone cu regim special,sa nu existe nici un fel de posibilitate de poluare.... Deci credeti ca putem prevedea un inceput de ...sfarsit al offroadului cum il stim noi? NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? probabil e mult mai simplu sa puna jandarmi sa amendeze foarte drasnic pe plimbareti decat sa opreasssca exploatarile masive care se fac in TOATE zonele, exploatari care se duc la rasul paduri, nu doar la rarirea ei asa ca, viitorul e tot mai negru, mai ramane sa se apropie, sa il vedem mai bine forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? Eu cred ca mai intai ar trebui sa-i opreasca pe aia cu gaterele ilegale, apoi pe cei care taie padurea dupa bunul lor plac si cu ciocanul de marcat in buzunarul din spate, apoi pe cei care, dupa taierea copacului arunca in rau partea de jos a copacului care nu le mai trebuie ca deh, nu e estetica - buturuga care va putrzi acolo caci, conform legii nu mai ai voie sa o iei si sa o bagi in soba, deci mai bine mai tai un copac slp , - si abia dupa ce toate astea sunt puse la punct, se pot lua de fenomenul off road. Daca vor incepe cu ultima parte de mai sus, trebuie sa le explicam (mai intai cu frumosu` si apoi mai urat....) ca nu acest fenomen trebuie ingradit, el fiind deja ingradit de bunul simt si de unele legi. Pe de alta parte, asta inseamna ca organizatiile de offroad (cluburile) sa se apuce sa-si achizitioneze dealuri si vai impadurite sau nu, dupa cum vor muschii asociatiei respective, unde, se vor putea desfasura in voie activitati si concursuri offroad, acela fiind un spatiu privat. :h5 "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silviu4x4 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? ....In joc sunt milioane de euro care s-ar fii dat tarii noastre,si pe care acum Uniunea le vrea inapoi ,daca nu sunt luate masuri urgente. He he he Coane Fanica, unde nus bani vai de lege. Pai "milioane de euro" a fost, nu mai e, so investit in palinca in palate si si si, de catre coruptia de noi votata, aici vad eu partea confortabila pentru noi, ca aia de la cotroceni pe de o parte tin cu noi chiar daca tin numai cu ei. Baga fonduri in buzunar si noi ramanem cu munti nepaziti. Cine sa steie sa iti dea amenda, cand MILI tieni au fost restructurati la nr.? Cate intrari are o padure si cate pot fi pazite? Daca te o prins inauntru, ii areti intrarea FARA de panou si scapi pe motiv ca nu ai stiut nimic, ASTA tine chiar si la mine in GERM in rezervatia din spatele casei mele!!!). 95% sant panouri peste tot, dar cine cauta gaseste! Pot ei sa puna panouri cu interzis peste tot? Oare pe ce bani? O sa vina Base si o sa zica : Bai baieti am sarit calu cand am bagat in buzunar milioanele alea, asa ca uite aici, dau eu 3mil, inapoi si faceti voi panouri ce semne de interzis ca astia de la EU nu mai dau nimic , ca cica s au prins de sacu nostru fara fund. Si uite asa o sa ne aleaga pe drept in timp ALTI presedintele, ca noi nu stim cum se inlatura asa o podoaba ! Si chinezi or sa ne faca 4x4 electric si fara zgomot. Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Decembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? "Si chinezi or sa ne faca 4x4 electric si fara zgomot." :ha: :ha: :ha: ...eu sper,ca nu cumva din exces de zel sa le dea si padurarilor,pe langa rangers-si drept de a amenda drastic prezenta vreunui vechicul in paduri,indiferent daca e sau nu pe proprietate privata sau de stat.Bineinteles nu ma gandesc la gratarangii de weekend,sau culegatorii de ciuperci...Pur si simplu am o frica fata de autorizatiile de la "Composesorate" si "Fondul Forestier"care trebuiesc la organizarea de evenimente majore. NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? ... ca nu acest fenomen trebuie ingradit, el fiind deja ingradit de bunul simt si de unele legi. ... Cu scuzele de rigoare, ati vazut multi care respecta asa zisele reguli de bun simt? Eu din contra... Atata timp cat noi toleram tot felul de comportamente, toleranta care induce concluzia ca suntem de acord cu acele comportamente, aa nu ne miram atunci ca se vor lua masuri impotriva noastra, a tuturor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? Ai dreptate! Tocmai de aia trebuie sa luam atitudine cand unul "de-ai nostrii" gresesc, si sa le atragem atentia. MAi mult, daca noi nu vom lua atitudine, cu siguranta ca o vor face autoritatile.... caci, nu-i asa, un gater ramane totusi un gater, iar Harghita e cam plina de ele.... Este mult mai simplu sa pui un panou pe care scrie "accesul motorizat interzis", decat sa inchizi un gater care aduce bani.... indiferent de culoarea lor "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RobertAmbrozie Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? Eu nu cred ca cineva isi pune in mod real problema sa interzica accesul pe miile ( zecile de mii , poate ) de kilometri de drumuri forestiere din Romania. Pe aceste drumuri circula public si localnici cu carute si vehicule forestiere , sunt drumuri cu acces liber. Cred ca in atentionarea trimisa Romaieni este vorba EXCLUSIV despre arii protejate , despre rezervatii naturale , despre arii in care cresc specii ocrotite , etc . Exista legislatie in acest sens care oricum nu e respectata in Romania . Oricine are rabdare sa studieze Google Earth va vedea ca in fiecare padure , zona muntoasa , etc , sunt o multime de drumuri . Chiar ma intrebam cateodata la ce folosesc atat de multe ...... FAIR WINDS ! Mitsubishi Pajero 3,2DiD 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? Off road urban ! Asta va fii ultima solutie ? Urmaresc aceasta problema , de la intilnirea G8 de la Kyoto , cind a schimbat opinia celor mari de la monoxidul de carbon la dioxidul de carbon .Studiati emanatia de dioxid la o decolare a unui avion de marfa , si tineti cont ca de pe un aeroport mare decoleaza la 9 minute un avion , si veti afla ca toata tevatura asta cu stratul de ozon nu este influentat de masinile noastre . Totu e praf in ochi , pentru reconfigurarea puterii pe glob . Amin ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ocsi22 Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? din pacate pt. off road viitorul nu suna deloc bine s-ar putea sa nu ne mai dam in paduri doar la trialuri urbane si alea bine definite. eu sper sa nu fie asa , altfel..... TRANSSYLVANIA OFF ROAD CLUJ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RobertAmbrozie Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? Masinile inmatriculate in Romania corespund normelor UE . Dealtfel toate masinile inmatriculate in UE corespund normelor UE ( ca altfel nu ar avea dreptul sa circule ) . Iar masinile neinmatriculate deloc se pot asimila usor unor utilaje forestiere . Eu cred ca este o falsa problema . Nu exista nici o lege , nici o norma , nici o motivatie pentru interzicerea accesului unui vehicul intr-o zona naturala , neprotejata prin vreo situatie speciala ( zona militara sau proprietate publica sau privata ingradita ) . FAIR WINDS ! Mitsubishi Pajero 3,2DiD 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? Cred ca se refera la incursiuni in rezervatii naturale cu atv-uri si diverse 4x4. Nu cred ca se refera la altceva Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? Off road urban ! Asta va fii ultima solutie ? Urmaresc aceasta problema , de la intilnirea G8 de la Kyoto , cind a schimbat opinia celor mari de la monoxidul de carbon la dioxidul de carbon .Studiati emanatia de dioxid la o decolare a unui avion de marfa , si tineti cont ca de pe un aeroport mare decoleaza la 9 minute un avion , si veti afla ca toata tevatura asta cu stratul de ozon nu este influentat de masinile noastre . Totu e praf in ochi , pentru reconfigurarea puterii pe glob . Amin ! Vreau doar sa fac cateva mici "ajustari" la ceea ce spui .... 9 minute e ok, ce zici de 1 avion/minut si chiar mai des? Gen Frankfurt si Heathrow ? In schimb noi tot in buda suntem, pentru ca plimbarile noastre in natura sunt catalogate drept "fitze" pe cand poluarea masiva industriala este "necesitate economica" - deci vor suferi tot aia mici :P Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? Turismul cu trocariciul, din pacate, dupa cate vad ca se intampla va fi pus cat de curand sub semnul intrebarii! Intotdeauna dragii nostri conducatori prefera sa dezbrace broasca de pijama decat sa-i scoata paiul din fund! In aceste conditii, pe viitor nu vad bine soarta noastra a beleuzilor de coclauri. Cadrul legislativ precar existent imbinat cu dorinta azara a unora de a lua in gura ciolanul fierbinte ... este doar inceputul unui drum care se va termina invariabil cu o bariera de genul "offroad=infractiune" In lipsa unui Cod Etic de mers cu masina prin paduri si pe coclauri, si pe baza principiului "capra vecinului e sigur vinovata, trimiteti garda sa o ia" cu siguranta ca in urmatorii ani vor aparea proiecte de legi impotriva simpatizantilor si practicantilor acestui sport! Intrebarea este: Ce putem face noi, oamenii simpli, liber-practicanti sa intarziem aceste legi care inevitabil sunt pe cale sa apara? Conduita corecta in teren a fiecaruia la nivel de individ prin respectarea aurului verde sau/si prin actiuni de iginenizare a ”uzinelor de oxigen” pot constitui o baza foarte solida in a nu ne confunda cu aceia care distrug cu adevarat natura. Problema din pacate o punem gresit:”ce fac ei?” ... Neaparat insa ar trebui sa gandim cel putin odata si asa: ce o sa fac eu , ce faci tu, ce facem noi ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Decembrie 11, 2009 Partajează Postat Decembrie 11, 2009 Re: Inceput de... sfarsit al Offroad-lui in Romania? Baieti e normal ce se intampla, daca toti incepem ca pana nu termina aia sau ceilalti dece sa ne oprim noi, atunci nimeni nu o sa mai termine . Iar copii nostrii pe care ii iubim acum, vor avea un viitor sumbru. Nu ne convine , dar trebuie sa facem fiecare cate ceva. Stiu, nu ne convine sa numai facem offroad sau sa ne plimbam cu salupele pe mai stiu eu unde, nu a-ti vazut ca si vacile au intrat in discutie acum ca polueaza. Mi se pare absolut normal sa terminam odata cu toate astea, pana nu o sa ne lovim cu capul de ceva ca sa vedem ca procesul pe care noi l-am inceput nu mai poate fi oprit, nu o sa facem nimik. E ca la doctor, pana nu ajungi la cutit nu te gandesti sa te potolesti si sa te abtii de lucrul care iti face rau. Probabil ca multi spun ca nu e momentul sa ne gandim noi acum la asta, in timpul nostru, mai este pana o sa se ajunga acolo. Problema este ca si noi am inceput sa simtim acest proces si nu stiu dece mai facem copii sau ii crestem pe cei care ii avem daca noi distrugem viitoarea lor casa. E posibil ca odata sa se descopere si posibilitatea de a te deplasa in timp si o sa ne trezim cu o droaie de stra stra nepoti la usa care sa ne traga o mama de bataie pentru ceea ce facem. Sunt perfect constient ca nu plimbarile prin padure sunt cele mai poluante activitati, dar...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate