sean70 Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Am vazut azi Toyota de care vorbeam,e ok,are toate prostiile pe ea mai putin TEMS.Am fatait-o un pic prin curte dar nu am iesit pe sosea,daca ma hotarasc vreau sa o duc la un consult.Masina e 2007 si are 94000 km.Pretul pentru cash e 23000 cu tva si cred ca macar 2000 mai scot , problema e cu leasing-ul,ultimul bilant al firmei mele e pe minus asa ca s-ar putea sa trebuiasca sa sun un prieten. Azi mai aveam de vazut un 120 si un pajero dar e imposibil sa circuli in Bucuresti. Probabil ca 90% voi merge pe asfalt dar pentru restul de 10% nu vreau suv.Pentru tavaleala la munca si la distractie(pescuit si vanatoare) am o Navara D22 zgariat si putin sifonat dar nu poti merge 4 persoane la drum lung. Toyota imi place pentru ca am mers mult cu 120 si am mers si mai mult acum ceva ani cu un hdj80 cu 4,2 fara turbo - era masina de servici a unui prieten si a fost de acord sa-i dau Skoda mea (consum minim) si sa calaresc eu tancul lor cateva luni.Super! Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Avand in vedere ca vrei 90% asfalt si 10% off road usor iti recomand cu cea mai mare caldura Jeep GC 2006. Iti recomand exact pentru ca am si eu, si la mine raportul e cam acelasi 90-10%. Pe asfalt e muuuult mai buna decat LC si in teren sper sa nu sara lumea pe mine e tot mai buna. Doar la capitolul consum si fiabilitatea poate sta mai prost. Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Nu te supara dar nu imi place.Asta iarna am tras cu LC 120 un GC (nou) si un Tuareg(v6 tdi cu de toate pe el),toate trei cu roti de iarna.LC a trecut,celelalte nu. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Fa-ti o lista de necesitati si conform ei vei ajunge la un singur rezultat invariabil si restul compromisuri . De ex : Toyo =scumpa ca sa fie buna , intretinere medie , motor mediu , confort bun , fiabilitate .....nu zic nimic , optic normala ....; Patro = relativ ieftina , intretinere usoara , motor mediu , confort mai redus , fiabilitate ...as zice , dar am patro si nu vreau sa ma acuze lumea ca am , optic -nu intoarce nici o blonda ....; Jee = toate preturile (cam ... ) intretinere relativ costisitoare , motor pretentios , confort boieresc , fiabilitate ....nu zic ni'c , treaba ta , optic VREAU SI EU UN JEE..P...ulache ..., ca nu intineresc si pina si brunetele se fac blonde . Si poti continua cu cele independente pe fata , de obicei mai confortabile..... Plus ca va trebui sa calculezi costul estimat per km , tinind cont de consumabile si de defecte tipice . DAR MAI INAINTE TREBUIE SA DECIZI CIT DE DEPARTE DE ASFALT VREI SA AJUNGI IN SIGURANTA . Ai depasit limita , no problem , daca ai cunostintele si vointa sa cuceresti neprevazutul . Daca nu , suni un prieten si contabilul . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Nu te supara dar nu imi place.Asta iarna am tras cu LC 120 un GC (nou) si un Tuareg(v6 tdi cu de toate pe el),toate trei cu roti de iarna.LC a trecut,celelalte nu. Salutare , la remarca ta am de facut si eu o remarca cu scop constructiv : Nu am mare experienta in off-road si nici f multe cunostinte despre fiabilitatea masinilor despre care se discuta(asta pt ca nu am avut / condus), dar pot sa spun ca e cea mai proasta premisa de la care poti pleca. De`a lungul timpului , de cand imi pierd zilele si noptile p`acilisha , am vazut masini cu diferite echipari , benzina/ diesel , avand cutii manuale/automate , mai noi sau mai vechi , DAR toate astea nu au nici o valoare daca soferul are mici scapari in momente cheie , asta ca sa nu jignesc pe nimeni. :h5 Am vazut N cazuri in care prin locuri in care o Toyota sau un Jeep s`au impotmolit , un Samurache sau alta veverita au trecut fluierand. Tot la fel de bine este cunoscut filmuletul cu Niva care scoate la sufa un BMW X5 si exemplele pot continua. O sa caut cateva filmulete "ajutatoare" si o sa te convingi. Ceea ce`ti trebuie tie este o masina pt plimbari offroad soft , forestiere si alte mici sleauri in care sa intrii fara teama.Cauta o masina fiabila mai degraba decat "exemple" negative. Poate in alte conditii , cei despre care tu ai zis ca nu au iesit , se poate sa fi avut avantaj in fata LC `ului. Toate bune si nu te uita dupa masina perfecta ... sunt doar miraje :twisted: La un moment dat o sa`ti dai seama ca vrei mai mult ... uite`te la cei de aici , odata ce ai intrat , nu ai cum sa te mai saturi de nevoia de informatii pt modificari ale masinii :uameni Spor la cautat :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Ai dreptate in ce spui. Eu cu offroad-ul am facut cunostiinta fortat de imprejurari si cu tot repertoriul de injuraturi la adresa noroaielor.Nu stiam ca sunt oameni care se baga cu masina in noroi de placere.Stii cum arata un camp sub o linie de inalta tensiune in constructie,mai ales daca ploua?Intotdeauna am mers,contrar regulilor de offroad,de care nu aveam habar,cu o singura masina stock (hdj80,niva navara) si nu am ramas niciodata inpotmolit pentru ca nu mi-am asumat riscuri inutile care pentru noi ar fi fost contraproductive. Cel mai mult conteaza soferul din acest punct de vedere. :h5 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? iata cate ceva pt fiecare : [youtube:1mr2dzjr] [/youtube:1mr2dzjr] [youtube:1mr2dzjr] [/youtube:1mr2dzjr] Si indiferent ce parere are @Goganu 24cm :wink: cateodata lunga nu e asa buna :ha: [youtube:1mr2dzjr] [/youtube:1mr2dzjr] 'Dar asta e preferatul meu ... ca deh .. tin cu astia mici :h5 [youtube:1mr2dzjr] [/youtube:1mr2dzjr] Uite si ceva sexos rau :twisted: [youtube:1mr2dzjr] [/youtube:1mr2dzjr] Depinde doar de ce vrei sa faci cu ea :h5 :x ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Decembrie 15, 2009 Partajează Postat Decembrie 15, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Daca as avea bani tai si ar trebuii sa-mi i-au o masina mi-as lua un...Patrol Parerea mea ...dar bani tai faci ce vrei. Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Daca ai avea banii mei nu ti-ai lua nimic pentru ca nu am nici un euro.Am de luat 7000 + tva de la cedarea leasing-ului si cam atat.Pentru restul-cat mai mic-trebuie sa fac ceva inginerii financiare.Niciodata nu am avut banii atunci cand mi-am luat casa,masini sau altceva de valoare dar m-am descurcat. :banana Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? @sean70 in cazul asta SUV-ul este masina ta. O ai si pt autostrada si pt ceva noroi. Asta nu inseamna offroad in sensul in care este perceput aici pe forum, dar cu timpul, cand SUV-ul "iti va ramane mic" :grin: poate vei face o "inginerie financiara" si iti iei ceva de offroad pe care sa-l modifici in sensul placut tie. Uita-te bine pe forum si ai sa vezi fel de fel de iesiri, fel de fel de grupuri. fel de fel de abordari. Picnic, tura, competitie sau extrem hobby. Tu alegi in functie de ce vrea muschiul tau! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? De Pajero nici o vorba buna,nimic? Ba da, uita-te cine a castigat la standard la Impotmoliada : locul I-Mitsu in doua usi, locul 4-Mitsu model nou, in 4 usi :h5 Revenind la variantele enumerate de tine la inceputul topicului, cred ca ai de ales intre LC120-vezi ce-a scos din el Watcher si Mitsu asta nou. :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Petre,cu un suv nu cred ca pot veni cu voi la o tura prieteneasca. Astral am vazut cam tot ce misca pe acest forum si cele 2 marci le-am luat in considerare cu un plus pentru LC. Toyota cu pricina are nr. de inmatriculare B 66 ZIL - stie cineva de pe forum ceva despre ea? O zi buna! :h5 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Nu stie nimeni nimic de masina asta? Unde pot sa o duc sa-i fac analizele profesionist? Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? La reprezentanta SI la Auto-test. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Multumesc! Auto-test e in Vitan? Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Da si sfatul meu e chiar sa duci masina in ambele locuri: la reprezentanta pt ca ii poti afla si istoricul, iar la Autotest pt ca nu stii niciodata ce poti descoperi. La Autotest o verificare completa e cam 400-450 lei. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Are cheita de service aprinsa sper sa fie doar revizia depasita. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Cel de la leasing care a venit cu masina zice ca e ok si ca are doar o bataie in volan din cauza rotilor neechilibrate.Cauciucurile de pe ea sunt de iarna si destul de obosite. Oricum masina a vazut si drumuri urate,are scutul lovit dar nu grav.La test o duc cu siguranta,cred ca investitia te scuteste de multe dureri de cap. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Du-o la Autotest.....in felul asta vei afla exact si ce o "doare" si va fi si un atu in negocierea pretului final! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Decembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: Ajutati-ma sa ma decid - 4x4 - ce marca? Multumesc pentru sfaturi. Sper sa revin in curand cu poze si cu :x Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate