MMC Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: cuplare 4X4 Deci ceea ce nu este mentionat in postul initial si lung al lui Caphonne este faptul ca exact din cauza situatiei descrise acolo pt curbe (faptul ca roata interioara si exterioara s-ar roti cu aceeasi viteza) masinile sunt dotate cel putin cu diferentiale deschise astfel incat sa dea voie rotii interioare sa aiba o viteza mai mica decat cea a rotii exterioare. Asta inseamna ca atunci cand o roata de pe o punte aluneca(nu are aderenta) ea se invarte in gol iar cealalta cu aderenta sta pe loc. Deci toata masina sta pe loc. Din acest motiv el in geam vedea roata stand pe loc dar cealalta roata a puntii respective probabil ca se rotea in gol. Pentru asta s-au inventat blocantii astfel incat sa obligi roata cu aderenta sa se miste. Masinile noi pline de electronica simuleaza asta cu ajutorul esp si control tractiune blocand roata care se roteste in gol si miscand intr-un final masina din loc. Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top Off-Road PRO Pack Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 Re: cuplare 4X4 :)) nu eu vedeam in geam ,vitrina colegul de mai sus XXE lasa masinile noi electronice ca sunt nenorocite rau am mers cu un A4 quatro si a dracu masina orice vreai sa-i faci pe zapada ea tot dreapta statea dar sa revenim la tractoarele noastre care sunt mai mecanice si mai putin electronice. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Decembrie 22, 2009 Partajează Postat Decembrie 22, 2009 (editat) Re: cuplare 4X4 Sal Proff incearca sa fi un pic mai explicit decat ironic.Cum adica in 4x4 H/L nu se vor invarti niciodata toate 4 rotile?Poate ne si explici.Eu stiam si scrie si mai sus in postarea mea luata de pe alt forum ca exemplu in 4x4 H puntea fatza primeste 50% iar spatele la fel deci sa invart la fel.Poate nu am inteles eu bine.Te referi cumva la situatia in care ramai impotmolit ca acolo intradevar fara blocanti e rau. Scuze daca din postul meu reiese ceva ironic, n-am gandit asa ceva. Cand cuplezi si rulezi cu 4x4 H sau L si rotile fata sau spate pierd aderenta (iarba, namol, zapada, incrucisarea puntilor etc.) se mai invart decat 2 roti ( una fata + una spate ) si sunt cele care nu au aderenta - roti in aer. Cand sunt montati blocanti in diferentiale, ii cuplezi si rulezi cu 4x4 H sau L, nu se mai intampla ca vreuna din roti sa nu se mai invarta, atat rotile care sunt aderente cat si cele fara aderenta se invart . Editat Decembrie 22, 2009 de proof SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MMC Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Re: cuplare 4X4 Incercam doar sa explic de ce omului i se parea ca nu i se invarte fata... Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top Off-Road PRO Pack Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ionak88 Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: cuplare 4X4 Ai dreptate Prof. Unii teau inteles gresit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4rings Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Re: cuplare 4X4 Salut , Am si eu o problema asemanatoare la un Jimny : mi s-au smuls furtunele de la vacuum , le-am pus la loc , dar tot nu cupla fata ; am desfacut MRL-urile si totul e OK acolo . Ulterior am descoperit problema : nu facea vacuum deoarece erau piscate furtunele . Le-am inlocuit , dar acum , nu mai cupleaza tot timpul ; si cand nu cupleaza , trebuie sa virez intr-o parte si atunci se cupleaza brusc. care (unde) sa fie problema ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Re: cuplare 4X4 Acelasi efect are si miscarea masinii inainte sau inapoi . Cuplajele sint nesincronizate , asa ca totul e in ordine . Cred... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4rings Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: cuplare 4X4 Acelasi efect are si miscarea masinii inainte sau inapoi . Cuplajele sint nesincronizate , asa ca totul e in ordine . Cred... cum adica cuplajele sunt nesincronizate; ce pot face sa le sincronizez ?.mentionnez ca la montarea MRL-urilor mai mult ca sigur le-am schimbat pozitia dar m-am uitat in ele si nu au nici un dinte s-au vreun semn multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: cuplare 4X4 Nesincronizate- nu aliniaza nimeni si nimic (decit intimplarea , atunci cind se nimereste) dintii din butuc fata de cei de pe pinion - valabil la orice angrenare nesincronizata . Asa sint fabricate , simplu si eficient . Mrl-ul cupleaza capatul planetarei cu butucul rotii citeodata imediat , alta data dupa ce se misca putin roata /planetara , una fata de alta , depinde in ce pozitie se gasesc .(Din cauza asta se cupleaza 'brusc' , atunci cind virezi -la viraj sa invirte putin roata pe un cerc cu centrul in pivot...) Poti sa le schimbi pozitia pe caneluri pina le apuca ameteala , altele sint detaliile care ajuta la buna lor functionare - ungerea corecta , jocurile corecte de montaj , intretinerea de cite ori este necesar . Daca tot le-ai avut demontate , le-ai si curatat si uns ? Nu cumva cu untura de urs ?... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bluewhale Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Re: cuplare 4X4 Salutare la toata lumea, Astep sa-mi vina MRL-urile manuale AVM. Am un Ssang Yong Korando din 1997 iar pina acum cele originale si sistemul in sine (cu multiple reparatii inlocuiri si f multi bani) m-au dezamagit . Acum ..Am iesit de pe asfalt,am cuplat manual MRL-urile si merg in teren fara a cupla cutia de transfer . Se poate intimpla ceva? Adica teoretic invirt mecanismele din cutie in gol . Vreau sa merg cu MRL-urile cuplate si sa cuple 4x4 H sau L numai la nevoie (oprind intii inainte de ..obstacole ,sleau...) . Sa zicem ca dumul e de pamint tare cu piatra dedesubt si destul de sinuos ... fortzez ceva ? Sistemul original mergea pina la 70km/h cuplat pe H.Stiu ca e recomandat sa mergi in 4x4 pe drum mai mult drept dar aici cuplez doar MRL-urile nu si cutia de transfer deci fatza nu trage.Repet fortzez ceva in cutie?Este corect sa merg off road pe drum tare de pamint cu MRL-urile cuplate(numai cu MRL-urile) ? Comentati va rog...nu sint suparacios :tk (tare) Cu respect Cristi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Re: cuplare 4X4 Nu se intampla nimic, mergi linistit. Multi facem la fel, MRL-urile cuplate, 2H acolo unde merge, unde nu mai merge bagam 4x4 si basta. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Mai 8, 2013 Autor Partajează Postat Mai 8, 2013 (editat) Re: cuplare 4X4 in continuarea discutiei: la toyota mea am observat un fenomen (in iarna cand am mers mai mult cu mrl-urile cuplate): un huruit nu foarte tare dar totusi deranjant (ca zgomotul unui rulment) la rotile fata, huruit care se accentueaza pe masura ce maresc viteza. acum, la masinile anterioare care le-am avut anterior nu am auzit niciodata vreodata vreun zgomot care sa imi semnaleze ca am planetarele cuplate (zgomotul dispare cand decuplez planetarele). care sa fie cauza? e ceva normal la lj 70 sau e vreo problema care trebuie remediata? Editat Mai 8, 2013 de georgenk4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Re: cuplare 4X4 George, si la Patrol la alea automate am patit-o si eu. Dupa ce le-am schimbat cu manuale nu am mai auzit zgomotul. Am impresia ca cele automate iarna din cauza frigului incearca sa cupleze singure. Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Mai 9, 2013 Autor Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: cuplare 4X4 George, si la Patrol la alea automate am patit-o si eu. Dupa ce le-am schimbat cu manuale nu am mai auzit zgomotul. Am impresia ca cele automate iarna din cauza frigului incearca sa cupleze singure. pai problema este ca la mine sunt cuplajele manuale și nu automate. si crede-ma, la patrol chiar erau silentioase și nu se auzea cum se aude la toyota! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: cuplare 4X4 In cazu' asta e posibil ca bucsa canelata de pe capatul planetarei sa aiba un joc mare in platoul de baza( al MRL-ului ) si sa frece in canelurile platoului - caz in care apare zornaitul . Daca supozitia asta e adevarata , e un indicator sigur ca bucsa cu ace ( rulmentul de planetara ) este praf , sau puntea respectiva e stramba ( sau planetara e in pozitie unghiulara in fuzeta ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Mai 9, 2013 Autor Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: cuplare 4X4 In cazu' asta e posibil ca bucsa canelata de pe capatul planetarei sa aiba un joc mare in platoul de baza( al MRL-ului ) si sa frece in canelurile platoului - caz in care apare zornaitul . Daca supozitia asta e adevarata , e un indicator sigur ca bucsa cu ace ( rulmentul de planetara ) este praf , sau puntea respectiva e stramba ( sau planetara e in pozitie unghiulara in fuzeta ) . Hmmm! Puntea nu e stramba! inseamna ca ramane a doua varianta. se pot schimba acei rulmenti independent de planetara sau trebuie schimbată planetara cu totul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: cuplare 4X4 Independent , bineinteles . O verificare temeinica e obligatorie , desi te poti astepta sa fie uzat pana la absolut , adica praf si cu ace lipsa . Totusi incepe cu MRL-ul ... oricum ...Cu el demontat si spalat , verifica jocul bucsei in platou . Bucsa canelata se roteste intr-o camasa , nu direct in platou ( care e din fonta ) - la majoritatea modelelor ( dar cum sunt si mai multe versiuni de 'AVM' , singura concluzie valabila se poate trage numai dupa demontare ) . Oricum noi doar vorbim discutii , supozitii ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate