Schultz Postat Decembrie 16, 2009 Partajează Postat Decembrie 16, 2009 Salut baieti (si fete) am urmatoarea problema, incerc sa pun povestea succint dar si complet, poate aveti idei: la Mitsu din semnatura (2.5tdi LWB cutie manuala) s-a dus volanta... Problema este ca, dupa ce l-am desfacut si a vazut Cristi ca volanta este cu masa dubla... cum, cine si de ce au pus asa ceva, nu ne intrebati ... am dat in belele in gasirea ambreiajului si placii de presiune care sa se potriveasca. Volanta a fost reparata si a rezultat o volanta normala, simpla, insa acum avem nevoie de placa de ambreiaj si disc. Nefiind insa volanta stock, ci adaugata ulterior, nu stim cand si unde, nici discul de presiune si placa de ambreiaj nu sunt ele din cele pentru un Mitsu din 1991 ca sa putem sa ne dumirim si sa luam ceva asemanator cu ce avem acum demontat... Asa ca, dupa lupte seculare, am gasit ce am putea pune, dar... costa cat nu face, cateva sute de euro (toata daravele, adica si placa si ambreiaj si manopera la tot), plus ca nici nu este heavy duty ambreiajul si mai tarziu poate iar o luam de la inceput. Ca rezolvari posibile: - second hand, gasim la cineva volanta pentru Mitsu 2.5 tdi? - sau cutie automata din dezmebrari cu tot ce trebuie? - sau alta varianta... Ar mai fi o idee, de luat o cutie si motor mai mare (aici am gasi ceva pe la prieteni) insa problema mea este ca pe acte am motorul de 2.5tdi si la anul cand ma duc la bulgari sa reinoiesc acetele, ce fac?? KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Re: probleme volanta Iti recomand cu caldura o cutie automata, te scapa de multe batai de cap si de probleme pe viitor, gasesti pe dincolo sau chiar si aici din dezmembrari la preturi bune. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ionak88 Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Re: probleme volanta Salut. Si eu te sfatuiesc la o cutie automata. Sunt mult mai fiabile(nai probleme cu cedarea ambreajului,nai de schimbat vitezele etc.) Dar sa stii ca nui deloc simplu sa montezi automata,e mai greu decat iti imaginezi tu. In primul rand ai nevoie de cutie cu tot cu unitatea electronica alt cardan iti rebuie alt schimbator si nu in ultimul rand alt pedalier+alte modificari electrice si mecanice care nus deloc simple si necesita timp si bataie de cap. Pana la urma ajungi la concluzia ca mai bine ramai la manuala ta la care nai cum sa nu gasesti ceti trebuie. Pana la urma urmei cauti la dezmembrari carcasa ambreajului+volanta de pe motor si toate acareturile(sa fie de pe acelasi model) le montezi pe masina ta si gata. Asta zic eu cai cea mai simpla si eftina varianta. Daca vrei automata schimba masina! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Decembrie 24, 2009 Partajează Postat Decembrie 24, 2009 Re: probleme volanta Cristi - Blondu stie de ideea asta cu automata :) sunt muuulte de modificat - nu numai sa schimbi cutia. hai sa enumeram cateva - cutia propriu zisa - alta cutie de transfer - alt cardan/cardane -unele cutii au calculatorul lor, chiar daca nu trebuie alt calculator pentru masina ECU de motor cu manuala nu este identic cu cel de automata - alte instrumente de bord - stii ca la automata ai beculetele alea cu vitezele cutiei -alt pedalier -cablu de kickdown - alta consola centrala - si o gramada de maruntisuri ... Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate