Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

distantiere - home made

abrudila

Postări Recomandate

Re: distantiere - home made

ai strung ?

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi daca te ajuta dimensiunile astea. Oricum masoara inainte de a le face. Poza am luat-o de pe net de undeva.

schita e pentru un Suzuki ? ( Jimny, samurai, vitara ..), nu de alta , dar pe plansa nu scrie

oricum , multam, deocamdata... verific si daca e buna .... dau si o palinca...

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

stie cineva de unde imi pot cumpara ceva material pt distantierele astea..... pe 4 buc de fier de 38 mm grosime vor sa isi cumpere.... casa

ca aici la noi astia cred ca nu au mai vazut bani de ani de zile...

ma costa mai mult materialul decat un set nou de magazin...

bag picioarele in ei de hoti....:uameni

Link spre comentariu

Nu te mai chinui asa tare cu facutul eee o firma chiar la Cluj care le face .......stai sa vad pe unde am linkul si cred ca cu 5 mil le ai...Revin ..firma este SC ALSTEEL PRODIMPEX SRL SI ESTE din cluj......baga un google si afla numerel de telefon ...asta fac flanse pentru o gama mare de autovehicule 4x4 comerciale si altele asemenea.....in 2-3 zile le ai .....si cu garantie....

bafta !

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

schita este sigur buna am avut-o si eu si am platit ca sa le faca meseriasul cu materialul lui 400 ron dar erau grele ca saracia cumpara-le de aluminiu ca iesi mai bine si sunt mai ok

bafta

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

schita este sigur buna am avut-o si eu si am platit ca sa le faca meseriasul cu materialul lui 400 ron dar erau grele ca saracia cumpara-le de aluminiu ca iesi mai bine si sunt mai ok

bafta

Oare de asta le-au schimbat unii pe alea de aluminiu cu flanse de fier? Intradevar sunt grele, dar sunt net superioare celor de aluminiu...
Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

fac eu flanse pentru roti pentru orice masina ,preturi intre 400 si 500 lei pentru un set de 4 bucati din OLC 45 material care in rezista bine filetul si la final vin zincate.

Daca vrea cineva PM sau tel 0744621055 Karcsi

PS flansele sunt facute de profesionisti nu de amatori

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

Oare de asta le-au schimbat unii pe alea de aluminiu cu flanse de fier? Intradevar sunt grele, dar sunt net superioare celor de aluminiu...

poti sa si justifici ? ca fizica te cam contrazice ....

eu in schimb nu... tin sa iti dau dreptate ( asta de aia ca imi plac lucrurile solide )....

si cu asta cred ca apelez la baietii din Baia Mare.....

chestia cu distantierele home made.... era mai mult pentru placerea personala de a vedea un lucru „facut de mana„

oricum .... multumesc pt schita .... manu-2lgp

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Nu e deloc OK . Prezoane pt distantiere se gasesc prea usor -12x1,25 ; 14x1,5...etc .Pe alese , de fabrica , piulite de asemenea .Materialul covrigelului si eventual problemea unor degajari -acolo unde e posibil -pentru a le scadea greutatea ar fi detaliile mai spinoase .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Salut!

Ma bag si io in vorba...de unde fac rost de prezoane?

Daca le fac la strung, din inox, e ok?

din INOX ??? mai bine leaga o remorca dupa tine .... e mai profitabil

inoxul e foarte greu...

un strung nu iti ajunge..... pe percursul acestei dezbateri am aflat mai multe si doar acest utilaj nu te ajuta....

eu am decis sa ii las pe cei care au experienta cu asa ceva....

nu e imposibil, dar ai nevoie de acea freza care are precizie de microni (corectati-ma daca gresesc)

Link spre comentariu

Nu e nevoie de o precizie de clasa inalta , insa nu merita deranjul , poate doar daca ai (aproape) gratis inoxul potrivit ca si caracteristici (nu merge chiar orice 'inox') , sa nu ai surpriza sa se 'mulga' filetul si sa bata roata dupa 12-20 km , si sa ai si posibilitatea sa faci prelucrarile - strung etc..., la un pret convenabil .

Ar fi suficient si un strung , daca stii ce trebuie .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

eu am vorbit cu un strungar bun si am vazut cum le face @blavenstein

si pot sa zic ca nu cred ca merge doar cu un strung

dar cum nu sunt expert.... te rog fa un set si spune-mi ca nu am avut dreptate

serios ...... astept cu interes sa vad cum ies

Link spre comentariu

Baietii de la Cluj sunt f seriosi.Ai toata increderea.

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

din INOX ??? mai bine leaga o remorca dupa tine .... e mai profitabil

inoxul e foarte greu...

un strung nu iti ajunge..... pe percursul acestei dezbateri am aflat mai multe si doar acest utilaj nu te ajuta....

eu am decis sa ii las pe cei care au experienta cu asa ceva....

nu e imposibil, dar ai nevoie de acea freza care are precizie de microni (corectati-ma daca gresesc)

Nu ma costa nimic materialul iar manopera e made by meserias, nu ma bag io...!

Cred ca pentru flanse de 35 mm prezonul ar trebui sa aibe aproximativ 60 mm. Am dreptate?

Link spre comentariu

Nu ma costa nimic materialul iar manopera e made by meserias, nu ma bag io...!

Cred ca pentru flanse de 35 mm prezonul ar trebui sa aibe aproximativ 60 mm. Am dreptate?

depinde cum faci flansele,dar teoretic flansele se prind de fuzeta respectiv tambur cu piulitele din dotare si roata se prinde de flansa cu prezoane ,care nu trebuie sa aiba lungime mai mare ( acum depinde si de janta ) de 35 mm ca altfel tamponeaza pe suprafata de contact dintre flansa si fuzeta.

Acum cu privire la prezoanele din inox nu sunt de acord decat daca inoxul este calibil deoarece este foarte moale si nu tine filetul,adica se lungeste la fiecare strangere mai mult decat este admis si dupa 2-3 strangeri si destrangeri poti sa arunci flansele.Din punct de vedere al prelucrarii unui prezon ai nevoie de bara de inox cu diametru minim de 22-24 mm,diametru neccesar conului dupa care strungesti partea unde vine filetul pana la cota de 12-14 in functie de diametru pe care vrei sa-l obtii de la prezon,si te apuci de filet ,apoi mergi la partea unde faci hexagonul ,il aduci si pe ala la cota dupa care debitezi.Acum treci la freza ,centrezi in capul divizor si frezezi laturile hexagonului .Dupa toate aceste operatiuni duci prezonul rezultat la tratament termic

Acum costurile nu cred ca se justifica pentru ca daca calculezi ca pe un prezon ,strungarul si frezorul lucreaza aproximativ 20 -30 minute iar pentru 20 de bucati ai nevoie sa lucreze 10 ore iar ora cea mai rezonabila la un utilaj este de 10 euro/ora rezulta un cost de 100 euro fara tratament termic ,asa ca mai bine mergi la un magazin de tuning care vinde jante si la pretul de 6,5 lei poti sa cumperi prezonul

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

depinde cum faci flansele,dar teoretic flansele se prind de fuzeta respectiv tambur cu piulitele din dotare si roata se prinde de flansa cu prezoane ,care nu trebuie sa aiba lungime mai mare ( acum depinde si de janta ) de 35 mm ca altfel tamponeaza pe suprafata de contact dintre flansa si fuzeta.

Acum cu privire la prezoanele din inox nu sunt de acord decat daca inoxul este calibil deoarece este foarte moale si nu tine filetul,adica se lungeste la fiecare strangere mai mult decat este admis si dupa 2-3 strangeri si destrangeri poti sa arunci flansele.Din punct de vedere al prelucrarii unui prezon ai nevoie de bara de inox cu diametru minim de 22-24 mm,diametru neccesar conului dupa care strungesti partea unde vine filetul pana la cota de 12-14 in functie de diametru pe care vrei sa-l obtii de la prezon,si te apuci de filet ,apoi mergi la partea unde faci hexagonul ,il aduci si pe ala la cota dupa care debitezi.Acum treci la freza ,centrezi in capul divizor si frezezi laturile hexagonului .Dupa toate aceste operatiuni duci prezonul rezultat la tratament termic

Acum costurile nu cred ca se justifica pentru ca daca calculezi ca pe un prezon ,strungarul si frezorul lucreaza aproximativ 20 -30 minute iar pentru 20 de bucati ai nevoie sa lucreze 10 ore iar ora cea mai rezonabila la un utilaj este de 10 euro/ora rezulta un cost de 100 euro fara tratament termic ,asa ca mai bine mergi la un magazin de tuning care vinde jante si la pretul de 6,5 lei poti sa cumperi prezonul

M-ai convins...cumpar !:y

Multumesc! :sm

Inca o intrebare:

Am tot citit pe forum ca se pot smulge prezoanele din flansa distentiera.

Nu e posibil ca prezoanele sa fie fixate pe flansa, dupa infiletare, cu un punct de sudura? gandesc io ca in cazul asta nici nu se desfac si nici nu se smulg din filet...!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare