Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

revenire jante 14 aro 10

Vizitator nr. 150

Postări Recomandate

Vizitator nr. 150

Maşina am luat-o cu jante de 15. Din câte-mi amintesc eu în mod normal ARO 10 e cu jante de 14. Mă gândesc să-mi pun din astea mai mititele chiar dacă-mi scade garda la sol puţin, dar măcar sunt liniştit că nu-mi forţez direcţia în offroad când sunt nevoit să virez pe loc, plus că mă gândesc la faptul că ar creşte şi puterea de tracţiune fiind roţile mai mici. Vă cer o părere ce să fac. Sincer să fiu cam 87% sunt tentat să pun jante de 14, iar dacă o fi vreodată să transform Cazanozaurul într-un mic monstruleţ schimbând şi motor şi tot ce e transmisie, i-aş pune roţi cât se va putea de mari.

Deja-mi trosneşte cutia de direţie atunci când rotesc de volan, iar joc am cât pentru toţi cei de pe forum. Gumele actuale sunt de 195 R 15.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: revenire jante 14 aro 10

Aro 10 au iesit din fabrica atat cu jenti de 14 cat si cu 15. Problema mai mare este cauciucul pe care-l pui, decat janta. Parerea mea e sa stai pe 15. Pe 14 nu prea gasesti gume de noroi, de fapt nu prea mai gasesti decat gume de furgonete, numa' bune pe asfalt. Pune 195R15 , ceva MT-uri nu foarte agresive, gen Cobra, si nu ar trebui sa ai probleme. Parerea mea!

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Mai degraba ai cauta niste gume cu profil tractor pe 15, ca se gasesc si sunt si destul de inguste sa nu iti distruga suspensia sau directia.

Bine, ca daca te arunci in mlastina, nu te mai ajuta nici astea :mrgreen:

Link spre comentariu

Dupa cum s-a mai spus, ARO 10.4 a fost echipat, din fabrica atat cu jante pe 14, cat si cu jante pe 15 si anvelope 195 R15 (asta in ultimii ani de fabricatie), chiar si in variantele de motorizare Dacia de 1,4.

ARO-ul meu 10.4 a fost initial echipat cu jante pe 14. Eu am facut conversia la jante pe 15 si l-am echipat cu anvelope Malatesta Kobra 195 R15 in urma cu vre-o 3 ani. Motivele principale au fost marirea garzii la sol si faptul ca oferta de anvelope pe 14 este foarte subtire.

De atunci nu am sesizat nici o problema care ar putea fi generata de anvelopele mai mari. Nu am rupt elemente de transmisie, iar in directie consider ca am un joc normal pentru ARO.

Cred ca 195 R15 este dimensiune de anvelope ideala pentru aceasta masina.

Problemele care pot apare cred ca se datoreaza mai degraba modului de exploatare, intretinere si, nu in ultimul rand istoricului masinii.

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

In general sunt de acord cu tot ce am citit mai sus,

Pdv propriu ... din motiv fiabilitate aleg roti pe 14' daca ai gume bune treci fara emotii peste faze mai nasoale fara sa ai prea multe emotii in legatura cu planetare sau capete de bara...

pe partea cealalalta ,estetica dau mai bine ,intradevar rotile pe 15' vezi ca ai si de unde sa alegi...

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

Daca vrei sa il bagi la treaba prin padure, baga "simecsei" sau tractoare pe 15. Se ridica garda la sol si risti sa lovesti masina mai putin pe dedesubt.

1998 ARO 243 3.2 UTB

2004 Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16 v

1984 Mercedes-Benz w 123 300D Kombi

1994 Yamaha Virago XV 535

1999 Yamaha XT 600

1960 IZH Festival

Link spre comentariu

Vizitator nr. 150

Vă mulţumesc pentru răspunsuri. personal începeam chiar să mă conving că nu va arăta chiar aşa de rău maşina cu roţi de 14 :). Rămân pe 15 atunci.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare