Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Umanitara Sibiu - Banca de Alimente


mihaituk
 Share

Recommended Posts

Ieri, 22 decembrie, am fost bucurosi sa participam, in parteneriatul deja stabil dintre Offroad Club Sibiu - Crucea Rosie Sibiu, la o actiune de distribuire a alimentelor colectate prin programul Banca de Alimente (http://www.crucearosie.ro/proiecte/banca-de-alimente-a-crucii-rosii-romane/despre-banca-de-alimente.html). Scopul actiunii a fost impartirea pachetelor continand alimente donate de locuitorii judetului in cosurile special amenajate in cele cateva supermarketuri din Sibiu. Ne-am concentrat asupra zonei comunei Slimnic, Rusi, Veseud si catunul Albi. Echipele au fost formate din membri Offroad Club Sibiu (Geza, Radu - kinetic, Mihai - mihaituk) cu cele trei masini, pe care le-am umplut cu pachete, si voluntarii Crucii Rosii Sibiu (foarte tineri dar bine motivati si seriosi), coordonati de Cristina.

Putem spune ca scopul a fost atins, am gasit cazuri extrem de disperate, indeosebi oameni in varsta, singuri, cu un venit mai mult decat simbolic, precum si familii in dificultate.

Am vazut din nou ca exista oameni carora norocul le-a intors spatele. Mai mult decat atat, viata grea din catune precum Albi, in mijlocul padurii, unde nici electricitatea nu a ajuns, ne-a mai deschis ochii si ne-a dat o alta perspectiva asupra vietii. Am aflat o familie de batrani care ne-a zis ca ”ei au tot ce le trebuie acolo”. Intr-adevar, aveau o casuta cu doua incaperi mici, doua vaci, doi cai, cateva gaini si cam atat. Fara curent, gaz, apa curenta, la 10 kilometri de asezarile ”civilizate„, la capatul unui drum prin padure, care multe zile pe an este foarte greu practicabil. Deci se poate si cu mai putin...

 

Revenim si cu imagini, pentru a impartasi acele sentimente care ne mai pun cu picioarele pe pamant.

 

Felicitari Cristina (CRR Sibiu) pentru echipa pe care ai reusit sa o coagulezi, si pentru eforturile de strangere a ajutoarelor.

Multumim anonimilor care au umplut cosurile din marile supermarketuri.

Bravo colegilor Offroad Club Sibiu pentru implicare, dar si pentru indemanare in condusul prin zapezi si paduri dese.

T O Y O T A

OFFROAD CLUB SIBIU

Link to comment
Share on other sites

Guest Cris CRR

Crucea Roşie şi Off Road Club Sibiu au dus Banca de Alimente la Slimnic

 

"In 22 decembrie 2009, voluntarii de la Crucea Rosie Sibiu, impreuna cu Off Road Club Sibiu, au reusit sa duca la bun sfarsit o noua actiune de distribuire de alimente. Locatia nu a fost foarte departe de Sibiu, drumul insa s-a aratat destul de anevoios.

In conformitate cu lista primita de la Primaria Slimnic, a persoanelor aflate in dificultate, am distribuit 50 de pachete cu alimente, fiecare a cate 12 kg; in satele Slimnic, Veseud si Rusi am avut cele mai multe cazuri sociale iar in catunul Albi, nu au fost decat trei familii de acest gen.

Cum am ajuns acolo? Drumul pana in Albi este impracticabil, mai ales iarna; nu am fi reusit sa facem aceasta distribuire fara ajutorul baietilor de la Off Road Club Sibiu, partenerii nostri, care ne pun intotdeauna la dispozitie timpul lor, masinile 4X4 precum si combustibilul pe care acestea il consuma in cadrul actiunilor noastre.

Actiunea din 22 decembrie a fost destul de solicitanta pentru noi, avand in vedere faptul ca vremea si locatia nu ne-au avantajat deloc.

Cazurile au fost variate – multe persoane varstnice, bolnave si singure, cazuri de paralizie, familii sarace cu multi copii, familii care locuiesc in conditii precare, etc. Reactia beneficiarilor ne-a bucurat, intrucat, multi dintre ei, in lipsa acestui pachet de alimente, nu ar fi avut ce sa puna pe masa de Craciun." (Cris CRR, coordonator programe Crucea Rosie Sibiu)

Sunt cateva link-uri a unor ziare in care a aparut actiunea noastra:

 

http://www.turnulsfatului.ro/1666/crucea-roşie-şi-off-road-club-sibiu-au-dus-banca-de-alimente-în-comuna-slimnic.html

 

http://www.citynews.ro/sibiu/eveniment-29/foto-off-road-inainte-de-craciun-pentru-saracii-din-slimnic-68273/

 

http://www.oradesibiu.ro/2009/12/23/crucea-rosie-si-off-road-club-sibiu-au-dus-banca-de-alimente-la-slimnic/

 

De fiecare data, cand intram in casele oamenilor care nu au de nici unele, ne bucuram tot mai mult pentru ceea ce avem...situatia lor te aduc, asa cum spunea si mihai, cu picioarele pe pamant; este bine sa ne gandim ca, indiferent de situatie, intotdeauna se gaseste cineva care e intr-o situatie mai grava decat a ta...

Pe aceasta cale tin sa le multumesc baietilor de la Off Road Club Sibiu, in special celor trei care si-au sacrificat o intreaga zi de lucru pentru aceasta actiune umanitara: Radu (Kinetic), Mihai (mihaituk) si Geza; ce mi se pare extraordinar este ca, acesti oameni, ar putut sa faca orice altceva in timpul lor liber - dar ei au ales sa porneasca, impreuna cu Crucea Rosie Sibiu, la un drum destul de greu, cu 2 zile inainte de Craciun......pentru implicarea voastra, FELICITARI BAIETI!!

Link to comment
Share on other sites

Re: Umanitara Sibiu - Banca de Alimente

 

Este intr-adevar remarcabil si impresionant ce ati realizat.

Am insa un repros si totodata o sugestie de facut celor doi "parteneri" (offroad club Sibiu si CRR/Sibiu) si anume, pe viitor cand mai initiati asemenea actiuni anuntati din timp comunitatea offroad-erilor si va asigur ca fondurile atat materiale cat si financiare, vor fi mult mai mari.

In mod sigur s-ar fi oferit si alti colegi sa participe alaturi de voi la aceasta laudabila initiativa "social/umanitara".

Si sfatul medicului: cu prima ocazie, coagulati un grup de medici inimosi, care sa vina alaturi de voi in satele acestea greu accesibile, unde localnicii nu au posibilitatea unor servicii medicale si cu cateva investigatii minime (glicemie, tensiune, EKG, etc.) sa identifice afectiunile acestora si sa le recomande un tratament sau eventual o internare.

Un alt proiect pe care-l puteti initia: strangeti fonduri pentru un generator de curent, pe care sa-l montati pentru casele care nu sunt electrificate ...

Inca o sugestie: contactati clubul Rotary Sibiu (de regula printre membri sunt multi medici si fac proiecte in folosul comunitatii) si expuneti-le proiectul vostru ... cu siguranta se vor implica in strangerea de fonduri si in desfasurarea actiunii.

Inca odata felicitari pentru reusita actiunii si nu uitati sa atrageti si pe altii in proiectele voastre viitoare !

Sarbatori linistite !

Edited by Dok

Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie

Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT

Bicicleta TREK 3700

"Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain."

4x4Maniac's is where we are

Link to comment
Share on other sites

Re: Umanitara Sibiu - Banca de Alimente

 

Felicitari Crucea Rosie, felicitari Club Offroad Sibiu....

 

Pai nu au mai zis nimik, sa nu cumva sa venim prea multi sa stricam linistea muntilor, Sorine!!!

Sa stiti ca venim si data viitoare, ca nu ne sperie zapada din munti!!!

Link to comment
Share on other sites

Re: Umanitara Sibiu - Banca de Alimente

 

Felicitari Crucea Rosie, felicitari Club Offroad Sibiu....

 

Pai nu au mai zis nimik, sa nu cumva sa venim prea multi sa stricam linistea muntilor, Sorine!!!

Sa stiti ca venim si data viitoare, ca nu ne sperie zapada din munti!!!

 

Ma bag si eu in dicutie, acum, chiar daca nu am putut participa la ultima actiune (in timpul saptamanii este mai greu sa pleci de la serviciu.). Actiunea "Banca de alimente" se desfasoara in mai multe judete din tara. Noi, OFFROAD CLUB SIBIU, avem o legatura mai stransa cu membrii Crucii Rosii filiala Sibiu. Cris CRR este membra a CR si ne tine la curent cu initiativele lor. Incercam sa fim aproape de ei la orice actiune desfasoara. Nu putem spune ca am aflat pe ultima suta de metrii de aceasta actiune.

 

Detalii despre desfasurarea la nivel national a acestei actiuni se pot vedea si pe link-ul postat de mihaituk. Subliniez ca acest proiect nu este initiat de OFFROAD CLUB SIBIU, ci este un proiect national initiat de Crucea Rosie Romania.

 

PASHA - multumesc pentru sfaturi, pe viitor voi tine cont de sugestiile tale.

 

Razvane, Sorine - si noua ne este dor de voi!!!

Edited by Petre Niteanu a.k.a. bullbar

OFFROAD CLUB SIBIU

 

Sa mergem inainte, ca-nainte era mai bine!

Link to comment
Share on other sites

Re: Umanitara Sibiu - Banca de Alimente

 

PASHA - multumesc pentru sfaturi, pe viitor voi tine cont de sugestiile tale.

 

De maine pana de Revelion voi fi la Paltinis.

Poate reusim sa ne vedem, sa mai schimbam impresii !

Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie

Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT

Bicicleta TREK 3700

"Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain."

4x4Maniac's is where we are

Link to comment
Share on other sites

Re: Umanitara Sibiu - Banca de Alimente

 

Pentru ca m-am obisnuit sa fiu cinicul de serviciu de multi ani:

- astfel de actiuni reprezinta intr-o anumita masura psihoterapie pentru beneficiari si "lovitura de imagine" pentru organizatori - cu toate ca e de laudat initiativa.

- cu niste cosuri de mancare "de sarbatori" nu se rezolva problema de baza a acestor cazuri sociale

- de multe ori "cazurile sociale" se dovedesc complicate la o analiza amanuntita, persoanele respective refuzand ofertele de reintegrare sociala din motive de alcoolism sau "traditii tribale" - you know what I mean...

- asistenta medicala e accesibila si acestor "paria" - exista chiar un ordin de ministru primit de curand in acest sens in care spitalele sunt instruite sa interneze aceste cazuri in situatii de temperaturi extreme si/sau calamitati fara sa se prevaleze de subterfugii diverse pentru a le evita. Unitatile sanitare si putinele institutii filantropice sunt chiar singurele care fac ceva pentru acesti oameni

- fara nici o legatura, cum dreq de sunt membru junior?

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link to comment
Share on other sites

Re: Umanitara Sibiu - Banca de Alimente

 

Draga doctore ... cotizo ...

In Romania zilelor nostre, spitalele reprezinta cel mai mare furnizor de asistenta sociala mascata, facuta din banii contribuabililor la fondul de sanatate.

Multi dintre acesti "asistati social", nu au neaparat nevoie de asistenta medicala, insa pentru ca ori nu au unde sa stea, ori au venituri extrem de reduse, ori ... se aciueaza prin spitale si devin un fel de "clienti ai casei", de care nu prea poti sa scapi, pentru ca-ti sar in cap televiziunile si ziarele, care atatza "opinia publica" ... "societatea civila" ... ! :(

Bugetele spitalelor sunt mizerabile si din aceasta cauza, plus cazurile de copii abandonati care greveaza maternitatile, plus isteria generata de interesele "gripale", etc., astfel incat daca nu se vor gasi formule oficiale de asistenta medico-sociala, acesti "paria", vor atarna in continuare de bugetul nostru, indiferent sub ce forma va fi aceasta, institutional sau privat.

Pe tema aceasta putem oricand sa stam de vorba, pentru simplul motiv ca ma confrunt zilnic cu astfel de cazuri.

LA MULTI ANI 2010 !

P.S. Ma aflu in continuare la Paltinis

Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie

Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT

Bicicleta TREK 3700

"Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain."

4x4Maniac's is where we are

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use