adammoga80 Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 (editat) cel mai mare inamic al suzukiurilor este RUGINA,cum si alti colegi de forum acum a sosit si vremea mea sa fac cate ceva pe utilaj Dat fiind faptul ca sunt in concediu si sa nu ma plictisesc mi-am facut de lucru:ha:ha am desfacut tot de pe masina,am scos covoarele sub care in partea dreapta am gasit o gaura de vreo 20 cm cum se4 zice ce face omul cu mana lui se numeste lucru manual:ha:ha mai tarziu atasez si niste poze Editat Noiembrie 22, 2012 de Yonutz suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina la acelasi lucru ma gandeam si eu ce idei ai? poate ma inspira ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina Aha, asa am inceput si eu, cu scosul covoarelor si uite unde am ajuns :ypu Acum ca tot ai desfacut o, fa o treaba buna si n o sa mai ai treaba cativa ani buni. Mult spooorrr!!! 1 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Decembrie 31, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina niste poze din interior,de pe sub covor :ha suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Decembrie 31, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina nu numai covorul este de vina ci si izolatia foarte groasa care este aplicat pe tabla suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Decembrie 31, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina mai adaug vreo 4 poze si gata de la acest capitol acu 10 minute a plecat thinichigiul de la mine si m-a linistit ca nu e chiar asa de grav cum se incepe lucru la anul in 5-6 ian merge la sablat TOTAL,sasiu caroserie tot suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina Dupa cum se pare eu am scapat mega super usor, dar nu i bai am vazut si muuult mai rau, partea buna e ca dupa ce o rezolvi si o antifonezi, izolezi termic, s.a.m.d n o sa vina sa crezi cat de liniste o sa fie in interior si ce o sa tina caldura, asta daca bagi ca mine 2 tone de "de toate" :shrk. Apropo, am vazut ca mai era peticita pe ici colo, inseamna ca nu e la primul "lifting". Oricum, baga mare ca merita si cu cat faci mai mult cu manutele tale cu atat mai mare bucuria la final. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Decembrie 31, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina peticele au fost puse de catre un frizer zic eu,suduri din acelea de te doare mintea ca mai bine le batea in cuie :ha asa a fost cumparata cu acele petice dar la cata izolatie a avut pe ea nu am vazut la cumparare suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina mai adaug vreo 4 poze si gata de la acest capitol acu 10 minute a plecat thinichigiul de la mine si m-a linistit ca nu e chiar asa de grav cum se incepe lucru la anul in 5-6 ian merge la sablat TOTAL,sasiu caroserie tot Ai grija la ce fel de sablare mergi. Nu iti recomand alicele metalice sau nisipul dur. Sablarea se face cu dislocare masiva de material si o sa ramii cu o strecuratoare. Ai nevoie de un nisip fin. Am studiat si eu faza cu rugina+sablat, si pina la urma am ales fixarea ruginiii cu Fertan, dupa care izolat temeinic. Daca ma tine inca 3-4 ani, ma declar multumit. Apoi, refac operatiunea unde/daca e cazul. Bafta mare la lucrare! I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina Mie mi-e clar ca, nu's ce fenomen este ca tabla Suzuki atrage rugina. Eu am avut gauri mari, dezastru care au fost astupate cu chit, rafie grund si teroson. Degeaba sablezi si sudezi petice, ca rugina tot lucreaza. @srevni :daca aranjezi o masina pentru 4 ani, o sa ai surpriza ca atunci se va schimba "trendul". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 Re: lupta cu rugina Trebuie sa ai grija la sablare, la piesele subtiri (tabla) le poti face varza usor. Oricum trebuie curatat totul f bine, si izobat intru-un mediu uscat de mai multe ori. Asa se face o treaba buna, dar daca o tii mult prin noroi repeta operatiunea la 2 ani. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Ianuarie 1, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2010 Re: lupta cu rugina dat fiid faptul ca este masina de teren normal ca va fi bagat in noroi ,teren accidentat padure ori de cate ori va fi ocazie am sa tin cont de sfaturile voastre,daca nu e o idee prea buna sablatul atunci se renunta la el,imi va zice prietenul meu tinichigiul daca i sa facem sau nu eu incerc sa scot TOATA rugina din el pe cat posibil am sa postez toate etapele,dar deocamdata inca sunt la faza de dezmembrat is curios cum arata tabla pe sub overfendere :ha suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: lupta cu rugina Exista grunduri care se dau direct peste rugina si fac o reactie si opresc rugina. Au la Hornbach. Si Policolor produce ceva ce se cheama Protecta, insa pe asta nu am incercat-o. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Ianuarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: lupta cu rugina ok ,merci dar la cata rugina are nu prea vad sa o opreasca sau chiar sa o neutralizeze eu vreau sa fac o treaba de calitate ca doar pentru mine fac si pentru a vinde masina dupa ce il fac complet am sa dau si cu din acela sa nu poata aparea rugina suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: lupta cu rugina Eu am Fernovus o vopsea gel care se da peste rugina ... ideea este ca nu acopera si gaurile ...dar in rest se pare ca neutralizeaza cu succes rugina! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 (editat) Re: lupta cu rugina La fel si produsul KELFOS (Convertizor de rugina pe baza apoasa.) .... Mod de utilizare: Se aplica direct pe rugina fara a fi necesar nici un tratament prealabil (perie, smirghel, spaclu etc.). Kelfos “mananca rugina”, transformand-o intr-o pelicula dura, neagra, vitrificata, foarte rezistenta, care constituie suportul ideal pentru aplicarea unui strat de vopsea (chiar pe baza de solvent), fara a exista nici un risc de “reinflorire” pe dedesubt, cu rugina. Kelfos se poate folosi pentru tot ce este ruginit sau ar putea rugini, deci si preventiv. Ambalaj: Recipienti de plastic de 25 litri, 5 litri, 1 litru, 250 ml. mai multe detalii gasiti aici : http://www.maergroup.com/mg/MaerIE/Maer ... htm#KELFOS Editat Ianuarie 4, 2010 de TyH_vl Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Ianuarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: lupta cu rugina merci de info,yonut poti sa im spui un pret la acel produs prin PM,sau chiar si public daca este permis suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: lupta cu rugina Nu mai stiu cat am dat pe un bidon ...dar poti sa suni sa intrebi ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 (editat) Re: lupta cu rugina Solutiile de care vorbiti se numesc convertoare de rugina, personal am incercat mai multe si toate au dat rezultate foarte bune, in sensul ca rugina nu a mai reaparut. Problema este ca trebuiesc folosite doar la rugina de suprafata, gaurile sau rugina prezenta la prinderi/zone cu stres mecanic mare, trebuiesc rezolvate clasic, prin inlocuirea tablei mancate cu tabla noua. Evident ca se poate da si peste sudura cu convertor, preventiv. Cel mai bun produs pe care l-am folosit este SONAX, care costa undeva la 30 de lei un flacon destul de micut (vezi foto). In cantitati mai mari se poate cumpara un produs de folosinta industriala, care se cheama KELFOS si care costa undeva la 200 ron/ 5 Litri. http://f.imagehost.org/0326/sonax.jpg Editat Ianuarie 4, 2010 de suzuker Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Ianuarie 4, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: lupta cu rugina atunci sa inteleg ca dupa efectuarea lucrarilor necesare de tablarie ,inainte de izolare pot sa aplic una sau mai multe straturi de kelfos!!si atunci sunt protejat maxim!! suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Re: lupta cu rugina La suduri e bine sa folosesti Zinc, cu conditia ca sudura sa fie curata. E mai mult de discutat aici, depinde cu ce sudezi si cum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: lupta cu rugina Exista si spray de zinc. Il gasesti pe la raioanele de vopsele din Hornbach. E bine sa il aplici cit locul e inca cald :wink: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: lupta cu rugina atunci sa inteleg ca dupa efectuarea lucrarilor necesare de tablarie ,inainte de izolare pot sa aplic una sau mai multe straturi de kelfos!!si atunci sunt protejat maxim!! protejat la maxim esti cand folosesti tabla de calitate la suzuki tabla nu este din nastere o tabla buna ,fara suparare tabla pe care o vei cumpara sa faci peticele (cea pe care o cumperi de la materiale de constructii) nu este o tabla buna la masina mea am multe suduri (vezi in link mai jos) ,la finalul fiecarei zile de sudura am dat cu zinc peste suduri in prima parte a lucrarii dupa care s-a terminat zincul si nu am dat in alte locuri. inainte de vopsit am dat absolut peste tot cu KELFOS 3 straturi in 3 zile ,2 pulverizate cu pistolul si 1 cu pensula ,am tratat atat locurile date cu zinc cat si cele ''nezincate'' ideea este insa ca la cateva luni (putine) rugina a aparut cam peste tot iti dai seama ca am fost rofund dezamagit am vb cu un nene care lucreaza in siderurgie de o viata (la o fabrica ce produce tevi) si a zis ceva de genul ''oricat te vei chinui sa tratezi -nu ai ce , ce e prost prost ramane '' si atunci mi-au venit in minte toate daciile vazute de mine care tot la 2-3 ani faceau tablaria ,toti mesterii aia care inventau retete de la vaselina cu bitum pana la miniu de pb si alte porcarii si la 2-3 ani iar carpeau .... cand iti cumperi suzuki il cumperi cu rugina asa ca la 3-4 ani ai de lucru -vrei nu vrei suzi fara prelata cele facute in japonia nu ruginesc, ma rog ruginesc mult mai greu decat cele cabrio facute in spania ca sa vezi diferenta de material ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Ianuarie 5, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: lupta cu rugina ZEP acum mai pus tare pe ganduri cu treaba asta cu rugina da intradevar am cumparat tabla decapata de 1,25 de la materiale de constructii,dar eu sper sa reusesc sa fac o treaba destul de buna si asa cum zici tu macar 5 ani sa nu am treaba,si atunci sa curat doar izolatia veche si sa o curat de eventuala rugina si iar izolatie asta asi vrea eu,dar daca nu se poate atunci asta e,gasim alta solutie suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nel Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Re: lupta cu rugina E o diferenta de la cer la pamant intre samuraiele facute in Japonia si cele facute in Spania,alea spaniole sunt varza la tabla, sunt ruginite si sub stratul de protectie de teroson si la toate imbinarile sunt ruginite. Va puteti uita foarte usor la eticheta de la centuri unde scrie made in japan sau spain. Tabla pe care o gasesti de cumparat in magazin e decapata si e varza in contact cu umiditatea. Ce-a mai buna solutie este folosirea tablei recuperate de la masini care nu prea au probleme cu tabla( audi,vw,etc) Cu o capota sau un plafon de audi faci o multime de petece care nu se comparacu tabla "neagra" din magazin.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate