Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lupta cu rugina

adammoga80

Postări Recomandate

Re: lupta cu rugina

apai mai adam, pt asa o baita mica chiar n ai nevoie de snorkel:ha:

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu a apucat fotograful sa prinda toate cadrele,dar fara era terminat motorul,ca vitara isi trage aerul exact de langa farul stanga ,care la un moment dat era sub apa

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

am mai mesterit un pic la masinuta,am facut doua sarme din acelea pe masina care degajeaza crengile in padure sa nu se loveascxa de parbriz

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Chiar misto Adam. Apropo, vazand in poze locurile unde a fost atasat portbagajul tau din inox, ma intreb ce s a intamplat cu el. De ce ai renuntat la el, nu de alta dar chiar parea o idee foarte buna

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

inca il mai am portbagajul dar acum parca nu se mai potriveste in imagine

atatea tevi si chesti masive cumva nu isi are locul acel portbagaj de inox

dar am sa fac altul din teava care sa dea bine cu barile si pragurile din dotare

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

atasez niste poze cu piesele de care sunt nevoie pentru confectionarea sarmelor de degajare a crengilor ,la cererea colegului cristibuzatu

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

merci plummer de noroit o noroies de ceva timp dar inca nu este gata

ieri a primit si carligul de remorcare si zilele urmatoare voi incepe sa lucrez la noul portbagaj

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Da-i cu solutie de rugina ca iese! :uameni

Fratilor ... fara suparare: ne intrebam de ce intreaba oamenii ca bezmeticii de 50 de ori acelasi lucru? Ca amestecam laptele cu varza ... si dupa aia cautam cu infrigurare sulul de hartie igienica si ne intrebam de ce ne-a apucat asa dintr-o data ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

cel mai mare inamic al suzukiurilor este RUGINA,cum si alti colegi de forum acum a sosit si vremea mea sa fac cate ceva pe utilaj

Toata lumea se plange de rugina la suzuki dar va intreb de ce nu incercati sa faceti o caroserie din aluminiu?

Cam cum ma chinui eu de ceva vreme sa-mi iau un suzuki cam tot asa ii vad pe multi pt care am tot respectul si admiratia ca se chinuie in atelierul propriu sa scape de rugina dar eu v-as propune sa incercati varianta cu aluminiu. Daca nu 100% din aluminiu macar partea de jos care are cele mai mari probleme.

Daca a incercat cineva asa ceva ii rog sa-mi inpartaseasca si mie ce a iesit? Daca a iesit, cum a iesit? Daca nu a iesit, de ce nu a iesit, unde s-au impotmolit?

Link spre comentariu

Ideea e mareata . Ai de rezolvat urmatoarele - vopsirea la aluminiu e cel putin delicata ( grunduri speciale pentru Al , sa nu cumva sa crezi ca Al nu e atacat de coroziune - vezi janele de aliaj ciupite , corodate ) , imbinarile Al-Fe trebuie rezolvate cam fara contact galvanic .

De rest , toate OK . Pretul nu intra in discutie .

P.S. - e necesar si un sudor care stie ce are de facut . Si de tinichigiul maestru, in stare sa lucreze corect cu Al . Presupunem ca sint disponibili .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

.

P.S. - e necesar si un sudor care stie ce are de facut . Si de tinichigiul maestru, in stare sa lucreze corect cu Al . Presupunem ca sint disponibili .

Hai ca un sudor care sa lucreze cu aluminiu s-ar mai gasi (cei care repara radiatoare au si utilajul si "mana"). Cat despre tinichigiu... cam 59 din 60 habar n-au sa lucreze in aluminiu! Daca gasesti unul din cei ce stiu, pastreaza-l bine si nu mai spune la nimeni:no1:ha2:ha2:ha2

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

La cat de priceputi am vazut ca sunt uni colegi cu siguranta nu ar fi probleme in a realiza ceva asemanator la un pret mult mai mic,

Hai ca un sudor cre sa lucreze cu aluminiu s-ar mai gasi (cei care repara radiatoare au si utilajul si "mana"). Cat despre tinichigiu... cam 59 din 60 habar n-au sa lucreze in aluminiu!

Chiar nu ma gandeam ca ar fi asta o problema. Dar poate avem colegi printre noi care se pricep sau au cunostinte de un meserias bun.

Link spre comentariu

la pretul care il are caroseria de aluminiu cumperi o masina intreaga

tabla de aluminiu e scumpa in draci,si nu merita,de cat sa fac un efort asa mare maiu bine construiesc din inox,care este un metal normal o0ri ce tinichiogiu poate sa lucreze cu el,si de sudat se poate cu argon cu fir de inox

• Like 1

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Chiar nu ma gandeam ca ar fi asta o problema. Dar poate avem colegi printre noi care se pricep sau au cunostinte de un meserias bun.

Suntem "cativa" care chiar am fi interesati sa aflam de existenta unor tinichigii care stiu si vor sa lucreze in aluminiu!

Personal, am renuntat sa mai caut si prefer sa inlocuiesc elementul "sifonat" decat sa mai sper ca gasesc pe cineva sa mi-l indrepte frumos.

Link spre comentariu

Suntem "cativa" care chiar am fi interesati sa aflam de existenta unor tinichigii care stiu si vor sa lucreze in aluminiu!

Personal, am renuntat sa mai caut si prefer sa inlocuiesc elementul "sifonat" decat sa mai sper ca gasesc pe cineva sa mi-l indrepte frumos.

Poate va ajut eu..!? Dar...nu sunt in tara deocamdata. Sa va dau pontul,avioanele sunt facute din aluminiu,ma rog,aluminiu inalt aliat, meseriasii care lucreaza la structura avionului si fac reparatii la ea, la fuselaj si aripi se numesc 'structuristi' dar sunt tinichigii cu un alt nume.

Intindeti antenele si vedeti la Tarom sau la Baneasa, IRMA ce structuristi gasiti,daca nu cand ma intorc eu acasa trec pe la vechea companie Tarom si va gasesc cel putin 2-3 care sa va ajute cu lucrul in Aluminiu.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Poate va ajut eu..!? Dar...nu sunt in tara deocamdata. Sa va dau pontul,avioanele sunt facute din aluminiu,ma rog,aluminiu inalt aliat, meseriasii care lucreaza la structura avionului si fac reparatii la ea, la fuselaj si aripi se numesc 'structuristi' dar sunt tinichigii cu un alt nume.

Intindeti antenele si vedeti la Tarom sau la Baneasa, IRMA ce structuristi gasiti,daca nu cand ma intorc eu acasa trec pe la vechea companie Tarom si va gasesc cel putin 2-3 care sa va ajute cu lucrul in Aluminiu.

E o micuta confuzie aici: ceea ce se foloseste la IRMA se numeste duraluminiu! In plus si ei adopta aceeasi metoda in caz de "sifonare": inlocuirea (nicidecum indreptarea sau sudura). Eu as avea nevoie de un meserias care sa poata indrepta o foaie de aluminiu moale (sau 1/2 tare) care a fost deformata in urma unei "intalniri de gradul III" cu un copac, de exemplu.

Si inca un amanunt: e una cand incerci sa costruiesti ceva (caroserie, carcasa, etc.) plecand de la profile si tabla noi si cu totul altceva cand incerci sa repari ceva ce sa deformat.

( P.S. Lucrez de peste 20 de ani la 3 minute de mers pe jos de IRMA :grin:)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

faina treaba adam :y

ceea ce ai facut tu cu suzuki ...am si eu o vitara la care caroseria e cam in aceeasi stare ca vitara ta la inceput, deocamdata ma documentez. sper pe la inceputul lui decembrie sa ma apuc de treaba.

wish me luck!!!

Link spre comentariu

Un coleg de garaj a gasit si a testat asa ceva. S-a dovedit a fi mai eficient ca Kelfosul...

http://en.wikipedia.org/wiki/Redox

http://www.firmeproduse.ro/director/CARMEN/SC+NEW+CHEMICALS+SRL.html

Avantajul este ca a fost gasit si la cantitati mai mici ... A fost aplicat cu pistolul de vopsit.

Dezavantajul este ca este mai scump.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Re: Lupta cu rugina

Interesant articol ... dar mi se pare ca au amestecat mele cu perele ... Am citit mai atent, dupa ce am vazut ca Fertan-ul a iesit pe 19/28 dupa primul an. Dupa 2 ani, nu l-am mai gasit clasamentul oprindu-se la 27 de produse. Dupa 5 ani, a disparut, clasamentul oprindu-se la 27 de produse. Probabil, l-au scos din test. Nu le-am folosit toate cele pomenite de ei, insa am experimentat vreo 7-8 solutii din gama celor numite convertizoare de rugina, si Fertan-ul mi s-a parut cel mai reusit.

Zic ca au amestecat merele cu perele, intrucit in test au folosit convertizoare de rugina, cum este si Fertan-ul, si care nu trebuie lasate ca si strat final. DUpa tratament, trebuie acoperite cu grund + vopsea. Apoi au mai folosit si vopsea si ceara. Vopseaua gen lovitura de ciocan si ceara, sunt straturi finale. Asa ca testul lor, de a gasi cel mai bun strat final care protejeaza impotriva ruginii nu mi se pare foarte concludent. La urma urmei, asta vor sa descopere. Für welche Versiegelung Sie sich letztlich bei Ihrem Klassiker entscheiden bleibt Ihnen überlassen. Denn eins ist sicher: Besser ein nicht optimaler Schutz, als gar keiner!

Fertan-ul, trebuia sa apara in grafic, dupa umila mea parere, abia dupa anul 5. Treaba lui este sa fixeze rugina, nu sa o preintimpine. Pe tabla curata nu are nici un efect. Reactia chimica se declanseaza doar in prezenta oxidului de fier (ruginei). Si in nici un caz, nu se lasa strat final. Mentiune ce o face si producatorul in instructiunile de folosire/aplicare. Cautati voi, daca nu ma credeti pe cuvant.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare