Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ramas in noroi

Vizitator UJIO

Postări Recomandate

Vizitator UJIO
In primul rind LA MULTI ANI tuturor,dat fiind ca nu am mai umblat pe aici de ceva timp..Am o berlina de 2 tone,tractiune spate,si am ramas in noroi intrat cu fatza intr-o curte.Gume discrete,patineaza la greu,cutie automata.Altfel spus am nevoie sa dau cu spatele cam 5 metri in linie dreapta,ca sa pot iesi pe asfalt.Am testat metoda cu scinduri,nu am reusit.....azi am pus 6 saci de ciment in portbagaj,iarasi nimic....sugestiile sunt binevenite...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator UJIO

Re: Ramas in noroi

Masina e toata in noroi...de tractat nu am incercat,ca nu am cu ce decit o masina cam similara.....altfel spus cred ca sansele sunt minime cu ce masini am....nu e suspendata pe burta sau similar,doar ca patineaza crunt....

Link spre comentariu

Poti incerca sa inlaturi noroiul cu o lopata, inclusiv pe viitorul traseu al rotilor. Si pentru fata si pentru spate, sa nu ai nimic ce trebuie sa urci. Cutia automata o poti ajuta incercand sa faci balans din "tras-impins" cu mana, cred ca nu esti singur, poate gasesti vreo 2 baieti sa te impinga.

In alta ordine de idei, daca esti in tara poti cauta la thread-ul "cartea de telefon", vei gasi acolo numere de telefon din toata tara, unul din baietii cu troliu te poate ajuta.

Link spre comentariu

Vizitator UJIO

E mai complex,nu sunt in tara si din cauza ploii,e tot pamintul moale,deci speranta sa inlatur noroiul pina dau de pamint uscat e minima,si ploua in continuare.....voi incerca miine cu un tractorash senilat sa trag de ea in spate,apoi daca nu,ii pun lanturile si ma balacesc in namol cu acestea.....idea era ca pe un forum 4x4 sa gasesc vreo super idee miraculoasa dar poate prezenta e modesta din cauza sarbatorilor....

Link spre comentariu

pai sa zicem

salta fiecare roata pina poti baga cite o scindura sub fiecare roata astfel incit roata sa stea pe scindura...apoi ai terminat

atentie sa nu incerci sa patinezi ca arunca scindurile cu putere si sa nu stea nimeni pe directia lor

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Vizitator UJIO

ideea e buna,sa vad ce pot baga sub cric,sa nu se afunde....ca soacra nu am....de dezumflat considera ca daca nu obtin efectul scontat cine le mai umfla ulterior?compresorul de pana ce am nu faca fatza garantat....

Link spre comentariu

In primul rind LA MULTI ANI tuturor,dat fiind ca nu am mai umblat pe aici de ceva timp..Am o berlina de 2 tone,tractiune spate,si am ramas in noroi intrat cu fatza intr-o curte.Gume discrete,patineaza la greu,cutie automata.Altfel spus am nevoie sa dau cu spatele cam 5 metri in linie dreapta,ca sa pot iesi pe asfalt.Am testat metoda cu scinduri,nu am reusit.....azi am pus 6 saci de ciment in portbagaj,iarasi nimic....sugestiile sunt binevenite...

Daca tot ai scinduri la indemina, incearca sa ridici masina pe cric,si pui cite una lata sub fiecare roata, inclusiv sub cric cind o ridici.

Poate mai gasesti o alta masina sa te tracteze in momentul cind incerci sa iesi, dar vezi ca ai doar o incercare,pina aluneca masina de pe scinduri.

Ideal ar fi asa ceva:

PS-vad ca mai multi colegi au oferit aceeasi solutie intre timp!

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Vizitator UJIO

ce ai pus in foto am vazut deja online,dar sincer nu ma apuc sa le cumpar doar sa fie pentru data viitoare,exceptind faptul ca timpii de livrare sunt peste 7 zile....miine cric cu ceva sub el si scinduri puse sub roti urmate de altele in continuare....sincer e prima data cind as fi vrut sa aiba cutie manuala,sa pot folosi balansul....

Link spre comentariu

Vizitator UJIO

dezavantaj nu l-as numi,masina nu e facuta pentru off-road....chiar pusa cutia pe W,imi da cuplul imediat la roata,ar fi fost de preferat sa il administrez din ambreiaj,dar rabdare...

Link spre comentariu

Daca patineaza maxim , nu-i faci balans cu nici un fel de cutie , decat cu ajutor

din exterior , adica impinsa putin .

O situatie similara am patit de Craciun , sub zapada era gheata , nu am cuplat bine fata(de, dupa o noapte lunga..) si am barait-o vre-o cinci minute (fara absolut nici un efect , decat o gheata apropiata de perfectiune sub roti ) . Cupland fata corect , am reusit sa-i fac balans (dupa metoda descrisa de Sorin mai sus) si am iesit imediat .

Oricum , daca vine maine tactorasul cu senile .... , in conditii neprielnice , tractiune spate si cutie automata = garaj .

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

Vizitator UJIO

de impins slabe sperante,are 2 tone,e un W140,dar nu pot astepta sa vina gumele de iarna sa ies de acolo...va tin la curent....

Link spre comentariu

Iarta-mi ignoranta colegu' da de unde esti totusi? (CEE ? mai exact...ce) Ca poate se rezolva in 5 minute . Acu' pe bune poate e cineva prin apropiere.

Parerea mea e ca nu se poate sa nu iasa daca pui scanduri sub TOATE rotile. Incet, cate un metru si tot iese.

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Cu scandurile ar fi o solutie daca nu ar fi o problema instalarea cricului , dar in conditiile in care , dupa cum spune el , ploua incontinu si noroiul e maxim , devine o mica proba de "extrem" in curtea casei .

In privinta greutatii , a mea are peste doua tone si o data am fost impins pe o ulita de tara de doua femei si am iesit din necaz. Sigur , m-au impins atat cat sa-mi fac balans . Cel mai mult ajuti tu , ca sofer.

Dar oricum , nu cred ca iese de acolo , ne tractat.

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

Am rezolvat cu tractor senilat,multumiri pentru ajutor tuturor....

Si noi rezolvam la fel, chiar daca avem masini "de teren", tot tractorul este "ultimul strigat" in materie de scos din cacat. Prin urmare, nu exista solutii miraculoase decat: sufa, troliul sau tractorul!:c1

Link spre comentariu

Vizitator UJIO

X-BIGDADDY-din pacate sunt pe la macaronari,departe de casa...........bine ca am rezolvat,de acum intru in acea cure doar cu gume de iarna.....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare