Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

03.01.2010 "Noroiyada"

Yonutz

Postări Recomandate

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: 03.01.2010 "Noroiyada"

cat ma oftic ca nu am putut ajunge :sram ramas blocat in nameti pe la tg secuiesc:hl

Nu este frumos ...si tu si Babone ...nici macar nu ati avut bunul simt sa ne anuntati ca nu m-ai veniti ....data viitoare nu va m-ai asteptam 20 minute dupa ora stabilita ora 9,30 ....10......v-am asteptat pana la ora 10,20min si :al:hw

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Totul bine si frumos pana ajungem la o balta, balta MARE. pe care nu aveai pe unde s-o ocolesti. Imi iau inima in dinti si ma infig in ea (nu in inima, in balta). Binenteles ca mi-am ales cel mai adanc loc, dar am trecut. In urma mea Giorgel a ramas chiar la buza baltii, de unde a fost recuperat de GPScu.

Abia dupa ce am trecut balta am realizat ca ea ascundea colectia Iarna-Primavara 2010.

Bine spus.

Apropo de recuperarea lui Giorgel, mi-am adus aminte de o 'recuperare' similara la care am participat in Delta, in toamna asta: o salupa esuata la Murighiol pe care am incercat sa o deztepenim cu X-Trailul. Sufa de 2 lei, fara reductor, nicio sansa. Daca era GPScu, facea Patrolul submarin si-l scotea imediat :ha:

wWLfZGZl668

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Bine spus.

Apropo de recuperarea lui Giorgel, mi-am adus aminte de o 'recuperare' similara la care am participat in Delta, in toamna asta: o salupa esuata la Murighiol pe care am incercat sa o deztepenim cu X-Trailul. Sufa de 2 lei, fara reductor, nicio sansa. Daca era GPScu, facea Patrolul submarin si-l scotea imediat :ha:

wWLfZGZl668

Rzvane tare asta ,esti de-al nostru ,nu mai ai scapare:banana

MITSUBISHI DE FAMILIE

Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie

Link spre comentariu

Rzvane tare asta ,esti de-al nostru ,nu mai ai scapare:banana

Pe-acolo eram cu rulota la intanirea anuala a rulotistilor. Faina iesirea, am sa va invit cu urmatoarea ocazie,cred ca e foarte fain ca dupa o zi de offroad sa tragi langa rulota si sa bei un vin fiert pe malul apei.

Eu din pacate nu pot trage rulota cu LC-ul pentru ca nu am C+E, dar in primavara ma apuc si de camioane :ha:

P.S.: Niste poze si de la iesirea asta, am prins 7 zile numai cu soare in plina toamna...

http://picasaweb.google.ro/razvanutza/DeltaIntalnireRulotisti#

Link spre comentariu

Mi-am mai adus aminte de ceva care ar putea fi util.

La iesirea de duminica a fost o situatie in care masina lui GPS-cu a ramas blocata in panta (atat in sus, cat si lateral) si lipita de un copac

In cazul nostru s-a tras masina in lateral, dupa care s-a pus troliul la deal, restul de oameni impingand masina dintr-o parte pentru a nu se lipi din nou de copac. Ce faci cand nu ai persoanele necesare sa te ajute? Troliere fata-lateral in acelasi timp:

GUpD4Lrj_M0

Editat de razvanutza
Link spre comentariu

Pai treaba sta asa:

Intr-o situatie de troliere la deal unde rampa este abrupta si pe jos terenul este alunecos, in timp ce esti troliat nu dai niciodata din roti, intrucat masina isi poate schimba directia/pozitia si e foarte posibil sa ai un contact cu un obstacol lateral

Intr-o situatie de troliere in cazul in care cablul nu ajunge sa treaca prin scripete si ai nevoie de asa ceva se poate improviza un scripete de pozitionare/schimbare directie dintr-o sufa de copac si un ochet prin care trece sufa prelungitoare a cablului.

In situatia in care doresti sa schimbi directia de mers a unui bolid troliat, se poate face usor cu o persoana sau doua impingand sau tinand contra in/din directia dorita in timp ce bolidul este in miscare (este troliat) ...tehnica asta se pune in practica ptr a evita anumite obstacolo si numai pe sufrafete plane (nu sleauri)

In cazul in care un bolid se afla in urcare, si urca greu pe niste urme deja facute (teren alunecos) din lateralul rotilor viratoare masina se poate muta de o persoana sau doua prin impingere, in timp ce merge, ptr a prinde aderenta ...

Un alt sfat zic eu util ... intodeauna dupa ce termini o urcare, ai rotile slicuri (incarcate) si te afli pe teren drept cauta sa le descarci daca ai aceasta posibilitate prin "reprize de span" ...De asemenea asa se si recomanda mersul in offroad ...nu accelerand blana si atat ... Accelerezi, o lasi (juma' de secunda), iar accelerezi ...samd

In cazul in care folosesti o masina grea este bine sa abordezi urcarea unei rampe in ture ... si niciodata nu schimbi in rampa rapoartele superior (vit 1- vit 2 de ex)! Masina iti va muri aproape instant. In cazul in care masina tinde sa se opreasca in rampa, si aceasta este alunecoasa schimbi imediat in marsalier si iei piciorul de pe frana ...si in nici un caz nu apesi ambreiajul dupa schimbarea raportului ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Razvan urmareste linkul cu trolierea in lateral http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=46216&page=4 cum ii salvam sa nu-si distruga bunatate de masini :bananamai erau si ceva filmari dar nu le mai gasesc

Editat de Yonutz

MITSUBISHI DE FAMILIE

Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie

Link spre comentariu

Razvan urmareste linkul cu trolierea in lateral http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=46216&page=4 cum ii salvam sa nu-si distruga bunatate de masini :bananamai erau si ceva filmari dar nu le mai gasesc

Cred ca de astea e vorba:

PfKsNOGhdcQ

dfV_IkF7ZyU

Am remarcat eu ca-ti cam place geometria :h5

Acum ceva vreme discutam cu cineva care-mi spunea sa Superwinchul meu de 9000 'pot sa-l arunc', ca nu ma scoate din noroi cu masina de 3 t. Asa ca acum am tot timpul cu mine 3 scripeti pentru orice eventualitate :grin:

Un alt filmulet interesant cum multiplici de 8 ori (:h5) forta troliului:

D8Lxgja2xGw

Link spre comentariu

Bai Tractozaure , de ce nu-ti deschizi tu un topic separat cu Sucevita ta,ca eu vroiam sa vad ce-au gasit zdrentele astea la terenul de joaca ,si citesc numai de geografie

PS. Si Vatra Dornei tot in partea de nord a Moldovei este...

Nah, mah ca mi-am facut si topic separat :bc:uameni:ha::h5

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=48844

Link spre comentariu

........aia din poze seamana cu utilajul meu......:old

........traseul era f.f.f.f.f.f. alunecos.....nu eu mai conduceam masina........

@gaganu, @yonutz au contribuit la iesirea teafara a bibeloului din teren, AMIRALII..........in rest bascalie totala.....

p.s.....cine se da cu adevarat nu trebuie sa i lipseasca : min 2 sufe, 1 scripete, 4 oketzi si un CD cu manele........

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare