Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

dacia duster 4x4

gonzo

Postări Recomandate

Re: dacia duster 4x4

Iarna trecuta am fost la schi la Arieseni,prima data pe partia noua.Inainte de plecare mi-a atras atentia o masina chinuind motorul.De fapt era un Duster 4x4 ,echipat cu patru lanturi,i se invartea o singura roata pe fata,si in diagonala cate un sfert de tura cel din spate.Era in zapada de cam 30 40cm,pe o panta putin inclinata.Ramase inre ultimii,nu prea a gasit cine sa il ajute.

Nu vreau sa ma laud ,l-am tractat cu masina mea,echipat cu patru michelinuri aproape noi de iarna,l-am scos cu cea mai mica efort,cu reductor cuplat,si o chinga elastica de 10t.

Sincer am asteptat mai mult de la Duster,Allroad -ul meu de 11 ani este langa noua Dacie o masina de teren extrem

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iarna trecuta am fost la schi la Arieseni,prima data pe partia noua.Inainte de plecare mi-a atras atentia o masina chinuind motorul.De fapt era un Duster 4x4 ,echipat cu patru lanturi,i se invartea o singura roata pe fata,si in diagonala cate un sfert de tura cel din spate.Era in zapada de cam 30 40cm,pe o panta putin inclinata.Ramase inre ultimii,nu prea a gasit cine sa il ajute.

Nu vreau sa ma laud ,l-am tractat cu masina mea,echipat cu patru michelinuri aproape noi de iarna,l-am scos cu cea mai mica efort,cu reductor cuplat,si o chinga elastica de 10t.

Sincer am asteptat mai mult de la Duster,Allroad -ul meu de 11 ani este langa noua Dacie o masina de teren extrem

pai cred ca era in modul auto ca altfel nu ar avea de ce sa invarta cum spui tu iar soferul poate a uitat sa activeze blocarea diferentialului :)

repet eu cred ca tine si de piesa dinre volan si scaun daram vazut si loganuri care se descurca mai bine decat un x5 :)

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

pai cred ca era in modul auto ca altfel nu ar avea de ce sa invarta cum spui tu iar soferul poate a uitat sa activeze blocarea diferentialului :)

repet eu cred ca tine si de piesa dinre volan si scaun daram vazut si loganuri care se descurca mai bine decat un x5 :)

se intampla si la case mai mari si mai grele ....eram in oras am sarit un maldar de zapada am incrucisat puntile si am ramas cu 2 roti pe gheata si cu 2 pe asfalt uscat blocat centralul si surpriza nimic :ha: pe vremea aia nu stiam sa i calc usor frana ....na si uite asa m a pus x5 ul inapoi pe strada.......sa nu utam ca totusi allroad ul are totusi controlul tractiunii care chiar face treaba in combinatie cu gume bune probabil dusterul nu avea esp ul si era pe burta asta ca sa i gasim o scuza si soferului in tineretile mele am avut un scenic 4x4 care avea un butonel mic care activa controlul tractiunii pe puntea fata (un fel de blocant electronic) ii limita cuplul motorului si echilibra oarecum turatiile rotilor fata implicit spate ... singurul loc unde am ramas intepenit cu tigaia aia a fost in lut pana la burta unde fara simecsi nu aveai ce cauta

Link spre comentariu

Asta ne mai lipsea, dacie "de teren". Sa vezi acum la ce altitudine ajung peturile si resturile de la gratar.

:bi

Dac-ar fi alti posesorii de 4x4 (SUV, CROSS ETC.) la fel de civilizati precum cei cu Dusterul sunt convins ca n-ai mai vedea PET-uri prin natura...

Sunt un om care se mandreste cu faptul ca NORMALITATEA noastra a celor cu Dustere, care ajung in gasca la altitudine, este sa strangem PET-urile noastre dar si mizeria facuta de altii.

Dacia DUSTER 4x4 1,5 Dci 110 CP\
Link spre comentariu

Dac-ar fi alti posesorii de 4x4 (SUV, CROSS ETC.) la fel de civilizati precum cei cu Dusterul sunt convins ca n-ai mai vedea PET-uri prin natura...

Sunt un om care se mandreste cu faptul ca NORMALITATEA noastra a celor cu Dustere, care ajung in gasca la altitudine, este sa strangem PET-urile noastre dar si mizeria facuta de altii.

"Activitatea" la care te referi (stransul gunoaielor lasate de altii) este o caracteristica a majoritatii utilizatorilor acestui forum (sau alte forumuri de off-road), indiferent de marca de masina pe care o conduc!

Insa nu uita ca, asa cum nu toti proprietarii de 4x4 sunt adunati pe forumurile de off-road, nici toti proprietarii de Duster nu sunt adunati in clubul vostru sau pe forumurile off-road! Frumos ar fi sa recunosti ca sunt foarte multi marlani si grataragii de weekend care, daca n-ar exista 4x4 ieftine (si datorita facilitatilor de creditare), nu ar ajunge asa sus in munti sau pe toate coclaurile care pana acum erau inca "virgine" din punctul asta de vedere. Si, daca vei participa la mai multe iesiri alaturi de grupuri in care nu sunt numai Dustere, imi vei da dreptate. Citeam undeva:"off-road-ul nu este un hobby, este un mod de viata"! Iar colegul @suzuker, cu siguranta,facea referire la cei pentru care off-road-ul inseamna cel mult un gratar la iarba verde, eventual asezonat cu manele.

O zi buna!

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

"Activitatea" la care te referi (stransul gunoaielor lasate de altii) este o caracteristica a majoritatii utilizatorilor acestui forum (sau alte forumuri de off-road), indiferent de marca de masina pe care o conduc!

Insa nu uita ca, asa cum nu toti proprietarii de 4x4 sunt adunati pe forumurile de off-road, nici toti proprietarii de Duster nu sunt adunati in clubul vostru sau pe forumurile off-road! Frumos ar fi sa recunosti ca sunt foarte multi marlani si grataragii de weekend care, daca n-ar exista 4x4 ieftine (si datorita facilitatilor de creditare), nu ar ajunge asa sus in munti sau pe toate coclaurile care pana acum erau inca "virgine" din punctul asta de vedere. Si, daca vei participa la mai multe iesiri alaturi de grupuri in care nu sunt numai Dustere, imi vei da dreptate. Citeam undeva:"off-road-ul nu este un hobby, este un mod de viata"! Iar colegul @suzuker, cu siguranta,facea referire la cei pentru care off-road-ul inseamna cel mult un gratar la iarba verde, eventual asezonat cu manele.

O zi buna!

Nu am zis ca nu este o activitate caracteristica utilizatorilor acestui forum sau a altor forumuri sau grupuri de off-road. E-adevarat ca nu toti proprietarii sau utilizatorii de Duster sunt in grupul nostru sau pe forumuri de off-road...

As putea sa recunosc ca sunt multi marlani si grataragii de week-end care si-au luat masini 4x4 ieftine care ajung sus pe munte si polueaza atmosfera fonica cu o manea si chiar si pe cea vizuala cu un lant de aur ce se vede de peste mari si tari, dar acestia nu-si prea cumpara Duster caci... "la valoarea noastra..." si mai exista pe bani mai putini un SH mai COOL. Dupa o analiza facuta, marea majoritate a celor care si-au luat Duster sunt in jurul varstei de 50 ani... Iar, dupa mai multe pareri, nu sunt oameni care sa-si "terfeleasca" masina (pe care au dat destui banuti) pe drumuri ceva mai complicate.

Iti dau dreptate cand vorbesti despre ADEVARATELE grupuri de off-road, am participat la iesiri (si voi mai participa) si cu oameni din acest club, dar si cu alte cluburi. In opinia mea, in aceste zone se gasesc oameni de mare calitate! Dar, ca peste tot, mai exista si uscaturi prin padure (asta-i, cred, primul lucru pe care trebuie sa-l recunoastem).

Singurul lucru care m-a deranjat a fost asocierea posesorilor/utilizatorilor de Duster cu cei care lasa gunoaie pe munte... nu cred ca toti sunt asa cum nu cred ca toti cei care au un 4x4 veritabil lasa curat in urma lor!

O zi excelenta!!

Link spre comentariu

Nu am zis ca nu este o activitate caracteristica utilizatorilor acestui forum sau a altor forumuri sau grupuri de off-road. E-adevarat ca nu toti proprietarii sau utilizatorii de Duster sunt in grupul nostru sau pe forumuri de off-road...

As putea sa recunosc ca sunt multi marlani si grataragii de week-end care si-au luat masini 4x4 ieftine care ajung sus pe munte si polueaza atmosfera fonica cu o manea si chiar si pe cea vizuala cu un lant de aur ce se vede de peste mari si tari, dar acestia nu-si prea cumpara Duster caci... "la valoarea noastra..." si mai exista pe bani mai putini un SH mai COOL. Dupa o analiza facuta, marea majoritate a celor care si-au luat Duster sunt in jurul varstei de 50 ani... Iar, dupa mai multe pareri, nu sunt oameni care sa-si "terfeleasca" masina (pe care au dat destui banuti) pe drumuri ceva mai complicate.

Iti dau dreptate cand vorbesti despre ADEVARATELE grupuri de off-road, am participat la iesiri (si voi mai participa) si cu oameni din acest club, dar si cu alte cluburi. In opinia mea, in aceste zone se gasesc oameni de mare calitate! Dar, ca peste tot, mai exista si uscaturi prin padure (asta-i, cred, primul lucru pe care trebuie sa-l recunoastem).

Singurul lucru care m-a deranjat a fost asocierea posesorilor/utilizatorilor de Duster cu cei care lasa gunoaie pe munte... nu cred ca toti sunt asa cum nu cred ca toti cei care au un 4x4 veritabil lasa curat in urma lor!

O zi excelenta!!

corect,

un coleg aici pe forum , posesor de un 4x4 dedicat ( chiar moderator daca nu ma insel), a scris o data ca el de cate ori parcheaza la un mall si gaseste o masina al carui proprietar a avut prea mult tupeu si a parcat-o aproape de el , o plezneste imediat cu usa ...mie asta mi se pare tot marlanie.

Sunt marlani si in X5 care-si arunca MC-ul pe jos in plin centru de oras....ala sigur se duce si la mai multi metri in sus....

Editat de gonzo
Link spre comentariu

corect,

un coleg aici pe forum , posesor de un 4x4 dedicat ( chiar moderator daca nu ma insel), a scris o data ca el de cate ori parcheaza la un mall si gaseste o masina al carui proprietar a avut prea mult tupeu si a parcat-o aproape de el , o plezneste imediat cu usa ...mie asta mi se pare tot marlanie.

Nu stiu despre cine e vorba... si nici n-am rabdare sa caut! Dar... tu cum ai proceda in situatia in care, datorita unuia care parcheaza neglijent nu te poti urca in masina sa iti vezi de drum? Si nu-mi spune ca ai astepta rabdator ca respectivul sa-si termine cumparaturile, cafeaua sau filmul si sa aiba "bunavointa" sa plece cu masina ca tu sa poti s-o recuperezi pe a ta?

In schimb, daca-i lasi aluia o "amintire" de genul asta, fii sigur ca pe viitor va parca cu muuuuult mai multa grija:grin:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Mai bine vorbim de Duster ca masina, ca de pleznit cu usa sun destule persoane neatente care fac asta. Trebuie sa gasesc niste amortizoare mai lungi pentru un prieten si nu stiu de unde.Am primit ceva info de la un membru al echipajelor TAT si nu stie nimic :( asa au primit masinile de la uzina gata ''preparate''.

• Like 1

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Mai bine vorbim de Duster ca masina, ca de pleznit cu usa sun destule persoane neatente care fac asta. Trebuie sa gasesc niste amortizoare mai lungi pentru un prieten si nu stiu de unde.Am primit ceva info de la un membru al echipajelor TAT si nu stie nimic :( asa au primit masinile de la uzina gata ''preparate''.

Pentru info... masinile echipajelor TAT nu sunt "preparate" de uzina! Ei si-au lungit singuri amortizoarele adaptand o flansa (numai pe fata) la partea inferioara a amortizorului. amortizoarele de pe spate sunt cele standard. Masinile sumt mai inalte datorita faptului ca au fost schimbate arcurile.

Link spre comentariu

Ei care?Sunt angajati la RTR membri echipajelor si alesi sa participe la concurs.Nu cred ca si-au facut singuri modificarile.De arcuri stiu se gasesc de vanzare.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Ei care?Sunt angajati la RTR membri echipajelor si alesi sa participe la concurs.Nu cred ca si-au facut singuri modificarile.De arcuri stiu se gasesc de vanzare.

Membrii echipajelor care participa la concursuri sunt unii angajatii de la RTR iar unii la uzina (sunt diferite)... Cativa dintre ei sunt mecanici (meseriasi) care stiu ft bine cu ce se mananca aceasta masina...

In postul anterior ai zis ca "Am primit ceva info de la un membru al echipajelor TAT...", deci as trage concluzia ca mai cunosti pe cineva in echipa... Am rugamintea sa intrebi cate amortizoare s-au stricat incercand sa le desfaca flansa de jos!

Link spre comentariu

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54671-Dacia-Duster-la-TAT/page3 Cica ar avea nu stiu cei asa mare secret ca nici pe forumul dacia nu gasesti mare lucru.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Nu stiu despre cine e vorba... si nici n-am rabdare sa caut! Dar... tu cum ai proceda in situatia in care, datorita unuia care parcheaza neglijent nu te poti urca in masina sa iti vezi de drum? Si nu-mi spune ca ai astepta rabdator ca respectivul sa-si termine cumparaturile, cafeaua sau filmul si sa aiba "bunavointa" sa plece cu masina ca tu sa poti s-o recuperezi pe a ta?

In schimb, daca-i lasi aluia o "amintire" de genul asta, fii sigur ca pe viitor va parca cu muuuuult mai multa grija:grin:

sigur nu era vorba de faptul ca nu te mai poti urca in masina in acea discutie....iar daca ar fi o situatie de genul asta, ce as putea sa fac daca nu ma pot urca in masina ?! ....astept. Voi faceti cum va duce capul, eu unul respect masina altuia cum si eu doresc sa o respecte altul pe a mea . Mama are o masina cu care merge foarte rar, 30.000 km in 7 ani, are numai pe o aripa, 15 lovituri de usa.....

Link spre comentariu

Am inteles eu bine ca acele dacii de la TAT au si ceva blocanti LSD montati? E corecta informatia mea?

Au ceva "seniblaocanti" pe fata... dar nu au cine stie ce efect nemaipomenit.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54671-Dacia-Duster-la-TAT/page3 Cica ar avea nu stiu cei asa mare secret ca nici pe forumul dacia nu gasesti mare lucru.

Nu-i secret, numai ca cine stie exact ce-i acolo nu intra sa spuna pe forumuri cu ce au dotat masina. Nu cred ca exista prea multi participanti in Campionat care ies la rampa cu modificarile facute masinii... orice masina ar fi

Oricum... am mai auzit pe cineva aberand ca la TAT 2010 ar fi avut pe ele motor de Touareg... :grin:

Link spre comentariu

Ehh poate peste cativa ani vom afla cum am aflat si ce motoare aveau daciile batranilor care participau la raliuri prin anii 80.Am vorbit cu prietenul care vrea sa-si aranjeze dusterul.Cei de la firma unde l-am trimis ii vor oferi solutia completa arcuri ,amortizoare sa vedem cat o vor inalta, anvelope si scuturi.Va voi da toate detalile pe care le voi afla preturi ,piese folosite etc.Sper sa iasa bine.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

in loc de speculatii:) mai bine le uram succes la cursa ca baietii sunt plecati la Bulgari conform paginii de coperta :) la Shumen parca e cursa :)

eu zic sa urmarim ce se intampla pe acolo :)

legat de LSD la TAT 2011 s-a alergat cu masini cu componente de serie unele dintre ele cu mici modificari...amortizoare,brate cu prelungire se stiu, s-au mai discutat si prezentat.

repet nu s-a alergat cu Tuareg :):):) nu s-a alergat cu motoare cu cip cirip sau alte prostii singura interventie pe soft a fost facuta pentru a anula protectia la LSD atata tot.

eu vorbesc de anul 2011 si de masina cu care am alergat eu.

aa da mai era ceva :) scuturile de aluminiu si rollcage care inbtre timp a fost refacut pentru a se castiga la greutate iar troliul a fost mutat in interior dupa cum se stie si a fost si prezentat intr-un topic dedicat de catre cel care a lucrat la ele.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Tinand cont ca, la Breslau, echipajele Duster s-au luptat la categoria EXTREM cu adevarati montrii ai OFF ROAD-ului, eu consider ca s-au descurcat onorabil, obtinand locurile 15 si 16. La lungimea si complexitatea (de 8 zile si 1600 km) acestui concurs, sincer, eu nici nu ma asteptam sa mai ramana vreo piesa din masini. Cu toare ecestea colegii m-au facut sa ma bucur imens atunci cand ne-am intors spre casa si... masinile au venit pe propriile lor roti.

Si... ca tabloul sa fie complet, in acest week-end, un echipaj de pe duster a castigat locul I la etapa de la Campulung.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Ehh poate peste cativa ani vom afla cum am aflat si ce motoare aveau daciile batranilor care participau la raliuri prin anii 80.Am vorbit cu prietenul care vrea sa-si aranjeze dusterul.Cei de la firma unde l-am trimis ii vor oferi solutia completa arcuri ,amortizoare sa vedem cat o vor inalta, anvelope si scuturi.Va voi da toate detalile pe care le voi afla preturi ,piese folosite etc.Sper sa iasa bine.

a iesit ceva pana la urma?

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Multumit de ce poate face micul tractoras. L-am bagat ultima data intr-un sant colmatat cu namol cu larela .Pe 4x2 la plecare patina eram ca si ramas in sant si in citeva minulte sau strins multi spectatori asa ca am trecut direct pe lock si a iesit din prima.In urma au ramas doua cratere in namol,si pe asfalt sarea namolul pe sub ea .

Link spre comentariu

a iesit ceva pana la urma?

Salutare, pretenul si-a luat un Samurai si a lasat Dusterul asa cum este dar dupa cum stiti probabil au aparut amortizoare inaltate de la Ironman si sunt deja cateva Dustere echipate.

Am raspuns cam tarziu scuze.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Re: Duster pick-up

Imi place cum suna :grin: , zice transport marfa pe, atentie : " teren accidentat " :ha: nu am inteles nici o data ce treaba are Dusterul cu terenul accidentat, sau de ce ar fi mai bun el ca oricare alta masina 4x4 de oras . Mie imi vine mereu sa il compar cu Fiat Panda 4x4 sau Audi A4 quatro :ha:. Oricum astia de la Renault is foarte priceputi la fel de fel de povesti.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare