air_wolf Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Re: Duster pick-up Imi place cum suna :grin: , zice transport marfa pe, atentie : " teren accidentat " :ha: nu am inteles nici o data ce treaba are Dusterul cu terenul accidentat, sau de ce ar fi mai bun el ca oricare alta masina 4x4 de oras . Mie imi vine mereu sa il compar cu Fiat Panda 4x4 sau Audi A4 quatro :ha:. Oricum astia de la Renault is foarte priceputi la fel de fel de povesti. ideea e ca trece cam pe unde merge si terrano-ul. :wink: am avut si stiu ce poate. ba pot spune ca se descurca mai bine ca un pathfinder, pentru ca are ampatamentul mai mic si nu ramine suspendat asa de des. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Re: Duster pick-up http://0-100.hotnews.ro/2014/06/23/dacia-duster-va-primi-ca-accesorii-bull-bar-si-roll-cage-exterior-proiectul-pentru-o-ambulanta-duster-este-de-asemenea-finalizat/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Re: Duster pick-up ideea e ca trece cam pe unde merge si terrano-ul. :wink: am avut si stiu ce poate. ba pot spune ca se descurca mai bine ca un pathfinder, pentru ca are ampatamentul mai mic si nu ramine suspendat asa de des. da , da si marmota invelea ciocolata in staniol :wink: (asta doar pt R20 sau WD21 nu stiu la care doreai sa te referi) Nu imi place Pathul dar cred ca si el e mult peste Dacie. Vad ca lumea vrea sa il compare cu Pathfinder , dar cu Fiat Panda nimeni nimic ? :ha: . Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Re: Duster pick-up @Irod ca detinator de masini cu si fara sasiu,benzinare,motorine,gazare...urmeaza electrice probabil,pot sa iti spun ca Dusterul merge si trece pe unde nici prin gand nu crezi ca va putea trece vreodata principalele atuuri pe care le are sunt:- greutatea redusa undeva la 1,3tone comparativ cu terano 1,6 patrol 1,8 path 1,7 aproximativ al doilea atuu este suspensia independenta si cursa destul de mare a suspensiei daca ar fi sa comparam dusterul cu alta masina cred ca cea mai corecta comparatie ar fi sa fie cu quasquai,cu x3,cu outlander cu ASX cu tiguan eventual cu forester nu cu panda sau quatro de ce nu il compari cu un xdrive de la bmw pe un breck? daca stam si ne uitam cinstit nu prea avem cu ce il compara ca e o masina de nisa totusi face parte din categoria mini SUV de oras cu capacitati de 4x4 quatro e clar ca nu e suv e o masina superba si excelenta de sosea cu o super tractiune dar care in momentul cand o dai jos de pe asfalt la iarba verde la un gratar in plaiul foii,risti ca stricatiunile masinii sa fie ai mari decat costul distractiei,nu mai vorbim de mistoul pe care ti-l vei lua de la ceilalti nu sunt un posesor de duster mi-ar placea dar bugetul are alta parere dar l-am condus mult si in diverse conditii dar nu trebuie denigrat nu e praf asa cum il descrii tu sau cum incerci sa il expui e o masina cinstita la banii ei si pentru ceea ce ofera raport calitate fiabilitate capacitati de trecere in teren si nu trebuie comparata in nici un caz cu pathfinderul sau terano care in primul rand sunt masini cu sasiu si cu punti independente(rigida la terano pe spate) care au total alta dinamica si comportament Editat Iunie 24, 2014 de KAROLOKW 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: Duster pick-up da , da si marmota invelea ciocolata in staniol :wink: (asta doar pt R20 sau WD21 nu stiu la care doreai sa te referi) Nu imi place Pathul dar cred ca si el e mult peste Dacie. Vad ca lumea vrea sa il compare cu Pathfinder , dar cu Fiat Panda nimeni nimic ? :ha: . sincer, nu stiu pe unde te dai sau ce stii sa faci cu masina, dar uita-te la asta si mai gindeste-te odata inainte sa-l compari cu panda: eu il compar cu terrano si pathfinder pentru ca stiu ce poate dusterul... si nu pot celelalte. :grin: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: Duster pick-up deci esti naspa:) adica pe chinezu il promovezi aici:):):) uite off topic si alta masina cu autoportanta si tot din concern :) o lada niva care datorita cuplului si puterii inferioare dusterului a bobinat mult pe urcarea aferenta dar care datorita unghiurilor de atac si de degajare mai bune,implicit si un unghi ventral bun a trecut prin groapa cu apa dintr-o bucata:) asta in completarea a ceea ce spune airwolf si in sprijinul afirmatiei uite-te la cele doua link-uri de aici e vorba de acelasi traseu dar de abordari si masini diferite care evidentiaza excelent cele doua caracteristici de care aminteam eu mai sus,greutate si suspensie independenta as fi un fraier ingrat sa spun ca masinile din clipuri sunt niste gunoaie ordinare,(daca e careva care poate spune despre puch sau g-uri sau LR-uri asta) dar aici diferenta au facut-o masinile in special a nu se intelege gresit,nu e firma parintilor dar ma deranjeaza cum denigram orice e romanesc sau fabricat la noi si consideram gunoaie doar ca nu e strain si second ca e mai bun.fiecare e bun la ceva si mai ales la banii pe care ii face 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: Duster pick-up sincer, nu stiu pe unde te dai sau ce stii sa faci cu masina, dar uita-te la asta si mai gindeste-te odata inainte sa-l compari cu panda: eu il compar cu terrano si pathfinder pentru ca stiu ce poate dusterul... si nu pot celelalte. :grin: Daca tu compari Terrano( WD 21 si R 20) si Pathfinder(R 51) cu Dusterul e clar.... Tastatura rules.:ha::ha: EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: Duster pick-up Daca tu compari Terrano( WD 21 si R 20) si Pathfinder(R 51) cu Dusterul e clar.... Tastatura rules.:ha::ha: da, ai dreptate, trebuia sa le compar cu panda sau quattro :ha: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: Duster pick-up Mie nu mi se pare o "ocazie " asa grozava achizitionarea unui Duster. Nu am nimic cu provenineta ( cica romaneasca , desi este japonezo-frantuzeasca ) , dar realitatea este ca cele care sunt accesibile si competitive ca si pret , nu au nici bancheta in spate. Cred ca si volanul este optional . Daca vorbim de o masina complet echipata , cu tractiune integrala si niste dotari interioare mai omenesti , pretul cam sare . Si intra in competitie cu alte masini care sunt la preturi comparabile , dar mai suporta si niste accizari si vamuiri suplimentare din cauza provenientei de pe alte continente. Intrebarea de mai sus : " Dusterul are sasiu separat ? " era oarecum retorica ( multumesc colegului care a avut amabilitatea sa imi raspunda ) . Eu nu cred ca poti face asemenea fapte de vitezie cu Dusterul si sa apuci schimbarea distributiei cu masina intrega. Solutiile tehnice nu se preteaza la asemenea gen de exploatare . Mi se pare o forma de manipulare sa iei o masina care nu a fost creata pentru asa ceva , sa ii aduci niste modificari si sa o arunci in lupta , stiind ca daca o mai supui la cateva cazne similare o duci acasa intr-o bena de camion . Oamenii care nu cunosc mecanica si nu stiu ce e ala 4x4 isi imagineaza ca le-a pus Dumnezeu mana in cap cand si-au luat agregatul . Poate este cinstit sa ii laude virtutile pentru care a fost ea facuta , nu pentru traversat balti de un metru si ogase de 70 de cm. In acest spirit , va pot furniza niste filmulete cu un nene dintr-un sat din Brasov , care este celebru pentru ce face el cu o dacie veche , modificata , taiata toata , decapotata , cu niste gume cramponate pe fata , care urca niste dealuri noroioase de ar face si un Patrol-ist sa roseasca. Asta inseamna ca Dacia este masina de teren ? Evident ca nu ! Tineti un pariu ? Hai sa punem cate o suta de euro fiecare si cumparam un TICO. Il inaltam , ii punem niste SIMEX-uri si sa vedem pe unde poate trece. S-ar putea sa bata la fund multe 4x4 clasice din cauza dimensiunilor si greutatii . Asta face Tico masina de teren ? Eu zic ca NU ! Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: Duster pick-up Eu nu cred ca poti face asemenea fapte de vitezie cu Dusterul si sa apuci schimbarea distributiei cu masina intrega. Solutiile tehnice nu se preteaza la asemenea gen de exploatare . Mi se pare o forma de manipulare sa iei o masina care nu a fost creata pentru asa ceva , sa ii aduci niste modificari si sa o arunci in lupta , stiind ca daca o mai supui la cateva cazne similare o duci acasa intr-o bena de camion . Oamenii care nu cunosc mecanica si nu stiu ce e ala 4x4 isi imagineaza ca le-a pus Dumnezeu mana in cap cand si-au luat agregatul . pina una alta, vorbeam despre un duster pick-up. cam asta e topicul. intre un ford/mazda si un duster pick-up, multi vor alege duster-ul pick-up. pentru ca sigur va fi mai ieftin. 5cm de inaltare si niste gume adecvate si ala e... vezi tu, toti cei care vad dusterul ca face ceea ce face spun: "asta nu scapa cu ea intreaga, asta se opreste la primul service, or s-o ia pe platforma", dar posesorii de duster s-au obisnuit cu asta. :grin: topicurile gen "versus" sint distractive, chiar daca nu aduc nimic constructiv. evident, fiecare masina are segmentul ei de piata. evident, fiecare posesor de "acaret" va sustine sus si tare calitatile lui. Poate este cinstit sa ii laude virtutile pentru care a fost ea facuta , nu pentru traversat balti de un metru si ogase de 70 de cm. hai sa reformulam, ca sa nu sune a ipocrizie: poate ar fi cinstit sa nu fie laudate calitatile pentru care nu a fost facuta... :no1 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: Duster pick-up Daca tu compari Terrano( WD 21 si R 20) si Pathfinder(R 51) cu Dusterul e clar.... Tastatura rules.:ha::ha: No pai din partea mea compare-l si cu Mk2 sau de ce nu si cu 4 runner :wink: ca doar is cam de acelas calibru toate 3. Nu asta e ideea ci faptul ca unii se oftica pe adevar . No las ca nu mai zic de acum numai de bine . Gut ? Oricum comparatia cu quatro era clar fortata. Pe hartoapele alea quatro nu ar fi trecut fara dmg. semnificativ. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Re: dacia duster 4x4 Eu nu am nici o problema cu performantele Dusterului. Oricum nu este masina romaneasca decat dupa tara unde se asambleaza . Si nu as avea nimic nici daca ar fi integral romaneasca . Spuneam doar ca orice masina te apuci tovaraseste si ii aduci anumite modificari , poate face niste lucruri destul de impresionante in off-road. Daca pui niste anvelope adecvate ( cu un profil foarte agresiv ) pe un turism de clasa medie si il inalti putin ca sa nu ramana suspendat prin orice ogase , va face mai mult ,in teren greu, decat un LC 150 cu toate sistemele ei destepte cuplate dar cu anvelope neadaptate . Pe unde ara un Logan cu simexuri , un Ranger cu gume proaste nici nu se misca de pe loc. Vreau doar sa scot in evidenta ca masina nu a fost proiectata pentru asa ceva si faptul ca unii entuziasti isi permit sa o faca praf in competitii de genul celor prezentate in film , nu o face masina de teren . Nu o dau nici in polemici si nici in "ipocrizii" . Cred ca este corect sa privim lucrurile obiectiv . O fi o masina buna pentru anumite genuri de teren , dar nici macar proiectantii ei nu ii atribuie virtutile pe care i le atribuie entuziastii si proprietarii . Este un forum de specialitate ,unde foarte multi useri stiu ce inseamna 4x4, si stiu cum se traduce folosirea unor anumite solutii tehnice in fiabilitate. :grin: L.E. : Intrucat chiar nu stiam cat costa unul , am configurat pe dacia.ro un Duster. Nu am pus tot ce se putea . Doar 4x4 , motorizare Diesel , vopsea metalizata , volan piele , AC . Din masina de 11.000 euro care nu are nici parbriz , am ajuns la 18.950 Euro cu TVA . :ha: Editat Iunie 24, 2014 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavi_ro Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Re: dacia duster 4x4 Din cate am vazut pana acum toti care au folosit dusterul in off-road, adica in off-road mai greu au trecut la Nissan, Toyota,etc. Dar pentru off-road usor e o masina buna. Editat Iunie 24, 2014 de tavi_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: Duster pick-up No pai din partea mea compare-l si cu Mk2 sau de ce nu si cu 4 runner :wink: ca doar is cam de acelas calibru toate 3. Nu asta e ideea ci faptul ca unii se oftica pe adevar . No las ca nu mai zic de acum numai de bine . Gut ? Masina care sta in parcare si se pune praful pe ea e cea mai buna. Aia nu se strica niciodata doar rugineste. Chiar nu conteaza ce masina conduci, important este sa stii care este limita ei si mai ales a ta.:old Eu as compara Dusterul cu Nissan X-trail( ambele modele), Nissan Qashai( modelul vechi), Hyundai ix35, Vw Tiguan, Skoda Yeti, Renault Koleos, Nissan Juke etc. Dintre toate cred ca cel mai ok ar fi Dusterul( chiar daca costa 19000 eur:grin:). Nissan-ul Terrano WD 21 il pot compara cu Pajero Mk1 cu Lada Niva, cu Aro 10, Aro 244/243, Daihatsu Rocky, Opel Frontera A, Opel Monterey I, Isuzu Tropper I, etc. Nissan-ul Terrano II il pot compara cu Pajero Mk2, Ssang Young Korado, Opel Frontera B, Isuzu Tropper II, Opel Monterey II, Land Rover Freelander etc. Eu cand le compar ma gandesc in primul rand in ce perioada s-a fabricat , pentru ce piete s-au fabricat, ce tehnologie s-a folosit in perioada respectiva ( solutii tehnice), cat de raspandit a fost modelul. In topicul legat de dusterul pick-up era interesant sa vedem cati mari constructori au ales solutia de a modifica un turism/suv in pick-up si cat de bun/ practic a fost masina dupa. ( care sunt modelele similare?) 1 EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Re: dacia duster 4x4 .....Oricum nu este masina romaneasca decat dupa tara unde se asambleaza .................. ........ L.E. : Intrucat chiar nu stiam cat costa unul , am configurat pe dacia.ro un Duster. Nu am pus tot ce se putea . Doar 4x4 , motorizare Diesel , vopsea metalizata , volan piele , AC . Din masina de 11.000 euro care nu are nici parbriz , am ajuns la 18.950 Euro cu TVA . :ha: 1)daca ai stii cat te inseli...... toata lumea vede ca profitul Dacia merge la Renault. Da e adevarat.... dar cei cateva sute de romani care lucreaza la centrul de la Titu, in design..... cei cateva mii de romani din fabrica de la Pitesti......si cei cateva zeci de mii de romani din toata tara care lucreaza la subansamble .....astia ce sunt? O mare parte din lume nu stie de astia, astia nu conteaza ? .. doar in Timisoara se fac: faruri & stopuri (Elba), curele de transmisie si accesorii (ContiTech), tubulatura pt AC si alte furtune (ContiTech), anvelopele "Continetal Cross Contact LX" (Continental Tyres), unitatile de control ptr airbaguri (Continental Automotive),......... vrei sa-ti spun ce piese se fac la Carei, Brasov, Deva, Sibiu, Jimbolia ? Pe ce baza vii tu si spui ca nu e o masina romaneasca ? Ai lucrat tu la un surub de la Duster? Ai proiectat macar o saiba ptr masina asta? Pana nu imi aduci contraargumente consider ca vorbesti vorbe .... Ptr linistea ta si a altora, in Timisoara se fac piese ptr Mercedes VW Opel Ford Fiat Suzuki, etc... piesele astea se asambleaza in Germania, Franta, Ungaria (ptr Suzuki) ...... faptul ca piesele provin din Ro ce inseamna ? Ca alea nu sunt masini Germane/Franceze/Japoneze ? Iti place sau nu, masinile aste dau de lucru la zeci de mii de romani, direct sau indirect.... si ptr asta o poti considera o marca romaneasca.... ia intreaba-i pe cehi despre Skoda.... ce e? Marca germana sau ceheasca? ... dupa ce o sa auzi raspunsul lor o sa intelegi mai usor de ce ei sunt in fata noastra si noi suntem unde suntem. Nu sunt masini perfecte, nu sunt cele mai bune, incearca sa discerni intre ce ti se arhnca in fata intr-o campanie de marketing si realitate.....cu toate ca nu ar trebui comparate cu Navara sau alti monstri, masinile astea sunt vandute BINE in tarile vestice...... lumea e foarte multumita de ele.... si stii de ce? Fiindca sunt fiabile, fiindca exista o retea de service BINE dezvoltata si nu astepti dupa piese de schimb cu saptamanile, si fiindca au costuri de intretinere mici (impozite, asigurari, revizii, reparati 2) te rog sa cauti pe ce configurator vrei si sa ne spui ce Navara/Pathfinder/L200 NOU gasesti la 18000eur.... apoi cauta un X3, ASX, Q3, Quashquai tot nou la banii astia. asa pot sa zic si eu ca de 18000eur mi-as lua un HDJ80, sau poate mai bine un HZJ105...si cu astea m-as pisa cu bolta pe orice Navarra sau Pathfinder ..... doar ca uitam ca sunt Clase diferite si ani de productie diferiti ( ii despart niste sute de mii de km) Editat Iunie 24, 2014 de l_stoian79 1 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Re: dacia duster 4x4 1)daca ai stii cat te inseli...... toata lumea vede ca profitul Dacia merge la Renault. Da e adevarat.... dar cei cateva sute de romani care lucreaza la centrul de la Titu, in design..... cei cateva mii de romani din fabrica de la Pitesti......si cei cateva zeci de mii de romani din toata tara care lucreaza la subansamble .....astia ce sunt? O mare din lume nu stie de astia, astia nu conteaza .. doar in Timisoara se fac: faruri & stopuri (Elba), curele de transmisie si accesorii (ContiTech), tubulatura pt AC si alte furtune (ContiTech), anvelopele "Continetal Cross Contact LX" (Continental Tyres), unitatile de control ptr airbaguri (Continental Automotive),......... vrei sa-ti spun ce piese se fac la Carei, Brasov, Deva, Sibiu, Jimbolia ? Pe ce baza vii tu si spui ca nu e o masina romaneasca ? Ai lucrat tu la un surub de la Duster? Ai proiectat macar o saiba ptr masina asta? Pana nu imi aduci contraargumente consider ca vorbesti vorbe .... Ptr linistea ta si a altora, in Timisoara se fac piese ptr Mercedes VW Opel Ford Fiat Suzuki, etc... piesele astea se asambleaza in Germania, Franta, Ungaria (ptr Suzuki) ...... faptul ca piesele provin din Ro ce inseamna ? Ca alea nu sunt masini Germane/Franceze/Japoneze ? Iti place sau nu, masinile aste dau de lucru la zeci de mii de romani, direct sau indirect.... si ptr asta o poti considera o marca romaneasca.... ia intreaba-i pe cehi despre Skoda.... ce e? Marca germana sau ceheasca? ... dupa ce o sa auzi raspunsul lor o sa intelegi mai usor de ce ei sunt in fata noastra si noi suntem unde suntem. Nu sunt masini perfecte, nu sunt cele mai bune, incearca sa discerni intre ce ti se arhnca in fata intr-o campanie de marketing si realitate.....cu toate ca nu ar trebui comparate cu Navara sau alti monstri, masinile astea sunt vandute BINE in tarile vestice...... lumea e foarte multumita de ele.... si stii de ce? Fiindca sunt fiabile, fiindca exista o retea de service BINE dezvoltata si nu astepti dupa piese de schimb cu saptamanile, si fiindca au costuri de intretinere mici (impozite, asigurari, revizii, reparati 2) te rog sa cauti pe ce configurator vrei si sa ne spui ce Navara/Pathfinder/L200 NOU gasesti la 18000eur.... apoi cauta un X3, ASX, Q3, Quashquai tot nou la banii astia. asa pot sa zic si eu ca de 18000eur mi-as lua un HDJ80, sau poate mai bine un HZJ105...si cu astea m-as pisa cu bolta pe orice Navarra sau Pathfinder ..... doar ca uitam ca sunt Clase diferite si ani de productie diferiti ( ii despart niste sute de mii de km) Nu pot sa spun decat :g:g:g:g:g:g:g:g:g:g:g:g Bravo!!!!!! Later edit: Inainte sa avem Nissan, Suzuki, Ford, Mitsubishi, Skoda etc toti am avut Dacia si Aro. Sa nu uitam de unde am plecat si cine suntem. Editat Iunie 24, 2014 de gedaci_2005 EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Re: dacia duster 4x4 Daca consideram ca vorbim de masini din aceeasi clasa cand ne referim la Duster , Navara/Pathfinder/L200 sau X3, ASX, Q3 ... recunosc ca nu am replica :wink: Ma bucur ca se fabrica si in Romania ceva , chiar daca nu este 100 % un produs romanesc . Foarte bine ca muncesc multi romani pentru forma finala a acestei masini , dar discutia se referea la capacitatile pe care fabricantul le-a dorit de la acest produs . Am spus ca suspectez Dusterul de performante rezonabile pentru ceea ce s-a dorit de la el . Cred ca este o apreciere corecta si rezonabila fata de un produs care se asambleaza in tara noastra. Ar trebui sa incerc sa conving pe toti posesorii de 4x4 cu masini produse de marci cu renume in domeniu sa isi vanda masinile si sa isi ia Duster ? :grin: De ce ne grabim oare, sa punem in gura celor care nu sunt total de acord cu noi , cuvinte pe care nu le-au spus ? :no1 Probabil ca nu este o noutate pentru cititorii acestui forum , dar aici gasim niste date care ne fac sa ne indoim de fiabilitatea in timp a masinii daca este folosita si pentru altceva decat pentru drumurile la care s-au gandit cei care au proiectat-o . Un SUV , pe platforma de turism de clasa mica/medie ( de Logan ) , fara reductor , cu aceleasi suruburi ( de care face pomenire colegul ) ca la Logan , probabil cu aceeasi tabla de calitate , si aceeasi pivoti sub-dimensionati , cu aceleasi bielete si aceeasi pompa servo de directie cu aceleasi (.......) sa ma opresc totusi . Dar , daca este romanesc , patriotismul spune ca trebuie sa ma arat efervescent cand vine vorba de descris . Ma bufneste plansul , desi nu sunt genul . :grin: Editat Iunie 24, 2014 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Re: dacia duster 4x4 A se arunca vorbe e cel mai simplu..... raspunsul meu vine ca replica a afirmatiei tale voit rautacioase cum ca la 11000eur nu primesti nici macar parbriz si bancheta ptr un Duster, si ca a trebuit sa configurezi un Duster cu vre 18900eur ca sa fie cat de cat acceptabil.... eu doar te-am intrebat ce masina NOUA cu dotari similare (4x4, AC, geamuri electrice......si parbriz si bancheta) si din aceeasi clasa, poti gasi de 18900 eur? Spune tu, ca sa nu ma acuzi ca iti pun vorbe in gura. E posibil sa primesti un ASX fara parbriz si bancheta :-) Acuma serios vorbind, ne place sau nu, Dusterul e in clasa SUV compact, adica aceeasi a lui Q3 ASX IX35 Quashquai Xtrail Koleos etc...... atentie vorbesc de "clase" ca segment din piata auto, nu ca "clasa de finisaje" .... clasa se defineste clar prin dimensiuni de gabarit, numar de locuri, forma caroseriei, etc si nu prin nivelul de finisaje interioare ... ca nu se ridica la acelasi nivel de finisaje ? Asta suntem toti deacord .... ca este mai ieftin ptr dotari similare (atentie!nu am spus identice) asta nu poate nega nimeni ..... ca are capacitati de trecere in offroad mai bune decat masinile sus mentionate? Cred ca filmuletele de mai sus spun totul .... dar TOATE astea enumerate mai sus se regasesc in aceeasi clasa... ca unele sunt premium, altele entry level e alta discutie... Dusterul nu trebuie comparat nici cu Navara &co , nici cu Audi Quatro, nici cu Panda4x4 .... iar in clasa lui are cele mai bune performante in offroad, cel mai mic pret .... nu este cel mai frumos, nu are finisajele cele mai premium, nu are viteza maxima cea mai mare .... e cel mai bun la primele 2 criterii enuntate. In jurul acestor criterii a fost construita intreaga campanie de marketing a celor de la Renault/Dacia ..... si, ma repet, ne place sa nu, au avut succes. imi cer scuze daca am deranjat cu postarile mele, dar nu retrag nimic. Ma deranjeaza cand se arunca cu rautati prea usor, doar fiindca la noi e un sport national sa se manjeasca tot ce e facut in tara. Nu va place masina, e ok. Inseamna ca nu voi sunteti piata tinta ptr produsul ala. Dar nu vii si zici ca e un rahat doar asa fara argumente, sau prin comparatii deplasate. @FordRanger: facem pace? :-) Editat Iunie 24, 2014 de l_stoian79 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 (editat) Re: dacia duster 4x4 @FordRanger: daca iti spun ca VW Tiguan e construit pe platforma Golf, si Skoda Yeti e pe platforma Fabia te mai bufneste rasul? :-) sau Q3 are pivotii de la A4 ..... sau.... nici una dintre astea nu are reductor... sunt construite pe platforme de autoturisme.... si totusi nimeni nu zice ca Tiguan e un rahat de exemplu..... voi chiar credeti ca producatorii de renume fac totul de la 0 ptr fiecare masina? :vrei sa-ti spun ca airbag control unitul este absolut IDENTIC de la Corsa la Antara, doar softul din el difera? Si e o diferenta de pret cam de 3x intre cele 2 modele.... daca asa credeti, atunci....e ok, aveti dreptate :-) Editat Iunie 24, 2014 de l_stoian79 1 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Re: dacia duster 4x4 Ca sa facem pace , trebuie sa fi fost in prealabil in razboi , ceea ce cu siguranta nu s-a intamplat :grin: . Nu au fost aprecieri rautacioase . Poate umorul meu este mai diferit . Aprecierile cu lipsa parbriz si volan erau simple glume . Nu denigrez nici un produs romanesc . Chiar imi place sa vad lucruri facute in Romania . As dori sa fie si mai multe. Dar vreau sa cred ca sunt obiectiv atunci cand apreciez un lucru , indiferent cine il face . Recunosc ca nu ma chinuie prea tare ideea de patriotism . Consider sentimentul ca fiind unul de moda veche , inutil in zilele noastre si usor de manipulat . Nici eu nu retrag nimic din cele spuse . Le-am scris , pentru ca le cred si le consider argumentate. Duster este o masina OK , pentru ce a fost ea gandita. Nu este nici 4x4 de top , nici reper de fiabilitate , nici tocmai o ieftinitura . Nu vom face nici un progres daca o sa purtam ochelari de cal . Nu de romani tine producerea si imbunatatirea calitatilor Dusterului ci de intentiile proprietarilor marcii ( care stim cu totii ca nu-s romani ) . Romanii sunt doar negri de pe plantatie, in acest caz. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: Duster pick-up In topicul legat de dusterul pick-up era interesant sa vedem cati mari constructori au ales solutia de a modifica un turism/suv in pick-up si cat de bun/ practic a fost masina dupa. ( care sunt modelele similare?) model similar, dar invers construit: de la pick-up la suv, toyota 4runner 84-89. este gindita pe platforma de hilux/pick-up, initial a fost cu punti rigide, apoi bascule si au adopatat bascule si pe pick-up (diverse modele). prodcatori pe care i-a chinuit talentul: nissan cu patrol pickup, toyota cu landcruiser J7, land rover cu defender. si mai am o intrebare: de ce :pt mea nu putem accepta diversitatea? de ce trebui sa convingi un posesor de patrol/defender/toyota sa renunte la masina lui ca sa-si ia duster? de ce nu poti sa mergi alaturi de un duster? uite din cauza mentalitatii de acest tip se futu si spiritu' si nespiritu', si-s tot mai multi. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: dacia duster 4x4 Subiectul cu pick-up se muta intre timp . Aici combatem pe tema " Duster for'bai'for sau alta bazdaganie " . I-o fi chinuit talentul pe japonezi , dar masinile de care povestim aveau sasiu , in opinia mea " solutia constructiva potrivita pentru un pick-up " . Stiu ca pick-up nu inseamna numai L200 , Ranger , Hilux sau Navara . Am un vecin care trage de un Logan pick-up de ceva vreme si inca nu s-a rupt in doua desi nu are sasiu . Dar nici o minunatie tehnica nu este . Si greutatea maxima pe care o poate duce este cam sighinasa . Mai mult , este ceva de volum . E faina diversitatea , insa , producatorii o mai dau si in bara incercand sa acopere toate preferintele clientilor. As vedea practic un Duster decapotabil , gen Frontera sport sau Land Rover Freelander ca si SUV de distractie . O masina potrivita sa ii faci reclama pe o plaja exotica plina de pustime in costume de baie . Ca si modificare in pick-up , sa ii pui o emblema de indestructibil la o masina fara sasiu , care se presupune ca este facuta pentru a cara greutati , zic ca este cam fortat. Dar , nu m-ar deranja sa le vad pe coclauri. As face si eu un ban cinstit cu hodoroaga mea de Ford , cand li s-ar mai rupe cate ceva .:ha: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: dacia duster 4x4 Domnilor, nu va suparati, inteleg ca pana la capat e vorba tot de un DUSTER, dar acuma ati adus discutia despre PICK-UP si pe topicul asta ?!?? Repet : - pentru DUSTER PICK-UP aveti topicul aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?82771-Duster-pick-up REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: dacia duster 4x4 Drept este ca recitind cele doua topicuri , pare ca ne balacarim doar ca sa iti facem in ciuda ca ne tot muti discutiile :ha: . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: dacia duster 4x4 Ford Ranger :) imi place esti foarte vehement si te inteleg mai ales vad ca esti consatean cu mine :) dar fac o bucla aici si spun cateva lucruri care sigur vor deranja si cu acordul moderatorilor pentru offtopic nu pot sa ma abtin totusi esti din Brasov un oras cu o superba pozitionare geografica cu un relief si niste posibilitati naturale deosebite un oras care pana mai acum 20 de ani era un reper al industriei si competentei ingineresti in aceasta tara a noastra,salbatica cum e ea,oras care detinea 3 fabrici constructoare de masini Roman,tractorul.metrom ,una constructoare de avioane si elicoptere ica ghimbav,o gramada de fabrici de subansamble si componente,carfil,rulmentul,organe de asamblare fosta suruburi si uzina 2 6 martie zarnesti care facea biciclete cu propulsie de RPG :) sfantu gheorghe care facea cutii,fagaras care facea,,,nu mai spunem avea brasovul un institut as spune chiar doua de cercetare cecesita ala care pe vremuri era acolo intre tractorul si rulmentul iar altul era inar care era in spate la roman la padure unde acum e fabrica de la eurfarm, nu mai spun de hidromecanica care acum e o mare parcare si nu e singura,nu mai spun de carpatex sau cum se mai numeste filatura aia de textile din spate de la patria,mai spunem de fabrica de pielarie de pe carpatilor? sau de cele cateva fabrici de ciment din imprejurimi deja desfiintate? mai vorbim despre fabrica aia care facea furtune si garnituri aia de la capatul strazii grivitei ceva cu F se numea dar nu imi amintesc langa stadionul astora de la fc brasov desigur ar fi mult sa spun despre romradiatoare care nu mai exista e moll acum acolo si multe altele pe care nici nu mi le mai amintesc in aceste uzine,fabrici,intreprinderi lucrau toti parintii nostrii incepand cu anii 1953 si pana dupa revolutie cat de cat dar care acum din pacate nici macar fabricile nu mai exista in multe cazuri. acum sa revin pe subiect ce se mai face la Roman? mai scoate nicolae 50 de camioane si 3 autobuze pe an? intreb doar atat ca din taote cele enumerate de mine altele nu mai sunt e drept a aparut o fabrica de subansamble inna la iesire spre rasnov,ok dar prea putin,mai e ceva hala de productie la autoliv,tot putin, per total pe vremuri adica acum 30 de ani cam 80,000 de angajati erau lucratori directi sau indirecti angrenati in aceasta industrie,acum din pacate nu cred ca la nivel national mai avem atatia in total care sa mai lucreze pe aceasta ramura revenind la duster asta e o masina gandita si conceputa sa mearga 10 ani sau vreo 200 000km in conditii bune de performanta si fiabilitate si sunt facute sa faca acest lucru,dovada e pe strazi sa nu fim ipocriti. cate din patroale,mk1-2...etc masini au peste 200000km? cam toate as spune si inclusiv a mea care mai are putin si face 300000 si de care spun si ma declar multumit doar ca nu mai e o masina la prima tinerete si nici nu pot sa spun cat mai duce,dar ma costat 2000 de euro si e second mai bag in ea 1000 in schimburi si trag de ea pana cedeaza, poate sa ma lase in drum anul asta sau poate sa ma duca inca 5 ani...nu stiu dar la /duster stiu clar ca de acum in colo ma tine minim 10 ani eu repet eu parere personala daca as putea si mi-as permite mi-as lua duster,stiu ce poate si cum poate si ca masina SUV compact si cu 4x4 cu care s anu am emotii este excelenta sa merg cu familia la munte la mare unde vreau eu prin tara asta,sa trec o apa nu prea adanca sa urc niste dealuri fara drum sa merg printr-o albie de rau sau trec de mocirla de pe langa drum,este excelenta dar costa 15000 euro iar la banii astia nu permite bugetul,la bugetul alocat am preferat sa iau altceva mult mai ieftin sa fac toate astea.ca asta e sa fin cinstiti diferenta o face pretul in 75% din cazuri. eu nu incerc sa conving pe nimeni sa cumpere duster nu lucrez in vanzari asa ca nu am treaba cu vreun comision si nici nu primesc comisioane de la vreun dealer.dar nu mai comparati aiurea masina cu patrol,pathfinder,navara...nu au nici o legatura una cu alta. apropo ca m-am interesat putin pentru a iti imbunatati putin masina cu o suspensie mai calumea si niste gume mai acatarii faci o investitie de maxim 1200 euro adica vreo 600 gumele si vreo 600 suspensia ironman sper ca am pretul corect la asta,ca l-am gasit pe net pe undeva la patrol ma costa numai suspensia minim 800 si fiecare roata e cam 800 lei deci iara nu iese bugetul :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate