Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

L-am luat... XJ...

stilgar

Postări Recomandate

Re: l-am luat... XJ...

asa...

azi duminica ma apuc sa skimb uleiul...

desfacut buson ulei umplere...check (asta ca sa nu patesc ca ieri)..

bagat sub masina si identificat buson scurgere ulei... surpiza e inchiii Fu.k zic io dar imi aduc aminte ca in masina a zis ala de la care am luat-o ca are si niste scule.. le cagsesc si ma bag din nou sub masina .. siii..

gasesc cheia de 5/8 http://www.youtube.com/watch?v=EzgVY7lxSlA&feature=PlayList&p=5FD03478D3EE9AEC&playnext=1&playnext_from=PL&index=27

incalzesc motorul.. torn solutia de curatat motor... opresc ... ma bag dedesubt si dau sa desfca busonul si...

porcaria de surub se rotunjeste (oricum era ptin atins dinainte) .:ang2

asadar nu pot desface( macar la o rampa sa o duc ca de sub masina intins pe jos mai greu) si am si ramas cu motor flush-ul in motor deci nu e indicat sa merg cu ea...

ce am mai vazut pe sub ea :

curge (sau a curs ca nu cred sa mai fie ulei inautru) puntea fata pe la rulmentul de la cardan.

amortizorul de directie e plin de ulei deci e f varza ...

si esapamentul are un "dent"( strambatura impunsatura) intr-un loc total incacesibil oricarui obstacol (piatra bordura etc) si ma intreb cum si de la ce il are

so si asadar ma apuc de strans piese (adeca kit reparatie punte , eventual daca ma si hotarasc la o skimbare de rapoarte; buson ulei; amortizor directie) si abia apoi trec la treaba.

wof si speram sa fie ceva mai usor dar se pare ca tre intai sa restauram si abia apoi sa imbunatatim.

ca impresie generala

+ lipsa ruginii si a altor lovituri pe sub masina

+lipsa scurgeri ulei motor, cutie viteze, cutie transfer

-mama ce cardan subtire e pe fata

- baia de ulei este f jos , si imediat dupa puntea fata cu 3-5 cm dif de nivel intre punte si baie. deci ptr a o proteja tre sa ma ridic cu suspensia

- daca o inalt mult , ptr spalte stiu solutia cu SYE dar pe fata?!

oare ce punti as putea pune daca tot ziceti ca astea sunt slabe?!

si am pus langa ea un 31' de la mitsu si pare ca diff e foarte mica intre ce are ea acum si 31' deci ne pregatim de 32 ...

Editat de stilgar

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 149
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

deci am skimbat si uleiul.. am pus castrol 10w 40 magnatec

acum am incercat sa identific puntile si nu ma prea descurc

intrucat nu am beneficiat de elevator ci doar de o gropa am chinuit niste poze cu telefonul

si iata

puntea fata DANA

40869

226-7

REV-S

110895

puntea spate nu avea nimic scris pe capac dar pe partea dinspre cardan se aflau niste cifre (emblema chrysler)17757

52059396

apoi in alta locatie MS 3760-A

7619AL2

aici am reusit o poza mai reusita si cred ca e vb de puntea chrysler 8.25

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

si tot de pe spate am recuperat aceasta eticheta

deci helpp

in final vreau sa ajung la caucioace de 33'

din ce m-am documentat un raport bun ptr dimensiunile astea de cauciuc ar fi 4.10

de unde si mai ales ce sa iau (si nu am identificat in mod clar puntea fata din cautari pe google au iesit taspemi de rezultate si nimic batut in cuie)

Editat de stilgar

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

Puntea fata e Dana 30 (a fost pe toate xj-urile cu exceptia unora pentru piata din Argentina, care au D44). Puntea spate e Chrysler 8.25.

Pentru 33" nu merita schimbate nici unele. Doar rapoarte si planetare + cruci mai bune.

Pe fata nu iti trebuie SYE, pentru ca slip-yoke-ul e pe cardan. Dupa SYE priza spate + cardan va arata ca in fata.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

sa l stapanesti sanatos inca o data ! pt ca adminii au sters postu anterior au zis ca cine stie ce business am cu tine...

sye pune-ti numai daca o inalti ,sau mai bine zis dupa ce o inalti ,daca gasesti pe la cineva vreun cardan de fata ,dupa ce iti montezi kitu sye ,merge sa iti pui cardan de fata pe spate ,la cherokee merge ,asta in caz ca nu vrei sa iei altu nou

legat de rapoartele stock si 33;uri ,depinde ce vrei sa faci cu ea ...pt 'mai soft' merge sa le lasi pe cele stock ,si cand or sa ti se rupa crucile daca o sa se rupa , sa ai pregatite niste cruci spicer heavy duty ,

in caz ca vrei sa treci la urmatoarea etapa ,mai hard -si in noroi si la bani :P - bagi planetare HD fata si spate si rapoarte 4.11 -4.56 ,blocante ,etc :grin:

Link spre comentariu

ok bine ca am identificat si puntile

acum iata ce vreau sa comand

kit lift long arm 5,5- 6'

SYE +cardan spate

Blocant spate

rapoarte de 4.1

amortizor directie

kit reparatie punte fata si spate(adica sa skimb semeringuri alea alea)

si cam aici se incheie partea de piese ebay cred

ramane un traction bar scuturi si cruci de rezerva ca tot cobeste lumea pe aici +planetare HD

uff e mai scump decat ma asteptam dar asta e.. f.ck it.. adica hai sa o fac si pe astadeci sfat pls

var 1 6.5" X-Series Long Arm rough country 1250$

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/84-01-Jeep-XJ-Cherokee-6-5-X-Series-Long-Arm-Lift-Kit_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem439c85aa14QQitemZ290388814356QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

var 2 5.5" Long Arm Rubicon Expres 2050$

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1984-2001-XJ-Cherokee-5-5-Long-Arm-Lift-Kit-NEW_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5188b2590bQQitemZ350185740555QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

var 3 6.5" Critical Path Long Arm 1500 $ are in plus traction bar si corectie unghi caster

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/XJ-6-5-Critical-Path-Long-Arm-Lift-Kit-1449-99_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem518f979ef5QQitemZ350301429493QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

la care se adauga

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SYE-KIT-AND-A-NEW-CV-DRIVESHAFT-JEEP-XJ-YJ-TJ-FULL-KIT_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4a970c9b9cQQitemZ320361765788QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

Editat de stilgar

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

la suspensie apare si

var 4 6.5" Long Travel Kit 1800 $(am pus si ceva upgrade-uri)

http://rustysoffroad.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=rustys&Product_Code=RK-605LT-XJ&Category_Code=sus_xj_kit

var 5 XJ Cherokee 6.5" Spring Pack Kit (short arm ) la 1200$

http://rustysoffroad.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=rustys&Product_Code=RK-605SP-XJ&Category_Code=sus_xj_kit

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

de ce nu optezi pt un kit long arm de 4.5 de la rubi.express , pt gume de 33 6.5 prea mult + ca la 4.5 ai mai multa stabilitate , daca o sa rezolvi si cu puntile sa le faci sa tina 35 uri si vrei extra flex atunci mai bagi un body lift

asta e parerea mea...

Link spre comentariu

de ce nu optezi pt un kit long arm de 4.5 de la rubi.express , pt gume de 33 6.5 prea mult + ca la 4.5 ai mai multa stabilitate , daca o sa rezolvi si cu puntile sa le faci sa tina 35 uri si vrei extra flex atunci mai bagi un body lift

asta e parerea mea...

pai unde body?

Nu e pe lonjeroane?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

io unu n-am vazut nici urma de sasiu pe acolo.. se pot pune insa niste flanse la arcurile fata si ceva cercei mai mari pe spate.

nu vreau 35-uri.. nu-mi place sa tai din masina...daca te apuci sa tai o faci bucati in no time.

am luat legatura cu rubicon expres prin mail dar ei nu trimit decat prin fedex ceea ce e distrugator ca pret.

deci raman alte optiuni...

de ce 6.5? ptr ca dupa ce pun si un troliu si o bara hd se va face ceva mai mic. nu?!

si cum pretul e ca m pe acolo(tin mult sa fie long arm) why not?!

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

deci am skimbat si uleiul.. am pus castrol 10w 40 magnatec

acum am incercat sa identific puntile si nu ma prea descurc

intrucat nu am beneficiat de elevator ci doar de o gropa am chinuit niste poze cu telefonul

si iata

puntea fata DANA

40869

226-7

REV-S

110895

puntea spate nu avea nimic scris pe capac dar pe partea dinspre cardan se aflau niste cifre (emblema chrysler)17757

52059396

apoi in alta locatie MS 3760-A

7619AL2

aici am reusit o poza mai reusita si cred ca e vb de puntea chrysler 8.25

Oferta ai avut sa mergi in servis si sa ai posibilitatea sa o si ridici pe elevator!!! Nu ai specificat daca in toata treaba care ai facuto ai si schimbat si filtru de ulei?

jeep cherokee XJ 4l
Link spre comentariu

Eu as merge pe 4.5 iar daca coboara botul ii poti pune inaltatoare la arcurile fata.

ii pui si quick disconnecter si ai flex calumea.

Parerea mea.

Link spre comentariu

io unu n-am vazut nici urma de sasiu pe acolo.. se pot pune insa niste flanse la arcurile fata si ceva cercei mai mari pe spate.

nu vreau 35-uri.. nu-mi place sa tai din masina...daca te apuci sa tai o faci bucati in no time.

am luat legatura cu rubicon expres prin mail dar ei nu trimit decat prin fedex ceea ce e distrugator ca pret.

deci raman alte optiuni...

de ce 6.5? ptr ca dupa ce pun si un troliu si o bara hd se va face ceva mai mic. nu?!

si cum pretul e ca m pe acolo(tin mult sa fie long arm) why not?!

corect! nu merge body lift ...mai e un set de shackeluri mai lungi si distantiere pt fata(am impresia) ...sau aripi bushwacker care acopera 'decupatura' din caroserie

..sa se faca mai mic ??!!? cu cat cu 2'' nici daca ar avea troliu 100 de kile nu ar scadea atat ...

arcurile din kiturile astea sunt hd ,destul de rigide ..nu se lasa usor deloc

oricum daca vrei 33'uri ,eu zic ca e mult 6.5 ..vezi macar undeva la 5.5 ..parca avea cineva kit de 5.5 ,RE .parca...

Editat de mickey'3
Link spre comentariu

Oferta ai avut sa mergi in servis si sa ai posibilitatea sa o si ridici pe elevator!!! Nu ai specificat daca in toata treaba care ai facuto ai si schimbat si filtru de ulei?

come on ... poate am fata de fraier in poza dar sa ma intrebi asta??

e jignitor... pai ce... sa ma calicesc sa dau banii pe filtru?? parea nou.. nu era ruginit .. asa ca mai merge 50.000km :grin:

din nefericire si http://rustysoffroad.com/ trimite doar prin UPS, ptr un colet cu valoare de 2500 $ transportul costa 3,109 $ :uameni:cr3:ang2

asa incat tot ebay-ul ramane de baza

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

come on ... poate am fata de fraier in poza dar sa ma intrebi asta??

e jignitor... pai ce... sa ma calicesc sa dau banii pe filtru?? parea nou.. nu era ruginit .. asa ca mai merge 50.000km :grin:

din nefericire si http://rustysoffroad.com/ trimite doar prin UPS, ptr un colet cu valoare de 2500 $ transportul costa 3,109 $ :uameni:cr3:ang2

asa incat tot ebay-ul ramane de baza

Daca nu esti fraier de ce pui intrebari la care astepti raspunsuri ??? La intrebari se raspunde cu diferite pareri amice !!!

jeep cherokee XJ 4l
Link spre comentariu

topicul este despre masina...

ti-am multumit ptr ajutorul oferit (adica ptr disponibilitatea de a ma ajuta)....

am gasit filtru de cumparat si l-am skimbat . e normal sa skimb filtru la un skimb de ulei. altceva e irelevant...

inca o data iti multumesc ptr faptul ca ai vrut sa ma ajuti.

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

asaaaaa

deci dupa 3 tel date in america si zeci de pagini de internet rasfoite+ceva schimb de email-uri

ma pregatesc de urmatoarea comanda

http://www.ironrockoffroad.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=IROR&Product_Code=IR-X_6LK&Category_Code=PFX +SYE -transport 5-6 saptamani 700$

adicamaine pun banii in cont.. asa ca urmeaza o perioda de acalmie..

vreau sa pun kitul de suspensie ptr ca apoi sa rezolv cardanul spate.. iar cand ajung acolo desfac si differentialul ca sa vad ce planetare am, si tot atunci se vor pune noile rapoarte de 4.1 :banana

AMR 50zile (pana sper sa fac proba la masina gata)

intre timp imi fac socoteli de ceva blocant arb si ceva bari hd

s-a dus pe apa sambetei bugetu meu (ma asteptam dar speram sa ma ocoleasca)

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

Felicitari.

Hai sa vedem proiectul in lucru.

Eu cred in continuare ca e mult 6.5 pt 33-uri dar dupa ce pui si Quicker Disconnects cred ca ai sa ai niste flexari faine cu long arm-ul.

Link spre comentariu

intrucat masina sta degeaba timp de o luna ma gandeam sa o iau inainte si sa-i fac un roll cage...

banuiesc ca exterioir mai ales ca nu e pe sasiu, in felul asta o mai protejez de greselile inerente ...

so ideii soluti ?

am fost la baieti de la suzuki dojo dar mi-au zis ca sunt ocupati ptr urmatoarele 6 luni

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

Imi zici te rog prin ce varianta iti trimite pritenul tau din america comanda pt. jeep-ul tau? si eu vreau sa-i trimit unui prieten de pe forum(dmx) un winch....varianta pe care o am eu este; 1,15$ per pount(lb),+30%din valoarea produsului,+3%asigurare.

Link spre comentariu

intrucat masina sta degeaba timp de o luna ma gandeam sa o iau inainte si sa-i fac un roll cage...

banuiesc ca exterioir mai ales ca nu e pe sasiu, in felul asta o mai protejez de greselile inerente ...

so ideii soluti ?

am fost la baieti de la suzuki dojo dar mi-au zis ca sunt ocupati ptr urmatoarele 6 luni

Idee de roll-cage :

http://www.jeepforum.com/forum/f11/erics-cage-build-833099/

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

aaa de acolo pana acasa (constanta - bucuresti pe autostrada si cu ceva probe) 11 % .... v max 160 vconstant 120

deci daca stiti vre-un service care sa faca un skimb de ulei motor si o diagnoza computerizata (e aprins check engine) v-as fi recunoscator

m-am uitat la site-ul jeep de la bannere insa nu zice nimic de asa ceva.

+ am pe masina alte cauciocae decat cele din talon.. daca are cineva de imprumu(inchiriat ) ceva roti cu caucioce standar as da o bere (intrucat vreau sa trec rapid la 32' - 33' nu as mai baga banii in caucioace doar ptr RAR (sau se pot omolooga? maine va zic si ce dimensiuni exacte sunt ca acu e la garaj si e frig afara)

multumesc anticipat

salut!

in legatura cu check engine s-ar putea sa fie de la sonda lambda

Link spre comentariu

mda ....

deci lucrurile e in miscare ca sa zic asea

s-a facut comanda ptr

kit suspensie 5,5 Rubicon Expres long arm

SYE, rapoarte 4.1 , kit reparatie punti, -aici s-a platit avans

blocant ARB cu compresor mic puntea spate si un troliu Milemarker 9000 Hydraulic cu toate cele necesare achitat integral .

totul gratie lui Hodea 4x4.

dupa ce punem kitul de inaltare mai trebuie un cardan la noua lungime, si ceva protectii si ceva cauciuce si gata (gata banii ca am depasit bugetul initial cu 50%)

amr 50 zile (cred)

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie.Am si eu aceeasi febra,adica nu dorm noaptea din cauza unui Cherokee din 1999 cu motor de 4 litri si cutie automata pe care urmeaza sa-l cumpar.Totusi am o singura dilema pe care desi stau de ore bune pe forum nu mi-am lamurit-o.De aceea te-as ruga poate scrii tu pentru ca sper ca deja te-ai lamurit...Cat consuma in regim de oras,neforjata si cu tractiune numai spatele???Multumesc mult anticipat si promit cat de curand sa apar cu viitoarea achizitie ca sa ma laud.

Jeep Cherokee '99 4.0 l.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare