stilgar Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 m-am hotarat si am spart buba dupa lungi cautari si framantari care au durat 6 saptamani m-am decis si am luat acest jeep XJ din 98 , 4.0 automat 4x4 nepermanent, 175.000 km (teoretic) accesorii (usual stuff) dupa ce o inmatriculez trecem la modificari cum urmeaza un lift de 4.5"- 5.5" http://www.rubiconexpress.com/Products/Default.aspx?part=RE6300 (asta visez dar o sa fie ceva mai ieftin neaparat ptr acest lift o modificare de transmisie http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SLIP-YOKE-ELIMINATOR-KIT-SYE-JEEP-CV-SHAFT-NP231-231J_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4399fb0c0eQQitemZ290346175502QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories apoi un blocant ARB spate ..... si ceva roti la 32"-31" si cam aici mi-am facut socoteala ca se termina banii:cr1 si mi-ar mai trebui niste protectii .praguri si ceva scut... astea custom urmeaza la stage 2 o bara fata cu troliu si altele apropo unde pot sa fac si io un skimb de ulei?? maine sau luni?! poze: jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cobrra Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... felicitari si sa-l stapanesti si noroiesti sanatos.!!!:h5 Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... :br......l-am urmarit si eu mult pe autovit.....sunt curios de consum in oras ( real !!!) ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Ianuarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... masina nu e pt uzul de zi cu zi ci ptr joaca in noroi prietenul cu care am fost de l-am luat mia urat " sa-l stapanesti noroios !!" jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... Misto masina. Sa o stapanesti sanatos. Si eu am cochetat mult cu ideea de a lua un XJ, iar daca nu se razgandea Dankrp aveam si eu unul acum(nu ca mi-ar parea rau ca am ZJ:grin:) La kit de 4.5" intra lejer 32"-uri si cu putin flex 33". Daca pui 5.5" atunci mergi pe roti de 33". Spor la treaba. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Ianuarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... initial vroiam zj datorita pretului mai scazut insa faptul ca nu gaseam decat cu 4x4 permanent ma indreptat catre xj, iar ca motorizare nu e slaba :grin: am zis ca daca nu merge la off road ma duc la drift cu ea... azi pe ceata de afara imi patina spatele si la 40 km/h cand o calcam:ha: there's no replacement for displacement ! jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... zi-mi adevarul! ce consum are??? :grin: ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Ianuarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 (editat) Re: l-am luat... XJ... aaa de acolo pana acasa (constanta - bucuresti pe autostrada si cu ceva probe) 11 % .... v max 160 vconstant 120 deci daca stiti vre-un service care sa faca un skimb de ulei motor si o diagnoza computerizata (e aprins check engine) v-as fi recunoscator m-am uitat la site-ul jeep de la bannere insa nu zice nimic de asa ceva. + am pe masina alte cauciocae decat cele din talon.. daca are cineva de imprumu(inchiriat ) ceva roti cu caucioce standar as da o bere (intrucat vreau sa trec rapid la 32' - 33' nu as mai baga banii in caucioace doar ptr RAR (sau se pot omolooga? maine va zic si ce dimensiuni exacte sunt ca acu e la garaj si e frig afara) multumesc anticipat Editat Ianuarie 8, 2010 de stilgar jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... acceptabil............mersi mult ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... Felicitari pentru JEEP !!! Cu schimbul de ulei te pot ajuta eu miine! Tel.O744245060 jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... Misto masina. Sa o stapanesti sanatos. Si eu am cochetat mult cu ideea de a lua un XJ, iar daca nu se razgandea Dankrp aveam si eu unul acum(nu ca mi-ar parea rau ca am ZJ:grin:) La kit de 4.5" intra lejer 32"-uri si cu putin flex 33". Daca pui 5.5" atunci mergi pe roti de 33". Spor la treaba. Daca nu-i schimba crucile si planetarele cu heavy-duty, nu va merge nici macar cu 31.... Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Ianuarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 (editat) Re: l-am luat... XJ... cruci , planetare le-am trecut in buget la consumabile... adica ... din nefericire le voi skimba din mers pe masura ce se rup... avnd in vedere ca nu ma voi infige cu ea in lucruri grele sper sa ma tina anu asta am inceput cu masina asta ptr ca e cea mai ieftin si e prima!!! adica cu ajutorul ei voi descoperii ce-mi place si ce nu-mi place... insa e oricum pe locul 2 dupa motociclete.. e ptr duminicile ploioase cand nu am asa chef sa trag de motor ,ud , prin cine stie ce mocirle WTF?!!!! am fost la masina sa o arat unui vecin si ridic capota.. si sa deschida busonul de la ulei.. siii :sc e blocat.. adica nu-l pot scoate.. se invarte si scoate un trosnit asemanator busoanelor de benzina cand le strangi prea mult :hl ce naiba sa-i fac??? ma gandeam ca daca trag mai tare de el se rupe partea de sus care e de plastic si ata, sa dau gauri n el si sal invart iar nu merge ca poa sa cada span in motor.. f.t.i masankur si chiar daca-l scot si nu mai e utilizabil? ce ma fac dupe?! a-ti mai patit asa ceva? nu seamana cu cel din poza din manual.. ala e simplu, asta seamana cu alea de benzina de la rezervor.... o fi sudat pe dinauntru:ha: Editat Ianuarie 8, 2010 de stilgar jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... Daca nu-i schimba crucile si planetarele cu heavy-duty, nu va merge nici macar cu 31.... Asa mi-au mai zis unii si mie cand aveam TJ si uite ca a facut vre-o 8.000 KM cu 31 fara nimic in afara de kit-ul de inaltare. Acum iar am primit aceleaji previziuni privind crucile si pt ZJ. S-ar putea asa sa fie insa eu zic ca depinde cum te dai si cum pregatesti masina. Teoria spune ca, in momentul in care modifici rapoartele, efortul in cruci ramane relativ constant pe parcurs ce cresti raportul colaborat cu cresterea diametrului rotilor. De aici ar rezulta necesitate modificarii rapoartelor, insa efortul suplimentar se transfera la planetare, mai ales cand apare si blocantul. Aici discutiile sunt lungi. Eu as merge mai degraba pe SYE, rapoarte si planetare. La motoare mari as lua obligatoriu in calcul si un traction bar pentru suspensia pe foi. In rest, crucile HD le-as avea doar de rezerva in cazul in care se rup cele standard. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... Auzi aici....Cheroke cu motor de 4L, proaspat iesit din atelier de la mici modificari, cauciucuri noi , simexuri pe 31. Teren moale, o mica incrucisare in panta, ii da gaz....tronc...planetara fata. Omul insista sa iasa ii da span mai tare....si surpriza...sare si crucea cardan spate. Asa ca in 50 de metri a reusit sa ramana fara tractiune fata spate. Asta s-a intamplat exact 2 saptamani in urma.... Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... Posibil. Eu inca nu am rupt nimic. E drept ca nu am XJ si nici nu am avut. Doar TJ si acum ZJ, si nici nu m-am dat grav. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Ianuarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... auzi bre nene ia cobeste tu pe alt topic :grin: come on nu zic ca nu ar trebui sa le skimb dar nu cred ca-mi ajung banii jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: l-am luat... XJ... Sa-l stapanesti sanatos! :h5 Eu am avut XJ, si m-am dat cu el nepreparat la rupere! La initiere cum se zice...Adica nu am tinut cont de absolut nimic! Chestia e ca nu am rupt nimic la el ... Singurele chestii care au cedat la un moment dat - lonjeroanele care cred ca erau pilaf de cand am luat masina. In rest daca-i dadeai span mergea incredibil masina aia desi era cam data si pe ulei ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: l-am luat... XJ... Am mai vazut niste poze pe aici cu inca un Cherokee tinut pt bai de namol ... daca nu ma insel era si la vanzare ... bune masini ...anyway ... Sa`l stapanesti sanatos domnule :h5:br ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: l-am luat... XJ... Felicitari ptr. achizitie. Referitor la buson, tinindu-l apasat, rasuceste-l. Personal, ca service iti recomand BDT, in spatele restaurantului Odobesti , pe Mosilor.Bafta ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Ianuarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: l-am luat... XJ... :grin:ha ha ha normal ca l-am tinut strans da nu a vrut ... ma duc acum cu un cleste de teaza... ori io ori el merci jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: l-am luat... XJ... Normal ca nu poti sa-l scoti fiindca nu este cel original, asa ca eu as zice sa nu insisti prosteste fiindca sar putea sa faci si alte boacane! jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Ianuarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: l-am luat... XJ... misiune imposibila dar in deplinita yupieee jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: l-am luat... XJ... BRAVO !!! Acum ramane sa o vedem cu mult noroi pe ea !!!:banana:banana:banana jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi 1 Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: l-am luat... XJ... Felicitari pentru achizitie ! Am vazut masina de mult timp pe autovit si chiar am recomandat-o unor prieteni sa o cumpere. Pana la urma asa a fost sa fie ,sa ajunga la tine. Sa ai parte sa te duca unde vrei tu fara probleme. Am si eu un xj similar cu al tau pe care l-am forjat in timp ce era stock si n-am avut nici o problema cu cardanul sau planetarele. De cand am inaltat-o si i-am pus simex 31 a fost totul ok dar in timp s-a uzat piesa de la cardan care intra in grupul spate si mi-a sarit cardanul de cateva ori cand nici nu ma asteptam. Acum am inlocuit piesa si nu mai am probleme (multumesc lui Gabi Aro , el mi-a inlocuit-o cand am ramas fara tractiune spate in poiana BV). Daca va apare ceva voi vedea in timp. Oricum avand in vedere ca masina a fost exploatata aproape fara nici un fel de menajament s-a dovedit a fi suficient de fiabila. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: l-am luat... XJ... multam de incurajari tocmai ptr a proteja cardanul vreau ca prima modificare ce o fac la masina sa fie un Slip Yoke Eliminator Kit http://www.4wd.com/productdetails.aspx?jeep-sid=354&plID=318&partID=7961 apoi suspensia si abia apoi cauciucurile maine ma bag sub ia sa iau codurile de pe componente (cine stie de ce surprize dau pe acolo ) si la shopping am mai vazut poze de pe la concursuri cu xj-uri ridicate consistent.. oare ce soluti au folosit??? gresesc io sau 31 nu ofera o garda prea mare sub punti? sper sa fie suficienta ptr ca mai mult de 31'(in caz extrem 32) ar fi foarte scump de pus...ntzz asa ca sa ne vedem noroiosi jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate