nooop Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Cumpar urgent un pinion de la arborele cotit ca pe al meu nu il pot scoate si trebui taiat pt nissan patrol hartop an 90,2.8td,rd28t....0723144689 sau cine a mai scos un pinion sa imi spuna ca am incercat toate posibilitatile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit pe care vine cureaua de distributite si de unde pot cumpara un pinion,nissan patrol hartop an 90,2.8td,rd28 Cel mai simplu e sa mergi la un meserias. Se scoate usor, numai ca trebuie o presa speciala. Sau se poate si adapta. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nooop Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit pe care vine cureaua de distributite si de unde pot cumpara un pinion,nissan patrol hartop an 90,2.8td,rd28 Cel mai simplu e sa mergi la un meserias. Se scoate usor, numai ca trebuie o presa speciala. Sau se poate si adapta. Masina este la un service unde am facut si motorul si am incercat in toate felurile si NU iese m-a inebunit pinionul asta,vreau sa cumpar alt pinion si pe asta sa il tai cu flexu are 20 de dinti si 60 in diametru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? Da-i bine cu WD-40 sau lichid de frana, lasa-l 30 de minute si apoi baga un levier intre el si corpul pompei de ulei ( nu forta ca spargi corpul pompei ). Daca nu merge asa da-i doua gauri diametral opuse pe care le filetezi si apoi fabrici o presa sa-l scoti. 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? E posibil sa-l fi intepenit pana , incearca sa misti putin in canalul de pana , 'scobeste ' , mishculeaza '...in canal cu o surubelnita polizata , etc , si scoate-l numai cu presa , nu te apuca sa bati sau sa bagi levierul . Sau poti sa faci o protectie din tabla sa o bagi in spate la pinion si sa-i faci cald -nu exagerat , ca mai mult strici . Si tot cu presa , in continuare . Daca tot nu vrea , cresteaza-l pe canalul de pana, in lung , cu biaxul . M-am tot tinut sa nu spun .....dar de pinion poti intreba la @rd-adi.... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? era un spray 'de inghetat' de la kent ,la minus 30 40 grade se contracta si il scoti usor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nooop Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? Da-i bine cu WD-40 sau lichid de frana, lasa-l 30 de minute si apoi baga un levier intre el si corpul pompei de ulei ( nu forta ca spargi corpul pompei ). Daca nu merge asa da-i doua gauri diametral opuse pe care le filetezi si apoi fabrici o presa sa-l scoti. de 2 zile bag sparay degripant si bat la el,am facut 2 filete in pinion si am facut ca o presa cu 2 prezoane de 6 surub cu cheia de 10 si nimic,l-am si incalzit si nimic,m-a disperat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nooop Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? E posibil sa-l fi intepenit pana , incearca sa misti putin in canalul de pana , 'scobeste ' , mishculeaza '...in canal cu o surubelnita polizata , etc , si scoate-l numai cu presa , nu te apuca sa bati sau sa bagi levierul . Sau poti sa faci o protectie din tabla sa o bagi in spate la pinion si sa-i faci cald -nu exagerat , ca mai mult strici . Si tot cu presa , in continuare . Daca tot nu vrea , cresteaza-l pe canalul de pana, in lung , cu biaxul . M-am tot tinut sa nu spun .....dar de pinion poti intreba la @rd-adi.... am inceract cu o presa draper sa bag in spatele pinionului ghearele presei dar nu intra ca este foarte aproape pinionul de corpul pompei de ulei si nu intra deloc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nooop Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? era un spray 'de inghetat' de la kent ' date='la minus 30 40 grade se contracta si il scoti usor[/quote'] spune te rog de unde sa iau sparayul ca este singura varianta care mi-a ramas sa incerc si asta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? SCHIMBA SERVISUL !!! nu sunt buni de nimic ! pe vremurile cind nu-mi faceam timp pentru asa ceva, niste cretini ca nu pot sa le spun altfel la care am fost sa-mi schimb doar niste pivoti la roata, ei de BUNI CE AU FOST au inceput sa-mi indoie cu autogenul puntea fiindca nu se potriveau pivoti care ii aveau ei pe stoc! dupa aceasta experienta o trebuit sa-mi schimb puntea ,dar de atunci am preferat sa invat ce nu stiu si nu am mai dus masina la asa zisi Meseriasi din aceste servisuri chiar renumite!!! jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? Sau de la firmele de rulmenti , care au si lubrifianti si toate gamele de adezivi pt blocari filete ..etc .Au -sau ar trebui sa aiba - si un spray azot-ulei , cu aceleasi intrebuintari .Insa utilizarea lui in cazul de fata nu face decit sa il stringa si mai mult pe ax-in cazul in care e folosit pe pinion , iar pe ax - axul e prea putin expus ca sa ai contractii suficiente pe toata latimea pinionului .Dar merita incercat . Stiu ca nu prea e loc in spatele pinionului . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? ...este o firma pe care eu nu o gasesc pe net acum ..pot sa zica baietii ,ca s a mai vorbit poate nu am scris eu bine kent se scrie altcumva , e o firma de produse ca si loctite ,teroson ,wurth ..sau mai stiu eu oricum el exista sigur ,pt ca mi a zis un mecanic de la audi cum 'depreseaza' ei pinioanele din cutiile de viteza... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nooop Postat Ianuarie 11, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? Va multumesc tuturor pt sfaturi si informatii dar am luat un pinion sh si miine il duc mecanicului sa il taie pe al meu cu flexu si sa il monteze pe acesta,sper sa o rezolv Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? Ne spui si noua unde s-a intepenit pinionul ? Rugina , pana deformata .... ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? Ne spui si noua unde s-a intepenit pinionul ? Rugina , pana deformata .... ?Cu siguranta s-a intepenit in nepricepere. Cumde numai el a avut probleme cu scoaterea pinionului. Cu asa meseriasi ai posibilitatea sa schimbi si motorul. Ala a mai facut distributii? P.S.-nu tot ce este ieftin prezinta si garantie. Asa ca ai grija! Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nooop Postat Ianuarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? pina la urma au scos pinionul cu o presa improvizata si incins bine pinionul cu autogenul,era fff ruginit si lipit de arborele cotit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? pina la urma au scos pinionul cu o presa improvizata si incins bine pinionul cu autogenul,era fff ruginit si lipit de arborele cotitNu uita sa schimbi si semeringul....chiar daca nu curge...sa nu ai surprize dupa, mai ales ca ai folosit caldura in zona... Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? dar daca se foloseste caldura mare de la autogen , nu se scade rezistenta arborelui ? ...daca tu il decalesti...?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? Pe capatul arborelui nu ai nevoie de rezistenta....plus ca si cu incalzitul cu autogenul nu ajungi sa decalesi metalul, adica sa-l inrosesti... Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? haa eu am o problema si mai belita am constatat ca surubul care prinde fulia de capatul vibrochenului este rupt in interior jumatate a iesit afara si jumatate a ramas inauntru.Pe o parte sunt bucuros ca nu mi-a zburat fulia urmand un mare dezastru iar pe de alta parte sa vad cum .... il va scoate nenea meseriasul:grin: si de unde iau sau fac alt surub.Am constatat ducand masina la un nene pompagiu s-a apucat de ea a luat o cheie sa invarta de fulie sa o puna la punct cand pune cheia vede ca nu are surub cand se uita mai bine pe langa vede si surubul prins undeva frumos langa electromotor. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? salut, in general surubul ala iese usor, chiar daca e rupt, am vazut mai multe rupte. daca nu iese usor, ai pus-o. trebuie ori sa iti faci loc in fata, pt. acces cu scule diverse, ori sa dai motorul jos. si e greu de gaurit, este surub de 10.9 sau 12.9 ... tine-ne la curent... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? In fata s-a facut loc s-a desfacut radiatorul si ce mai e pe acolo grila bulbarul si tot ce se poate desface.Dupa ce face nenea meseriasul pompa va incepe operatiunea de scoatere care am gandito in felul urmator.Se da una gaura apoi filet pe stanga apoi insurubat alt surub si pe urma incercam desfacerea.Sper sa nu fie asa greu de gaurit am vazut si chiar folosit burghie ''smechere''capabile sa strapunga metale dure. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nooop Postat Ianuarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? Nu uita sa schimbi si semeringul....chiar daca nu curge...sa nu ai surprize dupa, mai ales ca ai folosit caldura in zona... pai din cauza simeringului ca am vrut sa il schimb m-am chinuit cu pinionul,masini vechi si ele te astepti la orice Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nooop Postat Ianuarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Cum scot pinionul de la arborele cotit? un operator poate sa schimbe topicul,problema a fost rezolvata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate