Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Delta Dunarii 2010

Maresalul

Postări Recomandate

Re: Delta Dunarii 2010

Ca sa pastram traditia de anul trecut cred ca vom merge intre 1 si 4 iulie (joi-duminica)! Da, la "cort si la pirostrii" ...expeditia devine interesanta! Bineinteles si cu un usor offroad prin sufaris !

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ca sa pastram traditia de anul trecut cred ca vom merge intre 1 si 4 iulie (joi-duminica)! Da, la "cort si la pirostrii" ...expeditia devine interesanta! Bineinteles si cu un usor offroad prin sufaris !

ceva de genul?....mai tii minte?:ha:

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

foarte frumoase poze !! sunt sigur ca a iesit ceva frumos .... Trebuie repetat neaparat

Samurai 1998 fara mari modificari ..pt joaca :grin:

Land Cruiser 2005 pt. strada:wink:

ATV SUZUKI KING QUAD 750cm esp 2010

Link spre comentariu

@zoli ...dadada cu "toyota care merge bine pe urme de nissan"! Anu asta o fi la fel sau invers? :al

Anul asta as face putin altfel... detaliile :wi:2drle punem cap la cap cand ne-om vedea ...:ih

@kopeg aici gasesti "experienta" interesanta de anul trecut!

Link spre comentariu

Bine BB-ule nu zici nimic :wink: si Knut s-a dat Mata Hari - luati-ne si pe mine cu Blondu in calcul :h5

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Din ce am mai gasit pe net rezulta urmatoarele:

1. Aspecte sigure

se poate ajunge cu masina:

- (drum de pamant foarte prost) pana la Chilia Veche pe urmatorul traseu: Tulcea- se trece cu bacul la Tudor Vladimirescu si se continua pe drumul comunal pana la Chilia;

- la fel drum de pamant si uneori pe dig pana dupa Gorgova: Tulcea-Nufarul-se trece cu bacul catre Ilganii de Jos dupa care urmeaza drumul comunal 2 care la vreo 2 km de Gorgova se intrerupe; mai apare o portiune din acest drum in zona localitatii Crisan si pe urma pauza pana la Sulina;

- drum comunal intre Sulina si Sfantu Gheorghe (dar ce folos daca nu poti ajunge cu masina la Sulina sau la Sf Gheorghe);

- de la Crisan este drum comunal pana in zona Caraorman (padure, nisipurile etc.)-dar la fel ce folos daca nu poti ajunge cu masina

2. Cam la cat ajunge sa inchiriezi o barca cu motor(cred ca unul de pana in 20CP deoarece am inteles ca peste o anumita putere iti trebuie permis)?

:h5

Link spre comentariu

apropos de inchiriatul barcii, aveti grija ca s-au smekerit localnicii, inchiriaza barca cu motor plus conducatorul, cu 50lei/zi de persoana si benzina. cea mai buna solutie ar fi sa inchiriati lotci din lemn, fara driver si fara motor si sa mergeti voi cu motorul vostru.

au prins moda lansata de ''cormoran'' cu tururile zilnice prin delta care atat sunt taxate. plus ca s-au dotat cu lagune pe care nu prea sunt dispusi sa le inchirieze pe timp lung fara sa fie si ei prin preajma. deh... costa ceva banuti...

cat despre permise de condus barca, nu cred ca o sa va opreasca cineva sa va intrebe de sanatate, ca aveti motor de 25 sau 30 hp in loc de 20, cat e limita. cel putin eu n-am auzit d'astea...

experientia docet.
Link spre comentariu

Anu trecut in toamna, mergand spre Mila, am observat pe partea stanga, in dreptul localitatii Maliuc parca (mi se pare ca chiar acolo unde se iese de pe canalul Sulina spre Olguta) se punea de un pod. Nu stiu daca e vorba de pod auto sau doar pietonal, lucrarile fiind intr-un stadiu incipient.

Din pacate pe partea aia nu stiu unde ai putea ajunge cu masina. Mai mult, nu cred ca se poate ajunge cu masina nici macar pana la Maliuc urmand canalul Sulina din Ilganii de Sus in aval.

Stie cineva ceva despre vre-un proiect de drumuri in zona Deltei?

Va salut !

Link spre comentariu

cred ca ati inteles gresit cu permisul de barca peste 2 hp necesita permis...

nu necesita indicativ barca dac are pana in 21 hp si mai putin de 4 metri ceva de genul asta ....

permisul de barca este la fel ca permisul auto dosar penal ...

sigur intre 6 luni si 3 ani. la fel si propietarul navei care inchiriaza la cineva care nu are.Dar mai cred ca ,mai ai nevoie pe langa permisul de barca si permis de dunare sau delta...pana la vara mai este timp si pentru permise ...la Herastrau la capitanie...cam 10 mil.

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

cred ca ati inteles gresit cu permisul de barca peste 2 hp necesita permis...

nu necesita indicativ barca dac are pana in 21 hp si mai putin de 4 metri ceva de genul asta ....

permisul de barca este la fel ca permisul auto dosar penal ...

sigur intre 6 luni si 3 ani. la fel si propietarul navei care inchiriaza la cineva care nu are.Dar mai cred ca ,mai ai nevoie pe langa permisul de barca si permis de dunare sau delta...pana la vara mai este timp si pentru permise ...la Herastrau la capitanie...cam 10 mil.

in Corabia cica se ia si mai ieftin, dar cine merge pana acolo?!

daca ma puteti indruma si pe mine unde trebuie sa marchez banu pt permisul de barcagiu as fi recunoscator :2dr

Va salut !

Link spre comentariu

Din ce am mai gasit pe net rezulta urmatoarele:

1. Aspecte sigure

se poate ajunge cu masina:

- (drum de pamant foarte prost) pana la Chilia Veche pe urmatorul traseu: Tulcea- se trece cu bacul la Tudor Vladimirescu si se continua pe drumul comunal pana la Chilia;

- la fel drum de pamant si uneori pe dig pana dupa Gorgova: Tulcea-Nufarul-se trece cu bacul catre Ilganii de Jos dupa care urmeaza drumul comunal 2 care la vreo 2 km de Gorgova se intrerupe; mai apare o portiune din acest drum in zona localitatii Crisan si pe urma pauza pana la Sulina;

- drum comunal intre Sulina si Sfantu Gheorghe (dar ce folos daca nu poti ajunge cu masina la Sulina sau la Sf Gheorghe);

- de la Crisan este drum comunal pana in zona Caraorman (padure, nisipurile etc.)-dar la fel ce folos daca nu poti ajunge cu masina

2. Cam la cat ajunge sa inchiriezi o barca cu motor(cred ca unul de pana in 20CP deoarece am inteles ca peste o anumita putere iti trebuie permis)?

:h5

Drumul pana la Gorgova este lejer. Vara trecuta am fost acolo cu SUV Mazda. Merge si cu turism daca nu ploua. Marea necunoscuta raman inundatiile de primavara si efectele lor. Dar, daca iesirea e in vara, cand scade apa, nimic nu poate fi destul de grav pentru un offroad-er autentic.

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator fender

Nu esti obligat sa detii permis de navigatie (care-i echivalentul permisului de conducere) ca sa conduci o ambarcatiune de agrement cu motor mai mic de 3.68 kW (adica echivalentul mopedului din circulatia rutiera) - vezi art. 4 alin. 2 din http://www.rna.ro/servicii/PersNavigant/ordin534.pdf.

Tot acolo scrie ce e aia ambarcatiune de agrement si cum se obtine permisul (aproximativ la fel ca un permis auto). Nu e numai cu "cotizatie".

Link spre comentariu

Pentru ambarcatiunile gonflabile nu trebuie permis,in rest trebuie si nu e de joaca e penal,ca si pe strada,treaba cu 21 cp motorul si 7.5m lungime pentru barca e ca nu trebuie sa o inmatriculezi.

Ma bag si eu la o iesire cu jucaria din dotare....

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Foarte interesant topicul, felicitari pentru initiativa!

Demult planuiesc o plimbare cu masina in Delta. Se ajunge cu masina pana la Sulina, am prieteni care au ajuns acolo cu masina normala, nu cu 4x4. Trec o data sau de 2 ori cu bacul, nu stiu exact unde si cum. Drumul este de nisip batatorit in mare parte, este praf.

Cu masina se ajunge si la Letea si la Chilia, se ajunge de fapt, in functie de masina condusa, cam peste tot. Sunt drumuri de nisip batatorite. Insa trebuie sa stii locul si programul bacurilor, asta e cel mai important cred. Sa nu ramai pe vreo insula de nebun.

Eu am facut mai multe expeditii in Delta, chiar si de o luna, dar imi doresc sa fac una si cu masina. Se poate, asta e sigur, insa trebuie stabilit un itinerariu perfect si masinile sa fie corespunzatoare.

Pe Google Earth se vad si drumuri la Chilia, care duc la ruinele fostei inchisori. Drumuri sunt, insa usor banuiesc ca nu este sa si ajungi pe ele. Ma interesez si eu de un itinerariu mai spre inima Deltei, mai adanc, in salbaticie, unde sa iei micul dejun uitandu-te crucis la un caine Enot, in timp ce-ti trage la bucatica... Doar un somotel de 5 kg, ce merita eliberat.

Nu exista motiv mai bun, decat venirea primaverii, pentru organizarea de expeditii.

Link spre comentariu

Daca e de 1 mai ma bag si eu. apropos pentru a razbate trebuie supravegheate "cotele apelor dunarii" :wink:

se poate ajunge cu masina la sulina.

http://www.info-delta.ro/poze_info/image/harti/harta_delta.jpg

Editat de ADI

vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh

woo cielo '96(de vanzare)

craysler voyager 2.4 benzinar

Link spre comentariu

Pe Goagal Earth se vede drumul perfect pana la Chilia Veche. La Tulcea treci cu bacul, dupa care o iei pe drumul de nisip, pe malul Chiliei, Patlageanca, Ceatalchoi, Plauru, Pardina, pana la Chilia Veche. De aici, nu stiu cum se ajunge la Periprava... :( Or fi ceva drumuri, insa nu le-am zarit.

De la Periprava, sunt iar drumuri in jos, spre CA Rosetti si Letea, dupa care, mai jos, spre Sulina.

Probabil iar se utilizeaza bacul de la Chilia Veche pana la Periprava, nu stiu.

Un traseu pe care, eu personal, doresc sa-l fac.

Acum apele sunt mari iar padurile din lunca, inundate.

Link spre comentariu

Inca nu stim cand vom pleca si pentru cate zile. Acesta este motivul pentrru care nu am mai postat nimic. m-am cam resemnat cu ideea ca nu vom putea ajunge cu masina la Sulina. @Membedeep daca poti sa afli de la prietenii tai mai multe informatii legate de cum au reusit sa ajunga cu masina pana la Sulina ar fi grozav: de unde au luat bacul, ce au travesat cu el, iar daca au mers o mare parte din bratul Sulina cu bacul si cu masinile cat i-a costat, eventual ceva numere de contact de la cei cu bacul etc. M-am mai interesat si eu pe la cineva de prin Tulcea si mi-a zis ca nu se poate ajunge cu masina la Sulina.

Ramane sa stabilim mai multe tot aici:old

Link spre comentariu

Pe Google Maps sunt urmatoarele drumuri comunale:

DC1 Tulcea - Chilia Veche

DC2 C.A.Rosetti - Sulina

DC3 Periprava - intersectie DC2 si DC3

DC4 Letea - intersectie DC2 si DC3

DC5 Sulina - Sfantu Gheorghe

Nu vad legatura intre DC1 si DC3!

---------------------------------------

Poveste cu motoare!

http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=394009&hl=delta

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Pana la Gorgova se ajunge simplu, doar cu o trecere cu bacul al Nufarul, de acolo nu mai stiu cum e. Daca ajungi cu masian la Periplava, de acolo sigur se poate merge la Sulina, via Cardon. Si eu studiez trasee pentru Delta, dar nu stiu onca perioada

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Link spre comentariu

Am fost noi anul trecut in Delta. Face toti banii, ca sa zic asa. Se poate ajunge cu masina pana la Gorgova. Dupa aia se taie filmul. Cel mult niste incursiuni de cativa km pana la limita canalelor.

O sa mergem si anul asta, cel mai probabil a doua saptamana din iulie (Joi-Duminica).

Daca mergeti in jurul datei de 1 mai va sugerez sa gasiti cazare. Sunt mai multe pensiuni in zona. Destul de cochete. Noaptea este cam frig in acea perioada sa puteti dormi in cort. De asemenea va sugerez sa urmariti cotele apelor Dunarii. Avand in vedere anotimpurile prin care am trecut (toamna-iarna) bogate in precipitatii ... sa nu aveti surprize!

Link spre comentariu

Anul trecut am fost de cateva ori in zona Ceatalchioi,Pardina,Chilia. Multe locuri de pescuit si o gramada de trasee de off road, eu am stat in Ceatalchioi si pana la locurile de pescuit mergeam pe langa canale 2-2.5 ore (asta era partea de off road). Frumoase locuri. Daca intereseaza pe cineva ,va pot da nr.de telefon al cunostintei la care am stat.

Atentie insa pt. pescari, intre 5 Aprilie si 3 Iunie e prohibitie.

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare