lucian c Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 buna sunt din Cluj, am o vitara 1.6 din 92 si ceva rugina de la sarea cu care nu s-a dat anii din urma pe sosea. si am diverse locuri mai greu accesibile pentru smirghel sau perie de sarma pe care vreau sa le curat de rugina, astfel incat caut un loc unde sa-mi sablez in cluj ori in imediata vecinatate, daca stiti careva sau daca vreunul din voi ati folosit utilajele acelea de sablat home made ce parere aveti de ele? am mai vazut pe forum ceva de fertan dar inca nu am gasit un distribuitor de asa ceva ci doar o persoana fizica undeva in ms. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: de sablat la Cluj si eu as fi curios cum sunt utilajele de slablat home made as curata masina fara sa o dau pe mana nu stiu cui sa-mi faca nu stiu ce. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: de sablat la Cluj Pentru sablat acasa iti trebuie compresor aer si pistol sablat pe care poti sa-l iei de la magazinele gen praktiker, bricostore.... 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Re: de sablat la Cluj buna sunt din Cluj, am o vitara 1.6 din 92 si ceva rugina de la sarea cu care nu s-a dat anii din urma pe sosea. si am diverse locuri mai greu accesibile pentru smirghel sau perie de sarma pe care vreau sa le curat de rugina, astfel incat caut un loc unde sa-mi sablez in cluj ori in imediata vecinatate, daca stiti careva sau daca vreunul din voi ati folosit utilajele acelea de sablat home made ce parere aveti de ele? am mai vazut pe forum ceva de fertan dar inca nu am gasit un distribuitor de asa ceva ci doar o persoana fizica undeva in ms. convertizor de rugina gen fertan, gasesti la magazinul Nige Impex,in Marasti la intersectia str. Cehoslovaciei cu Aurel Vlaicu(la pod),solutia se numeste Redox Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian c Postat Ianuarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: de sablat la Cluj convertizor de rugina gen fertan, gasesti la magazinul Nige Impex,in Marasti la intersectia str. Cehoslovaciei cu Aurel Vlaicu(la pod),solutia se numeste Redox merci de sfat patroane, dar ai incercat cumva daca si merge solutia respectiva, pentru ca eu am incercat ceva ce parea de la o firma nemteasca nu dau nume ca nu tin neaparat sa fac contrareclama era cu mult rosu pe sticla de plastic alb, in fine rezultatul parea cel pozitiv doar ca dupa ce am smirgheluit si am dat cu solutia respectiva m-am chinuit sa dau cu grund apoi cu vopsea ca sa tina 2 saptamani si apoi sa apara in plina splendoare o buba de rugina mai mare decat prima desi pe sticloanta respectiva scria ca nu contine acid. asfel nu ma gandesc sa mai fac experimente cu solutii noi doar daca le recomanda careva sa am pe cine sa sudui daca nu ese pasenta, sau daca iasa iar rugina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: de sablat la Cluj Pentru sablat acasa iti trebuie compresor aer si pistol sablat pe care poti sa-l iei de la magazinele gen praktiker, bricostore.... La ceea ce te referi tu, nicidecum nu poti sabla o masina. Aparatele de sablat profesionale nu sunt home made, iar ca si compresor, se folosesc cele diesel (cum vezi pe la drumuri) Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian c Postat Ianuarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: de sablat la Cluj Pentru sablat acasa iti trebuie compresor aer si pistol sablat pe care poti sa-l iei de la magazinele gen praktiker, bricostore.... referitor la sablatu acasa chiar daca nu e profi, gen gaurit caroseria ca dupa razboi unde sta vopseaua si nu ese rugina nu dau, cei care fac sablare la ateliere multi din ei fac si tinichigerie iar interesul lor e sa aiba cat mai mult de lucru. ceva de genu da nene peste tot si faci acu toata treba ce naiba! dar astia cred ca nu stiu cat de greu se castiga banu sau crea ca ceilalti sunt cel putin miliardari, nemaigandindune ca o parte din noi folosim aceste masini la naveta si sa nu fim dependenti de altii iar marii mesteri din Ro habar nu au de termene limita ca au promis masina gata la o anumita data si altele............................................. cu nemiluita. acesta fiind motivele pentru care nu as desface caroseria cu totul de pe sasiu sa o duc la sablat, ce stiu e ca undeva la unde repara trinuri aia au ceva de sablat dar fiind o fabrica mare au si scoruri gen intreprindere plus ca trebe o groaza de aprobari si cum purtatul hartiilor ne ingroapa alte lucruri nu mai avem timp sa le facem. eu ma gandeam ca undeva pe forum cineva a incercat acasa sa umple curtea sau garajul cu nisip executand o sablare de calitate sau nu. vroiam sa am ceva recomandari. acu daca singura problema ar fi sa faci rost de un compresor, zic ca pana la urma oi avea si un prieten care sa mi-l imprumute cat despre pistol de sablat cu sac colector am vazut undeva pe net cu 50 lei, si cam atata ar lua am inteles pe sablatul unei jante. deranjul apare cand trebuie sa aduci un sac sau doi de nisip si sa-i imprastii prin ograda. merita sau nu, merge mai bine cu smirghel si munca de chinez batran cu peria de sarma sau faci sacrificiu de a te apuca de treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian c Postat Ianuarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: de sablat la Cluj bun hai sa o luam altfel daca gasiti un link sau un prieten ce a incercat sa zica ce nu a mers la sablat de ce ca la sablatul profesiona se foloseste x sau y motor sau incinta sau altele sunt perfect de acord, dar banuiesc ca mai sunt si altii care nu sunt dispusi in primavara sa-si desfaca masina si sa primesca elementele de la sablat abia in toamna sau mai rau sa trebuiasca sa le trimita in alt judet ca in a lui nu este asa ceva ca ne costa nene de ne luam alta caroserie, noua si vorba aia cu banii astia faci ceva inbunatatiri sau macar o guma noua ceva tot ese. ideea mea era sa curat rugina si mizeria in locul unde nu pot baga peria de sarma sa nu care cumva sa credeti ca ma apuc eu nebunu nin cluj sa dau caroseria jos de pe sasiu si sa fac sablare. categoric nu. dar la jante daca trebuie revopsite s-ar putea sa mearga mai usor cu sablatul sau intre sasiu si caroserie fiind multe unghiuri drepte si loc unde se aduna noroi sare si apa si trebuie insistat cu grund sa nu patrunda dar am lansat acest topic sa vad daca exista undeva in apropiere un atelier la care sa apelez pentru a face acest lucru nu intentionam sa ma apuc eu varianta cu home made era doar second dar se pare ca pana la urma chiar fac rost de un compresor si incerc ca nu veau la vara sa stau cu masina desfacuta, iar daca nu o fac in iarna viitoare am sa astup mai multe gauri de rugina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: de sablat la Cluj merci de sfat patroane, dar ai incercat cumva daca si merge solutia respectiva, pentru ca eu am incercat ceva ce parea de la o firma nemteasca nu dau nume ca nu tin neaparat sa fac contrareclama era cu mult rosu pe sticla de plastic alb, in fine rezultatul parea cel pozitiv doar ca dupa ce am smirgheluit si am dat cu solutia respectiva m-am chinuit sa dau cu grund apoi cu vopsea ca sa tina 2 saptamani si apoi sa apara in plina splendoare o buba de rugina mai mare decat prima desi pe sticloanta respectiva scria ca nu contine acid. asfel nu ma gandesc sa mai fac experimente cu solutii noi doar daca le recomanda careva sa am pe cine sa sudui daca nu ese pasenta, sau daca iasa iar rugina da am incercat, de aprox 2 ani o folosesc cu succes daca vrei hai sa vezi pe masina mea pe unde am dat in primavara,sau hai sa dam pe masina ta sa vezi cum se comporta daca vrei da un semn 0722248118 Flaviu Garbo Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: de sablat la Cluj 2lucian c "... dupa ce am smirgheluit si am dat cu solutia respectiva m-am chinuit sa dau cu grund..." Pai daca dai jos rugina inainte sa pulverizezi sau sa pensulezi convertizorul de rugina ... il dai degaba. Convertizorul, asta face, converteste rugina. Daca nu il aplici peste rugina, nu face nimic. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Re: de sablat la Cluj La ceea ce te referi tu, nicidecum nu poti sabla o masina. Aparatele de sablat profesionale nu sunt home made, iar ca si compresor, se folosesc cele diesel (cum vezi pe la drumuri) Pentru sablat zone mici cred ca nu e o problema cu aparatele de sablat amatoricesti. Initiatorul topicului nu s-a referit nicidecum la sablarea intregii masini. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian c Postat Ianuarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Re: de sablat la Cluj intradevar nu ma refeream la sablarea intregii masini ca pentru asta dau jos caroseria si rezolv toate problemele caroseriei. ideea era sau sablez e la incheieturi pe unde am vazut rugina in splendoarea ei SAU dau cu fertan sau o dau naibii si cand simt apa la picioare ma apuc de cursuri de sudura. pentru ca folosesc masina la naveta cum spuneam iar zile libere dau astia ai mei din laterale ca si daca mor le trebuie preaviz de 60 zile iar garaj ioc, tre sa fac ceva ori pe o rampa inchiriata ori sa dau cu solutie de rugina pana nu-i prea tarziu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: de sablat la Cluj daca tot ai asa ganduri am trecut numarul meu de telefon la topicul meu,hai ca eu stau la casa iti fac o rampa in curte si o tratezi la mine,cand te-ai hotarat,sau daca mai ai rabdare o sa te uiti la masina mea ce rezultate da feratanul si dupa aceea ai sa vezi dacda o folosesti sau nu suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian c Postat Ianuarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: de sablat la Cluj daca tot ai asa ganduri am trecut numarul meu de telefon la topicul meu,hai ca eu stau la casa iti fac o rampa in curte si o tratezi la mine,cand te-ai hotarat,sau daca mai ai rabdare o sa te uiti la masina mea ce rezultate da feratanul si dupa aceea ai sa vezi dacda o folosesti sau nu merci mult am sa te sun Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian c Postat Ianuarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: de sablat la Cluj bun, eu am deschis acest topic pentru a gasi o solutie creativa, sa vedem din experienta altor colegi cum e mai bine sa tratezi rugina cu solutie sau sa o elimini prin sablare (daca gasesc prin zona pe cineva care sa sableze) respectiv smirgel, dar atentie mare nu ma refeream la masina in ansablul ei aici este clar ce ai de facut ci doar la acele puncte respectiv locuri unde nu poti ajunge cu piaptanul de fier pentru a coafa tablaria si a prelungi durata de viata pana nu ajunge noroiul sa se plimbe prin interiorul masinii sau mai rau sa cobori din masina cu noroi pe fata. )intre( bare: la sablare cat tine tratamentul la solutie antirugina de cate ori trebuie repetat tratamentul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: de sablat la Cluj La sablat, tabla iese mai ceva ca la maicasa acasa. Din fabrica mai are ulei. Dupa sablat iese metal curat. Un grund de calitate si vopsea si ai rezolvat problema pt urmatorii 10 ani. Parerea mea, e ca celelalte produse pt izolarea ruginei e un fel de compromis. Actioneaza mai mult la suprafata, iar daca penetreaza, nu va reusi sa faca o legatura stransa intre metalul ramas si folia de rugina. Asa ca in timp, intre cele doua straturi se fa produce condens,....cu urmarile mult stiute. P.S. am aparat de sablat, am facut sablari si stiu ce vorbesc. Problema e ca sunt la Gura Humorului. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucian c Postat Ianuarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Re: de sablat la Cluj La sablat, tabla iese mai ceva ca la maicasa acasa. Din fabrica mai are ulei. Dupa sablat iese metal curat. Un grund de calitate si vopsea si ai rezolvat problema pt urmatorii 10 ani. Parerea mea, e ca celelalte produse pt izolarea ruginei e un fel de compromis. Actioneaza mai mult la suprafata, iar daca penetreaza, nu va reusi sa faca o legatura stransa intre metalul ramas si folia de rugina. Asa ca in timp, intre cele doua straturi se fa produce condens,....cu urmarile mult stiute. P.S. am aparat de sablat, am facut sablari si stiu ce vorbesc. Problema e ca sunt la Gura Humorului. fa o poza cu el si zi si mie cat de complicat este sa sablezi, de ce ai nevoie, de unde faci rost, si eventual cat a fost toata investitia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: de sablat la Cluj Trebuie avuta grija cu sablatul caroseriei, preferabil sa faca operatiunea cineva care a mai facut asa ceva. La piesele mari gen sasiu , punti nu-i problema, la caroserie o poti gauri si indoi usor, mai bine folosesti solutii inpotriva ruginii. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Re: de sablat la Cluj Pana la urma stie cineva unde se poate sabla in Cluj, am 4 jante de otel care necesita aceasta operatiune si eventual vopsit electrostatic. TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Re: de sablat la Cluj undeva in spate la fostul Metalul rosu pe langa institutul minier am inteles ca este o firma , o sa incerc sa iti fac rost de un nr de tel . nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Re: de sablat la Cluj sunt interesat si eu ptr punte fata-spate la o vitara. stie cineva cat ar putea costa? toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: de sablat la Cluj a trecut ceva vreme poate aveti noutati. exista la cluj un atelier unde se pot sabla si vopsi electrostatic jante? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lepercon Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: de sablat la Cluj a trecut ceva vreme poate aveti noutati. exista la cluj un atelier unde se pot sabla si vopsi electrostatic jante? Salut, pt sablat :0722243444-Viorel ( e undeva in iris atelierul , doar ca e destul de aglomerat) Patrol Y60 '97 Mistubishi L200 ' 09 :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: de sablat la Cluj multumesc incerc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: de sablat la Cluj Buna, de sablat exista un atelier in spate la Lukoil-ul de langa Terapia, intri in curte si o iei in dreapta pe langa baraca, sunt ceva camioane acolo inscriptionate SALOMON TRANS, daca nu te descurci suna-ma tel:0744-756703, pe mine m-au costat 140 ron 4 buc jante. De vopsit le-am facut undeva langa ICPIAF, Dedeman, aproape de str. Maramuresului tel:0746-089724, m-au costat 4 buc jante 120 ron, dar nu avea decat gri, alb si negru. Succes Raul. TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate