Max Postat Octombrie 25, 2007 Partajează Postat Octombrie 25, 2007 E vreun constructor pe aici? In special pt case pe structura de lemn? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nanuk Postat Octombrie 25, 2007 Partajează Postat Octombrie 25, 2007 catalin butmalai alias pinzmancatalona alias ansonia alias etc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 25, 2007 Partajează Postat Octombrie 25, 2007 da mai stie cineva ceva de el? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Octombrie 25, 2007 Partajează Postat Octombrie 25, 2007 L-am vazut eu saptamanile trecute ... era cu Nike si au trecut pe la mine pe la magazie ... Max, intreaba-l pe Nike, cred ca el poate sa dea de Catalin ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 25, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2007 Am si eu numarul lui Catalin dar speram sa pot discuta pe forum cu cineva priceput. El nu mai intra pe forumuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator redscarlet Postat Octombrie 25, 2007 Partajează Postat Octombrie 25, 2007 @max Ce anume vrei sa stii? Poate te pot ajuta ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 25, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2007 @max Ce anume vrei sa stii? Poate te pot ajuta ... Am expus problema mea aici: http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewto ... 4&start=45 Ultimele doua post-uri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator redscarlet Postat Octombrie 25, 2007 Partajează Postat Octombrie 25, 2007 @max: Frumusica...a ta casa, dar.. mort-copt ai nevoie de "calcul G".. asta trebuie sa ti-l faca un inginer de instalatii termice sau un arhitect verificator... e si un program care calculeaza toti coeficientii, insa eu habar n-am sa-l folosesc, pentru ca pana acum nu mi-a trebuit ... sa-mi traiasca verificatorul... Coeficientii astia obtinuti in urma calculelor respective iti ofera raspunsul pentru achizitionarea materialelor de care ai nevoie, in functie si de volumul incaperilor, si de pierderile termice, si de suprafetele vitrate etc. Apoi: ce mi se pare foarte grav, este materialul ales pentru zonele umede... BCA de 12?!?! De ce nu (macar) "porotherm"? BCA-ul (re)actioneaza asemeni unui burete, in ceea ce priveste umiditatea (si chiar si temeperatura). Este prea poros. Gandeste-te la condensul creat de temperatura si umiditatea din spatiul respectiv si aerul din exteriorul casei... si chiar si asa, sa presupunem ca este de ajuns... ce se intampla cu acest condens daca aplici direct termoizolatia peste zidarie? In general, este necesara o bariera contra vaporilor... Sau (pe orizontala) un strat de difuzie, decompresiune si compensare... mai pe romaneste, condensulului creat i se "da" o cale de circulatie, iar la final, rezultatul este apa. Colectata in diverse feluri si indepartata de la a se infiltra in fundatii... (asta foarte pe scurt). La acoperis ai nevoie musai de hidroizolatie... ca si la planseul peste fundatie... Era bine daca era prevazut din start... Panourile OSB sunt total nepotrivite pentru zonele umede sau cu umditate crescuta. Apa se infiltreaza foarte usor in acest material.... (Te intreb de hidroizolatie pentru ca nu ai mentionat-o in postul respectiv). Auzi, arhitectul ti-a propus solutiile? Sau "mesterul"? Ori constructorul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 25, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2007 @max: Frumusica...a ta casa, dar.. mort-copt ai nevoie de "calcul G".. asta trebuie sa ti-l faca un inginer de instalatii termice sau un arhitect verificator... e si un program care calculeaza toti coeficientii, insa eu habar n-am sa-l folosesc, pentru ca pana acum nu mi-a trebuit ... sa-mi traiasca verificatorul... Coeficientii astia obtinuti in urma calculelor respective iti ofera raspunsul pentru achizitionarea materialelor de care ai nevoie, in functie si de volumul incaperilor, si de pierderile termice, si de suprafetele vitrate etc. Apoi: ce mi se pare foarte grav, este materialul ales pentru zonele umede... BCA de 12?!?! De ce nu (macar) "porotherm"? BCA-ul (re)actioneaza asemeni unui burete, in ceea ce priveste umiditatea (ai chiar si temeperatura). Este prea poros. Gandeste-te la condensul creat de temperatura si umiditatea din spatiul respectiv si aerul din exteriorul casei... si chiar si asa, sa presupunem ca este de ajuns... ce se intampla cu acest condens daca aplici direct termoizolatia peste zidarie? In general, este necesara o bariera contra vaporilor... Sau (pe orizontala) un strat de difuzie, decompresiune si compensare... mai pe romaneste, condensulului creat i se "da" o cale de circulatie, iar la final, rezultatul este apa. Colectata in diverse feluri si indepartata de la a se infiltra in fundatii... (asta foarte pe scurt). La acoperis ai nevoie musai de hidroizolatie... ca si la planseul peste fundatie... Era bine daca era prevazut din start... Panourile OSB sunt total nepotrivite pentru zonele umede sau cu umditate crescuta. Apa se infiltreaza foarte usor in acest material.... (Te intreb de hidroizolatie pentru ca nu ai mentionat-o in postul respectiv). Auzi, arhitectul ti-a propus solutiile? Sau "mesterul"? Ori constructorul? Solutia cu BCA-ul de 12 a fost ideea constructorului meu. Sincer sa fiu, imi pare rau ca am facut asta.. Trebuia sa fac peretii de la baie tot pe acelasi sistem ca si restul casei. In situatia de acum, m-am gandit sa mai pun un strat de Kronotherm de 5 cm si pe peretele interior al baii peste care sa pun placi de gips carton rezistent la umiditate. Deci, de la interior la exterior va fi asa: faianta, rigips, 5cm izolatie Kronoterm, 12 cm BCA, 8 cm polistiren expandat, plasa+glet+tencuiala. Am folosit OSB3 care este rezistent la umiditate. La acoperis este hidroizolatia foarte bine pusa la punct. Legat de sfaturi, cati constructori am intrebat, atatea solutii am aflat. Nu mai stiu pe cine sa cred. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator redscarlet Postat Octombrie 26, 2007 Partajează Postat Octombrie 26, 2007 OK. Incercam... 1. Pentru zona cu zidarie BCA: daca vrei termoizolatie si la interior (nu uita, aerul cald circula dinspre interior inspre exterior, daca il "izolezi" la interior, ce se intampla?), gandeste-te ca ai sa creezi un sistem gen "polistiren-beton-polistiren", iar asa ceva exista deja la firme precum AMVIC ... ar fi bine, daca te-ai interesa sa vezi ce efecte exista in timp (scurt, cativa ani, in cazul Romaniei) in casele construite in sistemul asta... gandeste-te cine a inventat polistirenul si pentru ce gen de clima... si mai ales, daca se aplica cu cel putin 75 % succes la noi... si de ce. Observatia mea: decat sa platesti inca un rand de termoizolatie pentru interior, mai bine cauti o solutie, impreuna cu d-l constructor si "prindeti" termoizolatia de exterior la o distanta de ~ 1 cm fata de zidaria de BCA. In felul asta, creezi acea bariera contra vaporilor. Iar condensul se reduce considerabil. Spatiul asta trebuie sa existe pe toata inaltimea fatadei. (Daca te hotarasti sa-l aplici, spune-mi, sa iti fac rost de detaliile de executie si sale trimit pe PM... ) 2. Am folosit OSB3 care este rezistent la umiditate. OSB-ul prin definitie nu e rezistent la umiditate. Ai putea aplica "betonit" la exterior, in loc de sistemul clasic de finisare exterioara... Asta pentru ca deja ai construit casa cu panouri OSB... 3. La parter, intre placa peste fundatie si peretele din OSB ai punte termica. Pe acolo pierzi caldura si se va infiltra apa, in timp. Daca mai ai folia hidro-izolatoare de la fundatie, lasata evidenta precum "mustatile" armaturilor, prelungeste-o cat se poate, ideal ar fi sa ajunga putin peste panourilde OSB de la parter... 4. Legat de sfaturi, cati constructori am intrebat, atatea solutii am aflat. Nu mai stiu pe cine sa cred. Pe arhitect (sunt convinsa ca sunt arhitecti in BM). Ca de-aia arhitectul face case iar constructorul le executa dupa planurile acestuia.. Daca vrei sa tii cont de ceea ce ti-am spus, da-mi un PM, sa iti fac rost de mai multe informatii... daca nu... nu stiu, termina casa cum o fi si vinde-o dupa vreo 4 ierni... si urmatoarea casa pe care-o construiesti pentru o viata, fa-o dupa propunerile unui arhitect. Ala isi pune o stampila si o semnatura pe hartiile alea, nu isi permite sa-si riste painea pentru un condens.. Constructorul nu are nimic de pierdut, in veci.. In schimb "e bun lacasa omului", se gandeste doar la binele beneficiarului si la executia rapida si ieftina.. ce mai conteaza ca rezultatul va fi pe masura... Dar gata cu teoria... Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Octombrie 26, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2007 1. Vreau informatii despre montajul acela la distanta. 2. Polistirenul es deja pus pe fatada aproape pe toata suprafata. Ce e "betonitul"? 3. Am folie hidroizolatoare la fundatie. 4. Arhitecta care mi-a facut proiectul habar nu are depre tipul acesta de case din pacate. A facut niste greseli si niste tampenii pt ca nu se pricepe la case din lemn. Si nu a fost niciodata sa vada ce se intampla la constructie. Iar constructorii fac cum considera ei ca e mai simplu pt ei. Era vorba ca o sa facem acoperis ventilat, am cumparat tot sistemul de acoperis in sensul asta iar ei m-au convins ca nu se poate face asta din cauza formei acoperisului. M-am lasat convins de ei si acum imi pare rau. Imi vine sa ii strag de gat pe toti pt toate porcariile pe care le-au facut. Chestia nasoala e ca toti sunt la fel. Isi bat joc de materialele pe care eu am dat bani grei. Daca le zic ceva se uita stramb si sar in sus. M-am saturat. Cred ca de acum stau cu bata de baseball langa ei sau vorba lui Bogdan4x4, imi iau o pusca si ma duc sa stau printre ei cu o privire pierduta si cu pusca in mana ca si cum nu am nimic de pierdut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator redscarlet Postat Octombrie 26, 2007 Partajează Postat Octombrie 26, 2007 La noapte, cel tarziu maine dimineata iti trimit pdf-urile cu detaliile respective. Nodurile de baza, in sectiuni verticale. Insa o sa am nevoie sa imi spui si straturile de la fundatie, cu tot cu hidroizolatie si la fel, si la acoperish. Pana la ultimul detaliu, plus grosimi. Tot ce ai facut pana acum, pana si cat de adanca e fundatia si ce armatura ai folosit. (Desi daca deja ai pus polistirenul pe fatada si e si lipit... e cam tarziu... ma rog, eu le fac oricum). Apoi: Betonitul este tot un soi de placaj, obtinut din amestecul aschiilor lemnoase, mai mici si mai fine, cu un "ciment" (daca pot sa-i spun asa) special, ceea ce face ca acest material sa fie cat se poate de rezistent... mai ales la umezeala, dar si la "actiuni" mecanice. Si are si o textura mai deosebita, iar cu ceva imaginatie poti profita de detaliul asta si obtii o tencuiala exterioara diferita de ce ai intalnit pana acum. Ce fel de folie izolatoare ai la fundatie? Si unde se opreste? Se mai vede acum sau deja este acoperita? In principiu, exista niste "faze determinante" (trasare, fundare, turnare fundatie, planseu peste fundatie, cofrare stalpi etc), pe orice santier.. Procesele verbale constatatoare trebuiesc semnate de cate un reprezentant al fiecarei specialitati, prezenti la acest faze determinante (electrice, termice, constructor, diriginte santier, arhitect), inclusiv de catre beneficiar... La receptia finala (cand e constructia gata) se semneaza de catre toti, cum ca totul a fost executat cf. proiectului... (deci e bine sa ai proiect, ca sa stii pe ce ai dat banii si pe cine tragi la raspundere in caz de probleme ulterioare _ se presupune ca nu ai luat nici o decizie, ca beneficiar, in neconcordanta cu proiectul...) Se mai face o "adunare" la un an de exploatare (sau cateva luni, sau cativa ani, depinde de contract); se reverifica comportarea in timp, si apoi se termina totul si poti spune ca ai o casa (constructie) ok... Si totul pastrat in dosarul de casa, toate actele originale la tine, ca beneficiar, de la proiect si avize plus autorizatii, pana la receptii. Ok, arhitecta nu se pricepe la casele din lemn (desi nu e f greu), dar inginerul de rezistenta de ce si-a dat acordul, atunci? El trebuie sa verifice si sa recalculeze tot... si atunci nu ar trebui sa mai apara greseli... De aia este vorba de echipa... Dirigintele de santier este "avocatul" tau. El trebuie sa aibe o stampila speciala, sa fie avizat MLPTL si sa fie neutru (sa nu fie angajat de catre firma de constructii, sub nici o forma). Ar trebui sa fie "incoruptibilul". El este platit de beneficiar (nu f mult) si se asigura ca totul este cf proiectului, ca banii nu se pierd, ca materialele alese sunt de cea mai buna calitate si achizitionate la cel mai bun pret etc. Ma rog, teoria e multa si comisionul arhitectului si mai mare, dar ... sa faci o casa e ceva destul de serios, si daca nu ai o evidenta clara a actiunilor si daca nu stii din start ce trebuie sa faci e cam aiurea... Plus ca tu nu trebuie sa stii nimic, ca beneficiar, tu trebuie doar sa fii de acord (sau nu, si atunci arhitectul, inginerul etc modifica) si sa ai bani... In rest, fiecare cu teaba lui, ca doar de-aia e platit. Degeaba stai pe capul lor, daca vor sa te "faca" tot reusesc... Pentru ca asta e meseria lor... si nu prea ai cum sa-i prinzi, fara sa stii exact ce vrei si daca se poate sau nu. (Macar de te-ar ajuta pana la urma ce iti voi trimite... m-as bucura). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate