Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un fel de...punti : ATOMIC AXLES !

nellorunner

Postări Recomandate

Re: Un fel de...punti

Sigur nu s-a mai discutat!

Din ce am vazut eu:

- sunt cu simpla reductie - doar la nivelul grupulu conic.

- sunt home/custom made in proportie foarte mare - puntea in sine.

- necesita multe articulatii homocinetice - puncte slabe in lantul cinematic.

- daca nu au articulatii, necesita angrenaje conice custom made.

Parerea mea: e munca in plus - enorm de multa munca, plus cheltuielile aferente; era mai simplu sa foloseasca axe portal!

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu zic ca nu au nici o legatura cu puntile portal ...

americanii nebuni cum sunt au vrut sa mai scoata ei o punte care sa reziste si sa aiba si diff u f sus ...deasta mi place mie de ei:grin:

si daca chiar e cum scrie pe site ca incep preturile de la $3300 e bine ,avand in vedere ca o punte dynatrac e 4000 .iar pt fata ajunge pe la 8000

si din ce face ala cu masina in video imi par destul de solide ....

Link spre comentariu

eu zic ca nu au nici o legatura cu puntile portal ...

Nu a spus nimeni ca au vre-o legatura cu axele portal!!!

... era mai simplu sa foloseasca axe portal!

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

hmm, geometria puntilor este interesanta, pare sa fie ceva ce substituie partial calitatile unei portale, si este clar peste puntea rigida clasica. Totusi, producatorul nu detaliaza pe site ce fel de angrenare are in interiorul puntii!!!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Pe undeva sigur exista informatia..

Chiar daca ar fi expusa in sectiune , nu si-ar pierde piinea...pentru simplul fapt ca toti mincam piine dar nu (indeajuns de ) multi o si facem...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu cred ca aplicatia lor militara e un criteriu. Tehnica adoptata de armatele moderne trebuie sa fie simpla, fiabila, usor de depanat in conditii improvizate; camioanele nu trebuie chiar sa se catere pe bolovani. In plus, e nevoie de standardizare, linie de montaj, producatorul trebuie sa castige un contract cu armata prin licitatie, nu orice firma poate ajunge la nivelul asta, oricum, nu una de custom...

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

mai era o treaba daca macar foloseau Thompson Coupling-uri.... dar nici macar. par planetare obisnuite.

deci ce avantaje ai cu asemenea punte?

+ punte rigida, deci rezistenta

+ garda la sol

- sensibilitatea unei punti independente fara avantaju independentei

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

Singurul avantaj al acestor punti este pt cei ce practica rockcrawling. Nu agata cu grupul.

Intr-adevar! Garda la sol marita cu 7" fata de axa DANA 60 normala. Eu, personal, as fi optat pentru axe portal.

Link spre comentariu

Sunt deacord cu tine. Dar stim cu totii cum e cu piata aftermarket din america, unde mai pui ca americanii sunt obisnuiti mai mult sa desfaca sa remonteze altceva si gata. Nu prea isi bat ei capul cu modificarile. De alfel in cazul asta aveam si noi americanul nostru....

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Intr-adevar! Garda la sol marita cu 7" fata de axa DANA 60 normala. Eu, personal, as fi optat pentru axe portal.

nu vreau sa bag nici macar un bat in roata .intreb doar , de ce americanii nu folosesc axele portal [marea majoritate] la rockcrawler'ele de le construiesc .oare sa nu suporte socurile la fel ca o DANA ?

Link spre comentariu

nu vreau sa bag nici macar un bat in roata .intreb doar ' date=' de ce americanii nu folosesc axele portal [marea majoritate'] la rockcrawler'ele de le construiesc .oare sa nu suporte socurile la fel ca o DANA ?

Vorbim de doua lumi diferite! Sa nu uitam ca, in Europa nu s-au construit vehicule off-road de talia celor americane - dimensiuni, greutate.

Americanii nu au construit axe portal pentru astfel de vehicule, iar kit-urile portal pentru axele americane, sunt facute in Europa - chestie digerata mai greu de americani; produs nonamerican, pret mare - import, taxe, etc.

Axele portal facute in europa sunt subdimensionate pentru vehiculele americane, iar axele portal provenite de la camioane - UNIMOG; principalul donor - sunt prea grele chiar si pentru modelele full-size americane.

In Germania gasesti mecanisme pentru blocarea diferentialului, pentru axele americane GM, DANA, Ford, fabricate de nemti; tot la ei gasesti kit-urile portal, pentru axele americane GM, DANA, Ford. Da, dar cine a auzit de Tibus, pe cand, de Detroit, sau ARB, a auzit toata lumea!

http://www.killeraxles.com/html/portalachsen.html

PS: Intr-adevar, DANA sunt axe foarte rezistente, in special modelul fata 60 king pin, dar axele Atomic folosesc de la DANA doar sistemul de rulare - butuci, frane; in timp ce grupul diferential este de la Ford. Are transmisia planetara cu articulatii si este cu simpla reductie - cum am mai mentionat deja! O axa portal nu are articulatii decat daca este si directoare - toate axele motoare directoare au articulatii in fuzete; si are dubla reductie - prima treapta la nivelul grupului conic, a doua treapta la nivelul butucilor rotilor. Asta inseamna ca, la acelasi raport final, la portal folosesc un grup diferential redus dimensional, deci si o carcasa a diferentialului redusa dimensional; fapt ce are repercursiuni directe asupra garzii la sol.

Editat de MagnuM

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara !

@ Magnum

Sunt totusi unii care stiu de Tibus...

Intr-adevar, portalele a la Tibus sunt superioare celor de la Atomic, mai ales cele pe baza puntilor Ford de 9".

Doar ca, acum vreo jumatate de an, cand am avut cateva discutii telefonice cu Wolfgang Tibus, am ajuns si la capitolul pret, in configuratiile alese de mine la acea vreme.

A rezultat cam asa:

Setul pe baza a D30 & D35 era 8000 Euro

Setul pe baza puntilor Ford de 9" era 12000 Euro.

Fiecare hotaraste pentru el daca e scump sau nu...

La preturile de sus se mai adauga, in eventualitatea ca nu ai ascunse pe undeva si uitat de ele:

- cinci jante Hutchinson sau Hummer H1 16.5" (opt prezoane)

- cinci anvelope 37" sau 38"

Si nu mai imi aduc acum aminte daca in discutia cu Tibus mai sus mentionata am discutat si despre modelul de locker disponibil pentru configuratiile de mai sus, pentru ca este disponibil si Detroit si altele...

Facand abstractie de faptul ca sunt portale (diferentialul e cu 5" mai sus decat la non-portal), ceea ce e un avantaj, mai ai si avantajul unei reductii in corpul portalului (aleasa in momentul lansarii comenzii), ceea ce scuteste planetara in sine de ceva eforturi, greul ramanand pe portal.

Acum, considerand preturile de mai sus, cred ca as investi mai degraba intr-un set de Rockwell sau Currie custom made, daca chiar am buget alocat in acest sens...

Dar, dupa cum ziceam, fiecare isi cunoaste limitele financiare si prioritatile...

O seara buna tuturor !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Asa e Dragos, pretul e destul de mare. Eu, am negociat cu Wolfgang Tibus, pentru o axa fata DANA 60 king pin, nemodificata si, cu tot cu transport - asigurat de el, pana la usa mea - am platit 1705 euro! Pentru inca 650 euro, imi livra si un diferential blocabil pneumatic, pentru DANA 60! Bani pe care nu i-am avut la momentul respectiv, asa ca nu am luat si sistemul de blocare...

Dar, un set de axe Atomic, ajung in medie, undeva intre 7700 si 13200 $ (pleaca de pe la 3300 $ / axa - http://atomicaxles.com/axles/builder.html), la care, adaugi transportul din State si vama in RO... si cu banii aia iti iei masina noua... mai exact, s-ar putea sa fie mai ieftin, sa-ti faci axele la Tibus...

Eu am vrut sa aduc kit-ul de suspensie din State, pentru ca acolo plateam pe el 1000 $... dar, mi-au oferit pentru transport, un pret undeva intre 2000 si 3000 $, in functie de sistemul de transport ales; asta pentru 4 arcuri, lungi - 56" cele pentru spate, care, ambalate, cantareau ceva peste suta de kilograme! Bineinteles, la noi, adauga taxele vamale aferente...

Axele, sunt mai mari si mai grele... Bineinteles, poti sa cauti sa le aduci cu vaporul... daca le vrei anul viitor...

Asa ca, am luat kit-ul tot din D... livrat pana la usa... Tot de la nemti am si jantele... tot cu 8 gauri... si anvelopele... livrate tot pana la usa...

E frumoasa America... din multe puncte de vedere merita mult mai mult decat restrictiva Europa... dar trebuie sa traiesti acolo... de aici... e un pic prohibita... asa ca Tibus, este inca-n carti!

Editat de MagnuM

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare