Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unde tinem Hi-Lift-ul ?!?

pinti

Postări Recomandate

Nu am gasit un topic dedicat acestui accesoriu si mai ales locul unde il putem tine sau monta.Asteptam sa vedem fiecare unde il are montat si de asemenea unde sa nu il montam.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

Re: Unde tinem Hi-Lift-ul ?!?

la Wranglere e simplu, exista sau se face un suport pt prindere pe roll-bar... uite aici...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

sese asta nu este riscant de montat?

...

Nu este riscant pentru ca suportul este facut in spatele prinderii capotei(bineinteles daca este unul destul de rezistent). Nu modifica intr-un fel semnificativ centrul de greutate ca si cel montat pe plafon. Singurul impediment este ca inevitabil se va murdarii cu noroi ceea ce va duce la blocarea mecanismului ( pt asta ... husa). Recomand montaj hotarat in interior departe de "pradatorii noptii", noroi si ploaie. Am un prieten care l-a avut montat pe suruburile rotii de rezerva la un samurai ...pentru scurt timp...pana a dat cu spatele intr-un pom si a lovit H-J care i-a infundat usa.

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

sau aici..

Frumoasa masina!

----------------------------

Masina mea il avea montat in spate ... dar din pacate englezul l-a demontat inainte de a preda masina la transportator ... si rampele de sus le-a pastrat!

http://forum.club4x4.ro/showpost.php?p=499809&postcount=6

Foarte corecti englezii!

Editat de Forte
Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Eu l-am cuibarit sub bancheta spate la Patrol LWB , mai mult din cauza 'prietenilor' cu mina lunga . Mentionez ca am modificat bancheta spate (locurile 3-4-5 , ca aia mica 6-7 am dat-o afara de tot ) si acum e rabatabila , fractionabila ,spate rigid etc , dar am creat sub ea spatiu suficient pt Hi-Lift si altele.Il am im masina 99% din timp , acoperit cu niste foi de cort , asa ca nu-l mai aud cind trancane singur .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

sese asta nu este riscant de montat?

alpina e misto montat acolo

varianta asta are insa un mare impediment si nu este vorba de securitate ci de VIZIBILITATE.... poza este de la un Wrangler.... partea proasta cu montatul pe capota este ca iti obtureaza o parte din campul vizual, respectiv dupa ce intri prin ceva noroaie incepe sa se adune noroi intre Hi-Lift si parbriz...si tre sa te tot dai jos sa cureti.....

inca un aspect vis-a-vis de unde va montati accesoriile, rotile de rezerva etc...

calculati-va si voi estimativ centrul de greutate al masinii, iar pt accesorii si roata de rezerva gasiti o pozitionare in asa fel incat sa fie masina echilibrata... cre ca in teren asta ajuta mai mult decat designul...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Asa e la mine !!!

[ATTACH=CONFIG]61816[/ATTACH]

Si asa era la aia de concurs inainte sa o tai de tot!

[ATTACH=CONFIG]61820[/ATTACH]

Si asa e la aia de concurs dupa ce am taiat-o de tot !

[ATTACH=CONFIG]61821[/ATTACH]

Editat de Astral

Range Rover un fel ( 4.0 V8 BMW 286 CP )

Ford F-350 V8 Diesel 450 CP

Polaris RZR 800 si multe alte dracii .....

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

care este dimensiuneaefectiva aunui hi lift jack de 48' sau de 60'? as vrea sa-l pun pe diagonala in portbagaj, insa dimensiunea diagonalei e de 1,45 m (land rover discovery 1). oare incape?

Link spre comentariu

ala de 60 nu cred ca iti incape, daca reusesc maine il masor pe al meu si iti spun exact cat are, in mod normal e 60*2.54 => 152.4 dar nu stiu sigur ce reprezinta 60, distanta de ridicare sau inatimea lui :ha:

LE acu m-am uitat in "carte" - zice ca ar avea 156.85cm, asta pentru cel de 60, la cel de 48 inaltimea maxima e 128.91cm. Valorile astea sunt pt cele "cast" adica turnate (daca am inteles eu bine), cele de otel au valori sensibil mai mici (150.50, respectiv 123.83)

Editat de opinion
Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

Orice hi -lift tinut in exteriorul masinii fara husa ,poate deveni nefunctional in momentul in care-ti trebuie.Din cauza particulelor de praf,noroi,rugina,se sableaza cei doi cilindri culisanti,si devine o povara utilizarea lui.Mai exista varianta cu un spray wd 40 .Parerea mea ca hi-liftul montat in exterior ,fara husa ,este un moft si face bine la imagine.Arata pompos masina si atat.

Eu il tin in interior (la Patrol) in zona din spate ,si in husa

Editat de nike&patrol
"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Corect .

Si eu i-am facut cadou o husa , cred ca e o alegere inteleapta , si e absolut necesara atunci cind e montat la exterior .

In conditii de competie e alta discutie , dar in orice conditii nu l-as monta acolo unde masina se poate rezema de el .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

100% ptr hilift in interiorul masinii. In exterior se poate "agata" de diverse obstacole si automat elementul de caroserie care are montat dispozitivul de prindere al lui va "ramane in urma".

Link spre comentariu

Orice hi -lift tinut in exteriorul masinii fara husa ,poate deveni nefunctional in momentul in care-ti trebuie.Din cauza particulelor de praf,noroi,rugina,se sableaza cei doi cilindri culisanti,si devine o povara utilizarea lui.Mai exista varianta cu un spray wd 40 .Parerea mea ca hi-liftul montat in exterior ,fara husa ,este un moft si face bine la imagine.Arata pompos masina si atat.

Eu il tin in interior (la Patrol) in zona din spate ,si in husa

:g Coooorect! :grin: Si eu il tineam tot afara pana acum vreo 3 ani cand mi s-a intamplat in Delta sa am avut nevoie de el si..., ghinion :wink: ..., a trebuit sa torn un litru de ulei pe el pana sa-l fac folositor din nou... :ha:

De atunci locul lui este in masina! :h5

P.S. Acest sfat nu este valabil pentru masinile exclusiv folosite in concursuri, cu mentiunea ca hi-lift-u` trebuie gresat destul de des!

Editat de Tractozaur
Link spre comentariu

Cand timpul nu mai permite sa dorm in masina (sept-apr), imi tin hiliftul in masina, pe patul matrimonial, unde i-am facut un sistem de prindere. Astfel nu ninge pe el si cel mai important nu ajunge la el sarea de pe drum aruncata iarna.

Pe perioada verii ma incurca sa-l tin inauntru si cand am vreo iesire il pun sus pe portbagaj. Daca stiu ca nu ies la offroad minim o saptamana, il pun in boxa pt ca e galben, frumos si atrage curiosii :wink:

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna ideea cu el pe capota motor ,ca in poza din acest topic.La Vitara mea cu prelata ar fi singura solutie.Dar ma gandesc,oare de la trepidatii nu se indoaie capota sau sa se rupa tabla in jurul suportilor?Exista de cumparat ceva suporti speciali sau trebuie facut acasa?

Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun.
Link spre comentariu

Eu îl am pe terasa de pe acoperis. E lung ca dracu`si nu am avut alt loc pt. el. "Mecanismul" e lubrefiat cu o "unsoare" speciala, care nu se emotioneaza la apa, sare, praf, intemperii sau temperaturi extreme.

Ca distribuire a greutatii stiu ca nu e optimal, dar masina mea e foarte joasa. Nu am nici un fel de bodylift sau alte "efecte" optice. Doar suspensia e +5 cm (cît sa încapa 33-urile).

CIMG1586.thumb.jpg.20b21b81c99aa6ceca00a0eb0c088981.jpg CIMG1544.thumb.jpg.693583a994396aec76de6476dadf52f5.jpg

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Am vazut ca sunt multe lungimi/inaltimi la Hi-Lift-uri

Ma intereseaza si pe mine unul tinand cont ca va fi folosit la un Samurai inaltat SPOA si cu cauciucuri de 31

- ce marca/producator? (exista si "fake-uri"?)

- ce inaltime sa aiba avand in vedere inaltarea masinii si gumele?

- ceva preturi recomandate... nu de alta dar am vazut ca plaja de preturi este foarte mare si nu vreau sa iau "tzeapa" ;)

merci

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Inca nu am reusit sa ii fac suportii pe portbagaj, asa ca folosesc provizoriu niste chingi. Dar i-am facut o husa de protectie a partii mecanice:

h1.thumb.JPG.4343c365e8a0722a8ea7214d0b854853.JPG

si o talpa (mai rezistenta decat cele care se gasesc de cumparat - sper eu si muuult mai ieftina). De altfel si husa a costat 20 lei si functionalitate absolut ok.

h2.thumb.JPG.db8d0f46c471838d933818d74427e624.JPG

Cand se mai incalzeste afara o sa primeasca si suportii...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare