yitzack Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 In curand imi voi achizitiona un pajero lung 95-01 cu volan pe drepata, pe care vreau sal transform in masina cu volan pe stanga, apoi inmatriculat in Bg. Din ce cunosc, va trebui sai schimb bordu, caseta de directie ( cu toate ca am auzit ca se poate face o mica modificare la cea actuala, pentru a o muta pe stanga .. ) iar panoul dintre motor si habitaclu se desface din masticul cu care este lipit si se muta invers. Am nevoie de ceva lamuriri de la cine a desfacut asa ceva in privinta instalatiei electrice si conductelor de la pompa de frana. Instalatia electrica intra in habitaclu prin centrul bordului, adica o pot muta fara modificari de pe dreapta pe stanga fara modificari? Conductele de la pompa de frana? Stiti ceva de modificari ale casetei de directie? sau trebuie sa cumpar alta? Aveti idee de ceva centre de dezmembrari unde pot gasi piesele necesare? Inca ceva, cutia automata de pe motoarele de 2.5td sau 2.8td cate rapoarte au? Merita in detrimentul cutiei manuale? Mentionez ca masina o voi folosi si ca masina persoanala in fiecare zi prin oras, dar si off road. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: Mutat volan de pe dreapta pe stanga S-a mai discutat aceasta problema pe forum, dar nu la Mitsubishi. Dupa parerea mea este mai ieftin si mai simplu sa iei o masina cu volan pe stanga. Trebuiesc SCHIMBATE nu intoarse urmatoarele : climatizarea, tevile de apa de la climatizare, sistemul de la stergatoare, farurile, comenzile de la geamurile electrice ( daca e cazul ), aerul conditionat (daca e cazul) cam astea imi vin in cap pe langa ce ai spus tu... 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobita Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: Mutat volan de pe dreapta pe stanga In curand imi voi achizitiona un pajero lung 95-01 cu volan pe drepata, pe care vreau sal transform in masina cu volan pe stanga, apoi inmatriculat in Bg. Mentionez ca masina o voi folosi si ca masina persoanala in fiecare zi prin oras, dar si off road. Multumesc. Parerea mea, ca posesor de Pajero lung cu volanul pe dreapta de citeva luni si vreo 6-7kkm, e ca nu merita defel sa muti volanul de pe dreapta pe stinga.Atita bataie de cap, cost, probabil in jur de 1000euro, plus ca nu mai vin toate la loc oricum ai face si mai pot aparea si fel de fel de probleme tehnice. Eu conduc masina zilnic in oras si am facut vreo 2kkm si pe drumuri nationale.Si mai alternez si cu Subaru normal.In tot acest timp, doua probleme au aparut fata de o masina cu volanul pe stinga.Prima, reala si serioasa, e cu depasirea.Trebuie grija, dar, odata obisnuit nu mai e asa problema.si oricum, nu fac depasiri ca si cu Subaru, merg mult mai linistit, masina e de asa natura.Daca vrei, poti monta o camera si cu un mic monitor. A doua problema, de care ma lovesc mai des, dar care e mai mult amuzanta decit reala, e cu semnalizarea si stergatoarele.....Nu reusesc sa ma obisnuiesc si mai semnalizez cu stergatoarele si invers. Stiu ca tu nu asta vroiai sa auzi,ci sol tehnice,dar poate te ajuta. Iar cu dezmemrarile e jale, au niste preturi de nu-ti vine sa crezi...Cauta pe afara piese si ai sa gasesti piese noi la preturi de second de la noi! Bafta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: Mutat volan de pe dreapta pe stanga aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=41432 KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Ianuarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Re: Mutat volan de pe dreapta pe stanga Stiu ca ce vreau eu, presupune multa munca. M-am interesat de ceva piese si gasit la dezmembrari bord cu 100 euro, ansamblu stergatoare cu tot cu motoras 100 euro, caseta de directie cu 200. Am mai gasit o masina intreaga inmatriculata RO cu 1700euro, avariata destul de bine..dar are tot ce vreau eu pe ea, plus multe altele. In final am decis sa plec in UK sami caut un Mitsu care merita investitia. (comparabil cu piata din DE, preturile din UK sunt mai mici de jumate, plus ca nemtii isi cam bat joc de ele). In final imi voi strange tot amalgamu de piese si ma voi apuca de treaba. Sper sa iasa ce imi propun, si asta din februarie cand imi primesc inapoi permisu :rules Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: Mutat volan de pe dreapta pe stanga Bafta multa iti doresc si multa rabdare. Cu siguranta ca va iesi bine, mai ales daca lucrezi si tu la el, nu numai mecanicii. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Ianuarie 16, 2012 Partajează Postat Ianuarie 16, 2012 Re: Schimbare volan dreapta-stanga Mitsubishi Pajero LWB din cate am inteles masinile din Anglia sunt in stare tehnica ceva mai buna si la preturi mult mai ieftine ca cele din restul Europei. Din intamplare am si pe cineva din familie care ar putea sa ma ajute sa achizitionez un acaret de pe acolo. Intrebarea era care este masina cea mai usor de modificat dreapta->stanga si fara freelander ca aia nu e chiar 4x4 (cu low si dif) Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Ianuarie 16, 2012 Partajează Postat Ianuarie 16, 2012 Re: Schimbare volan dreapta-stanga Mitsubishi Pajero LWB Nu renteaza operatia. La nicio masina. Costurile sunt foarte mari, lucrarea n-are cum sa iasa ca la fabrica. Singurul moment nasol e cand esti singur in masina si trebuie sa iei tichet de parcare sau sa pui cardul la cititor sa se ridice bariera :hl Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi ratiu Postat Ianuarie 16, 2012 Partajează Postat Ianuarie 16, 2012 Re: Schimbare volan dreapta-stanga Mitsubishi Pajero LWB cumpara una cu volan pe stanga iesi mult mai ieftin decat sa schimbi. Mitsubishi Pajero 3500 v6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ugod Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: Schimbare volan dreapta-stanga Mitsubishi Pajero LWB am facut eu manevra asta chiar putin mai complicata masina 2,5 td de UK masina 3,0 de RO si am facut una de RO cu 2,5td deci mult mai complexa treaba amluat sasiul de Ro pt ca cele de UK sunt putrede sa partea de sasiu am luat caroseria de RO pt ca cea de UK batea vantul prin ea cu toate ca era din 97 si cea de RO din 94 parca caseta de directie sistemul de franare cu conducte partea electrica intra prin stapul din stanga si prin cel din dreapta pe sub aripa sasiul de benzina cu cel de diesel difera la suporti de prindere motor caroseriile in sine difera mult mai ales la gaura unde intra schimbatoarele trebuie largita iar preturile ce leai gasit la caseta stergatoare etc sunt extrem de scumpe mai pui 500 euro la ce ai nevoie si iei o masina intreaga Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate