Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Piese vandute cu japca....voi ce ati face ?!!!

gonzo

Postări Recomandate

Am o problema la Jeep-ul meu pe care am incercat sa o rezolv pe acest forum. Am postat un anunt ca doresc sa cumpar o punte de jeep ca sa numai cumpar piese si sa o refac pe cea veche. Deoarece mi sa spart rulmentul la roata de pe planetara si un expert din Constanta care a incercat sa scoata rulmentul de pe planetara cu metode invechite , cand a dat cu ciocanul ca sa sparga camasa rulmentului mi-a spart si siguranta de la roata. Dupa ce a montat la loc un rulment nou a dat niste puncte de sudura pe planetara pe post de siguranta. Normal ca dupa ceva timp a sarit roata cu tot cu planetara.

Atunci am decis sa iau o alta punte pt ca nu gaseam toate piesele pe aici.

Am primit de la cineva un raspuns pe PM precum ca are ce doresc eu. I-am povestit exact ce doresc si ce am nevoie si modelul de masina. Mi-a spus ca nu are punte pt modelul meu dar are in schimb planetara noua la 260 euro si ca nu pot cumpara doar rulment separat pentru ca planetara noua are tot ce trebuie pe ea respectiv rulment , siguranta si suruburile necesare. Am vorbit cu el la telefon , i-am explicat inca odata ca planetara mea nu are siguranta in grup si ca este la roata, ca am rulmentul spart etc etc. I-am spus ca iau planetara cu o singura conditie - daca nu se potriveste o trimit inapoi urmand sa suport eu cheltuielile de transport. Omul a garantat ca el este expert si mananca pe paine jeep-ul si ca nu este problema , trimite exact ce imi trebuie, iar daca nu se potriveste sa o trimit inapoi.

Am trimis adresa de livrare, imi vine planetara , platesc 1150 lei si constat la mecanic ca planetara mea este de benzina cu siguranta in grup si fara rulment pe ea si siguranta.

Sun la expertul de mai sus si ii povestesc ca nu am ce sa fac cu ea si ca o trimit inapoi.

Am primit un raspuns de genul “ pai eu i-am zis lu ala sa puna si rulment dar nu stiu ce a facut, iar daca vreau sa o trimit inapoi sa sun la firma care a trimis pachetul, nu cu el sa vorbesc, iar daca vreau si rulment sa mai platesc separat inca vreo 60 de dolari, parca. Cand am inceput sa discut cu el si sa-i aduc aminte despre ce am vorbit cu el la telefon inainte de a comanda piesa a inceput sa urle la mine ceva de genul – pai de unde sa stiu in sula mea ce ai tu pe masina etc etc. Dupa mai multe discutii imi spune ca e vina lui si ca trimite rulmentul si nu trebuie sa-l mai platesc.

Am sunat la firma respectiva si de acolo primesc un raspuns de genul – sa o trimiti la ala cu care ai vorbit de planetara ca eu nu o primesc inapoi, motivand ca respectivul nu este angajatul firmei si este unul care mai ia piese de la el. Iar daca ii explicam lui de la inceput despre ce este vorba imi spunea ca planetara respectiva nu se potriveste la modelul meu de masina. Masina mea fiind diesel din 90 si planetara care a fost trimisa este pt modele din 90 in sus benzina cu ABS, modelul meu de planetara fiind pt masini pana in 90.

Deci am cumparat cu japca ceva ce nu imi trebuie in baza unor discutii purtate cu o persoana aici de pe forum care la inceput parea foarta serioasa.

Am tot sunat la respectivul sa vad ce a mai facut , pt ca el a promis ca o rezolva pana la urma , dar nu sa intamplat nimik si nici rulmentul nu l-am mai primit.

Voi ce a-ti face in locul meu ?!, :hlca eu unul stiu ce am de facut.

Inca nu dau numele lui pentru ca a promis ca luni rezolva…..sa vedem. Dar imi spune ca cel cu magazinul nu-i mai raspunde la telefon si nici la magazin nu este cand il cauta.

Multumesc pt timpul acordat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Piese vandute cu japca....voi ce a-ti face ?!!!

Pai daca nu dai toate amanuntele , puteai sa mai ai rabdare pana luni. Fiind un coleg de forum si pe care altii s-ar putea sa-l cunoasca bine, aveai raspunsuri directe, asa , numai presupuneri.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

daca nu se rezolva ar fi bine sa spui cine este ca sa se fereasca si alti :uamenisa nu o patesca la fel. astia sunt oameni care ar zice orice sa te pacaleasca sa cumperi.

suzuki vitara 1.6

suzuki kingquad 750

nissan patrol gr y61 3.0

Link spre comentariu

Pai daca nu dai toate amanuntele , puteai sa mai ai rabdare pana luni. Fiind un coleg de forum si pe care altii s-ar putea sa-l cunoasca bine, aveai raspunsuri directe, asa , numai presupuneri.

initial nici nu am vrut sa scriu topicul asta dar cand mi-am adus aminte acum, la nervi l-am scris. Apoi daca ii dadeam numele auzeam o motivatie de genul ca l-am facut de rahat si de aia nu primesc banii inapoi. Oricum de bani ala nu o sa se bucure asta-i clar.

Link spre comentariu

poate ca ar trebui sa se faca un top al celor care vand corect si al celorlalti...

pe forumul motociclism .ro fiecare isi vinde marfa deschis, fara pm-uri ascunse iar la final se poate trage o concluzie clara despre fiecare vanzator in parte..

aici vad ca exista vanzatori autorizati iar ceilalti stau pe private...

jaguar X-Type 2.5

Mitsu L200

Jeep XJ 4.0

BMW R1200GS

HONDA CBR600RR

HUSABERG 450e

Link spre comentariu

Din pacate exista si scarbe din astea, care aia asteapta o ocazie sa ,,arda" pe cineva....... zici ca e scopul lor in viata, sau ca e serviciul lor.....

sa ne zici si noua de acel ,,binevoitor" care te-a ajutat......

Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare !

------------------------------------------------

Link spre comentariu

@gonzo, sunt perfect de acord cu tine, nu-i frumos ce-a facut...

DAR

ce faci tu acum se cheama un mic santaj, adica "da-mi banii sau vezi ca te dau in gat pe forum, si ca sa vezi ca sunt serios, uite na ca deschid si topic!"

si nici cu asta nu pot fi de acord.

Puteai sa stai in banca ta si daca nu-ti dadea banii puteai sa-l dai in gat, fara scenarii d-astea. Sau puteai sa ni-l prezinti tuturor, sa-i stim si noi hramul.

Parerea mea!

Link spre comentariu

Gonzo, forumul este cu titlu informativ. Ceea ce faci tu faci pe banii tai si pe riscul tau! Urata povestea cu "sfatuitorul"! Acum daca tot a intrat in hora asteptam sa ne spui maine cine e nenea cu pricina sa-i dam o medalie! :grin:

Dar esti sigur ca i-ai dat toate datele atunci cand ti-a "facilitat" achizitia? :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

In final tu ai nevoie de planetara+rulment sau doar rulment?Esti absolut sigur ca planetara de benzina se potriveste la tine la diesel?

Link spre comentariu

In final tu ai nevoie de planetara+rulment sau doar rulment?Esti absolut sigur ca planetara de benzina se potriveste la tine la diesel?

eu am vrut rulment pentru planetara, rulmentul de langa roata. Respectivul mi-a spus ca vin impreuna toate si atunci am hotarat sa iau planetara intreaga.

Nu am spus ca sunt sigur ca se potriveste cea de benzina la diesel, ba chiar am specificat sa nu fie de benzina ca am o punte de benzina si nu se potriveste planetara, eu am dat anul de fabricatie la masina , motor si apoi am descris exact cum arata planetara mea. Problema este ca pe acte masina reiese ca este din 1990. Pe cand cel de la magazin a spus ca tipul meu de planetara, pe care il vreau, este pt masini pana in 1990.

Probabil ca cei care cer seriile de la masina la magazine nu o cer degeaba.

Cand a trimis planetara a spus ca are si o roata dintata pe ea care este de la ABS si ca aia se poate scoate. I-am spus ca nu am ABS de la inceput dar a zis ca toate planetarele sunt la fel.

Greseala este a mea ca am avut incredere in cineva care a zis ca e "tatic ". Eu cand spun ceva sigur atunci inseamna ca sunt sigur pe mine.

Iar eu am intrebat ce ati face voi in situatia mea , nu am facut santaj aici, pentru cei ce au afirmat .

Iar topicul este totusi si o informatie ( cum a spus si Yonutz )pentru cei care mai vor sa cumpere piese de pe forum, iar cei ce cred ca este un santaj atunci sa nu tina cont de topicul meu dar sper sa nu pateasca ce am patit eu.

Daca gaseam un topic din asta pe aici atunci nu faceam aceasi greseala.

Am mai avut o experienta cu cineva de aici de pe forum si la fel am scris povestea si nu am dat nume , dar persoana a recunoscut singura si si-a cerut scuze tot pe forum si nu in mesaj privat.

Acum fiecare intelege ce vrea, oricum oferta de la respectivul mi-a venit pe PM si nu in topic, probabil datorita noilor reguli cu privire la plata anunturilor de acest gen..

Nu se poate face un topic cu toti neseriosii de pe forum care fac magarii din astea ?!!!! sau daca este sa-mi spune-ti si mie ...... o lista neagra ceva. Parca sa mai discutat odata dar nu stiu daca sa facut ceva.

Editat de gonzo
Link spre comentariu

@gonzo: o sa mai ai probleme cu piese pt a ta avand in vedere micile diferente intre Disel si Benzina... din pacate la Jeep-uri poti sa cauti orice piese foarte usor dupa anul fabricatiei si daca masina este pe Benzina.... daca e pe Diesel nu prea ai unde sa mai cauti ( sau personal nu stiu ), mergi doar pe experienta unora sau altora care s-au mai lovit de problema asta....

1. pesele vin separate

2. diferenta intre planetarele cu ABS si cela fara este acea roata dintata la ABS care se poate scoate si in locul ei se pune o flansa ... dar nu vine cu planetara.... aici a cam avut dreptate.

3. rulmentii de planetara se livreaza separat si costa vreo 800 RON / bucata, si vin montati in fansa...nu vin separati ca niste rulmenti chiori...

4. sunt ( suntem ) mai multi pe aici care vindem sau preparam JEEP-uri... de ce nu te-ai interesat si tu mai bine ce si cum.... puteai sa arunci o intrebare la Moderatorul de la Jeep de exemplu....

In legatura cu ce ai patit, ar trebui sa ne spui numele lui ca sa nu mai pateasca pe viitor X sau Y nimic.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

@gonzo:

In legatura cu ce ai patit, ar trebui sa ne spui numele lui ca sa nu mai pateasca pe viitor X sau Y nimic.

Corect!:h5

Te pot ajuta sa-ti aduc din SUA ce ai nevoie dar trebuie sa gasesti tu piesele si sa-mi dai linkurile.

Editat de Alin
Link spre comentariu

@gonzo:

deci...nu esti tu laure??!!:ha:

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

deci...nu esti tu laure??!!:ha:

sa te f... Semaco... (asta in loc de la Multi Ani ! :ha: ), oi fi eu de nesuportat pt unii :grin:, dar tiganii nu cred ca am facut vreodata !

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

@worldscape

Laure, nu-l mai certa! Toti gresim, important este sa nu facem de doua ori aceeasi greseala! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nasol! Imi imaginez frustrarea pe care ar trebui s-o ai acum cand stai cu masina degeaba, cat timp pierdut si nervi facuti aiurea.

Eu inainte de a comanda ceva (orice si de oriunde) ma asigur pana la 100% ca este ce am nevoie, tocmai pt ca ulterior uite ce probleme pot aparea. Si nici banii nu-s de colea, mai ales pe praful asta :(

O "Condica de Reclamatii" n-ar fi rau sa existe, unde sa se dicute problemele aparute in tranzactii si fiecare sa-si poate expunde punctul de vedere in mod civilizat si obiectiv. Astfel s-ar evita poate anumite surse sau, si mai bine, poate s-ar rezolva destule neintelegeri pt ca de fapt interesul tuturor este sa faca treaba buna. Si cumparatorul sa aiba ce a comandat la calitatea comandata, si vanzatorul sa aiba reputatia de om serios.

Sper sa fi fost o neintelegere si poate expune si celalalt punctul lui de vedere ca impreuna sa rezolvati amiabil si corect problema asta, pana la urma nu-i un capat de tara.

Bafta!

Moke

Link spre comentariu

Deci pina la urma cine-i omuletul? :beat

Sa nu murim asa cum suntem....poate ne mai desteptam!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Corect!:h5

Te pot ajuta sa-ti aduc din SUA ce ai nevoie dar trebuie sa gasesti tu piesele si sa-mi dai linkurile.

merci mult , dar am un prieten in state care mi-a trimis de fiecare data ce am vrut, la fel ii dadeam linkurile. Dar in state nu am gasit nimik pt diesel dupa cum stiti si am renuntat sa caut acolo. Daca prietenul asta al meu o sa fie disperat vreodata de mine :grin:cu atatea piese atunci o sa apelez la tine.

Link spre comentariu

Intradevar in state mai greu de gasit piese pentru diesel , astora nu le place motorina...:uameni

Editat de Yonutz
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Deci pina la urma cine-i omuletul? :beat

Sa nu murim asa cum suntem....poate ne mai desteptam!

vad ca sa redeschis topicul

" savinescu " este persoana , am rezolvat pana la urma cu cel care a vandut cu adevarat piesa, m-am dus pana la Bucuresti si am discutat cu omul care a spus ca nu am ce cauta la el ca eu nu am facut la el comanda. L-am intrebat de ce mi-a trimis piesa daca nu am facut comanda...pana la urma nu a vrut sa-mi dea banii inapoi si a trebuit sa cumpar alte piese, unele de care nu aveam nevoie dar le-am luat sa fie noi.

In total o pierdere de vreo 300 de lei si ceva, cu drumul la Bucuresti si comisoanele de la curierat pe care le-am platit cand am primit planetara plus stat 4 ore in Medgidia in masina ca erau tiruri intoarse pe strada din cauza la polei.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare