Make Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Masina am cumparat-o pe vremea cand nu era criza cu 236.000 de km la bord si, aparent, fara probleme. Pana au inceput sa cada toate, usor, usor, din pacate numai din partile vitale- ma refer aici la faptul ca am ramas de vreo 2 ori fara frane sau ca se pisa pe ea ulei ori de cate ori opream sau era sa ard garnitura de chiuloasa ca mi s-a rupt cureaua de transmisie. Dar cand incepi pe un drum este bine sa mergi pana la capat, chiar daca nu este bun, asa ca am inceput sa schimb pe ea ce s-a putut schimba ca sa o aduc la o linie de plutire. Dupa aproape 1 an jumatate de munca (nu neaparat facuta de mine, dar supervizata cat am putut) si vreo 6000 de euro investiti, masina arata aproape ca noua- in sensul ca mai trebuie niste avm-uri noi si verificat cutia ca agata putin in a 2a. Dar sa incepem: - kit ambreiaj nou - placute frana noi + tamburii luati la strung - conducte frana noi- cupru (tur-retur pentru spate) - uleiuri cutie si diferential schimbate - motor nou (de la supape pana la pistoane, doar blocul motor fiind alezat, turbina fiind aceeasi pentru ca merge surprinzator de bine si injectoarele calibrate) - intercooler nou (desi e luat de la dezmembrari este foarte bun) - alternator + electromotor- reparate capital (avea obiceiul de a ramane prin benzinarii si de a primi curent de la Matizuri:banana:banana) - tablarie refacuta aproape complet- aripi fata schimbate, masca fata schimbata, bosaje roti refacute complet, praguri refacute (desi iar mi-au aparut cateva puncte mici de rugina) - sasiu terosonat - vopsire completa cap coada - directie refacuta (una dintre bare + tiranti) - amortizoare de teren pentru puntea spate - sistemul 4x4 refacut la roti- melcii erau rupti, deci i-am schimbat, s-au mai rupt odata si s-au inlocuit cu doua piese facute manual, ad-hoc in garaj - planetara noua stanga fata; cap planetara dreapta fata - bull-bar modelul Cobra compatibil cu Toyota Land Cruiser - 2 proiectoare de ceata Wessem (teoretic halogen) - backlight in bara din spate - senzori parcare - roof-rack - o tusa de-a mea personala- piele verde pe toate banchetele Ce urmeaza: - jante + cauciucuri mai mari (sper la un 255, acuma am 235 latime pe ele) - cuple manuale pe fata, daca este compatibila - schimbat janta de rezerva + cauciuc sa fie la aceeasi marime cu rotile ei de zi cu zi - chit recovery- sufe + manusi etc - schimbat proiectoarele cu unele Bosch de putere mare - busola + inclinometru (e deja cumparata trebuie montata) - ceasuri- presiune ulei + temperatura ulei + incarcare baterie - placute inmatriculare pe modelul american cu inscripita R20 in portbagaj:banana - plus o multime de lucruri care o sa fie facute cu timpul pentru ca sunt de-abia la inceput, dar macar imi dau silinta. P.S. Pozele sunt mai vechi, de pe vremea cand doar mecanic era mai ok nu si vizual, dar in esenta este un Terrano care nu iese foarte tare in evidenta. Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roger Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" frumos, dar costisitor....ca idee cat te-a ajuns kitul de ambreiaj, bucsele, capete de bara si planetarele??? am un la fel dar e an mai nou 2002 si cred ca tre sa o pun si eu la reparatie capitala. merci nissan terrano 2, 5 usi, 2002, 2,7 tdi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Ianuarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Drept sa iti spun preturile pe care le stiu eu nu stiu daca mai sunt la zi, dar ambreiajul a fost in jur de 20 de milioane(dar totusi zic sa te interesezi), iar planetarele am inteles ca de noi ar fi vreo 2000 de euro bucata; capetele de bara cam 3 milioane. Astea sunt preturi pe cand Romania era pe "crestere economica" si nu lovise asa tare criza. Deci s-ar putea sa fie niste schimbari in bine... Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" vezi ca cei de la AFN au un sistem de amortizoare cu elecoidale pe fata!Eu il am pe al meu si masina se comporta inpecabil pe teren accidentat!:h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Asa cum spune @zolameister - diferite tipuri de amortizor care se poate monta pe fata la T II: Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roger Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" multumesc frumos si sper sa ne vedem cu "verzisoarele" prin oras...spor la zapada :) nissan terrano 2, 5 usi, 2002, 2,7 tdi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Saraca masina ca multe probleme a mai avut, ori ai avut numai ghinion or proprietarii care au fost inainte au distrus masina. Mult succes in proiectul tau. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Ianuarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" @ Roger: amortizoarele galbene de genul ala sunt la mine pe puntea spate si sunt bune pentru ce am eu nevoie @ Irod: fostii proprietari cred ca au lasat masina in apa cateva zile sau a patit orice putea pati in afara de a se rasturna...desi nu bag mana in foc..oricum am fost fraier atunci, dar usor usor a fost reconstruita...daca nu o luam nu va cunosteam pe voi. Asa ca asta ar fi multumirea mea.:x Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Stiu ce inseamna sa iei o masina de la 0 si sa incepi incet - incet sa o pui pe linia de plutire , pt ca am trecut printr`o experienta ca a ta. Nu pot decat sa te felicit si sa ai parte de ea sute de mii de km de acum incolo. Sunt satisfactii care numai noi , micii mestesugari , le putem avea dupa tot efortul / nervii / banii investiti in acaret. PS : De ce "Cristina"? :old Ca partea cu verde am dedus`o :grin: :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Ianuarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Ca sa vezi, pe gerul asta m-a lasat bateria luata dupa o saptamana jumate...trebuie neaparat sa ajung in cta sa ma uit la sistemul de alarma ca am impresia ca imi face figuri din cauza frigului si de asta mi-a descarcat-o...si constat cu parere de rau ca 4x4 merge defectuos:F:F. De ce Cristina? Pai am stat intr-o zi si m-am gandit abitir (pe la inceputul cumpararii ei) ce nume sa ii dau...trebuia neaparat de fata si trebuia neaparat unul care sa ma lege de ea. M-am gandit sa ii dau numele Ike (daca nu gresesc in japoneza inseamna fulg de nea, dar desi e japoneza suna cam dubios). Dupa ma gandesc sa o numesc ceva specific spaniol pentru ca a fost fabricata acolo...insa multe spanioloaice au mustata...asa ca m-am orientat spre numele noastre; aici alta problema: trebuie sa ii dau un nume care sa nu aiba nicio legatura cu persoane din viata reala...si dupa lungi cautari prin agenda telefonului si prin creier a ramas Cristina. Insa ma bucur foarte tare ca in sfarsit dupa ce trec zilele astea nasoale si cand incep sa ma pun pe picioare, voi ajunge si eu cu o masina sa va cunosc personal sau sa am un subiect comun de discutie. Cu stima Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Apropo de Cristina: ai vazut filmul "Christine"? :grin: Uita-te neaparat, daca nu! http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Spor la mesterit! E o masinuta care-ti poate aduce satisfactii. Poate nu e ea conceputa pentru "extrem", dar pentru distractie e faina. MRL-uri manuale sunt si pentru Terrano II - eu am cumparat o pereche de la Calinvas (inca nu le-am montat ... asta pana o sa raman intr-o buna zi in "cacao" cu masina 4x2). Pretul era sub 600 RON cu tot cu transport. @ Levo ... No ca mai facut curios :grin: ! Ce era cu Christine ? Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aasergiu Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Unde pot gasi amortizoare din alea cu arc pt terrano2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Ianuarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" @ Levo- chiar asa faceti teasing cu noi aici...o sa-l caut poate ma inspira sa merg mai departe si sa nu vand masina desi inca imi face probleme. @ BigDaddy- am tot urmarit posturile in care scriati de acel Strajer si am vazut de ce este capabila...dar sper sa o pun si pe a mea la niste treaba pentru ca, sincer, am iesit cu ea pe teren serios de doua ori si fix atunci m-a lasat:hm:hm @aasergiu- cu arcuri nu pot sa iti recomand un loc anume pentru ca ale mele sunt pe gaz. Insa, pentru ca nu vreau sa nominalizez, forumul are foarte multi utilizatori care comercializeaza sau care iti pot aduce amortizoarele. Cu stima Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Februarie 4, 2010 Partajează Postat Februarie 4, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Unde pot gasi amortizoare din alea cu arc pt terrano2 La Dutu Vali 0723389503-importator AFN :h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" MISUTONIDA- Dealer autorizat AFN ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" @ Levo- chiar asa faceti teasing cu noi aici...o sa-l caut poate ma inspira sa merg mai departe si sa nu vand masina desi inca imi face probleme. Nu-s Levo, dar am citi cartea cind eram mic. Apoi, a aparut filmul. Sincer, nu ti-as dori nici o paralela ... http://www.stephenking.com/library/movie/christine.html I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Nu-s Levo, dar am citi cartea cind eram mic. Apoi, a aparut filmul. Sincer, nu ti-as dori nici o paralela ... http://www.stephenking.com/library/movie/christine.html Domnilor...sa ne intelegem, am avut, deja, o discutie cu prietena mea pe tema asta...dar ce sa-i faci eu am pregatit-o psihic ca daca in curand (si o vina vremurile alea) cand o sa am bani de bagat aproape de trei ori pe luna in masina, sub orice forma si un garaj, m-a pierdut de prin casa...insa chiar ca in "Christine" sper sa nu ajung...hehe:grin: Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Iunie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Sunt pe vine, sper saptamana viitoare o pereche de AVM manuale, noi-noute pentru fata mea sa poata sa mearga in 4 labe cum trebuie. Intre timp urmeaza o verificare din bara in bara (just in case) pentru ca o asteapta o vara lunga si murdara si imi scartaia planetara de pe spate - trebuie sa vad unde e problema. Pana una alta va intreb, stimabililor, aveti idee cum as putea sa verific functionalitatea LSD-ului (blocarii automate a diferentialului) pentru ca 4x4 am ciupit putin de cand o am si o sa incep serios si daca am vreo incrucisare de punti... Multumesc mult Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Pentru verificare LSD se suspenda puntea spate si se invirte manual o roata. Cealalta roata ar trebui sa se invirta in acelasi sens. Se mai poate cocota masina (nu pe cric) pina cind una din rotile spate e in aer, aceasta trebuind sa se opreasca din rotatie imediat ce a pierdut contactul cu solul. '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Multumesc frumos de tot de lamurire...sunt tare curios cum o sa se comporte...presupunand ca nu merge, exista vreo solutie in afara de schimbat total? Cu stima Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Da,schimbarea placilor de frictiune. Daca e alt model, e mai complicat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tav Postat Iunie 22, 2010 Partajează Postat Iunie 22, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Da,schimbarea placilor de frictiune. Daca e alt model, e mai complicat. E model cu placi de frictiune,ca la bmw si nu am auzit de vreun lsd de terrano stricat...poate doar daca nu s-a folosit ulei LSD ori nu s-a adaugat in uleiul de diferential folosit, aditiv specific LSD. Make, problema ta cu ..constat cu parere de rau ca 4x4 merge defectuos .. , este asa cum au intuit si alti colegi, datorata avm-urilor, care de cele mai multe ori,refuza a cupla planetarele exact cand ai mai mare nevoie...iti recomand ori sa le cuplezi(actionand levierul 4x4) cu mult inainte sa ajungi in teren,verificand daca si-au facut treaba, SAU sa procedezi cum am procedat eu cand aveam terrano: desfiinteaza avm-urile,scotand arcul si blocand planetarele in hub. Solutie temporara,pana iti iei manuale. Succes ! Vand 4 intercoolere maricele,boost controlere manuale, un radiator A/C terrano, piese lancia k Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Iunie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Multumesc amandurora mult de tot de sfaturi si mesaje:tk:tk verificarea lsd cu masina ridicata oricum o voi face si in functie de concluzii hotarasc ce si cum...cuplajele manuale sunt pe drum...deci o problema va fi bifata. Revin cu poze noi imediat ce am ceva nou de aratat. Cu stima Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Re: Nissan Terrano2- Proiectul "Cristina verde" Daca a avut ulei in grup cu LSD dar nu cu aditiv,sunt sanse sa fie functional dar trebuie scos uleiul,fiecare picatura. Eu am facut o prostie,asta iarna,am bagat castrol Differential EP (non LSD). Nu stiam ca am LSD pe spate. Am mers vreo 600km dupa bord si intr-adevar,lucra ca un diferential normal. Am bagat benzina,vreo 3L,am facut 300m dus,intors,am scurs-o si pe urma ulei LSD. Acum l-am probat de mai multe ori si chiar merge. Un test simplu e sa ridici o roata in aer si sa incerci sa o invarti (in conditia ca cealalata sa fie la sol). Eu am tras cu tot ce-am putut,si cu un levier in roata si nici nu s-a clintit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate