Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

vasco

florum

Postări Recomandate

Poti sa pui rad fara buson daca ai un vas mai sus pe unde sa-l umplii si sa-l aerisesti.

Electroventilatorul cred ca e mai bine in spate (spre motor) pt ca e poate mai ferit de crengi\busituri, alt argument n-am, oricum trebuie sa se invarta in sensul in care a fost gandit adica daca pui un elv inspre fata dar el a fost gandit sa fct spre motor si tu il alimentezi invers ca sa fie corect fluxul aerului nu va avea acelasi randament pt ca palele au un anumit unghi si depinde debitul de aer de sensul de rotatie.

Majoritatea radiatoarelor au termocupla in partea de sus, exista la aro 10 o pesa facuta de fabrica (care arata de parca e facuta la casa pionierilor) care e practic un stut de teava cu diam potrivit furtunului de radiator si cu o piesa filetata fixata perpendicular pe ea in care se infileteaza sonda. Piesa respectiva e montata pe teava de sus dar nu contine termocupla ci o sonda de temperatura.

Daca vrei pot sa pun poze dar abea pe duminica 17 ca am un spartana cabrio partial in lucru in garaj dar cu putin bun- simt tehnic se poate confectiona usor.

Daca ai loc poti monta tcupla direct pe chiuloasa, asa ca la tico, eventual chiar o tcupla de tico ca are si temp de actionare potrivita dar, atentie, aia de tico are doar o singura treapta de comanda, daca fol electrov. cu 2 vit. sau 2 electrov. a 2-a comanda trebe facuta cu buton.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca am scapat un aspect: de ce sa nu lasi rad. original acolo si doar sa adaptezi un electroventilator? Daca nu e infundat sau gaurit e f bine dimensionat pt samurache iar la ce am vazut ca facea (si face) Tuparu cu masina nu a reusit din cate stiu io sa o fiarba, nici pe aia veche (fru) care a bagat si sonde...

Inca un dezavantaj ar fi ca la o troliere cand e cald consuma si elv curent alaturi de troliu dar daca ai baterie buna si tii mot turat nu cred ca e probl.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: vasco

Eu o sa montez ce se vede in poza. Sunt ventilatoare de Maserati GranSport. Cand merg astea la maxim ti se face frig langa ele. O sa le montez cu instalatie in doua trepte. Sper sa fie bine.... mai ales la cat costa un vasco nou.... .

nu e pasare ca porcu'
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

in rampa un vascocuplaj "mananca" aprox. 20-25 % din puterea motorului.(va dau informatia asta de la un motor de 400 de cai . 60 80 de caluti ii "papa"vascul".pe cand un electroventilator "haleste 200 de Watti adica 0.2 kilowatti.va las pe voi sa decideti ce e mai bun.vascocuplajul franeaza motorul progresiv cu cresterea turatiei motorului.un alt exemplu ar mai fi turbochargerul.

Link spre comentariu

am promis niste poze cu rad. de care dispun. ma scuzati dar am fost plecat , fara net, nu am avut cum. daca mai e de actualitate, acum ma pot ocupa.inca o data, sorry pt intarziere(absenta) :sr

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Sigur ca din punt de vedere energetic, vascocuplajul nu este cea mai buna solutie. Se monteaza pe masini din cu totul alte considerente, de care trebuie tinut seama. Unul dintre ele ar fi ca nu foloseste o sursa de energie, alta decat motorul. Eu va sfatuiesc, pe cei ce-l aveti, sa nu renuntati la el.

Am fost si eu tentat sa pun ventilatoare electrice la Patrol, dar...

In vara asta, fiind intr-o tura prin Apuseni, mi s-au "terminat" periile la alternator. Subit si dintr-odata am ramas fara incarcare, undeva pe creasta intre varful Curcubata Mare si Gaina. Bineanteles ca nu am putut remedia pe loc pana. Daca aveam ventilatoare electrice, acestea descarcau bateria in cateva minute, pe prima urcare.

Seara, cand am terminat tura, aveam pe baterie mai putin de 6V, asta pentru ca a trebuit sa folosesc destul de mult strgatoarele de parbriz. In rest motorul a functionat absolut normal. A doua zi am ajuns cu bine, fara incarcare, acasa la Arad.

Cred ca daca aveam ventilatie electrica, masina zacea si acum pe undeva, pe un varf de munte, in asteptarea unui alternator. :fr2

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare