Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

la ce sa te uiti cand vrei sa cumperi o masina

SilenceDJ

Postări Recomandate

Re: la ce sa te uiti cand vrei sa cumperi o masina

In primul rand te uiti la pret,la kilometri, dupa care negociezi....apoi mai cauti chichite. Te mai uiti la cauciucul de pe pedale, volan si la maciulia schimbatorului. Daca sunt uzate vizibil inseamna ca masina are peste 150.000. Te mai uiti atent daca a fost demontat bordul, in special partea cu kilometrajul. Daca se vad semne inseamna ca au fost dati km inapoi.

De luat in seama si limbajul, caracterul vanzatorului. Daca e samsar trebuie sa-l recunoasteti...

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu de obicei cumpar masini in jur de 30-50 mii km si le vand cand ajung spre suta. De obicei ma uit sa fie bordul ingrijit, tapiteria sa nu fie deteriorata. La motor prefer sa vad masina fara motorul spalat, astfel se vad eventualele scurgeri. Pentru starea motorului, turez masina si ma uit cat fum scoate. In functie de model deja stiu cat fum e normal sa iasa pe la 50 mii km.

Pentru proba de condus cel mai sigur se procedeaza in felul urmator. Daca masina exista si de noua in showroom se face un test drive cu masina noua. Apoi se cauta un prieten care are aceeasi masina cu un numar de km. Se merge si cu masina prietenului, astfel se apreciaza cat se uzeaza masina normal. De abia apoi se merge cu masina care urmeaza a fi luata. Astfel se poate evalua corect starea articulatiilor, suspensiilor, motorului, transmisiei si a masinii in general.

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

Te mai uiti la cauciucul de pe pedale, volan si la maciulia schimbatorului. Daca sunt uzate vizibil inseamna ca masina are peste 150.000.

Aici e discutabil. Am un Peugeot 206 care de pe la 35.000km a inceput sa roada materialul de pe volan, si materialul de la schimbator e relativ uzat.

In plus, daca este masina de autostrada, atunci toate aceste uzuri vor fi mult reduse.

Voiam doar sa subliniez ca depinde de masina, de calitatea materialelor, si de proastele obiceiuri ale soferilor :)

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Aflati locul unde a efectuat revizia. Pe mine m-a ajutat atunci cind eram gata sa cumpar o masina care avea reviziile la Porche Romania...concluzia: masina avea bube la greu.

Jeep Wrangler YJ, 2,5 litri, fab. 1992

Tel: 0742.08.02.05

mail: rosca_radu@yahoo.com

Link spre comentariu

Exact asa a patit si o amica de-a mea . A gasit un rav4 pe net la 13000 de euro nu mai stiu din ce an dar celelalte pe care le gasise erau la 16000...buuunnn s-a dus la bucuresti ea tocmai din baia mare dupa masina cand ajunge acolo , il suna pe proprietar ca o ajuns. Nu a venit proprietarul ci a trimis ceva angajat de-a lui in nu stiu ce mc donald's , a 2 chichita care nu e ok.

Zice ea ca vrea sa vada cartea masini , ala alea si incepe ala sa strambe din nas , nu stiu cum a aflat de numarul vechiului proprietar si il suna (masina era bijuterie) si incepe ala sa ii zica ca masina a fost de 2 ori dauna totala , a fost rasturnata , bagata in pom , vai de ea si chestile astea i-au fost ascunse de proprietarul actual . Binenteles ca a venit inapoi la baia mare fara masina .

Deci masina dupa ce a fost de 2 ori dauna totala au zis si aia e la service unde a fost sa se uite de eea ca e incredibil cat de bine a fost reparata.

Dar totusi , dupa ce afli o asemenea veste nu te mai intereseaza cat de perfect e facuta

Never stop exploring
Link spre comentariu

Ar mai fi o variabila, aceea a anului de fabricatie in raport cu productia modelului respectiv.

Adica daca modelul se produce incepand cu ianuarie 2002, unitatile din acel model produse sa zicem pana in ianuarie 2003 sunt mai susceptibile de a suferi de asa numitele boli ale copilariei, adica defectiuni cu o frecventa mai ridicata in perioada de garantie, defectiuni care nu mai apar la modelele ulterioare deloc sau foarte rar, deoarece s-au remediat acele probleme inca din stadiul de proiectare / productie etc.

Cu toate acestea, citind ghidul din link, mi-a ramas intiparita in minte ultima recomandare ... mergeti cu masina la un mecanic sau service ... adica mai bine platiti pentru un sfat avizat, decat sa platiti poate de 10 ori mai mult pentru ca viiciile au fost ascunse incredibil de bine si istoricul lipseste cu desavarsire ... mai ales daca "a fost adusa recent in tara " :wink:

"Fiecare individ promovează ierarhic până la nivelul la care devine incapabil.

Cu timpul toate posturile sunt ocupate de persoane incapabile.

Munca este făcută de acei indivizi care nu au ajuns încă la nivelul incapacităţii lor"

Link spre comentariu

Aici e discutabil. Am un Peugeot 206 care de pe la 35.000km a inceput sa roada materialul de pe volan, si materialul de la schimbator e relativ uzat.

Ai mainile aspre...:ha:

Link spre comentariu

Daca cel care vinde un autoturism spune ca masina a stat in garaj, ca este a unei babe care in murit mosu sigur e samsar.:ha:

Ce nu am inteles niciodata este argumentul celor care vand masini 4x4 si baga anunt pe net: "Masina ideala pentru vanatoare sau pescuit, NEMEARSA NICI O DATA IN OFFROAD. " :angDe parca as vedea vreodata vreun anunt gen : Masina ideala pentru vanatoare sau pescuit, NEMEARSA NICI O DATA PE ASFALT.:bean

:2dr:2dr L200 2007 :2dr:2dr
Link spre comentariu

Cred ca atunci cand vrei sa-ti cumper masina 4x4 second hand sunt mult mai multe lucruri la care trebuie sa fi atent ... altfel o sa te rupa costruile reparatiilor.

Rog pe cei mai experimentati sa posteze despre cum se poate testa directia, transmisia, etc.

:tk

"Fiecare individ promovează ierarhic până la nivelul la care devine incapabil.

Cu timpul toate posturile sunt ocupate de persoane incapabile.

Munca este făcută de acei indivizi care nu au ajuns încă la nivelul incapacităţii lor"

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare