Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taiere flansha. preferabil CNC

mrJv

Postări Recomandate

cine ma poate ajuta cu debitarea unei piese dintr-o placa de 10mm grosime de inox? eventual CNC, si daca nu inox, macar otel

e vorba de o flansha cu 6 gauri care va ajunge galerie de admisie la o vitara

merci

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: taiere flansha. preferabil CNC

Eu mi-am taiat niste astfel de flanse. Problema este ca nu cred sa gasesti inox de 10mm. Am gasit maxim de 5. Pt 10 mm probabil trebuie sa astepti foarte mult si pretul creste brusc peste 5mm. Apoi problema este a gaurilor, la 5mm grosime nu se poate face o gaura mai mica de 8mm. La 10 mm cred ca iti fac in otel. Nu stiu care este gaura minima la 10mm grosime.

http://www.laser-rmc.ro/ aici gasesti toate informatiile.

Link spre comentariu

cine ma poate ajuta cu debitarea unei piese dintr-o placa de 10mm grosime de inox? eventual CNC, si daca nu inox, macar otel

e vorba de o flansha cu 6 gauri care va ajunge galerie de admisie la o vitara

merci

Salut,

Scuze ca imi dau cu presupusul, dupa mine situatia sta cam asa, ca sa faci o treaba profi:

- luat cote cu sublerul, la 2 zecimale, de pe chiulasa.

- desenat CAD flansa. Gaurile trebe sa fie usor ovale, sa permita flansei sa se dilate, sa nu spargi chiulasa. adica se calculeaza.

- se trimite la taiat pe laser. Eu lcurez cu niste cetateni f ok de la navodari, daca vrei te pun in legatura cu ei.

Dupa mintea mea, 10 mm este enorm. Adica incarci cu greutatea aiurea. Uita-te la ce fac producatorii de masini si fa ca ei.

spor la treaba,

Link spre comentariu

Doua zecimale?... exagerezi! In primul rand o taiere laser economica pt asemenea grosimi are precizii maxime de 0.1mm, spun acestea dupa ce am vazut cum arata o astfel de taietura laser. Probabil sunt si scule mai precise dar aceste sunt destinate aplicatiilor speciale => preturi speciale.

Apoi flansa in sine nu are nevoie de asemenea precizie. Poti sa faci si masuratori cu o ruleta buna, masurand de la cifra 10 stiut fiind ca varful unei rulete nu este precis. Evident ca trebuie sa faci un desen CAD pt ca altfel trebuie sa apelezi la bunavointa celor de la fabrica.

Link spre comentariu

Salut,

Scuze ca imi dau cu presupusul, dupa mine situatia sta cam asa, ca sa faci o treaba profi:

- luat cote cu sublerul, la 2 zecimale, de pe chiulasa.

- desenat CAD flansa. Gaurile trebe sa fie usor ovale, sa permita flansei sa se dilate, sa nu spargi chiulasa. adica se calculeaza.

- se trimite la taiat pe laser. Eu lcurez cu niste cetateni f ok de la navodari, daca vrei te pun in legatura cu ei.

Dupa mintea mea, 10 mm este enorm. Adica incarci cu greutatea aiurea. Uita-te la ce fac producatorii de masini si fa ca ei.

spor la treaba,

piesa am facut-o in CAD

trebuie neaparat sa calculez ovalitatea? sau imi ajunge doar sa le prelungesc, sa zicem, 1mm inspre centrul piesei?

10mm grosime mi-a recomandat mecanicul (ionutzt), iar din discutii, cam 8mm ar fi minim

am trimis mail celor de la RMC

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

am primit flansa de la rmc

pare taiata ok, doar ca e putin stramba... oricum trebuia dusa la facut planeitatea

in alta ordine de idei, acum trebuie pusa pe masina :)

nu e tocmai un proiect de o zi...

e vorba de adaptarea unei rampe de 4 carburatoare pe un motor de vitara, pe carburatie

deci:

galerie de admisie - flansha de taiat, 4 tzevi de sudat pe ea si ce mai are galeria originala... debitmetre, pompe etc

montat carburatoare (sunt gata jetate pentr 1.6l)

reglat carburi

construit cutie ptr filtre

imi puteti recomanda pe cineva care sa poata face aceasta operatiune nu tocmai simpla?

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare