Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme iluminare in bord si pozitii spate-Pajero1992

Vizitator ionak88

Postări Recomandate

Vizitator ionak88
Salutare la toti posesorii de masini de teren. Am un pajero 2.5 1992 si de cateva zile cand aprind luminile,nu mi se mai aprinde iluminarea la ceasurile de bord si mai grav nici becurile de pozitie spate. Deci din prima foarte naspa treaba fiindca nu pot circula noaptea. farurile imi merg normal atat faza lunga cat si scurta. :hl Rog mult poate a mai avut cineva problema asta si imi poate da o idee doua despre ce ar fi vorba. Poate e vreo siguranta sau vreoun releu in neregula. Mam uitat acum cateva minute la sigurante dar nu inteleg nimic ca scrie in japoneza asa ca tre sa le iau maine la rost pe toate.Tin sa spun ca e modelul cu 2 baterii.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme iluminare in bord si pozitii spate-Pajero1992

Salut primul lucru verifica sigurantele ce daca scrie in japoneza ar trebuii pe capacul cutiei de sigurante sa fie desenata fiecare siguranta.Daca nu este le iei pe toate la rand.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Vizitator ionak88

Da ai dreptate. Da fiind seara si foarte frig afara nu am avut chef sa inghet,mam uitat repede pe capacul la sigurante si nu e desenat nimic,totul e in japoneza. Cum am mai zis maine am sa iau toate sigurantele pe rand si am sa le verific+ca am sa ma uit si in spate la becuri sa vad daca nu e vreun bec ars.Oricum mersi mult pentru sugestii.

Link spre comentariu

Te-ai ars!!

E regulatorul de intensitate a luminii din bord!

Merge eliminat, cu un fir pus destept pe mufa de la regulator!

Aceeasi problema am avut-o si eu acu ceva timp!

Succes la reparatii!!!

Link spre comentariu

Sau ia legatura cu Klez sunteti vecini de oras vad nu stiu cat de mare e Suceava poate da o fuga pana la tine si te ajuta.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Vizitator ionak88

Salut Flesh4x4. Spunemi te rog unde e regulatorul asta pozitionat? Langa baterii acolo unde sunt mai multe relee si o fi el unul dintre ele???Sau e deasupra pedalierului langa tabloul cu sigurante ca si acolo am vazut niste relee. Zimi te rog tu cand ai avut problema asta nuti mergea doar iluminatul in bord,sau nuti mergeau nici pozitiile pe spate ca si mie?

Link spre comentariu

Regulatorul de intensitate este un buton rotativ ce se afla in stanga volanului, butonul acela care daca invarti de el, variaza lumina de pe bord!

Cand am avut problema cu el, nu aveam nici pozitii spate, nici lumini pe bord, inclusiv busola nu mergea (iluminatul)

Link spre comentariu

Daca nu merg nici pozitiile, mai mult ca sigur e arsa siguranta nr.5 (10A) din panoul de la motor.Una din cauze poate fi si defectarea regulatorului.Pt verificare, scoti mufa din fundu' lui si inlocuiesti siguranta- daca nu crapa ar trebui sa ai pozitii dar fara lumini in bord (daca se arde buba e in alta parte).Iei contactul, pui mufa la loc si incerci din nou. Daca arde siguranta, regulatorul e defect (daca nu, pui capacul la loc si ai scapat :wink: ) In cazul in care regulatorul e defect, il poti "sari" in felul urmator: scoti mufa si unesti PE MUFA pinul 1 (ala singur) cu pinul 3. Mufa ramane in aer.

Pajero 2.8/94
Link spre comentariu

@Florin, ca veni vorba, ai cumva lista sigurantelor de pe mijlocul blocului de sigurante de la compartimentul motor??? Tare as vrea sa stiu, pentru ca nu am gasit pe nicaieri asa ceva!!!!

Multam mult

Link spre comentariu

@ Flash- Daca vorbesti de sigurantele mici din cutia de la motor, vezi o pagina inainte am pus un pdf "sigurante mk2".Le gasesti acolo (relee, sigurante si linkuri fusibile).

PS Vezi ca unele s-ar putea sa mai lipseasca de la mama lor.In timp au mai facut modificari la instalatia electrica si e posibil ca unele circuite sa fie "adunate" pe cate o siguranta sau link.Galbenii au scos un manual pt electrica in 91 si inca 6 suplimente din 94 pana in 99 cu toate modificarile.

Editat de Florin332
Pajero 2.8/94
Link spre comentariu

:uameni Pai cred ca ma durea mouse-ul sa mai dau un pic din rotita, credeam ca sunt doar 2 pagini, acum m-am bunghit de celelalte 3!!!

Multam Florin:g

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator ionak88

Sa rezolvat.Era arsa siguranta nr.5 din compartimentul motor. Multumesc mult la toti pentru ajutor:cl

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare