Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Presiune Pneuri Vitara in Off Road

tomas

Postări Recomandate

Am un Vitara 1,6 cabrio, modificat pt.Off Road cu cauciucuri 215/80 R15 resapate trakker(cross country).

As dori sa aflu care este presiunea optima in cauciucuri pt. Off.Umblu cu masina max 10km pe asfalt dupa care Off.Multumesc.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator ioaneugen

Re: Presiune Pneuri Off Road

si eu am 215.80.15,si la baieti care le-au montat au zis ca 1,8 ii foarte bine ca mai mult daca bagi te scutura.

Link spre comentariu

Eu pana ieri am avut 2,1 atm si scutura demuream si pe drum si in Off.Am bagat 1,7 atm si acum e ok, nu mai scutura asa de tare.Dar intrebarea este:1,7 atm nu aduce o posibila uzura a pneurilor mai repede sau posibilitate de explozie sau etc?

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

Un topic informativ de importantä.

Debatem si avem diferiti candidati, cum ar fi

Candidatul :

1- Siguranta....sau presiunea bunä idealä!

Ca guma in curbä sä nu isi schimbe forma influentatä de

- greutate

- vitezä

- forta centrifugalä.

Presiunea prea micä: guma face valuri longitudinale, pierzänd din aderentä, pierzänd din suprafata de contact cu solul .

Presiunea bunä (ceea indicatä de producätor ) economiseste uzura cauciucurilor, ducänd la o cät mai buna amprenta "complectä" pe sol, mare si uniformä.

Presiunea prea mare, duce la micirea suprafetei de contact cu solul, la o asa zisä "balonare" a cauciucului si o uzurä timpurie a amortizoarelor.

Candidatul :

2 - Aderenta...sau presiunea scäzutä decät ceea idealä .

Am putut observa in timp, cä se poate circula chiar cu presiunea de 0,4 atmosfere. Este vorba de o micä amfibie 6x6 färä amortizoare.

Apoi la motocross, 2x1, nu rar se umblä cu 0,8.

In domeniul 4x4 este posibil sä se inceapä de la 0,9. - 1,4 pentru o aderentä idealä.

Se stie prea bine cä o presiune scäzutä se oglindeste pozitiv in teren accidentat.

DE EX:

O ROATÄ de cärutä cu cerc de FIER, rigidä, nu va putea trece peste o micä piaträ in drum, färä sä o ridici.EFORT suplimentar!!!!!!deseori decisiv.

O ROATÄ cu invelis de cauciuc MOALE, va "inghiti" piatra prin deformare, nefind nevoie sä se ridice.

Partea negativä a presiuni mici....dejantarea, iesire gumei de pe jantä, nesiguranta in trafic si consumul ridicat prin frecare inutilä.

Candidatul 1 nu se impacä deloc cu candidatul 2.

De accea ideal ar fi un mic compresor in masinä cu care sä se ridice presiunea inapoi, cänd se iese din treren spre casä, pe asfalt.

In desenul 1 se observä la presiune micä, deformarea gumei longitudinal, ca mijlocul unui acoperis de cort färä bäri de sustinere.Uzurä exageratä lateralä, des observatä in Romania unde din cauza gropilor se "poartä" presiunea micä.

Frecare märitä, consum mare de carburant, instabilitate in curbä la vitezä.

In desenul 2 se observä presiunea exagerat de mare, amprenta pe sol micitä, asa zisä "balonare" care duce usor la derapare.

Uzura gumei pe interior, uzura telescoapelor timpurie si "zdruncinare" exageratä.

Personal pe autostrazi vestice lipsite de gropi merg cu 2,6 .Odatä ajuns in Ro, cel tärziu in Sibiu, mai las ceva din aerul occidental si pästrez o pres. de 2,2. (Passat combi fie vara sau iarnä).Sub 2,2 isi schimbä aliura de curbä radical, mai bine nu.

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

@Silviu4x4 :g

Am mai vazut unii care merg cu 3 si 2.5 peste tot inclusiv teren :uameni

Eeeeee aici e o MARE neäntelegere.

NU mä dau eu mare profesionist, dar ai mei ani buni de Cross m au invätat cä micile dichisuri te duc pe culmi inalte.

La motocicletä observi f usor de ce Vasile a urcat din prima o pantä dificilä si eu nu o pot urca din 3 incercäri.De ce oare...ti se intämplä o datä de douä ori si a treia oarä nu mai uiti...

Des, aici pe forum, cänd urmäresc unele filmulete, mä bäläbänesc ca o maimutä in jurul monitorului, cänd observ CÄT DE TARI SÄNT unele gume.

Asa ceva se observä repede. Este de ajuns sä iese o roatä din noroi....sä "inveleascä" un obstacol rigid si sä observi cum TOATÄ masina VREA sau TREBUIE sä se salte din cauza unei ....!!

Eu prefer sä risc o dejantare, cum multi miati väzut filmuletul propriu, "repunerea gumei pe jantä", decät sä mä rup cu incercäri dezastruase, unde suferä mecanic si alte pärti (directie, telescoape, bäri stabilizatoare ).

Si mai pe urmä dejantarea se obtine rar, doar cänd roata este viratä, cu enertie si se ciocneste de ceva extrem de rigid.....deja multi termeni, un fel de 6 la loto.

Si pe de asupra, mai am si un mare secret in cutia mea magicä....dar e al meu si numai al meu.

Caut oameni cu interese comune, morale.
Link spre comentariu

Eeeeee aici e o MARE neäntelegere.

NU mä dau eu mare profesionist, dar ai mei ani buni de Cross m au invätat cä micile dichisuri te duc pe culmi inalte.

La motocicletä observi f usor de ce Vasile a urcat din prima o pantä dificilä si eu nu o pot urca din 3 incercäri.De ce oare...ti se intämplä o datä de douä ori si a treia oarä nu mai uiti...

Des, aici pe forum, cänd urmäresc unele filmulete, mä bäläbänesc ca o maimutä in jurul monitorului, cänd observ CÄT DE TARI SÄNT unele gume.

Asa ceva se observä repede. Este de ajuns sä iese o roatä din noroi....sä "inveleascä" un obstacol rigid si sä observi cum TOATÄ masina VREA sau TREBUIE sä se salte din cauza unei ....!!

Eu prefer sä risc o dejantare, cum multi miati väzut filmuletul propriu, "repunerea gumei pe jantä", decät sä mä rup cu incercäri dezastruase, unde suferä mecanic si alte pärti (directie, telescoape, bäri stabilizatoare ).

Si mai pe urmä dejantarea se obtine rar, doar cänd roata este viratä, cu enertie si se ciocneste de ceva extrem de rigid.....deja multi termeni, un fel de 6 la loto.

Si pe de asupra, mai am si un mare secret in cutia mea magicä....dar e al meu si numai al meu.

Eu sunt de acord cu tine dar ma refeream la SUV-uri, de ex. acum 4 zile la vulcanizare,am venit sa fac presiune si un tip cu un Landcruiser 2007 LWB si-a facut inaintea mea presiunea cu 3.2 pe spate si pe fata. Din pura curiozitate l-am intrebat,facand pe prostu,de ce asa mare. Mi-a raspuns senin si foarte mandru: "Masina asta merge doar pe asfalt."

Un prieten cu un BruteForce merge pe coclauri cu 1.4 , 1.6.

Si mai stiti bomba aia : la Logan break se baga 2.4 pe toate rotile - pe stalpu de la usa exista un abtibild cu "presiunea indicata de producator".

:uameni

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare