Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Radiatorul - inlocuire sau reparatie ?

Florin332

Postări Recomandate

Zilele trecute am observat o scurgere a lichidului de racire pe la imbinarea dintre bazinul superior (plastic) si "fagure". Plin de voiosie, am pus mana pe telefon si am sunat la un magazin care mai aduce ceva piese ... aveau pe stoc , original, cu reducere 20% ... pret final vreo 3000 si ceva de lei. Foarte entuziasmat de pret, am cautat si am gasit cateva alternative:

1. radiator facut pe comanda , undeva pe la Brasov, din aluminiu sau cupru si alama, pret cca 1300 lei (Al) sau 1600 lei (Cu), cu specificatia ca trebuie trimis "mortu" la ei pt model.

2. magazine de pe alte meleaguri , aluminiu , pret cca. 140 lire cu tot cu transport : http://www.milneroffroad.com/img/productImages/10848.JPG

As vrea sa stiu daca a avut cineva experiente (bune sau nu) cu asemenea radiatoare si ce probleme ar putea sa apara la inlocuire. Multumesc.

Pajero 2.8/94
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Radiatorul - inlocuire sau reparatie ?

Incearca sa-l lipesti - exact aceeasi problema am patit-o la o iesire (Luana) s-a dezlipit bazinul de fagure.

L-am lipit chiar acolo la cabana si merge siacum.

Numai ca va trebui sa-l dai jos sa cureti bine zona si sa degresezi.

http://vitalies.users.photofile.ru/photo/vitalies/96223192/xlarge/112839557.jpg

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Nu prea merge...radiatorul nu e spart/fisurat. Eventual ar trebui demontat bazinul , curatat, si montat din nou. Dar asta presupune indreptarea celor n-spe cleme care fixeaza bazinul dupa care trebuie stranse la loc...poate ar fi interesant de incercat . La unii bazinul e metalic...si sunt fericiti.La altii e plastic ...si sunt usor frustrati...:grin:

Editat de Florin332
Pajero 2.8/94
Link spre comentariu

Mie mi-a lipit nenea asta un radiator cu plastic acum vreo 3 ani si merge si acum fara nici o problema.

http://www.reparatii-radiatoare-auto.ro/contact.html

Editat de Alin
Link spre comentariu

Radiatorul care il vezi in poza este luat din anglia si este de la mitsu 3500 automata (se vede unde e flacara pe partea opusa teava de la rcirea de cutie automata)

Ma costat acest radiator 120 de lire cu transport cu tot din anglia. S-a fisurat pentru ca am dat cu el intr-o craca sanatoasa.

Eu zic sa-ti comanzi unul din cupru cum e asta si nu mai ai probleme pe viitor.

Daca ai bazinele de plastic trebuie sa-l faci la un atelier specializat in reparatii de radiatoare - daca vrei iti dau nr de telefon al unei cunostinte care face asa ceva.

Dar o reparatie de radiator duce la peste 3 mil - mai bine mai pui 1,5 si -ti aduci din anglia nou si de cupru.

Eu l-am luat pe e-bay - firma IEZURA parca se chema.

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

@cyborgul2000 - la nenea asta ma refeream si eu - Tony Leorda il cheama si s-a mutat pe o straduta aproape de primaria sect 1.

Link spre comentariu

A lucrat foarte bine si intr-o perioada scurta de timp.M-am dus la el pe 30.12.2006 pe la ora 15-16 si pe data de 31.12.2006 in jurul orei 12 l-am avut.Eram in rahat pana peste cap.Pe data de 01.01.2007 la ora 6-7 dimineata trebuia sa plec spre herculane iar radiatorul era spart.Nici o sansa sa cumpar in zilele alea radiator pentru ca 31.12 era duminica.

Link spre comentariu

Eu zic sa-l demontezi pe al tau si sa te duci la Romradiatoare Brasov. O sa-ti spuna exact cat te costa si dureaza cam o saptamana. Pe mine la Jeep m-a costat unul 780 de lei . L-au facut foarte bine , e tot din cupru si n-am avut nici o problema cu el . Mi-au dat si garantie parca doi ani.

Link spre comentariu

@ Vitalies - da, IEZURA se numeste.Din pacate, nu vad pe ebay nimic pt. 2.8. O sa incerc sa iau legatura cu ei...poate am bafta si gasesc ceva de cupru. Daca nu au, probabil va fi unul de aluminiu tot de la englezi.

Despre reparatie nu stiu ce sa zic... nu pun la indoiala mana buna a omului dar mi-e teama de cum se vor comporta clemele la indreptat/indoit si daca vor mai asigura o strangere ferma a bazinului.Plus ca e posibil sa aflu ulterior ca are "capac" si jos :grin: . Am mai gasit ceva interesant - bazine de alama: http://radiator3l.multiply.com/photos/album/2/Brass_Upper_Tanks

Pacat ca e cam departe. Oricum, o sa incerc sa iau legatura si cu astia sa vad cam pe la ce pret ar iesi ( pretul dat e de 1070 de bani din aia filipinezi si inca n-am reusit sa fac conversia in ceva valuta "normala" ).Cu niste capace de-astea m-as risca la o reparatie (lipire).Si o poza cu clemele buclucase:

http://i267.photobucket.com/albums/ii298/f332/pajero/th_DSC04748.jpg

Pajero 2.8/94
Link spre comentariu

Am mai gasit ceva interesant - bazine de alama: http://radiator3l.multiply.com/photos/album/2/Brass_Upper_Tanks

Cu niste capace de-astea m-as risca la o reparatie (lipire).

sunt misto bazinele - da se poate suda oare aluminiul cu alama?

Link spre comentariu

sunt misto bazinele - da se poate suda oare aluminiul cu alama?

Eu cand eram mic incercam sa bat un cui intr-o foaie de geam si nu-mi dadeam seama de ce nu se infige cuiul in sticla. Cam asa ar fi si cu sudat-ul alamei cu aluminiu.....

Link spre comentariu

Eu cand eram mic incercam sa bat un cui intr-o foaie de geam si nu-mi dadeam seama de ce nu se infige cuiul in sticla. Cam asa ar fi si cu sudat-ul alamei cu aluminiu.....

In cazul asta se poate aplica principiul (romanesc?) "Nu forta! Ia un ciocan mai mare!"... si daca se stramba geamul - doua trei ciocane pe partea cealalta si e ca nou :grin: .Cert e ca m-ai facut curios si am dat cu pila pe acolo... si soc - e cupru.Chiar devin tentante capacele alea.In bani cunoscuti ar fi vreo 23 usd bucata.

@ Sorin - multam de oferta. Cutie manuala sau automata ?

Pajero 2.8/94
Link spre comentariu

La brasov la romradiatoare exact iti iei din cupru si nu are moarte si daca il spargi pui flacara pe el si gata......alamit.....pe cand aluminiu numai meseriasii si cam scump sau cu baton american gen zamac dar iar ie scump ..nu mai carpi ca daca este vechi o sa ai numai probleme.

Si eu am incercat marea cu sarea de cateva ori si am iesit in paguba pe termen lung....da bagi bani ca te preseaza timpul chestii din astea dar daca este compt din cauza de vechime nu are sens...

Daca vrei din aluminiu la fel iti fac aia la Brasov ....

Si garantie...si vezi ca au si catalog poate au mai facut tipul ala ca al tau si doar vorbesti si platesti avans ....si peste 2 zile il ai nou nout.cu factura si garantie.Nu mai vorbim daca este instalatia sub presiune nu se merita reparat ..........

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

E mai sanatos sa renunti la varianta cu capacul de plastic . Sub capac gasesti sursa problemelor -o garnitura de cauciuc care a imbatrinit si a piedut elasticitatea si/sau a crapat . Nu mai e elastica , ci chiar fragila . .Pe moment poti acoperi cu un silicon mai bun-pentru aceasi belea am folosit Blue Silicon 5926 , de la Loctite . A rezolvat cu succes scurgerea de la radiatorul de la patrol, insa cind da caldura , il schimb .

Dca te tine cureaua , recomand unul nou , full metal .

Se poate face o LIPIRE moale sau tare , cu aliaje uzuale , intre aluminiu si alama sau orice altceva la care adera ( umecteaza ) aliajul de lipit .(Uita-te la un bec obisnuit , cu dulia din aluminiu - unele sint cu o lipitura , altele de la cei mai slab tehnologizati, cu o lipitura cositorita...Fluxul decapant pt Al = clorura de Zn. , si multe altele .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multam inca o data pt toate sfaturile. O sa iau legatura maine si cu cei de la romradiatoare Bv. sa vad ce oferta au. Pana la urma va fi unul integral metalic , preferabil cupru sau alama.

@Sorin- inca doua intrebari:

1. pe cel dublu l-ai facut la romradiatoare sau la conrad termic?

2. cum "pica" la prindere pe masina?

Pajero 2.8/94
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Am si eu o problema la radiator... s-a rupt prinderea de sus si a picat radiatorul in palete. jos a inceput sa se prelinga putin apa, problema e ca la mijlocul fagurelui, a inceput sa "pise" foarte subtire. exista vreo solutie de baga in apa pt a astupa gaurile???

Link spre comentariu

Radiator Stop Leak -recomand solutia polimerica , nu produsul praf .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

La Brasov exista doua firme care fac radiatoare la comanda Romradiatoare de care s-a tot vorbit si Conrad termic. La Conrad a apelat careva dintre voi?

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Vad ca lumea nu prea comunica pe aici sau poate nu a apelat la aceste firme. Pana la urma am ales Conrad Termic pentru ca au raspuns cel mai prompt, au oferit un pret mai mare cu 200 ron decat Romradiatoare insa termenul pentru realizarea radiatorului a fost de 5-6 zile lucratoare fata de vreo 4 saptamani cat era in cealalta parte.

Am facut radiatorul la comanda dupa specificatiile mele, cu modificari necesare pentru prinderea noului GMV de dimensiuni mari. Am bagat furtunul si am spalat pe cat posibil circuitul de racire, iar acum am umplut sistemul doar cu apa si voi turna solutia din poza (Protec Radiator Flush) care sper sa faca mai multa treaba si sa curete ce se mai poate pe acolo. Ulterior voi pregati solutia de racire si voi umple sistemul cu asa ceva.

Daca cineva doreste sa se apuce de o astfel de lucrare si are nelamuriri vis a vis de ce am facut eu va rog sa imi comunicati si va ajut pe cat posibil.

ventilatoare.thumb.jpg.0d1cb867863e27b5043328d3f17f830c.jpgIMAG0456.thumb.jpg.4626df54260a593851d4317b2acd48e9.jpgIMAG0459.thumb.jpg.b4366002260a60ca9b67e01df05d4a06.jpgIMAG0465.thumb.jpg.c0d300e24c729144e9043a4d08a25bf1.jpg1004412271_Protecradiatorflush.thumb.jpg.fb6a6ac42fbcd8b46fd9b85d36ec80b8.jpg

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...

In cazul asta se poate aplica principiul (romanesc?) "Nu forta! Ia un ciocan mai mare!"... si daca se stramba geamul - doua trei ciocane pe partea cealalta si e ca nou :grin: .Cert e ca m-ai facut curios si am dat cu pila pe acolo... si soc - e cupru.Chiar devin tentante capacele alea.In bani cunoscuti ar fi vreo 23 usd bucata.

@ Sorin - multam de oferta. Cutie manuala sau automata ?

Salut! Ce ai mai facut cu radiatorul? Da mi si mie un PM cu nr tau. Am aceeași problema....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare