Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cel mai bun Freelander????

windwalker

Postări Recomandate

Am o parere cam rea despre freelander si toti amici mei o au la fel....pana la urma care e cel mai bun Freelander ???? Cel cu motor de BMW adica din 2001 ....etc?????

Imi place cum suna -----LAND ROVER--- dar raman cu gust amar cand ma gandesc la intretinere si fiabilitate.

Poate imi schimbati voi parerea.........:xcu respect .:cl

Editat de prislopan
Nu ma rog pentru un bagaj mai usor, ci pentru un spate mai puternic. Phillips Brooks
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cel mai bun Freelander????

Eu am avut, masina nu e rea, aici pe forum are nota 4 pe o scara de la 1-10.

Scuze pentru posesori, dar asta a fost convingerea mea.

Ce mi-a placut = consumul(motor diesel ROVER)

Ce nu mi-a placut = tabla proasta si scaunele foarte inalte (in raport cu parbriz-volan-plafon)+unghiuri moarte MULTE.

La piese nu mi s-a parut scump......manopera, da (posibil fiind mai rare nu s-au specializat)

Sa te feresti de cutiile automate !!!

Editat de prislopan
Nu se intelege mare lucru, propozitiile nu sunt incepute cu litera mare, greu de urmarit.
  • Like 1
Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Re: Poze cu masinile noastre Land Rover

:hl catre posesori de Freelander ....sa inteleg ca nu le prea menajati si totusi sun rezistente???? ma bucur ... dar cum sta land rover cu intretinerea: e scumpa?????

va rog spunetim ce se defecteaza cel mai des si si la ce costuri ajung unele piese sau consumabile....la ce sa ma astept sau ce ar trebui sa caut intr-un freelander din 2002 diesel.?????

Nu ma rog pentru un bagaj mai usor, ci pentru un spate mai puternic. Phillips Brooks
Link spre comentariu

Salut,

Sunt multe discutii pe acest forum. Nu o sa le reiau

Daca nu poti lua Freelander 2 atunci ia freelander 1 cu motor de BMW adica TD4.

Motorul impecabil

Problemele mele au fost

Ambreiaj, pompa principala ambreiaj scurgeri la aerisitorul de ambreiaj

Masina are 190k si a circulat numai in ro fiind luata de la reprezentanta.

Scumpa la impozit, schimb ulei, inrest nu ai treaba cu distributia ca e pe lantz, motorul nu consuma un gram de ulei.

Daca iei piesele de pe site-uri din Anglia vei face o economie importanta de bani.

Mecanic priceputi mai greu gasesti.

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

@bratu romeo - subscriu !!

A mea are 150K, cutie automata, probleme mari nu am avut. Doua randuri de bucsi la bara stabilizatoare, palierii de amortizor pe fata, dar e de inteles la ce si-a luat in freza.

Revizii facute la reprezentanta pana la 130K, nu e prea ieftin.

Minunatul LR Discovery II Td5, 2001

White Wolves Offroad Club

Link spre comentariu

Eu unul sant complet dezamagit de aceasta masina...Am un td4 luat in iulie 2006 de nou de la reprezentanta.Mai bine v as zice ce nu s a stricat la ea ca in rest....am schimbat cam tot.Incepand de la tot felul de senzori si de erori date aiurea pana la role pe care le schimbi si peste o luna incep sa chitaie iar ,placute de frana ecologice de la reprezentanta cu pietre in ele care iti fac praf discurile de frana in 15000 de km si geamul din spate care ingheata si se sparge cand deschizi portbagajul pt ca nu coboara ....si ce sa mai zic ?A da ;motorul e reusit numai ca nu se prea potriveste pentru masina asta...1951 cmc pt o masina de 1600kg?si mai e si 4x4....????Tin sa precizez ca am doar 69500 km din 2006 pana acum si toate reviziile numai la reprezentanta .Aveam pareri mai bune inainte dar intre timp mi le -am schimbat...

Link spre comentariu

Salut,

Acum despre confort

Vara nu prea raceste, iarna nu incalzeste.

Problema cu geamul din spate exista cu adevarat, usa din spate daca ingheata, ingheatza si nu o mai deschizi. Este bine sa ungi chederele cu glicerina periodic.

Din cauza ca nu prea se face cald inauntru dimineata O sa ai geamurile inghetate si prin interior din cauza ca nu apuca sa se "usuce" aerul din interior chiar daca circului cu ea. Pna se incalzeste motorul faci cuie la greu de aceea trebuie obligatoriu incalzitorul ceramic.

Portbagajul este foarte neincapator, nu incap doua trolere normale si maxim 7 bidoane de 20 de litri cu vin. :ha:

Se conduce bine, sta bine pe sosea, in ultimul an si aici in noras a fost o explozie de freelandere, s-au adus multe din Germania, lumea zice ca e "jipan" si la 7-8 k il cumpara multi.

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Mie mi-a placut ca si confort.. ca sofer cel putin. In dreapta se sta mai nasol pt are ceva plastice jos la picioare care incomodeaza. La mine in masina foarte rar stau 3 pers sau mai multe, motiv pt care am avut modelul in 3 usi, deci pt cei din spate e mai greu accesul.

Caldura baga la greu, mai ales la picioare, simteam ca-mi ia foc bocancul.

La geamuri in schimb e nasol.. Faceam caldura, se abureau geamurile, opream masina si o gaseam cu cristale inauntru.

In fiecare toamna dadeam cu ceva spray cu silicon pe chedere, la trapa si la hardtop ca sa nu scartaie si rezolvam si problema asta.

Geamul din spate nu e o problema daca este pastrat curat si curatat de gheata. Sunt alte masini cu pretentii la care e jale, nici nu poti sa intri in ea (ex Bmw 3-ar coupe, fara rama la usi).

Ca si suv e super stabila pe sosea si TD4 consuma putin.

Portbagajul la 3 usi e mai mare decat la 5 usi, si culmea e ca si masina e un pic mai lunga.

In schimb m-au disperat chederele de la geamuri.. sunt parca puse invers si intra mizeria si fiecare coborare a geamului se lasa cu o noua zgarietura + zgomot de creta pe tabla.

Cum a zis si jantorero unghiuri moarte.. Nu o data era sa calc pietonii pe trecere din cauza stalpului stg + parbriz murdar.

Impozitul este foarte mic, poate e scump in comparatie cu lada niva sau altceva sub 2000 cmc, dar in rest...

Am schimbat fulia (scump 150 euri sh), bielete antiruliu, placute frana si cam atat. Nu mi s-a parut scump.

Link spre comentariu

mam lamurit... pastrez golful pt sotie si eu imi iau un samurai...macar de la ala nu am alte asteptari.

va multumesc tare mult si va doresc numai drumuri pe placul vostru:h5:tk

Link spre comentariu

@windwalker:Hai ce te-am lamurit!:banana:banana

Cel mai bun freelander = golf + samurai.:ha::hw

Editat de landrover

Link spre comentariu

daca ar fi samuraiul cam cat un golf si cu sistem 4x4 de land rover

= masina perfecta :cl cu respect... inca nu stiu ce sa fac daR cu siguranta am sa va anunt ce hotarare o sa iau.

numai bine alaturi de Dumnezeu

Link spre comentariu

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=48733

Aici este discutia despre 1,8 benzina; e un motor slab in general,cu multe hibe.

Editat de prislopan

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator MihaiGavrilescu

Hmmm...numai review-uri negative, debusolant.

Posesor LR Freelander 2 TD4 HSE + optionale.

Masina cumparata de noua acum aproape 2 ani de la Casa Auto Brasov.

DIFERA radical de LR 1 asa ca faceti din respect pt. cei care conducem asemenea masini o diferenta intre LR 1 si LR 2!

Va spun sincer ca n-as da Freelanderu' pt. nimic din clasa ei.!! Repet pt. teribilisti: NIMIC!

In 66.700KM. ,masina mea n-a stiut nimic altceva in afara de diesel + lichid de spalare parbriz + revizii la timp. Si pe unde am dat cu ea....fereasca Sfantu' sa ajunga vreun X-Trail pe acolo sau alte jucarii d'astea ca apar la 5 o'clock news!

Nu-i reprosez nimic, inclusiv motoru' scoate acum pe testu' Dino 185 CP cu un 455 Nm de la 160CP cu 400Nm standard.

Bun, n-o avea ea calitatea lui GLK sau Q5 and co. dar mie mi-este mai mult decat pe sufletu' meu si agila si micuta si...ce vreti voi!

Respecte tuturor cu pareri avizate in cunostiinta de cauza si...celorlalti, la fel, din bun-simt.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

buna seara, vreau sa va rog cu un sfat, cei de la reprezentanta mi au spus ca am un injector nr 4 care trebuie schimbat, am un freelander 2006, 1951cm diesel, trebuie sa le schimb pe toate 4 ? si de unde sa le procur? multumesc

Link spre comentariu

scuze, mai am o problema, cu geamul cu luneta , am coborat geamul, dar n a mai vrut sa se ridice, sigurantele erau bune, contactul bun de la buton, a dat

panoul jos un mecanic, dar nu i a dat de cap, a ridicat geamul manual, mentionez ca portiera spate se inchide si se deschide normal, geamul insa nu mai culiseaza,

• Like 1
Link spre comentariu

buna seara, vreau sa va rog cu un sfat, cei de la reprezentanta mi au spus ca am un injector nr 4 care trebuie schimbat, am un freelander 2006, 1951cm diesel, trebuie sa le schimb pe toate 4 ? si de unde sa le procur? multumesc

Ideal ar fi sa le schimbi pe toate odata. Avand in vedere pretul unuia poti schimba si cate unul. Le poti cumpara de la reprezentanta sau de la importatorii independenti .

In ceea ce priveste geamul din spate: motorasul de la macara mai functioneaza? daca da, sa nu fie ceva in neregula cu unitatea electronica de control a geamurilor.

Link spre comentariu

Vizitator Naghi Alin

Salut , am o intrebare pentru cei ce au Land rover freelander diesel din 2000 motor rover , in aceasta iarna am hotarit sa ii verific bujiile , toate arse am cumparat noi dar a-lv nu am reusit sa o schimb din cauza pompei de motorina si a spatiului mic .Stie cineva cum sa fac fara sa desmomtez jumatate din motor?

Link spre comentariu

Vizitator Naghi Alin

Buna , am un Land Rover Freelander diesel din 2000 cu motor rover si am o problema , nu reusesc sa schimb o bujie din cauza spatiului mic dintre motor si pompa de motorina , stie cineva cum sa fac fara sa dezmontez jumatate motorul ?

Link spre comentariu

Ai incercat cu o cheie de bujii articulata?

vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh

woo cielo '96(de vanzare)

craysler voyager 2.4 benzinar

Link spre comentariu

Vizitator ioska

am un freelander din 98 diesel la viraje roata spate parineaza pe loc cred ca sau blocat sateliti ? cine ma poate ajuta cu un sfat ???

mersi mult !!!

:tk

Link spre comentariu

Și a mea face tot asa la plecari de pe loc in viraje .Am mai văzut una si tot la fel face .Si eu mă speriasem .Nu stiu dacă e defectiune.Pe mine a început să nu mă mai deranjeze.:sl1:ptDar a ta patinează tare? La mine si la cealaltă masină cu care am comparat-o pe a mea se simte numai putin nu stiu cum să explic;dacă se urcă cineva care nu le are cu masinile nici nu-si dă seama că patinează roata.:ca

Poate mai primesti si alte păreri.Sănătate.

Land Rover Freelander TD4 2005
Link spre comentariu

am un freelander din 98 diesel la viraje roata spate parineaza pe loc cred ca sau blocat sateliti ? cine ma poate ajuta cu un sfat ???

mersi mult !!!

:tk

Poti verifica functionarea viscocuplajului, sa nu fie cumva blocat.

Dai semne cu o creta pe cardanul fata si pe cardanul spate, pe aceeasi linie apoi mergi cu masina , de preferat pe un teren alunecos, cativa km, si verifici din nou semnele sa vezi daca mai sunt aliniate. Daca nu mai sunt e bine. Daca sunt inseamna ca viscocuplajul e blocat.:h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare