Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

C.N. CATEGORIA OPEN

Postări Recomandate

Am tot urmarit discutiile pe tema OPEN vs. EXTREM, si din mai multe motive ar fi bine sa analizam problema pana nu e prea tarziu, ca sa nu se intample ce s-a intamplat cu RALY-RAIDUL.

Dupa cum se stie la categ.OPEN nu este un C.N., se alearga pt.cupe si diplome, dar rezultatele nu sunt contabilizate nicaieri la fine de an.

Parerea mea este ca nu ar fi mare lucru de centralizat si publicat, macar pentru satisfactia morala a celor care si-au rupt masinile in tot sezonul competitional. :1 :no11

S-a mai discutat de catre cei de la EXTREM, ca la aceasta categorie sa se participe numai dupa ce s-a parcurs un an competitional pe OPEN (probabil pt.a nu fi deranjati de incepatori).

Totusi nu trebuie sa uitam ca fiecare (ORICAT DE EXTREM, PROFI,.....ar fi) a inceput candva, si daca nu vor mai fi noi veniti acest sport va muri,(cine va mai concura?).

Astept parerile voastre.

PATROL GR Y60 4,2D SWB

MERCEDES G 280 de vanzare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Mare dreptate ai.

Asa ar fi normal si sigur se va face de la anul.

Eu sunt sigur ca organizarorii de concursuri nu se asteptau ca fenomenul Open sa ia o asa amploare.

Tocmai de aia ar trebui sa acorde mult mai multa atentie acestei clase,inclusiv la alegerea traseelor pentru concurs.

Eu la anul merg la extrem.

Dupa Campul Lung incepe pregatirea masinii pt un nou an competitional :grin:

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Corect!

Cred ca deja suntem destul de multi care am vrea sa concuram cu adevarat. Chiar daca masinile nu sunt cele mai bune (a mea este chiar modesta) sunt convins ca avem cu toti ambitie. In plus fiecare clasa - extrem sau open - are parte de propia aventura.

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

si eu ma pregatesc

Si eu incep pregatirea masinii sa corespunda pt. extrem, dar sigur vom avea altele de intampinat.

Parerea mea e ca la anul vor fi prea multi pe extrem, iar ziua de concurs va dura 36-48 ore :op mai ales daca vor fi speciale cu timp maxim de 60 minute.

Intradevar tot fenomenul OFF ROAD a luat amploare, iar acest lucru ar trebui sa incurajeze organizatorii, nu sa-i deranjeze (cu s-a intamplat la Iasi)

:evil:

Am auzit si discutii de genul ca taxa de participare va fii mult majorata, in loc sa se caute alte solutii de finantare (mai multi sponsori).

E adevarat ca acest sport este foarte putin mediatizat, si din acest motiv nici sponsorii nu beneficiaza de reclama dorita.

La noi toate posturile TV sunt pline de fotbal (nu mi-o luati in nume de rau microbistii) unde nu se vorbeste decat de culisele murdare (Becali vs. Copos vs. nustiucine.....) de parca numai in asta ar consta tot sportul romanesc, si aici se invart cei mai multi bani (""CIRC SI PAINE""stiti voi cu-i apartine replica :ih )

PATROL GR Y60 4,2D SWB

Link spre comentariu

Va garantez ca :c se va implica in promovarea OPEN-ului la concursuri. Voi cauta modalitatile cu care putem sa facem a asta.

Si asta ar trebui sa o faca si alte cluburi, organizatii, asociatii, forumuri etc.... Nu sa fie atat de inchisi si superiori cu cei de la OPEN. Sunt convins ca sunt multi la OPEN care le dau clasa unora de la EXTREM. Si EXTREMISTII tot cu OPEN au inceput.

Link spre comentariu

a fost candva emisiunea XTream TV

A fost candva emisiunea XTream TV facuta parca de Marius Vintila. :ft

Pacat ca nu mai e.

Mediatizare+reclama sponsori=buget organizatori

PATROL GR Y60 4,2D SWB

Link spre comentariu

Rudi stai linistit ca nu se inghesuie lumea la extrem la anul.

Nu stiu daca sunt mai mult de 3 echipe(6 masini) care o sa schimbe clasa.

Dar pe de alta parte gandeste-te ca sunt tot mai multi care vor sa vina la open,eu cred ca la anul organizatorii or sa aiba un soc cand or sa se trezeasca cu 100 de masini la open :grin:

Cu taxa de paricipare ce sa zic,oricum e un efort si asa la3.5 mil de persoana pt multi sa participe daca se gandesc sa o creasca o sa fie o participare si mai scazuta.

La majoritatea concursurilor cheltuielile pe masina se ridica la 13-16 mil fara sa pui reparatile care le ai de facut cand ajungi acasa.

Ced ca e un efort pentru majoritatea concurentilor sa scoata lunar banii astia din buzunar.(pentru mine e un efort considerabil)

Ar trebui sa facem toti propuneri constructive si sa le comunicam organizatorilor de concursuri iar in ianuarie cand are loc intalnirea cluburilor si cand se stabilesc noile reguli si taxe sa se tina cont si de propunerile noastre.Poate reusim sa schimbam si sa imbunatatim anumite lucruri.

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

MAX cum stai la tema: Organizarea unui concurs ?

Daca tot se apropie intalnirea dintre cluburi, prin Ianuarie, si cel putin 2 clubri vor iesi din cadru CN, aveti posibilitatea, sa va implicati, ca aveti cu ce, si cu cine. Aveti un club cu foarte multi membri, poate al 2 lea din tara, este pacat sa va limitati la 2 intalniri pe an intre voi. Asta e parerea mea de simpatizant al acestui club, si sper sa nu existe controverse...

Link spre comentariu

Re: si eu ma pregatesc

Si eu incep pregatirea masinii sa corespunda pt. extrem, dar sigur vom avea altele de intampinat.

Parerea mea e ca la anul vor fi prea multi pe extrem, iar ziua de concurs va dura 36-48 ore :op mai ales daca vor fi speciale cu timp maxim de 60 minute.

Intradevar tot fenomenul OFF ROAD a luat amploare, iar acest lucru ar trebui sa incurajeze organizatorii, nu sa-i deranjeze (cu s-a intamplat la Iasi)

:evil:

Am auzit si discutii de genul ca taxa de participare va fii mult majorata, in loc sa se caute alte solutii de finantare (mai multi sponsori).

E adevarat ca acest sport este foarte putin mediatizat, si din acest motiv nici sponsorii nu beneficiaza de reclama dorita.

La noi toate posturile TV sunt pline de fotbal (nu mi-o luati in nume de rau microbistii) unde nu se vorbeste decat de culisele murdare (Becali vs. Copos vs. nustiucine.....) de parca numai in asta ar consta tot sportul romanesc, si aici se invart cei mai multi bani (""CIRC SI PAINE""stiti voi cu-i apartine replica :ih )

La extrem ar putea sa faca trseele mai surte si timpi de plecare intre echipe mai mare asta ar fi o solutie asa nu ar fi probleme cu ambuteaje la speciale.

GHITZA PRESEDINTE!

www.ocb.ro

www.gafa.ro

Link spre comentariu

Una din principalele probleme eu o consider ziua de duminica cand pentru un trial in care te dai maxim 2 min te prinde ora 8 seara asteptand festivitatea de premiere tu fiind pe la 400-600km de casa cu masina imaturita si legata cu sufe :grin:

Cred ca mult mai ok ar fi ca premierea sa se faca sambata seara,sa fie mai multe speciala pe traseele de vineri si sambata care sa tina loc de trial.Oricum timpii din trial nu schimba cu nimic clasamentul din primele doua zile.

Iar duminica sa se faca un trial separat,mai lung pentru spectatori,presa si sponsori care sa fie premiat separat.In acest caz premiera trialului poate incepe imediat dupa ce s-a dat ultimul concurent ca e foarte simplu sa te uiti pe timpii obtinuti de fiecare echipa si sa vezi care sunt primii 3.

S-ar putea termina si pleca acsa la o ora decenta si toata lumea ar fi multumita.

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Rudi stai linistit ca nu se inghesuie lumea la extrem la anul.

Nu stiu daca sunt mai mult de 3 echipe(6 masini) care o sa schimbe clasa.

Dar pe de alta parte gandeste-te ca sunt tot mai multi care vor sa vina la open,eu cred ca la anul organizatorii or sa aiba un soc cand or sa se trezeasca cu 100 de masini la open :grin:

Cu taxa de paricipare ce sa zic,oricum e un efort si asa la3.5 mil de persoana pt multi sa participe daca se gandesc sa o creasca o sa fie o participare si mai scazuta.

La majoritatea concursurilor cheltuielile pe masina se ridica la 13-16 mil fara sa pui reparatile care le ai de facut cand ajungi acasa.

Ced ca e un efort pentru majoritatea concurentilor sa scoata lunar banii astia din buzunar.(pentru mine e un efort considerabil)

Ar trebui sa facem toti propuneri constructive si sa le comunicam organizatorilor de concursuri iar in ianuarie cand are loc intalnirea cluburilor si cand se stabilesc noile reguli si taxe sa se tina cont si de propunerile noastre.Poate reusim sa schimbam si sa imbunatatim anumite lucruri.

Cred ca pentru marea majoritate e un efort considerabil eventual pt.cei care au cate un sponsor care sa-i acopere cheltuielile nu e asa efort, dar acestia nu cred ca sunt multi (eu nu ma numar pritre ei), si in afara de dorinta de aventura si placerea offroadului nu cred ca motiveaza altceva participantii. (Marile premii oferite pe podium :fk )

PATROL GR Y60 4,2D SWB

Link spre comentariu

Una din principalele probleme eu o consider ziua de duminica cand pentru un trial in care te dai maxim 2 min te prinde ora 8 seara asteptand festivitatea de premiere tu fiind pe la 400-600km de casa cu masina imaturita si legata cu sufe :grin:

Cred ca mult mai ok ar fi ca premierea sa se faca sambata seara,sa fie mai multe speciala pe traseele de vineri si sambata care sa tina loc de trial.Oricum timpii din trial nu schimba cu nimic clasamentul din primele doua zile.

Iar duminica sa se faca un trial separat,mai lung pentru spectatori,presa si sponsori care sa fie premiat separat.In acest caz premiera trialului poate incepe imediat dupa ce s-a dat ultimul concurent ca e foarte simplu sa te uiti pe timpii obtinuti de fiecare echipa si sa vezi care sunt primii 3.

S-ar putea termina si pleca acsa la o ora decenta si toata lumea ar fi multumita.

Bine spus asta cred ca e o solutie buna, se pot amenaja locuri lejer ma refer in timp ca sambata seara sa se desfasoare trialul, numa bine ca masinile sunt cu motoarele la cald.

Cei care nu au timp sa ajunga la trial din mai multe motivece se intampla cu ei

GHITZA PRESEDINTE!

www.ocb.ro

www.gafa.ro

Link spre comentariu

Pai nu sa se organizeze sambata seara trial.Pe traseele de vineri si sambata sa fie cate 3-4 speciale pe zi care oricum au cuantum 2-3 si de aici o sa apara clar diferente de punctaj intre cine a scos timpi buni in speciale si restul.Si premierea se face dupa 2 zile de concurs care au avut in totat 6-8 speciale.Trialul ce e de fapt tot o proba special cu cuantum mai mare,parca 4.(superspeciala)

Iar trialul se tine duminica si se premiaza separat.

Trebuiesc date niste premii si la trial ca altfel pleaca lumea acasa :grin:

Iar trialul ar trebui facut mai lung sa aiba 4-5 minute si sa se faca spectacol :twisted:

Dar in varianta asta duminica la ora 3 ar pleca toata lumea spre casa!!!

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

trial

Daca logistica si secretariatul unei competitii sunt bine puse la punct (un pic de efort din partea organizatorilor) cred ca totul ar putea sa se desfasoare normal (la unii s-a putut). Daca in schimb se lasa totul pe umerii unuei singure persoane va fi imposibil mai ales cu doua festivitati de premiere, si inca daca in timpul premierii propuse pe sambata mai sunt concurenti pe traseu (ex.samabata seara la Iasi).

Dar daca cei desemnati cu contabilizarea rezultatelor zilnice pe timpul zilei cat arbitrii contorizeaza puncte cei care centralizeaza se odihnesc, noaptea cu fortze proaspete pot centraliza datele iar dimineata dupa fiecare zi sunt rezultate afisate, iar punctele trialului se adauga pe un laptop la fatza locului (ca doar nu suntem in evul mediu sa adunam cu pietricele ca si asa ar fi fost mai repede ca la Iasi :twisted: ) si un print si iese clasamentul final. Eventuale contestatii rezolvate in timp ce se desfasoara trialul care oricum nu schimba mare lucru, si nu lucrat cu foi scrise cu pixu si cel care a scris nu intelege ce heroglife a facut si ies neintelegeri.

Nu vreau eu sa dau lectii de organizare, si nici nu vreau s-mi arunce careva replica ca s-o trezit un ......, dar nici nu trebuie sa inventam roata. Sunt atatea exemple in lume de logistica de competitii incat daca s-ar achizitiona de Federatie logistica de cronometrare si afisaj care ar putea fi folosita de fiecare organizator nu ar mai fi erori de clasament ca cele de la Odorhei (nu vreau sa fiu rautacios dar.............)

PATROL GR Y60 4,2D SWB

Link spre comentariu

MAX cum stai la tema: Organizarea unui concurs ?

Daca tot se apropie intalnirea dintre cluburi, prin Ianuarie, si cel putin 2 clubri vor iesi din cadru CN, aveti posibilitatea, sa va implicati, ca aveti cu ce, si cu cine. Aveti un club cu foarte multi membri, poate al 2 lea din tara, este pacat sa va limitati la 2 intalniri pe an intre voi. Asta e parerea mea de simpatizant al acestui club, si sper sa nu existe controverse...

Cu tema "organizarea unui concurs" nu stiu cum stam dar la tema "organizarea unei intalniri" ne descurcam cat de cat binisor.

Deocamdata ne limitam la intalniri. Dupa ce mai capatam experienta vom avansa.

:grin: :c

Link spre comentariu

max credema ca nu mai ai ce sa avansezi, de exemplu voi sunteti mult mai bine organizati din cate am vazut la bm fata de ce sa intamplat la iasi

Dar banuiesc ca sunt niste chestiii specifice concursurilor pe care trebuie sa le invatam.

Link spre comentariu

propun sa deschidem un nou topic in care sa postam rezultatele la open de la toate competitiile din acest an, oricum scrie in regulamntul de desfasurare al Campionatului National 2007 ca intrecerile se desfasoara pe doua categorii "Open" si "Extrem" asa ca nu vad de ce nu am avea un clasament general
@Landcruiser
Link spre comentariu

clasament

propun sa deschidem un nou topic in care sa postam rezultatele la open de la toate competitiile din acest an, oricum scrie in regulamntul de desfasurare al Campionatului National 2007 ca intrecerile se desfasoara pe doua categorii "Open" si "Extrem" asa ca nu vad de ce nu am avea un clasament general

Pai daca tot e deschis topic C.N. OPEN eu zic sa le punem aici, adunam punctele si cine are cel mai bun punctaj il desemnam CAMPION NATIONAL. :1 :no11 :rsp :gr1 :Gr

Daca nu o fac altii OFICIALI s-o sacem noi. (ca si asa ne-am autoarbitrat la Iasi, ex.prima zi)

Si macar ce-i de pe forum sa ne aducem recunostinta celor mai buni.

:Gr

PATROL GR Y60 4,2D SWB

Link spre comentariu

max credema ca nu mai ai ce sa avansezi, de exemplu voi sunteti mult mai bine organizati din cate am vazut la bm fata de ce sa intamplat la iasi

Dar banuiesc ca sunt niste chestiii specifice concursurilor pe care trebuie sa le invatam.

sunt cateva, dar ce am vazut la voi nu duceti lipsa de oameni cara sa picheteze pe traseu asta una si conditii sunt har domnului, diferenta foarte mare intre prieteneasca facuta si o competitie nu e mare si acuma ca sa laud iesirea de la bm a fost foarte reusita cel putin asa cred eu .

GHITZA PRESEDINTE!

www.ocb.ro

www.gafa.ro

Link spre comentariu

Interesante chestii spuneti voi acolo... Sunt idei bune, dar nu trebuie acuma sa schimbam totul la desfasurarea unei etape. E chiar greu sa organizezi. Eu am asistat si am ajutat la Cupa Clujului si stiu. Trialul e pentru sponsori. Parca e chiar obligatoriu pentru organizatori(+fani) la etapele de CN (asta nu stiu pe sigur). Trebuie sa fie inclus in concurs ca altfel, chiar daca puncteaza separat, va pleca lumea. Chiar si asa, deltfel, sunt unii care plec. Chiar nu vad problema cu trialul. La Cluj chiar a contat si el! Boros a plecat al treilea in trial si a iesit primul. Si la Cluj si mai ales la Mures s-au facut clasamentele in timp record. Unde nu erau destui oameni (si asta este cauza, cum a spus si rudi), acolo nu. Nici celor "vechi" nu le place trialul, dar il considera, asa se pare, un lucru hotarat de organizatori si se impaca cu ideea.

Problema e mai degraba la categorii:

Eu personal cred ca Openul e supraaglomerat. Sunt masini ca cea a lui Ghitza, sau a lui Cheloo, Torok Zoli, si mai sunt, care pe langa masina mai stiu si ceva off road. Ei ar trebui sa formeze o alta categorie. Toata lumea vine cu Open. E o solutie pentru incepatori. Dar la asta spun cei vechi ca Open inseamna deschis la toata lumea. Bine, atunci sa fie Openul pentru incepatori si sa adaugam o categorie intre Open si Extrem, Modified (cum e si in Ungaria, ei la campionatul de trial au Original, Standard, Modified, Pro-Modified si Proto).

La Extrem daca este o aglomeratie ceva mai mare, chiar nu strica. Sunt mereu aceeasi oameni/masini (si culmea, intotdeauna castiga Clujenii :grin: :grin: ...nu m-am putut abtine)

P.S.: Vorbesc despre Cluj pentruca stiu exact ce s-a intamplat acolo

Link spre comentariu

Chiar Levo tu ar trebui sa ai clasamentul ala Open din toate etapele de anul asta.

Fa-l pubic pe forum :grin:

Campioni sunt sigur Andrei cu Robert de la VMS-au castigat Muresul,TAT-ul si Iasiul.Iar TATul puncteaza x3 am impresia.

Da sa vedem cine e pe 2 si 3.

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare