Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ATENTIE distributie motor RD28T

nissan4x4

Postări Recomandate

am pus o poza cu o rola intinzatoare de distributie careia i-au sarit bilele. Cureaua de distributie era ok , ca si cealalta rola, de ghidare. Deci, nu strica sa le mai verificati jocul din cand in cand...

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ATENTIE distributie motor RD28T

Cam nasoala treaba, mi s-a intamplat sa pun totul nou ( cureaua Continental si rolele INA ) si dupa 30.000 de Km rola intinzatoare sa aiba joc destul de pronuntat ( ingrijorator ) si am schimbat totul dupa 30.000.

Rola vinovata era NTN -japan. Aia buna era INA!!!! Culmea e ca motorul, datorita prezentei de spirit a proprietarului care a oprit imediat motorul si a adus masina tractata la service......... motorul a scapat!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Mai rar oameni care realizeaza ce se poate intampla, si stiu sa nu se uite la "cat costa platforma" de exemplu comparativ cu supape, garnitura si eventual si " fata plana " , astea in cazul in care nu se rupe si axa cu came in doua sau trei...

2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0
Link spre comentariu

Putin off topic:

Eu am schimbat curea si rola intinzatoare cind am luat masina. La cit costa la baba mea kit-ul a trebuit sa-mi fac griji pt. manopera doar. In ultimi 5 ani masina a parcurs dupa acte, contor si cauciucuri cca. 5000 Km.

Cureaua incepuse sa crape si mai tinea probabil pina la prima panta, iar rola era in perfecta stare. Le-am schimbat pe amindoua. Si ca sa-mi potolesc un gind nebun legat de distributie motor V, mai poate merge "ceas" un motor la care s-a gresit cu un dinte la oricare din pinioane montajul curelei?

'89 Terrano 3.0L V6 VG30I
Link spre comentariu

In grupul VAG s-au inlocuit curelele distributie din cauciuc dur cu cele din teflon inca de prin 2004, probabil si la Nissan Patrol se folosesc aceleasi curele de teflon... Se pot schimba la intervale mai mici de km rulati sau ani vechime.

Distributia pe lant o fi ea mai buna in teorie, dar am vazut si lanturi care bat la 80.000km, desi ar trebui sa reziste minim dublu...asa ca...tot de noroc si fiabilitate tine. Eu m-am obisnuit cu distributii pe curea.

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

Putin off topic:

Eu am schimbat curea si rola intinzatoare cind am luat masina. La cit costa la baba mea kit-ul a trebuit sa-mi fac griji pt. manopera doar. In ultimi 5 ani masina a parcurs dupa acte, contor si cauciucuri cca. 5000 Km.

Cureaua incepuse sa crape si mai tinea probabil pina la prima panta, iar rola era in perfecta stare. Le-am schimbat pe amindoua. Si ca sa-mi potolesc un gind nebun legat de distributie motor V, mai poate merge "ceas" un motor la care s-a gresit cu un dinte la oricare din pinioane montajul curelei?

Bineinteles ca nu poate "merge ceas"........

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Link spre comentariu

Partea slaba a motorului de 2.8 ... e distributia! In rest e un motor care suporta multe! Dar cu o revizionare la timp, poti contracara astfel de situatii! Daca la doua schimburi de ulei s-ar verifica si distributia cu siguranta situariile similare celei de mai sus ar fi istorie.

Intotdeana sa previi te costa mult mai putin decat sa risti sa zici ca merge si asa si sa repari ce s-a stricat, ulterior.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Bineinteles ca nu poate "merge ceas"........

Multumesc, atunci cred ca mersul "de proba" la relanti pret de 20 min. nu i-a facut prea bine. In primii 6-7 KM dadea sa moara motorul la turatii sub 2500. Dupa un drum pe coclauri si-a revenit.

'89 Terrano 3.0L V6 VG30I
Link spre comentariu

Masina in cauza este a mea (y61, TD6) iar treaba sta cam asa:

Cu toate ca nu sunt la prima masina second, cu toate ca am habar ce e aia distributie si variantele sale (lant, curea, roti dintate), cu toate ca tin la masini in general si nu sunt genul care sa schimbe uleiul la trei ani, de data asta am considerat ca mai importante sunt rotile cromate cu gume pe 33 decat distributia, sau am considerat ca mai bine incep cu uleiuri si alte consumabile si pana schimb distributia "merg pe burta".:wink:

Dar nu a fost sa fie si tocmai cand ma intorceam dupa un foarte placut week-end la munte distributia a ales sa se "sparga"! Era duminica, orele 23.30, afara temperatura era de -23 grade C, iar eu aveam intreg familionul in masina (a se citi 2 catei si prietena mea cea sensibila careia nu prea-i convenea temperatura tropicala)

....si totusi am avut noroc----ca nu s-a rupt cureaua, si poate si o farama de inspiratie...in sensul ca am orpit imediat motorul, primul gand fiind ca a cedat distributia.

Dealtfel am ridicat capota, si cu lanterna in mana cautam sa vad pe unde au sarit piesele din motor.....n-a fost sa fie si toate pareau la locul lor.

Ca sa nu mai lungesc......am sunat un foarte bun prieten, AdrianUdeanu, prezent si el aici pe forum, care a lasat dreaqu, uicandu' cu prietena la Predeal si a venit de urgenta sa ma recupereze.

Nu tu sufa, nu tu cablu....n-am avut cu ce lua masina de acolo asa ca am mai lasat-o o zi cand am venit cu platforma. cand sa o urcam pe platforma....surpriza: masina era mai lata (205 cm) decat platforma (185 cm) asa ca am mai lasat-o acolo o zi si am revenit....

Am imprumutat niste sufe de la Lipoveanu (multumesc frumos, sunt dator o sticla de vin) si am mai plecat odata dupa ea....la Pucioasa (100km de Bucuresti). Am legat-o de Patrolu' lu' Udeanu (ala cu Lerma Gome profil simex pe 37', care zice lumea ca nu merge) si m-a adus nebunul cu 70-80 km/h catre Bucuresti. Drumul a fost "de vis": -16 grade, ninsoare abundenta! Tot ce sarea de la rotile masinii lui Udeanu era la mine pe parbriz!!! Nu vedeam nimic si asta mergea cu 80 km/h.....inconstienta totala!!!

ce mai ....ajungem cu bine la service-ul lui Luigi, parcam masina pe la 4.30 dimineata si ....la somn.

Dimineata ...la service!

Luigi: Stai linistit, motorul e varza!

Marian(mecanicu'): Eu pun pariu ca motorul e intreg si dupa ce schimbam distributia merge brici

ce mai asa m-au tinut baietii de la 9.00 la 14.00 dupa amiaza cand au venit piesele.

Au schimbat tot, cu maxim de profesionalism, au intervenit si asupra unui surub "anarhist" care s-a hotarat ca vrea sa se rupa, au pus totul la loc si ....a plecat frumos, la prima cheie, fara nici un fel de problema!!!

Suna a reclama dar service-ul Nissan4x4 m-a convins!!! Au habar ce fac acolo, si cat timp iti face o interventie la masina mai poti discuta cu Luigi ,una-alta ,despre planuri de viitor cu masina, posibile modificari si bugete pentru asta!

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Intotdeana sa previi te costa mult mai putin decat sa risti sa zici ca merge si asa si sa repari ce s-a stricat, ulterior.

Ma bucur sa vad ca mai este cineva pentru care aceasta filozofie nu este doar o fabula si atat. Suntem pe aceeasi lungime de unda ! :g

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

eu n-am simtit cele -16 grade;)) aveai tzurtzuri la nas:)) daca nu mergeam asa repede (cu 37?!?!?! nu le invarte man...nu pleaca de pe loc) cred ca nu rezistai:P. norocul tau a fost cand am scos-o pe domnisoara aceea din sant, atunci te-ai mai incalzit:P. multumim mult pentru sufe HEM si LIPOVEANU, doi oameni adevarati:). am invatat ceva din excursie, inainte sa inchiriati o platforma...oricat de mare ar parea...masurati autovehiculul pe care il veti incarca, s-ar putea sa nu incapa. felicitari domnului Luigi Parsu, multumim pentru ajutor:1

PS: m-a intrebat Oana ce e intre noi:)) si i-am zis ca eu de fapt sunt gay, si ca ies cu ea doar ca sa salvez aparentele:top de atunci imi spune in fiecare zi ca sunt indiferent, ca m-am racit...cred ca e geloasa :)) chiar m-o fi crezut?=))

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare