Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelopele folosite in teren sau "trics-uri"

worldscape

Postări Recomandate

asa cum spune si titlul si in completare la "Inclinatii laterale" si tipuri de anvelope folosite in teren, vreau sa va povestesc ceva folositor:

unii dintre noi ( multi poate ) folosesc distantiere la roti (jante) si gume agresive ( simex, boggere )

o gramada isi dau cu parerea mai mult sau mai putin la faptul ca dintre cele 2 unele sunt mai bune sau nu la inclinatii laterale...

va invit sa experimentati urmatorl lucru:

1. scoateti distantierele de pe spate si dublati-le pe cele din fata ( sau puneti distantiere doar pe fata )

2. schimbati rotile din spate intre ele pt ca directia de mers sa fie inversata ca si cand a-ti merge doar in marsarier

3. cine are boggere sau simexuri sa taie crampoanele mici pt a deveni si mai agresive

Concluzia:

- la inclinatii laterale masinile devin mult mai stabile

- gumele nu mai sapa atat de rau in noroi dupa ce trece masina ( inversare pe spate are ca rezultat tasarea solului )

- daca veti fi nevoiti sa dati in marsarier veti avea o aderenta ( sapare ) mult mai buna!

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anvelopele folosite in teren sau "trics-uri"

Lamureste-ma, te rog; ce rol au adaptoarele in aceasta situatie?!

Intreb, pentru ca, dupa mintea mea, adaptoarele au rolul de a uniformiza ecartamentul axelor, permitand rotilor din spate sa calce pe urmele rotilor din fata - evident, doar la mersul in linie dreapta, crescand astfel stabilitatea laterala si capacitatea de tractiune - rotile din spate calcand pe o urma gata formata, nefiind nevoite sa-si sape propria urma (motivul pentru care, marea majoritate a vehiculelor militare sunt echipate cu roti simple si ecartament egal sau foarte apropiat).

Editat de MagnuM

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

@Magnum: adaptoarele in cazul meu au fost puse pt a compensa ET-ul pozitiv al jantelor (13) pt marirea stabilitatii.

in ceea ce spui cu "permitand rotilor din spate sa calce pe urmele rotilor din fata - evident, doar la mersul in linie dreapta, crescand astfel stabilitatea laterala si capacitatea de tractiune - rotile din spate calcand pe o urma gata formata, nefiind nevoite sa-si sape propria urma"... ai foarte mare dreptate si nu te contrazic, dar vorbind strict de teren accidentat ( nu in linie dreapta ), si mai ales de portiuni cu inclinatii laterale.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Dezvolta subiectul, te rog!

Cand am facut referirea la mersul in linie dreapta, nu m-am referit la suprafata de rulare, ci, la faptul ca, la axele cu ecartament egal, rotile din spate calca pe urmele rotilor din fata, indiferent de natura terenului, doar la deplasarea in linie dreapta, pentru ca, in curbe, fiecare roata are traiectoria ei!

Eu vreau sa pun distantiere fata si adaptoare spate, tocmai pentru a uniformiza ecartamentul axelor - 60 mm diferenta intre fata si spate.

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare