Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Piese Lada

cretu

Postări Recomandate

Se pare ca am spart satelitii din grupul spate. Rusoaica mea e din 2004 (1.7 i). Are cineva asa ceva sau stie de unde se pot cumpara?

(posibil sa aiba un termen mai tehnic, dar, nu il cunosc. Daca e asa, va rog sa ma ajutati)

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Piese Lada

@cretu

Nu cred ca o sa gasesti pe undeva sateliti la set sau bucata.Pe puntea fata sau spate sunt aceeasi.

In magazine se vind cu tot cu carcasa sateliti,dar important e sa vezi ce ai rupt pe-acolo,in primul rand ce simtome a avut cand s-a defectat,dar fara sa il desfaci nu o sa stii niciodata ce buba e acolo.

Masina a mai mers pe usor dupa aceea sau ai cuplat pe greu si blocabil sa ajungi acasa?

Daca se aud troncanituri indicat e sa nu o mai misti ca poti agrava ceea ce e acolo,daca nu se poate sa ai o planetara rupta

Sa poti sa mergi cu ea la service o iei pe platforma sau mai ieftin ii demontezi cardanul (atentie la pozitia lui ca va trebuii montat la fel)si mergi cu centralul blocat.

Sfatul meu e sa nu te complici sa dai nu stiu cati bani pe piese noi,trebuie sa il demontezi pe al tau,te uiti ce raport are pe el(probabil 11/43)si cumperi unul cu totul la second hand si scapi mai ieftin si cu calitate mai buna:tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Masina e desfacuta la mecanic in Orastie. Eu nu ma prea pricep , motiv pt care apelez cei cei care stiu.

Ieiri o desfacut-o si mi-o zis ca satelitii de la grupul spate sunt sparti. Planetarele sunt intregi.

Voi merge luni la el sa ii iau si sa le fac o poza. Poate imi da mai multe detalii ca altfel sunt in ceata.

Sa iau tot grupul, de nou, ma cam arde la buzunar. Daca nu am ce face, iaca il iau. Dar, sper sa gasesc doar componentele stricate.

Piese second, nu prea stiu de unde. Am sapat tot netu si nu am gasit nimic. Macar daca gaseam o rusoaica ca si a mea (chiar si fara motor) si o luam cu totul. FOloseam ceva si restu vindeam pe bucati. Dar, nici d'asta nu am gasit.

Satelitii i-am spart in noiembrie cand m-o mancat undeva sa ma bag intr-o proba speciala cu ea si am iesit doar la sufa.

Masina nu am reusit sa o mai mut decat tractata.

Link spre comentariu

Important e sa citesti pe pinionul de atac(pe capul lui) si pe coroana(lateral) ca sunt pansonate niste serii(cifre) care arata raportul de transmisie(imperecherea ex :10 pe pinion si 43 pe coroana,sunt foarte multe combinatii)

Vezi ce scrie ca poate gasim ceva ca prin valcea mai sunt fiare...

Trebuie sa fi prea norocos sa cumperi o masina pentru piese si sa gsesti teaceleasi rapoarte de transmisie,dar daca gasesti una sa o iei ca poti schimba amandoua grupurile,ca trebuie sa fie pereche si mai ramai cu o gramada de piese"valoroase".

vezi sa nu ai puntea spate stramba,ca asta ar fi uniul din motivele ruperii....zic si eu:tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

pentru cei din vestul tarii si care pot ajunge in ungaria recomand un magazin din Szeged! se nuymeste JENEI AUTOSBOLT adresa MARS TER ,deschis de luni pana vineri intre 8-16 si sambata 8-12! telefon (62) 425 103! piesele gasite aici sunt incepand de la fabricatei ruseasca pana la cele nemtesti si preturi de foarte mult bun simt! sper sa va fie de ajutor informatiil mele

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

deci, datele inscrise pe pinion (ala cel mai mare) sunt urmatoarele:

BA3 2106-11/43-1C4 89 38

Bnaui ca "raportul" e de 11/43

Raportul se calculeaza invers de cum sunt notate 43/11 = 3.9, adica raportul tau este 3.9 (raportul de viteza din diferentialele rusesti).

Editat de DragosDim
Link spre comentariu

Multam fain. Chestia asta cu raportu ca se calculeaza invers nu o stiam. De fapt, de multe ori imi dau seama ca nu stiu mai nimic. Dar, incet, incet, o sa invat.

Cu placere, am uitat eu sa-ti mai spun ca 11 reprezinta numarul de dinti de la pinion iar 43 numarul de dinti de la "roata dintata" (scuze dar am uitat cum ii spune :grin:)

Link spre comentariu

Meserias tipul!

Ca sa faci asa ceva,trebuie sa lucrezi in domeniul mecanic zilnic,daca nu,se uita .

Sunt din ce in ce mai putini oameni ca astia la noi :y

Part 5 e interesanta. De la minutul 3:20. Rezultate misto.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

va salut! Stiti cumva exista magazin cu piese ,accesorii pentru LADA NIVA la RUSE? Am putina treaba pe la vecinni nostrii si in timpul liber as da o tura pe la acest magazin. Poate are cineva nevoie de ceva ma poate contacta!

Editat de scaiceanu marian

Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein-

Link spre comentariu

va salut! Stiti cumva exista magazin cu piese ,accesorii pentru LADA NIVA la RUSE? Am putina treaba pe la vecinni nostrii si in timpul liber as da o tura pe la acest magazin. Poate are cineva nevoie de ceva ma poate contacta!

Da,exista, am fost eu la el, sa ma uit de ornamente pt niva, dar nu aveau.Este destul de aprovizionat, are si tablaraie si piese dar nu stiu cum o sa te intelegi cu ei, k e greu cu engleza....:uameni

Sa nu ma intrebi de adresa, k nu mai stiu sa ajung...am fost cu cineva care ia piese de lada si le vinde la noi la obor.

Link spre comentariu

Am cercetat si eu problema. Sunt doua magazine. La bulinele rosii

Link spre comentariu

Nu am intrebat cum sunt preturile, k nu aveau ce ma interesa pe mine, dar din ce stiu, nu erau scumpe si mi-au spus ca le aduc din rusia.oricum, pana nu vezi la fata locului sau sa-ti spuna cineva care a luat de la ei,mai greu sa-ti faci o parare.daca ai drum, merita sa treci p la ei sa vezi ce si cum...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare