Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

pinioane sateliti sparte la ims

sebi

Postări Recomandate

Re: pinioane sateliti sparte la ims

pai in general spargerea pinioanelor e daor efectul...cauza e altundeva

orientativ e situata in habitaclu si e cel care strange din dinti, inchide ochii si apasa pe pedala

la poza de pe avatar...imi aduc aminte de filmulet, si mirarea e ca nu te-ai lovit de porblema mai repede

probabil ca 1. nu ai avut cauciucuri agresive

2. nu erai asa increzator ca tine totul la ims

sincer, diferentialele la aro sunt probabil intre cele mai slabe piese de transmisie care le poti intalni la masini de teren ...mai slabe ca la land rover

daca totul e reglat corect si piesele sunt bune (ca sunt serii de piese facute in china si care probabil ca sunt la rezistenta zaharului ars), ar trebui sa tina, dar nu la omor

daca roata incepe sa patineze si prinde brusc...se rupe

daca incepe sa salte de fata sau de spate in urcari sau la tractari...se va rupe

daca ai in punte un dinte sau doi de la diferentialul precedent... se va rupe si cel nou...totul e cand ajung cei vechi la locul potrivit (antrenati de uleiul din punte)

daca nu ai ulei in punte, se va rupe

piese bune pentru masina asta nu gasesti. poate sa schimbi puntile cu totul

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! intimplator am avut si eu asa experiente . Solutia este sa gasesti de cumparat pinioane satelit ne gaurite (ma refer la cele doua sau trei gauri de 2mm pt ungere) . Alta solutie e sa pui grupuri cu patru sateliti ( am vazut mai multe TV -uri cu asa ceva . Succes!

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Cum zice si Cristi.. invata limitele la care se preteaza M-ul... nu il patina de-a moaca in locuri in care exista posibilitatea ca rotile sa prinda brusc aderenta sau atunci cind vezi ca masina sare ca o capra si nu avanseaza deloc....

o solutie teoretica ar fi un diferential cu 4 sateliti dar nu stiu asa ceva sa intre in axa de M sau de Aro...ceva mai simplu si util zic ca ar fi un diferential blocabil...

Acu fac o paranteza..am patit si eu sa merg doar intr-un pinion satelit, nu e pescareasca treba asta, sincer, am patit-o live....a trebuit sa urc pe un drum forestier cu noroi iar din loc in loc erau niste straturi de roca mai dura care lasa impresia ca urcai niste scari... exact asta era senzatia ca urcai niste scari cu masina...am avut norocul ca m-am intors de pe acel drum si un amic a remarcat cu total intimplator ca imi curge ceva ulei la axa spate...aplecindu-ma am observat ca axa era gaurita,gaurita, ca si cum ar fi iesit ceva schije de la interiorul axei spre exterior...a curs ceva ulei...pe moment am ciocanit-o cu un ciocan de am apropiat bucatile de tabla din acea ruptura si am dat cu un silicon... cind am demontat grupul la atelier am observat ca aveam lipsa un pinion satelit din grup...am gasit ceva bucatele mici prin oala grupului, dar nu reuseam sa reconstruiesc pinionul lipsa, presupun ca acele bucati care lipseau, au spart carcasa din tabla a diferentialului din puntea spate si asfel nu au tocit pinionul si coroana ... nici acu nu stiu exact care a fost cauza exacta care a facut ca acest pinion sa se sparga dar presupun ca acel pinion a cedat in momentele cind prindeau ambele roti pe marginea acelor praguri de piatra in care rotile prindeau brusc aderenta si simteam ca M-ul smucea puternic inspre inainte..stiu sigur ca eram fara fata cuplata pe acel drum deci sarcina era in totalitate pe grupul spate...

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

Un prin lucru atispargerea pinioanelor intr-adevar ar fi un blocant.....insa conteaza mult si reglajul lor sa nu aiba mult jok....dar nici sa starnga:lr....

cauta un grup cat mai vechi original si ia pinioanele din el.....sunt mai de calitate ca astea din magazinele de acum:h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare