Gil Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 N-am incotro si pentru iesirile de-o saptamana cu familia va trebui sa montez o cutie portbagaj pe masina. Am cumparat asta: http://www.micksgarage.ie/proddetails.aspx?pid=129574&pk=E2291 mai ramane sa o prind si aici poate-mi dati voi niste idei. Avand in vedere ca samu e cu hardtop, m-am gandit ca in partea din fata sa fac prinderea pe stalpul central al masinii. Insa in spate nu stiu cum sa fac.... Direct de hardtop parca n-as prinde-o de teama sa nu crape. Vreo idee, ceva? Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Eu as face intai un soi de rollcage exterior pe care l-as prinde. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Am vazut la un Wrangler cu hardtop ce vrei tu. O teava sau..."ceva" prins de bara spate, urca pe langa coltul masinii, coteste la 90grd deasupra masinii si se prinde, cum ai zis tu, pe stalpul central. Maine, daca trec pe acolo (de-or incepe copii scoala, mine il duc pe ala mic si trec), fac ceva poze si le postez, poate te ajuta. P.S. Aaaa, tot Hapro ca al tau am si eu! Dar de 325 L, tot cu deschidere spate...etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu O idee buna cu tevile prinse de bara si stalpul central. M-as bucura tare mult daca reusesti sa faci cateva poze. Bani de-un rollcage complet, desi mi-as dori unul, nu am. Ma gandesc sa fac ceva demontabil ca-n toamna merg la ITP si nu stiu daca-l trec cu asa ceva montat pe masina.... In plus, ar fi super daca constructia n-ar fi "legata" de hardtop ca nu se stie cand ma apuca damblaua si pun prelata. Multumesc de sfat! Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu sper sa iti dai seama de prinderi din poze Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu daca nu iti dai seama cum e iti fac maine alte poze mai clare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu inca ceva am incercat sa iti desenez suportul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 9, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Heheee, multumesc ady_petre, acum m-am prins cam cum vine :tk. Cred ca asa o sa-l fac. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Pozele promise (se pare ca e prins mai sus de bara, dar merge si acolo): Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Pozele promise (se pare ca e prins mai sus de bara, dar merge si acolo): Multumesc pentru poze! :tk E clar, asta-i solutia optima, mai ramane de vazut de ce anume prind cadrul in partea din spate: de bara, de coltul din spate al caroseriei sau de sasiu. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Salut Gil, Am tot cautat azi pe forum poze cu Samuraie cu bari d'astea (stiu sigur ca am mai vazut) dar nu am gasit. Acum am gasit-o pe asta intamplator. Ideea este, din cate am auzit si de la Tzuparu, ca se poate prinde si pe coltul caroseriei, pt ca este destul de solida partea aia. Daca mai gasesc ceva, ti la pun aici. Bafta :h5 Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Multam' frumos Busu4x4, pe colt va fi prins ca-i mai usor. Ai si-un PM poate te pot ajuta si eu cu ceva... :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Ar fi aici niste idei: http://images.google.ro/images?hl=ro&q=safari%20roof%20rack%20samurai&oq=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Dar ... parerea mea e ca nu trebuie sa ai prea multa greutate urcata asa sus, pentru ca dezechilibreaza masina la inclinari laterale, la drum lung va creste consumul datorita formei ciudate. Mi se pare putin prea mult pentru un Samurai ... arata bine pe o masina gen Toyota HDJ 80 sau Patrol. Parerea mea. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Montantul central e intr-adevar tare, dar nu foarte tare, va zic din proprie experienta. :ha: Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 14, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu @Farfarello Link-uri utile, nu m-am gandit sa caut cu "roof rack" pe google, cu orice am cautat numai cu asta nu :grin:. Multumesc, am mai prins cateva idei. Cand guvernul asta de hoti o sa-mi permita sa intretin dintr-un salariu mic o masina MARE cu motor MARE o sa mi-o cumpar negresit. Dar mai degraba cred ca o sa prind pensia calare pe Samurai. :j Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu daca te ajuta: http://www.puresuzuki.com/SS3800fs.jpg http://www.lowrangeoffroad.com/images/samurai/body/roofrack.jpg http://www.rocky-road.com/media/rack1.jpg vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Multumesc de poze ADI, orice idee in plus e buna. Stiu cum sa-l fac, cum sa-l prind pe masina, am si omul care indoaie teava dar a mai ramas o intrebare la final. Avand in vedere ca nici pe departe nu va avea rol de rollcage ci doar de sustinere a cutiei: - Din ce fel de teava sa-l fac? Am gasit la magazin teava "neagra", teava zincata si teava de aluminiu. Aia de aluminiu ar fi pe gustul meu, planuiesc sa-l fac usor, rezistent si demontabil. Aia zincata mi s-a parut teribil de grea.... Insa teava de aluminiu e doar de 2 metri lungime si mie-mi trebuie cam 2,5-3 pe-o parte. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Cel mai potrivit ar fi sa-l faci din teava de gaz, e groasa in perete si rezista. Mare atentie insa la suduri...se poate intampla o nenorcire daca se rupe ceva aiurea ! Cauta un sudor bun. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Ok, teava de gaz sa fie, desi e tare grea.... Daca-l fac gros ca bullbarul o sa se cocoseze samuraiul :grin: Nu vreau sa fac suduri, vreau sa fac niste prinderi permanente pe masina iar cadrul sa se prinda cu suruburi pe acestea. La fel, traversele de deasupra tot cu suruburi ca la o adica sa pot sa fac totul bucati (lipsa de spatiu de depozitare). Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Eu l-am facut din teava de gaz de 1/2" dar merge pentru ce vrei tu si 3/8" eu am vrut sa fie rezistent sa pot pune greutate mare. La suduri introdu miez si fa sudurile doar electric cu superbaz. La curbari nu folosi curbe sudate ci indoaie pur si simplu teava. vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TRX-er Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu incearca cu teava de gaz de 3/4", cel mai bine ar fii teava trasa, nu sudata longitudinal. e mai rezistenta aia trasa!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Ti-o spune un instalator , teava de gaz e doar trasa. Teava sudata e teava de instalatii nu de gaz on topic: pentru ce ii trebuie lui 3/4 e prea grea vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TRX-er Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu ai dreptate la gaze se foloseste doar teava trasa!!! dar arata-mi tu mie un instalator care a facut gaze si sa nu foloseasca decat teava trasa!!!! am zis sa fie de 3/4" pentru a suporta o greutate mai mare, in ideea ca se trinde de undeva de sasiu!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADI Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu of topic Eu nu folosesc in instalatii de gaz decat teava trasa:bi. Trebuie sa fii un inconstient daca folosesti altfel de teava, si oricum daca esti prins da distrigaz se poate merge pana la retragerea autorizatiei.Indoaie o teava sudata si vei vedea cum pocneste sudura longitudinala. intr-o instalatie sudurile sunt cel mai slab punct :no1 vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh woo cielo '96(de vanzare) craysler voyager 2.4 benzinar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 Re: Cutie portbagaj pe Samu Poate sa ma lamureasca cineva cum calculez in centimetri 3/4, 1/2, 3/8? Dimensiunile astea americane ma omoara nu alta... :grin: Vreau sa-mi fac o idee despre cat de groasa/subtire va fi. Cred ca daca va fi foarte subtire o sa arate nasol, trebuie ceva aproximativ de gros ca bullbarul original de Sam. Am gasit teava de gaz (trasa) la 55 RON 3 metri. E scump? Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate